Şimdi Ara

Oyuncu Mouse'u Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 10 senedir gamer kategorisinde (ondan önce klasik pc mouse'u kullandım) çeşitli mouse'larla deneyimim oldu. Logitech G9>Razer Lachesis>Roccat Kone>Razer Deathadder>Logitech G500 hatırlayamadığım bir kaç model daha var aralarda fakat hatırladıklarımdan bu modellerle deneyimim oldu. Yıllardır tam kendime uygun mouse'u bulamamakla birlikte en rahat kullandığım mouse'un G9 olduğunu söylemek istiyorum. Fakat g9'un o çıkarılabilir kapları çok kötü tasarlanmıştı. Sallantı yapıyordu diye gıcık olup mouse'u baya uygun fiyata satmıştım. Ondan sonra çeşitli mouse'lar denedim fakat tam kendime uygununu bulamadım. Son kullandığım G500 de fiyatına göre gayet iyi mouse'du fakat artık patlak vermeye başladı. Deathadder ve G500 elimde duruyor ikisinde de tıklama sorunları var, çift tıklama sıkıntıları var. Tabi deathadder ilk versiyonu yaklaşık 7-8 senedir duruyor. G500 de 3-4 sene oldu. Şu anda kafam ciddi manada karışık çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes farklı yorumlar yapıyor. Deneyimli arkadaşlardan tavsiye istiyorum. 200 TL'yi aşmayacak aşağıdaki özelliklerde tavsiyeler bekliyorum.

- Mouse yüksek olmamalı, fazla uzun olmamalı. Elim küçük değil fakat mouse'u tam kavramak istiyorum.
    - Her türlü oyunu oynuyorum, strateji, rpg, fps, tps fakat en ağırlıklı oynadığım 1. Strateji, 2. FPS
    - Mouse üzerinde tuş merakım yok, sağ tuş sol tuş bir de scroll kullanırım. Scrollu sağa sola sallanan türleri sevmiyorum. Sadece aşağı yukarı ve tıklaması olsa yeterli. Diğer tuşları hiç kullanmıyorum. Ama olsa da zararı yok.
    - Ellerim terliyor, mouse üzerinde iz kalıyor. Beni çok rahatsız ediyor. Mesela bendeki deathadder'ın yan tarafları piyano kaplamalı olduğu için sürekli silmek zorunda kalıyorum. Fakat G500'de en ufak iz kir olmuyor. O yüzden iz bırakmayan dayanıklı malzeme benim için mouse'ta en önemli tercih sebebi. Baş parmağın yaslandığı kısımda markalar çeşitli farklı malzemeler kullanıyor fakat en güzeli sanırım benim için iz bırakmayan ve aşınmayan olanları.
    - DPI değeri benim için çok önemli değil. CS'de 1.5 sens ile 900 dpi'da oynuyorum deathadder ile.
    - Mouse pad'im Steelseries Fnatic Qck+

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler. Şu anda kendime en yakın gördüğüm model Zowie FK2 gibi. Ama pek araştıramadım. Tip olarak ve malzeme materyali en uygun onu gördüm. Fakat deneyimleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 7 Mayıs 2015; 12:01:07 >

Hardcore "PC" Gamer...
    Turquie, tu dois Atatürk a dieu et le reste a Atatürk! Daniel Dumoulin
  • MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Logitech G100s, G302/303, EVGA Torq X5.

Orijinalden alıntı: Brightmist

Logitech G100s, G302/303, EVGA Torq X5.

G100s biraz düşük oldu da, G302 ile G303 arasında ne fark var hocam? Bir de o arka kısmındaki içe doğru kıvrım kavrama noktasında sıkıntı çıkarmaz mı?

Bir de Evga'nın malzeme kalitesi falan gayet iyi görünüyor resimlerden de Evga bu işlerin içinde olan bir marka değil. Israrla tavsiye ediyor musunuz.

Hardcore "PC" Gamer...

Şu vidyodan tutuş şeklini ve kolun avuçla birleştiği yerden orta parmak ucuna olan uzaklığı verebilirsen uygun bir mouse tavsiyesi yapabilirim.

Burada dikkat edilmesi gereken yer:
    -Palm Grip için hareket ağırlıklı olarak koldan, az miktarda bilekten gelir.
    -Claw Grip için hareket ağırlıklı olarak kol ve bilekten gelir.
    -Fingertip Grip için hareket ağırlıklı olarak parmaklardan ve bilekten gelir.
    -Clawtip Grip(vidyoda yok) Fingertip Grip'le hareket kaynağı aynı ancak fareyi kavrayış Claw şeklindedir.

El büyüklüğü için:
     Oyuncu Mouse'u Tavsiye

• Fingertip hocam. En yakın fingertip, yalnız çok asabi bi oyuncu olduğum için online oyunlarda aksiyona göre claw'a da döndüğüm oluyor.

Hardcore "PC" Gamer...
    Tamam, tavsiyelerimde bir değişiklik yok. G9'a en yakın, itibariyle en kısa ve en rahat edeceğin mouse'lar yukarıda yazdım. Onlara ek olarak CM Storm Spawn eklenebilir geniş mouse'lardan hoşlanıyorsan.

G303'ün sensörü G302'den daha iyi, kablosu farklı ve sağa sola hafifçe sallanmasını engellemek için iki tane ekstra ayağı var.

G100s'le G302'nin sensörleri aynı.

EVGA'nın diğer mouse'larını fazla beğenmesem de Torq X5 piyasadaki en kaliteli mouse'lardan biri.

O tutuş şekliyle boycana kısa mouse'ları seçmende fayda var

Orijinalden alıntı: Brightmist

Tamam, tavsiyelerimde bir değişiklik yok. G9'a en yakın, itibariyle en kısa ve en rahat edeceğin mouse'lar yukarıda yazdım. Onlara ek olarak CM Storm Spawn eklenebilir geniş mouse'lardan hoşlanıyorsan.

G303'ün sensörü G302'den daha iyi, kablosu farklı ve sağa sola hafifçe sallanmasını engellemek için iki tane ekstra ayağı var.

G100s'le G302'nin sensörleri aynı.

EVGA'nın diğer mouse'larını fazla beğenmesem de Torq X5 piyasadaki en kaliteli mouse'lardan biri.

O tutuş şekliyle boycana kısa mouse'ları seçmende fayda var

Eyvallah hocam saol.

Hardcore "PC" Gamer...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir daha Razer mouse almam
    2 yıl önce açıldı
    GamePad'i Mouse yapmak?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende çok mouse denedim En son razer deathadder chroma aldım 1 ayda sol click çatladı servise verdim bakalım ne sonuç çıkıcak.Sonra gittim rival aldım razer a göre tepkime hızı daha güzel ama sanki oda elime büyük g303 ü incelemek istiyorum ama halen Türkiyede yok , roccat kone pure mlitary iyi diyorlar ama oda Türkiye de yok çok kararsızım bende sizin gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DoricoDH

G402 şuan amazonda indirimde

Hocam G402 aslında benim aklımda en çok olan mouse'tu fakat aynı kullandığım G500 ve deathadder tipine sahip, o tip mouse'lar üstte arkadaşın gösterdiği palm tipi el tutuş sisteminde çok rahat. Ben bu tip mouse'larda kavrama konusunda sıkıntı çekiyorum.

Hardcore "PC" Gamer...
    G500de nadı bi sıkıntı oluyo hocam g500 bende kullanıyordum bundan 2 gün önceye kadar yandaki butonlarmı rahatsız ediyordu

G500de nadı bi sıkıntı oluyo hocam g500 bende kullanıyordum bundan 2 gün önceye kadar yandaki butonlarmı rahatsız ediyordu

Tarifi biraz zor. Tutuş şekli açısından sıkıntı oluyor.

Hardcore "PC" Gamer...
  • quote:

G500 palm grip bir mouse, arkadaş fingertip grip tutuyor mouse'u.

Ki zaten G500 lazer sensör kullanılıyor, G400s gibi bir opsiyon varken kullanılmaması gereken bir mouse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 7 Mayıs 2015; 17:17:09 >
    Şöle yapalım hocam evine yakın vatan veya teknosa varsa orda teşhir ürünlerinden dene bi bak kullanımına en iyi öle anlıcaksındır zaten burdanda bixle paylaşırsın ama 402 uyacaktır. sana benim görüşüm bu yönde. Mouse padin genişliği nasıl ?

Sen git bir mouse tutuş şekillerini biraz daha araştır istersen.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.