Şimdi Ara

Oyuna Girdiğim An Pc Resetliyor (Wattman Hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha öncede sorunla ilgili konu açmıştım ama o zaman sorunum biraz daha farklıydı, önceden oyun açılabiliyordu, şimdi oyuna girdiğim saniye hemen reset atıyor. Pc açıldığında ise wattman hatası veriyor. Aida64 ile test ettim, işlemcide, ramde falan sorun yok ama ekran kartını stres testine soktuğum saniye hemen bilgisayar kapanıyor. Arada pc boştayken, hiçbir şey yapmıyorken falan reset atıyor. Ddu ile driverları silerek bir sürü driver denedim, 2018 deki driverları denedim ama yok, olmuyor. Msi afterburner ve asus gpu tweak sildim, yine yok. En son dosyalarımı yedekle deyip bilgisayarı sıfırla dedim, her şeyi silip tekrar denedim yine olmadı. Mhz düşürme,voltaj düşürme vs her şeyi denedim ama olmuyor. Amd nin tüm driverlarını sildiğimde ve aygıt yöneticisinde Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı gözüktüğünde ise aida64 ile test yapabiliyorum, uzun uzun denemedim ama en azından anında kapanmıyor. Ve psu ya kulağımı yaklaştırdığımda böyle cızırtı gibi sesler geliyor, fanı falan çalışıyor ama bu seste pek normal gelmedi. Sorun psuda mı? Yoksa ekran kartı mı bozuk?
    ]

Tüm sistemim;
    ADATA 480GB SU630
    GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
    POWER BOOST VK-G2052S RGB 650W 80+ Tempered Glass Kasa
    ASUS AREZ DUAL Radeon RX580 OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4
    AMD RYZEN 3 3300X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 13 Temmuz 2020; 22:2:28 >

• Bilgisayara format attım, sadece Windows un kendi kurduğu driver var ama şimdi daha masaüstüne bile zor geliyor, daha da kötü oldu gibi. Her yaptığım işlem sonrası bi tık daha kötü oluyor. Acaba mahalledeki pc tamircisine götürüp onun psu su ile denesem bir sonuca ulaşır mıyım? Öylede çalışmazsa sorun ekran kartındadır zaten, sadece onu yollarım garantiye hiç uğraşmadan.
  • Wattman hatası daha çok donanımsal bir sorundur Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta. Bunun sebebi gördüğüm kadarıyla Sapphire gibi üreticilerin kartlarını fütursuzca overclock etmesi. Benim Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın bunu bir yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Gürcan -- 13 Temmuz 2020; 22:10:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çükütüs kullanıcısına yanıt
    Yapabildinmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Gürcan

Wattman hatası daha çok donanımsal bir sorundur Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta. Bunun sebebi gördüğüm kadarıyla Sapphire gibi üreticilerin kartlarını fütursuzca overclock etmesi. Benim Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın bunu bir yap
    Denedim hocam, ilk mesajda belirttim zaten bir çok ayar denedim ama olmuyor. Artık sorunu çözmekten çok sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum ki sadece onu garantiye yollayabileyim hatta gerekirse iade edeyim.

Birde mahalledeki bilgisayar tamircisine gidip onun kendi psu su ile denesem, sorun olmazsa sorunun kesin olarak psudan kaynaklanmadığını düşünebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 13 Temmuz 2020; 22:15:34 >
    Kardeşim sen önce servise git eğer olmazsa bilgisayarcıya getir.

İade hakkın varsa git iadae et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyuna girince PC kapanıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih Gürcan

Kardeşim sen önce servise git eğer olmazsa bilgisayarcıya getir.
    Hocam itopyadan aldım, istanbula gitcek. Ağustostan önce gelmez muhtemelen. O yüzden kesin hangi parçayı göndermem gerektiğini bilmek istiyorum. Komple pc yi yollarsamda kargo ücreti sizden diyorlar, o da baya tutar sanırım.
    Garanti veremem ama ozaman sen onu bilgisayarcıya getir ekran kartı değişir galiba o da biraz fiyat tutabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Gürcan -- 13 Temmuz 2020; 22:20:9 >
  • Konuyu okumayıp hızlıca göz atmam yetti. Powerboost, snoopy, everest, dark gibi çöp Çin malı ürünlerin üzerine etiket basıp satan firmalardan güç kaynağı gibi tüm bileşenleri beslemekle sorumlu bir parçayı alarak en başta hata yapmışsınız. Ama 650w bu, dediğinizi duyar gibiyim. Bi bakın bakalım 12 volt kanalında kaç amper yazıyor ve kanal kaç watt veriyor. Tabii ki yazdıkları rakamlar gerçeği yansıtıyorsa... Yüzde yüz psudan demiyorum ama ilk akla gelen bu. İşlemci veya ram stabil olmayan overclock, bios, windows hatası gibi şeyler de sebep olabilir. Yine de yüzde doksan güç kaynağından.

Örnek:
    Oyuna Girdiğim An Pc Resetliyor (Wattman Hatası)

Powerboost 500w Güç Kaynağı
    Adamlar kaç watt verdiğini yazmamışlar bile. Neden? Çünkü toplamı 500 sıkıntı yok.
    Sadece ekran kartınız oyun sırasında 220watt civarı güç çekiyor.
    Sizin psu 650 watt(mış). 12x30 olsun 360 watt eder. İşlemci, ram derken, kısacası kapanması normal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 13 Temmuz 2020; 23:14:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JrGrendel

Konuyu okumayıp hızlıca göz atmam yetti. Powerboost, snoopy, everest, dark gibi çöp Çin malı ürünlerin üzerine etiket basıp satan firmalardan güç kaynağı gibi tüm bileşenleri beslemekle sorumlu bir parçayı alarak en başta hata yapmışsınız. Ama 650w bu, dediğinizi duyar gibiyim. Bi bakın bakalım 12 volt kanalında kaç amper yazıyor ve kanal kaç watt veriyor. Tabii ki yazdıkları rakamlar gerçeği yansıtıyorsa... Yüzde yüz psudan demiyorum ama ilk akla gelen bu. İşlemci veya ram stabil olmayan overclock, bios, windows hatası gibi şeyler de sebep olabilir. Yine de yüzde doksan güç kaynağından.

Örnek:

Powerboost 500w Güç Kaynağı
    Adamlar kaç watt verdiğini yazmamışlar bile. Neden? Çünkü toplamı 500 sıkıntı yok.
    Sadece ekran kartınız oyun sırasında 220watt civarı güç çekiyor.
    Sizin psu 650 watt(mış). 12x30 olsun 360 watt eder. İşlemci, ram derken, kısacası kapanması normal :)
    Hocam şimdi kontrol ettimde sizin attığınız psu modelinin güç kablosu giriş kısmı ile benimkininki aynı. Tamamen açıp kontrol edemedim ama 650 watt lık ile benzemiyor, muhtemelen 500 wattlık takmışlar, o yüzden kapanıyor. Yani 650 watt bile değil. Şimdi ben bu kasayı olduğu gibi yollasam psuyu değiştirirler mi, yasal olarak öyle bir hakkım var mı? İade sürecim bitmeden iade talebinde bulunmuştum itopyaya.

Hocam birde şöyle bir şey var, ben bu bilgisayar 1 hafta kadar kullandım, yeni nesil oyunları en yüksek ayarlarda oynadım ama öyle bir sorun yoktu. Sonra birden çıkmaya başladı bu sorun. Sorun PSU dan olsaydı en baştan itibaren bu sorunla karşılaşmaz mıydım?

Şimdide aida64 hariç diğer tüm ekipmanları aynı anda stres testine soktum, yine kapanmadı. 10-15 dk bekledim sorun yok. Hani pc tamamen boştayken daha fazla watt tüketmez bence. Sorun ekran kartında da olabilir. Sanırım yarın tamirciye götürmek en iyisi olcak. Günlerdir uğraşmak yordu beni daha fazla uğraşmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 14 Temmuz 2020; 3:48:30 >

• *Upuzun bir mesaj yazmıştım yanlışlıkla sayfayı yenileyince gitti hepsi :)

Kısa keseceğim. Kasanın arka kapağını açın, yüksek ihtimalle orada güç kaynağının etiketini göreceksiniz.
    Benim attığım tabloya benzer bir tablo olacak. Onun resmini çekip atar mısınız?
    quote:

Hocam şimdi kontrol ettimde sizin attığınız psu modelinin güç kablosu giriş kısmı ile benimkininki aynı.

Bu bahsettiğiniz prizden güç kaynağına giden kablonun takıldığı yer ise o her psuda aynıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.