Şimdi Ara

Oyuna Yeni Başlayanlara Tavsiyeler/Püf Noktaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
4.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aumar

quote:

Orijinalden alıntı: FastMover

quote:

quote:

quote:

@FastMover;
    Bizim oynadığımız süre içinde 5 aydır harbi biraz noobluğa girer. AMa eminim çok iyi geliştirirsin 5 ayda kendini... Liseden kaçıp dota oynadığımız akşam evde terlik yediğimiz günler... Vay be... O zamanlar 1280x1024 monitörler meşhurdu cafelerde. 1 gb ram 512 ekran kartı olan pc cafe bize 'uvvvv' dedirtiyordu. Middle Earth 1 partileri cafecileri illallah ettirirdi... Nerden çıktı bunlar maziyi hatırladım şimdi

Bende takılııyorum işte daha oynmadığım çok hero var. Zamanla artık

Oyun daha yeni oepn beta olana kadar öğrenir , alışırsın... Mantık hep aynı. Bide sana yardımcı arkadaşlar edinirsen çabucak kendini pro sanmaya başlarsın Ama unutma her proyu ezebilecek bir pro vardır

Haklısın. Ama ben dota 2 değiş düz dota oynuyorum

O daha iyi Dota 2 öncesi antrenmanlara devam...

Bence Dota 2 güzel olmamış ya. Ben beğenmedim nedense. Yanlışmı düşünüyorum ?

• @FastMover;
    Valla bende bilmiyorum hiç oynamadım henüz... Key çıkmadı daha bana Ama iyi gibi... Bu arada bir tane dotada blizzard yapıyor... Valveye rakip olarak. Bakalım o nasıl olacak.
  • quote:

@FastMover;
    Valla bende bilmiyorum hiç oynamadım henüz... Key çıkmadı daha bana Ama iyi gibi... Bu arada bir tane dotada blizzard yapıyor... Valveye rakip olarak. Bakalım o nasıl olacak.

Blizzard candır. Blizzar kandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lorrid

-lol'dan gelenler için önemli olduğunu düşündüğüm bi nokta var; aldığınız itemler hero skillerinin damage'ini değiştirmez(aghanim dışında, aghanim aldığınızda -bazı heroların- ultisi güçlenir). yani, dota'da damage için oto-attacklar lol'dakinden çok daha önemli.
    misal, lol'da ap herolarla 4-5 lvl den sonra farm için bile oto-attack yapılmaz neredeyse. dota'da ise, oto-attack her hero için oyun sonuna kadar ihtiyaçtır.

e ama o zaman ne manası var item yapmanın? yani yaptığın item vurduğun damage i değiştirmiyorsa niye item yapılıyorki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikayeci51

quote:

Orijinalden alıntı: Lorrid

-lol'dan gelenler için önemli olduğunu düşündüğüm bi nokta var; aldığınız itemler hero skillerinin damage'ini değiştirmez(aghanim dışında, aghanim aldığınızda -bazı heroların- ultisi güçlenir). yani, dota'da damage için oto-attacklar lol'dakinden çok daha önemli.
    misal, lol'da ap herolarla 4-5 lvl den sonra farm için bile oto-attack yapılmaz neredeyse. dota'da ise, oto-attack her hero için oyun sonuna kadar ihtiyaçtır.

e ama o zaman ne manası var item yapmanın? yani yaptığın item vurduğun damage i değiştirmiyorsa niye item yapılıyorki?

Armor yükseltir gelen damage i azaltır. Damageli item kasarsın damage in artar. Agi kazarsın vurma hızın artar. Hit Points kasarsın canın artar. Mana kasarsın manan artar. Burdan heronun türüne göre kasacağın item vardır. Bundan dolayı kasarsın. Ayrıca "Skill damage" değiştirmez. Arkadaşın dediği gibi aghanim hariç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@FastMover;
    Bizim oynadığımız süre içinde 5 aydır harbi biraz noobluğa girer. AMa eminim çok iyi geliştirirsin 5 ayda kendini... Liseden kaçıp dota oynadığımız akşam evde terlik yediğimiz günler... Vay be... O zamanlar 1280x1024 monitörler meşhurdu cafelerde. 1 gb ram 512 ekran kartı olan pc cafe bize 'uvvvv' dedirtiyordu. Middle Earth 1 partileri cafecileri illallah ettirirdi... Nerden çıktı bunlar maziyi hatırladım şimdi

Oyun daha yeni oepn beta olana kadar öğrenir , alışırsın... Mantık hep aynı. Bide sana yardımcı arkadaşlar edinirsen çabucak kendini pro sanmaya başlarsın Ama unutma her proyu ezebilecek bir pro vardır

Hocam bende ilk başladığımda öyleydi biraz oynadıktan sonra DotA çok kötü geliyor emin ol

• quote:

Orijinalden alıntı: vigNerd

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@FastMover;

Hocam bende ilk başladığımda öyleydi biraz oynadıktan sonra DotA çok kötü geliyor emin ol

O zaman KEY İSTİYORUM VERECEK VARMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

• bu konunun yeni başlayanlar için yararlı olduğunu düşündüğüm için up'luyorum.
  • quote:

@FastMover;

diablo 3 ü rezil ettiği gibi dotayıda rezil eder.valve dotasına devam.
  • Eğer wisp ve destroyer birlikte dururken wisp'in spiritlerini e-d şeklinde hızlı bir şekilde uzak-yakın yaparsanız mananız fullenir. Diğer herolarda denemedim fakat onlardada olması lazım. Mesela doom ile nc'deki troll priest'ten heal alırsak bu şekilde yine fulleyebiliriz sanırım.

DOTA 1'de oluyor bu olay 2'de varmı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

@FastMover;

Valve dotasını 2 gün oynadım sildim. Oyunda akıcılık bence yok. Kendi şahsi görüşlerim... Diablo 3 için gelecek olursak... Çıktığı günden bu yana halen günde en az 1 saat takılıyorum. Bırakamıyorum... Hatta bazı günler arkadaşlar toplanıp saatlerce farm atıyoruz. Arena mod geldiği zaman dahada eğlenceli hal olacak. Bu sıralar GW2 nedeniyle fazla bakmıyorum. Ama aklımın bir köşesinde her zaman var... Diablo 3 rezil bir oyun değil bence. Ve blizzard dotaya gelecek olursak henüz kesin bir şeyler yok oyun oynanış hakkında bir şey diyemem bekleyip görmek en mantıklısı. Son olarak dota2 yerine LoL oynamayı tercih ederim. Bu benim şahsi görüşüm ve düşüncem...

• quote:

quote:

quote:

@FastMover;

Valve dotasını 2 gün oynadım sildim. Oyunda akıcılık bence yok. Kendi şahsi görüşlerim... Diablo 3 için gelecek olursak... Çıktığı günden bu yana halen günde en az 1 saat takılıyorum. Bırakamıyorum... Hatta bazı günler arkadaşlar toplanıp saatlerce farm atıyoruz. Arena mod geldiği zaman dahada eğlenceli hal olacak. Bu sıralar GW2 nedeniyle fazla bakmıyorum. Ama aklımın bir köşesinde her zaman var... Diablo 3 rezil bir oyun değil bence. Ve blizzard dotaya gelecek olursak henüz kesin bir şeyler yok oyun oynanış hakkında bir şey diyemem bekleyip görmek en mantıklısı. Son olarak dota2 yerine LoL oynamayı tercih ederim. Bu benim şahsi görüşüm ve düşüncem...

Şahsi görüşünüz kesinlikle çok yanlış şeyler içeriyor.yinede şahsi görüşünüz

ayrıca diablo 3 te farmdan başka yapacak birşey yok.arena gelincede farmdan başak yapacak birşey olmayacak.200 euroyu bastırıp item alan birinin karşısında kazanma şansın %0 çünkü yetenek değil item oyunu.yani dandik.

dota 2 ise tamamen beceri oyunu.

söylediğim laflar hakkında 1 keliem dahi tartışmam çünkü doğru olduklarını biliyorum

• Dota 2 kesinlikle süper olmuş dota 2 den önce lolde oynadım.Lol'ü en fazla 1 saat oynamışımdır.Lol çok sıkıcı geliyordu.Dota 2 oynamaya başlayınca kalkasım gelmiyor aralıksız 4-5 saat oynuyorum(Okul olmasa 7-8 saat olurda :)
    Sonuç olarak dota süper
  • arkadaşlar konu başlığı dota hakkındakı yorumlar değil konunun amacı dota hakkında yardım etmek ben söyle birşey demek istiyorum kesinlikle ışınlanma kağıdı kullanan bırısıne barathum ulti atmayın çünkü towna ışınlanıyorsunuz ha birde chen ışınlanma + enchantress ultı ıle tek atabilirsınız
  • quote:

Şahsi görüşünüz kesinlikle çok yanlış şeyler içeriyor.yinede şahsi görüşünüz

ayrıca diablo 3 te farmdan başka yapacak birşey yok.arena gelincede farmdan başak yapacak birşey olmayacak.200 euroyu bastırıp item alan birinin karşısında kazanma şansın %0 çünkü yetenek değil item oyunu.yani dandik.

dota 2 ise tamamen beceri oyunu.

söylediğim laflar hakkında 1 keliem dahi tartışmam çünkü doğru olduklarını biliyorum

zaten bu konuda bilerek şahsi görüşlerim diye belirttim ki gereksiz bir tartışmaya meyil vermeyelim diye Hayırlısı olsun deyim

• -Skillerin tüm özelliklerini bilin. Mesela Luna'nın 1. skilli damage vurmanın yanında ministun da koyar. Channelig büyüleri bozabilirsiniz.
    -Oyunda invis bir hero varsa, erken alınan gem hayat kurtarır. Özelliklede karşıda r2, gondar, clinkz, techies gibi herolar varsa gem almasanız bile mutlaka dust ve ward taşıyın.
    -Alçak yerlerden yüksek yerlere saldırırken miss vurma ihtimaliniz yükselir. Bunu göz önünde bulundurun.
    -Bir gözünüz sürekli minimapte olsun. Daima haritayı kontrol edin
    -Yeni başlayacksanız sniper, razor gibi kullanımı nispeten kolay range herolarla başlamanız iyi olur.
    -Yanınızda mümkün oldukça teleport scroll taşıyın. Düzgün kullanıldığı takdirde hayat kurtarıcıdır.
    -Runeları takip edin. Her iki dakikada bir altta yada üstte rune bölgesinde çıkar.
    -Eğer karşı takımın çoğu bir süredir mapte gözükmüyorsa roshana girmiş olabilirler. Gidin ve kontrol edin.
    -Aksiyona girmeden önce mananızı hesaplayın.
    -Lanede olabildiğince çok last hit, deny atın. Eğer support bir hero oynuyorsanız last hitleri yanınızdaki carrye bırakın. Siz deny ve harras çalışın.
    -Orb effect olayına dikkat edin. Birkaç istisna hariç 2 orb effect aynı anda çalışmaz.
    -Botlle'daki invis rune kullandıktan sonra bir kere bottle basıp içersek bottle bozulmaz.
    -Hp ve mana potu ile regen rune çalışırken damege alırsak bunlar bozulur. Ama damage düşman tarafından verilmeli. Mesela pot içerken soul ring bastığımızda pot bozulmaz.
    -Regen rune kullanırken mana dolmadan önce skill basarsanız onuda dolduruyor.
    -İlizyonları rosha sokmak için roshu seçip M tuşu ile sokabiliriz. Saldırı yapmazlar ama tanklarlar.
    -Lanede karşınızda 2 range var ve siz de meleesiniz, last hit alamıyorsunuz. Düşman heroya sağ tık ile saldırırsanız creepler size doğru gelir. Rahatça kesersiniz. Bu yöntemi ilizyon kontrolünde de kullanabilirsiniz. Eğer sağ tıkladığınızda etraftaki creepler size saldırmıyorsa ilizyondur.
    -Skillerinizi cast time varsa S ve H tuşları ile durdurabilirsiniz. Dikkat: bazı skiller bastıktan sonra stoplasanızda cd'ye girer ve mana götürür. Örneğin crixalisin ultisi. Ama bazıları stoplayınca mana götürmez ya da cdye girmek, mesela: nevermoreun ultisi ve razeleri
    -Pt kullanırken ihtiyacınıza göre Pt tipini değiştirmeyi unutmayın.
    -Ward kullanmaya özen gösterin. Bu sayede ganglerden kaçabilir ya da gang atabilirsiniz.
    -Gölgeyi iyi kullanın. Gölgede saklanın ya da kaçarken gölgeye girin. Bu size gelebilecek saldırıları ve skilleri engeller.
    -Warkey kullanın. Bu sayede inventorydeki itemleri çok daha rahat kullanabilirsiniz.
    -Shift tuşuyla komut zincirini kullanın. Bu size düşman kovalarken rune alma gibi birkaç ufak bonus kazandırır.

Benim blogumdan mandalenaaindota.blogspot.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandalenaa -- 27 Eylül 2012; 15:01:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mandalenaa
    -Botlle'daki invis rune kullandıktan sonra bir kere bottle basıp içersek bottle bozulmaz.

bunu hızlıca yapmazsanız invis gider.

ayrıca invis demişken aklıma geldi;
    -tp kullandığınızda invis olursanız tp'nin channeling'i bozulmaz. (nyx ulti, bounty hunter 3. skill, clinkz 3. skill, vb...)
  • Mini map olayı çok önemli. Karşınızdaki hero 10-15 saniye karşınıza çıkmadığı zaman, takım arkadaşlarınızı uyarıp, olası gang'leri önceden haber verip, karsı takımın çabasını boşa çıkartabilirsiniz.
    "Baratrumun", "Charge Of Darkness" (1.skill) skill'ini attığını görürseniz "Scroll" ile base veya kule altına ışınlanmanız size + katacaktır.
    "Troll Warlord", "Windrunner" vs. gibi ultisi "atackspeed" veren herolara "Helm of the Dominator" tarzında itemler yaparak, 1vs1, 1vs2 hatta çok ileri boyutta kasılmışsanız 1vs3 ü bile zorlarsınız. Bu itemi oyun sonunda "Satanic"e çevirebilirseniz, oyun tadından yenmez Bu tarz ultileri, "Aghanim's Scepter" itemi ile daha da güçlendirebileciğimizi unutmayalım.

• Arkadaşım eline sağlık, çok güzel. Daha önce de bir paylaşımını soluksuz okumuştum. Güzeldi... Fakat içerikte ters giden bir şeyler var.. Yeni başlayanlar için diyor. Ve anlatımların çoğu kısaltma içerikli. Örnek: gg,at,buff. Yani yeni başlayanlar bunları anlayabilmesine imkan yok. Anlaması için sorması lazım,buda kirlilik. Keşke başta bunlarıda ekleseydin. Aslında yine yapabilirsin. En önemli kısaltmaları açsan yeterli.
    saygılar.konularını takip deyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.