Şimdi Ara

Oyuncu Kulaklığı Konusunda İki Model İçin Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an Trust GXT 340 7.1 Surround Kulaklık kullanıyorum. Hala sapasağlam fakat bir sorun var: Mikrofonu çalışmıyor. Önceden pc'den sanıyordum, fakat gerekli tüm ayarları kontrol edildi, mikrofon konusunda pc ayarlarında herhangi bir problem yok. Kulaklık ilk günkü gibi çok iyi, tek sorunu mikrofonu dediğim gibi.

Mikrofon için tamire göndermek iyi mi olur emin değilim (Garantisi yok iki yılı geçtiği için). Yeni kulaklık alacaksam eğer sırf mikrofon için, iki model arasında kaldım. Onlar şu:

-Logitech g230
    -Kingston HyperX

Bunlardan hangisini önerirsiniz?

Diğer sorum şu: Bu 7.1 surround kulaklıklarda iki ünite varmış, asıl ses performansını elde edebilmek için 10 üniteli oyuncu kulaklıkları tercih edilmeliymiş. 10 üniteli kulaklıklar hangileri oluyor, bildiğiniz modeller var mı?

• Hyperx Cloud için sound stage'i Sennheiser Game One'nın bir tık gerisinde diyor yabancı incelemeler, bunu söylerken Sennheiser Game One açık kapsül, Hyperx Cloud kapalı kapsül olduğu halde ona yakın Sound Stage olmasına şaşırmışlar. İngilizcen varsa youtube incelemesi: (yada altyazıda türkçeye çevirsin)
    https://youtu.be/v8qk0VEt2r8
    Sound Stage denen şey ses sahnesi olarak çevrilirken akustik performans anlamına geliyor. Oyunlarda yön tayiniyle birlikte duyulan sesin uzaklık yakınlığı, müzik veya efekt seslerinin sıcaklığı gibi seste kaliteye sebep olan faktördür.
    Cloud frekans aralığı 15-25000 hz, meşhur logitechler 20-20000 hz. Ne kadar insan kulağı 20-20000 hz aralığını duyuyor deseler de frekans aralığı duyma eşiğimizden daha geniş olan kulaklıklar daha temiz, sıcak ve kaliteli ses veriyor.
    Bir de hoparlörün çapı önemli: İki kulaklık olsun biri 40 mm(logitechler) diğeri 52 mm(hyperx cloud). İkisi de aynı frekans aralığında aynı kalitede olsalar da çapı büyük olanda duyulan sesler, enstürmanlar daha ayırt edici sesler birbirine karışmamış(gerçek hayata yakın) olur.
    Bu çap olayını şöyle anlatayım: 1920x1080 çözünürlükte biri 21 inch diğeri 27 inch iki monitör olsun. Hangisinde aynı resimde daha fazla ayrıntıyı gözünü az yorarak izlersin?
  • gerçek 10 üniteli asus rog centurion kullandım ve iade ettim( kendisi gerçek 7.1lerde kraldır ama...) işte kullanıcı deneyim lnkimhttps://forum.donanimhaber.com/rog-centurion-headset-deneyimim--131136626#131137137

onun yerine onboard ses kartım iyi (realtek alc 1150, altın kaplama ses çıkışlı, anakart parazitinden yalıtılmış) ve yazılımı creative destekli olup creative stereo kulaklıları yazılımıyla sanal 7.1 yaptığından konforu ve ses kalitesi iyi (ses frekans aralığı geniş), jack girişli hyperx cloud (1) aldım.
    Ürün yorumum:
    Eğer iyi bir harici ses kartınız veya onboard ses kartınız iyi olup parazit vs.lere karşı izole edilmişse efsane ses veriyor. 7.1 surround olayını da Razer'ın ücretsiz yazılımı ile yaparsanız al sana geniş frekans aralıklı, değiştirilebilir kulak pedleri vs. olan hafif ve sağlam efsane kulaklık olur. Benim ses kartı realtek alc 1150, parazit yalıtımlı ve creative sound blaster cinema 2 yazılımı ile harika surround, berrak bi ses elde ettim. Biraz iyi bir ses kartınız varsa 2 katı fiyatla satılan usb'li ürünlerden daha kaliteli ses alıyorsunuz. Kulaklıkların ses frekans aralıklarına bakın bir de diğer usb'li oyuncu kulaklıkların frekans aralıklarına bakın. Kingston bu kulaklığı zaten Qpad adında bi firmaya İsveçli bir firmaya yaptırmış( birebir QPAD QH-90 ı vermişler) işte linkihttps://www.qpad.com/shop/en/headset/1-qh-90-black.html
    Ben 366 tlye n11den aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 19 Şubat 2018; 18:45:59 >

• MSI Z170A Gaming M3 anakartındaki ses donanımı iyi diyorlardı, ona güveniyorum..

Şu an kullandığım Trust GXT 340 USB girişli, fark ediyor mu bu?
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Hyperx Cloud için sound stage'i Sennheiser Game One'nın bir tık gerisinde diyor yabancı incelemeler, bunu söylerken Sennheiser Game One açık kapsül, Hyperx Cloud kapalı kapsül olduğu halde ona yakın Sound Stage olmasına şaşırmışlar. İngilizcen varsa youtube incelemesi: (yada altyazıda türkçeye çevirsin)
    https://youtu.be/v8qk0VEt2r8
    Sound Stage denen şey ses sahnesi olarak çevrilirken akustik performans anlamına geliyor. Oyunlarda yön tayiniyle birlikte duyulan sesin uzaklık yakınlığı, müzik veya efekt seslerinin sıcaklığı gibi seste kaliteye sebep olan faktördür.
    Cloud frekans aralığı 15-25000 hz, meşhur logitechler 20-20000 hz. Ne kadar insan kulağı 20-20000 hz aralığını duyuyor deseler de frekans aralığı duyma eşiğimizden daha geniş olan kulaklıklar daha temiz, sıcak ve kaliteli ses veriyor.
    Bir de hoparlörün çapı önemli: İki kulaklık olsun biri 40 mm(logitechler) diğeri 52 mm(hyperx cloud). İkisi de aynı frekans aralığında aynı kalitede olsalar da çapı büyük olanda duyulan sesler, enstürmanlar daha ayırt edici sesler birbirine karışmamış(gerçek hayata yakın) olur.
    Bu çap olayını şöyle anlatayım: 1920x1080 çözünürlükte biri 21 inch diğeri 27 inch iki monitör olsun. Hangisinde aynı resimde daha fazla ayrıntıyı gözünü az yorarak izlersin?

• Hyperx Cloud 1 için de geçerli mi? Yoksa Cloud 2 mi?
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Cloud 1 ve 2 aynı kulaklık aslında, 1de usb yok, 2de ise ister usb ister jack ile kullanılabiliyor, bir de 2de mikrofon biraz daha iyi diyorlar. Ben anakartın ses kartına güvenip 1 aldım sonuç çok iyi, msi anakartın realtek ses kartı creative ses yazılımı ile iyi iş çıkardı, kulaklıklar için ayarlarda 7.1 surround kısmı bile var onu aktif edip surround seviyesini 100e çektim, pubg ve rainbow six siege için harika sonuç aldım. Bir uyarı cloud 2de usb ile kullanırsan grafik equlaizer özelleştirme ayarı yapılmıyor(oyun, film, müzikgibi 4 ayardan biri seçiliyor), bir de dolby surround aktif etme tuşu var( bu da sesi çamurlaştırıyor diyorlar kullanıcılar, önce kullandığım steelseries siberia 150 de öyleydi). Ek olarak benim anakartta gelen creative yazılımından resimler:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cloud 1 kutu içeriği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 20 Şubat 2018; 15:35:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.