Şimdi Ara

OYUNCU MOUSE RAZER VİPER MİNİ 169 TL ?!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
17.083
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtopyadan gelen mousepad için hangi ayarı kullanıyorsunuz?

Sağlık olsun hocam qcy m1 pro candır

@Yazılımcı Online

Sonradan gelen düzenleme(iki mesaj yazmayayım dedim)

Deneme yanılma yoluyla mouse ile gelen mousepad üzerinde bütün razer padlerini 1 dvd ile sınadım. En güzel reaksiyonları ACARI Range 4 te iken aldım. 4 altı takılma yapıyor. Sanırım böyle bırakacağım ayarı. Vespula v2 hard da güzel reaksiyon veriyor. Ama anlamadığım bir şey var 1dvd de görmeyen göz 2dvd de yere temas ediyor gibi çalışıyor   Neyse çok canımı sıkarsa desensiz siyah renk pad var kumaş bir de onu denerim. Teşekkürler tekrardan bilgi için  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eksi-1 -- 7 Temmuz 2021; 14:53:39 >

• ismai1 kullanıcısına yanıt

bende de rival 300s var 150 tlye almışım 2019 un sonlarında . yedeğe de razer viper mini yi aldım .

bide yedek kulaklık lazım :D fiyatlar her yıl uçuyor malum ekonomik kriz-dolar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazel Geri Dönüyor -- 7 Temmuz 2021; 2:45:25 >
  • Tranquillity kullanıcısına yanıt

Logitech g300s ten rival 3 rgb geçtim bin pişman oldum o kulanım rahatlığı o ergonomik yapı bir de üstüne o güzel yazılımda eklenince çok ama çok severek kullandım sonra ben daha iyi sini hakkediyorum diyip rival 3 şipari verdim g300s 60 TL koydum hemen satıldı o gün bu gün dur pişmanım şimdi g305 düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReDLaX kullanıcısına yanıt

G300s’deki makroların sayısı güzel avantaj sağlıyor aslında. CS’de konuşma ve tüm bombalar mouse’un makrolarına atamıştım. Mouseu değişince mecbur klavyeden çekmek zorunda kaldım bombaları.  

• QCY m1 pro iyi hocam gerçekten ama artık yetersiz geliyor bana. Laptop taksitleri biterse biraz daha sahnesi iyi bir şeye geçmeyi düşünüyorum artık.   Biraz boğuk gelmeye başladı, Ama ses yüksekliği olarak da çok alıştım, yeni alacağım kulaklık bunun gibi yüksek ses vermeli. Spor salonunda öyle bir müzik açıyorlar ki %%80 90seste ancak kesebiliyorum dış sesi.  

Attığım fotoda yazmış olmam lazımdı bakmadım. ACARI çok iyi ama pad in siyah oranı iyi olursa tabi. Şu teflon yüzeyli sert altlıklar var ya. Onlar varsa on numara oluyor. Bende var eskiden almıştım ama pek kullanmııyorum. Bir de rampage 'in siyah padini almıştım yıllar önce, ilk bu kumaşlar moda olmaya başladığında. Artık kullanmaktan mı bilmiyorum kayganlığı azalmış meğer. Bu yeni hediye pad gelince fark ettim onu da  

Hediye yolladıkları da güzel ama yazılı kısım mouse okumasını çok hassasa ayarlarsak ACARI gibi fark etmişsin sen de sapıtıyor. Ben de mouse kaldırma alışkanlığı pek olmadığı ve kaldırıp kullanmayı gerektirecek bir oyun/program kullanmadığım için standart kalibrasyon ile itopyanın padi yeterli şimdilik.

Sert pad için ACARI kumaşlar için de SPHEX V2 ve GOLIATHUS kullanıyorum hemen hemen benzer gibiler.  

edit: vespula v2 hard'da iyimiş. 2dvd de denediğim için gözümden kaçmış demek ki. Diğer benim sphex ve goliathus testlerime daha iyi. Onlarda kaldırırken sağa sola imleç hızlıca hareket ediyor. bunda yapmadı hiç  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 8 Temmuz 2021; 0:27:15 >

• Vespula v2 i internette görmüştüm. 1 dvde bile rahat baya. Ama gel gör ki 2-3 dvd kadar yukarı kaldırdığında saçma sapan tekrar algılıyor.   @Yazılımcı Online

• Eksi-1 kullanıcısına yanıt

Bu mouse kumaş padlerle pek arası iyi değil bence ya da hediye mousepad iyi değil. Aslında teflon kaydırıcıları çok iyi pürüzssüz fakat mouspad'de yapışarak gidiyor gibi. Sürekli harekette problem yok yağ gibi akıyor. Ama hassas bir iş yapacaksan, photoshop'da bir yavaş yavaş bir çizgi çekiyor ya da nişan almış bekliyor fakat elini biraz yana götüreceksen ilk hareket yana fazla gidiyor çünkü pade yapşıyor mouse ya da bir nokta gibi yeri seçeceğim yavaş şekilde ona gidemiyorum, tık tık yapışıyor mouse ve stabil şekilde kaydıramıyorum. İlk hareketten sonrası pürüzssüz tabi padde sessiz sedasız mükemmel akıyor ama önemli olan çok yavaş hareketler, bunda da padin başarısı kötü ya da mouse'un kaydırıcı başarısı. İlk baş sensör mü hatalı acaba dedim takılarak ilerliyormuş gibi oluyor imleç. Sonra padi kaldırıp düz parlak masada denedim. Çok tatlı smooth bir kayma hissi vardı, sert padde denedim onda da öyle fakat kaydırıcıları aşındırdığı için sürekli de onu kullanmak istemiyorum.

Sanırım mouse'un altındaki kaydırıcıların tek parça büyük olmasının da buna biraz etkisi var gibi ya da kaliteli kaygan ama kullandıkları malzeme her yüzeye uygun değil. Eşit şekilde yüzeye basınca ilk harekette geniş yüzey alanı yüzünden bu his oluşuyor herhalde. Mouse'a çok baskı uygularsan yapmıyor, hiç baskı uygulamadan üflercesine tutup hareket ettirirsen de yok. Ama normal kullanımda elin sadece üstündeyken standart ağırlıkta ise bu takılma başlıyor. Nette araştırdım, sadece 1 tane türkçe soru bulabildim. Yabancılarda da bulamadım ya da iyi şekilde arayamadım bilemiyorum.   Eski mouse'uma en eski a4tech x750f lazer mouse'un kaydırıcılarını takmıştım. 4 noktadan beyaz kaliteliydi baya onlar da. Onda böyle mouse'un pade yapışma hissiyatı yok mesela.

Dün padi yıkadım güzelcene, acaba fabrika çıkış üstünde bi katman falan mı var dedim ama yok o da fayda etmedi.

• Dostlar fare elime geçti.

1-2 gündür deneme fırsatım oldu bana biraz ufak geldi ve özellikle scroll tuşunun tırtıklı olması beni rahatsız etti.

Buna göre hem boyut olarak hemde scroll tuşunun tırtıksız olması nedeni ile rival 3 faremle devam etmeyi düşünüyorum.

Bu arada razer mini kötü bir fare değil eli ufak olanlar için biçilmiş kaftan. Beni rahatsız eden şey özellikle scrool tuşunun tırtıklı olması.

Sormak istediğim ise ürünün bir kaç ürünle beraber aldım iade için sadece fare ve hediye edilen pad'i göndermek istiyorum diğer kalan 2 ürünü göndermek istemiyorum.

Bu şekilde iade mümkünmüdür?

Yanıtlayan olursa çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arseyus -- 10 Temmuz 2021; 16:42:2 >
  • Mediamarkt ta şansa karşıma çıktı bu mouseun kablosu çok iyimiş, hissiyat sanki kablo yok gibi, hiç baskı uygulamıyor, eşortmanın ipi oluyorya ondan bile ince esnek. 5 yıldır G502 proteus core kullanan biri olarak kablo olayı çok gelişmiş, kablosuz fare aramana gerek yok.

• Arseyus kullanıcısına yanıt
    Tabi mümkün itopya ile bir görüşün önce onlar size daha kolay yardımcı olurlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam RAZER VİPER mini değilde coolermaster mm710 ve üstü diğer modellerinde ki kabloyu kullansanız gerçekten yoktan farksız artık yeni çıkan birçok kablolu mouse markası kablosuzu aratmıyor gerçekten

• Yapışma problemini çözdüm arkadaşlar. Tek tük kişide rastladığım için bu duruma sanırım fabrikasyon bir kalıp problemi ya da skatez yüksekliği ile alakalı.

Tahmin ettiğim gibi sensör etrafındaki çıkıntının hatalı şekilde yapılmış olması ya da skatezlerin yetersiz yüksekliğe sahip olmasından kaynaklıymış. Mini model olduğu için, muhtemelen sensör etrafında kaydırıcı yok. Razer oradan çalmış kar etmek için. Düz plastik yapmış. Bunun da yüksekliğini hesaba katmadığı için skatezler yerine o ortadaki düz plastik sürtüyordu kumaşa. Zaten mouse'un altına baktığımda 1,5 haftalık kullanımda sensör etrafındaki plastikte aşınma gördüm. Bugün de düz beyaz zemine koyup arkasından ışık tutunca gördüm ki mouse o plastik üstünde duruyor. Emin olmak için hassas metal cetvel ile de kontrol ettim evet çıkıntılıydı.

Sonra şöyle saçma modlamalar gördüm. https://www.reddit.com/r/MouseReview/comments/ktlc8w/razer_viper_fix_for_atickyscratchysticky_feet/

Bu kadar mouse'u harap etmek yerine. Uzun sürede oluşacak aşınmayı ben hızlandırmaya karar verdim. Sensör etrafındaki plastik açıkta kalacak şekilde her yerini maske bandı ile bantlayıp. Evde bulunan önce 800kum sonra da 1200 kum zımparayı sensör boyutunu biraz geçecek şekilde kare olarak kestim. kauçuk bir düz zımpara takozu üstünde zımparaladım. 1mm kadar aldım üstünden de 1200kum zımpara ile geçtim. Tekrar ölçtüğümde skatez ile aynı hizaya geldiler 0,5mm kadar aşağıda kalacak şekilde ayarladım. Hiç orijinalliği bozmadan işi hallettim, maske bantlarını söktüm test ettim. Ve sonuç mükemmel. Paddeki o haşır huşur sürtme sesi de gitti. Demek ki ondanmış. Skatez yerine ortadaki sert plastik sürtüyormuş sürekli pade.  

Şimdi eskisine göre çok daha iyi oldu. Ama daha kaliteli skatez kullansalarmış iyimiş tabi.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Temmuz 2021; 14:21:26 >

• razer deathadder elite kullanıcısı varsa hem ebatlarına göre hem de sensör vs özelliklerine göre kıyaslama yapabilir mi? artık Da Elite'im eskimeye başladı, geçilir yorumu gelirse kapalım bir tane biz de.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

G502 Hero ile de kabloda baya ilerleme kaydetmişler proteus core'a göre baya ince ve hafif Hero'nun kablosu.

bende 6 senedir G502 proteus core kullanıyordum, geçenlerde bozuldu. tasarım, ergonomisinden aşırı memnun olduğun için ve baya dayanıklı olduğunu düşündüğüm için farklı marka ve modele bakmadım. gene G502'nin son modeli olan Hero aldım. scroll tekeri dışında Hero'daki gelişmeleri baya beğendim ama scroll tekeri bende biraz hayal kırıklığı oluşturdu.

https://www.reddit.com/r/G502MasterRace/comments/oi71zh/g502_proteus_core_vs_g502_hero_scrollwheel_rattle/

Video ve reddit konusunda anlattığım gibi, scroll tekeri ilk seriye göre daha oynak. sert fare hareketlerinde ses, titreme yapıyor. 6 senelik G502'de böyle bir olay yok. abartılacak bir sorun değil ama scroll'un o ani hareketlerde oynama hissi bazen canımı sıkıyor. reddit'deki adamın söylediğine göre tüm Hero'lar bu şekildeymiş. alışmaya çalışıyorum bende lakin G502 proteus core efsane olarak kalacak benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 12 Temmuz 2021; 3:28:35 >

• Selamlar arkadaşlar, fiyat dibi görünce gittim Mediamarkt'da denedim. Mouse'un tasarımı, ergonomisizliği iyi (özellikle fps oyunlarında ergonomili mouse'lar berbat oluyor o yüzden + olarak sayıyorum.)

Ama mouse cidden küçük, pençe şeklinde tutanlar hariç kimseye önermiyorum, eli orta-kucuk olanlar ve pence şeklinde tutanlar için tam ideal mouse :) Benim elim orta ama sürekli pençe şeklinde kullanmıyorum, mesela solo hikayeli oyun ve ya lol oynarken mouse'u sararak oynuyorum, pençe şekli sadece fpslerde iyi oluyor o yüzden tercih etmedim, bi elinizde görün sonra kara verin. :)

• Başlığı güncelleyebilrisiniz an itibariyle fiyat 169TL

• Modelde lod sorunu + sensor ringinin pade sürtme sorunu var yani kronik sorunlu ürün.

• Kronik sorunlu bir ürün falan değil. Sensör LOD'si yüksek evet, ama bu çoğu kişiye sıkıntı yaratacak düzeyde değil. 400 dpida kullanıp arkanıza dönmek için kolunuzu 3 kez kaldirmiyorsaniz hissetmezsiniz. Sensörün etrafındaki plastik evet ilk aldığınızda sürtünüyor. Yaklaşık 2-3 gün içerisinde mousepade sürtüne sürtüne asiniyor ve mouse on numara kaymaya başlıyor. Yani sorunları ufak tefek sorunlar. Bunlar yüzünden böyle bir mouseya kronik sorunlu damgası yapistirilmaz. Ben aldığımda 229 liraydı. Yaz gelmemişti aldığımda. Bu mousea da G403 Prodigyden geçtim. En ufak sensör sorunu yaşamadım. Herkese tavsiye ederim. Bu arada mouse küçük mü? Evet küçük. Bu bariz. Ama şöyle bişey var. Büyük mousela FPS oynamak tam bir işkence. Bunu G403den bu mouseya geçince anladım. Düşük dpi kullanıyordum, G403u kavrayıp kaldırıp geri indirmek tam bir eziyetti. Hem büyük olduğundan mouseyi doğru dürüst kavrayamiyordum, hem de ağır olduğundan 2 maç cs attıktan sonra kolum yoruluyodu. Viper mini elime tam geliyor. Çok rahatlıkla kaldırıp indirebiliyorum. Hafifliği de ayrı güzel zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 26 Eylül 2021; 19:24:13 >

• Bu fareyi kullanan birisi olarak hafifliği hissiyatı felan steel series rival3 göre daha iyi geldi bana.

Eliniz ufaksa eğer tam bir biçilmiş kaftan.

Fare ile yüzey temasında hafif bir sensör algılama olayı var ancak takıntılı biri değilseniz pek sorun olacağını sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.