Şimdi Ara

Oyun yapmak istiyorum ama bilgi olarak sıfırım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
17.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    18-20 yaş arası bu işe başlamak için en iyi zaman bana göre, maddi olarak ta şöyle bir öneri verebilirim game maker kullanmak istiyorsanız ilk önce pc ye oyun yaparsınız tutarsa diğer platformlara çıkarırsınınz. Tabi studio 2 de şuan da pc sürümü de paralı istersen ben sana studio 1.4 ü atabilirim eski sürüm ama pc ye çıktı almak ücretsiz. Bahsettiğiniz oyunlar öykü hikaye tabanlı oyunlar benim oyunum ise öyle değil. Bu arada undertale i ben de oynamıştım güzel oyun. Benim oyunum ile ilgili bir öneriniz var mı peki?
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Hayallerin olmasi güzel ama hayal kirikliğınada hazir ol. Mobil için konuşursam bazi çok saçma oyunlar milyon indirme alirken guzel oyunlarin indirme almadigi oluyor. İşi maddiyat olarak görmezsen oyun yapmanin zevki paha biçilemez.

    Okul, üniye bakışım farklı benim çok kaliteli değilse olsada olur olmasada diye bakıyorum.

    C# şart değil. Unity ile baslayacaksan c# sart. Başka oyun motorlari, frameworkler farkli diller kullaniyor. Java, c++, javascript, lua vs. Fazlaca oyun motoru olmasi kafani kariştirmasin sen unity ile devam et.
  • Tavsiyeleriniz için sağolun. Sanırım biraz okula odaklanmamak gerekecek. Eğer güzel bir topluluk bulabilirsem bu işi profesyonel bir seviyede başlatmak isterim. Oyuna emek vermişsiniz, tebrik ederim. 2D platformlar ne yazık ki insanların ilgisini çekmiyor artık. Ön yargı ile yaklaşan çok sayıda oyun sever var. Ama senaryosu 3D boyutlu oyunlardan katbekat iyi olan 2D oyunlar gördüm. Siz bence bu yoldan devam edin. Kesinlikle başarılı buldum. Naçizane tavsiyem şöyle olabilir ki "senaryo". 21. Yüzyılda modası geçmiş gibi gözüküyor ama senaryo tabanlı oyunları çok başarılı buluyorum. Ha keza seçim yaptıran oyunlarda çok başarılı. Yapabilirseniz bu yoldan devam edin. Hatta yardımcı bile olabilirim senaryo konusunda.
  • PilliBebek0 kullanıcısına yanıt
    Belki de hayal kırıklıklarım beni bu yola itiyordur.



    Mobil ile ilgili yorumunuz belki de reklam ile ilgilidir. İnsanlar reklamlara aldanmayı sever. Flappy bird vardı bir aralar. Tonla indirme aldı. Cidden şaka gibi olaydı. Rockstar ise GTA San Andreas ve Max Payne i mobile uyarladı ama bu kadar tıklanma alamadı. Cidden iş saçma boyutlara gidiyor bazen.



    Öyle çok kaliteli bir okula gitmiyor. Belki de standartların altında bir okula/bölüme gidiyorumdur(Ondokuz Mayıs)



    Oyun motorlarını biraz daha araştırmam gerekecek sanırım. Birkaç yazılım dili öğrenmek yararıma olur. Keşke çevremde de benim kadar istekli kişiler olsa da yapsak diye iç geçiriyorum bazen. Bizim ülkede bu işe hiç saygı yok.
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Beğenmenize sevindim. Şu anda oyunun bir hikayesi var ama hikayesi gerçekten baya arkaplanda. Sadece ilk başta hikayeyi okuyorsunuz ve birdaha oyunun son bölümünde ve kardeşimizi öldürdükten sonra karşımıza çıkıyor, oyunun daha çok ön planda olan özelliği zorluğu diyebilirim. Şimdilik oyunda köklü bir değişiklik yapmayı planlamıyorum ama geri bildirimler doğrultusunda yüzeysel değişiklikler yapıyorum. Senaryoyu daha ön plana çıkarmak gibi bir düşüncem şimdilik yok ama bir büyük güncellemede buna yer vermeyi düşünüyorum. Oyunun demosunu mu oynadınız yoksa sadece konuya mı göz attınız, demoyu oynadıysanız geri bildirim yaparsanız çok memnun olurum
  • Unity de güzel bir platform ancak C# öğrenmen gerekecek ve zaman harcaman gerekecek. Bu yüzden GameMaker Studio 2 öneriyorum. Game Maker kendi dili olan GML dilini kullanır. Bunu öğrenmen çok daha kolay, Türkçe içerik çok fazla bulunmasa da eğer İngilizce videoları anlarsan o kadar çok eğitim videosu var ki. Ayrıca Türkçe içerik olarak GixcyHere, R2 yazılım ve kendi kanalım olan Furkan Karabudak kanalına bakabilrsin. Henüz kendi kanalımda 2 video var ve eskiler, ancak yeni videolar yolda :D Ayrıca GameMaker öğrenmek istersen her zaman discord'dan bana ulaşabilirsin. Benim için sıkıntı olmaz her zaman arayabilirsin ve canlı konuşarak bile GameMaker öğretebilirim. 7 Yıldır GML dili ve 1 yıldır GLSL dili ve birkaç aydır da C++ dili kullanıyorum. Ve 17 yaşındayım yani GML dilini kullanmaya başladığımda 10 yaşındaydım. Yani kesinlikle zor değil. :) Ayrıca GML'in bir artısı daha olacaktır. GML C tabanlı object-oriented bir dil. GML'i kolayca öğrenebilirsin ve daha sonra C ailesinden bir dil öğprenmek istersen kolayca öğrenebilrsin çünkü temel olarak C diline benziyor.

    7 Yıldır GML kullanıyorum ve şu anda GML + C++ kullanarak bir işletim sistemi yapma üzerinde çalışıyorum. Yani GML de tecrübeliyim. :)
    Eğer yolculuğa GameMaker ile başlamak istersen Discord sunucusuna katılabilir ve benimle istediğin zaman konuşabilirsin öğretebilirim. :)https://discord.gg/WMbQkfk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 12 Eylül 2018; 11:47:25 >




  • Maalesef hocam. Sadece verdiğiniz şu linkten baktım:

    https://forum.donanimhaber.com/alpha-amp-beta-ana-konu-ilerleme-95-yeni-guncelleme-geldi--134272201



    Zor oyunları seven bir kitle var aslında haklısınız. Ben pek sevmediğim için yardımcı olamıyorum size Senaryolu oyunlar daha cazip geliyor ama sektör artık battle royal tarzına kaydı. İnsanlar sadece vakit öldürmek için oyun oynuyor.
  • K3llyll K kullanıcısına yanıt
    Keşke bende senin yaşında bunlara baksaydım. İşte yönlendiren kişiler ya da bilgi veren platformlar olmayınca böyle cahil bir şekilde büyüyorsun. Discord u çok duydum ama inan nasıl bir platform olduğunu bilmiyorum. Oyun yapmak isteyen bir ekip toplasam bana yeter cidden. Bu işi ekip halinde yapmak hem daha zevkli hemde daha profesyonelce. Bu dediğiniz motorlara veya dillere cidden zaman ayırmak istiyorum ama ne internetim ne de uzun süreli boş vaktim var. Yaklaşık 10 gün sonra şehir dışında okula başlayacağım.

    Hocam birde ingilizce konusu var. Hem bölümüm gereği hemde bu iş için gerekli olan bir dil. Ama kendimi nasıl geliştiririm hiç bilmiyorum. Hani şu an b1 düzeyinde ingilizcen vardır diye düşünüyorum. Bu seviyeye ingilizce postlar, diziler, oyunlar yardım etti. Tamam iyi bir seviye değil ama kendi başıma anlamaya çalıştım. Anlamadığım ve bilmediğim her şeyi çevirerek öğrendim. Ama yetersiz. Ne yapmam gerekiyor sence?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerple -- 14 Eylül 2018; 11:47:45 >




  • Hiçbir şey için geç değil, bunun yaşı olmaz sadece yılların verdiği tecrübe fark eder. Ekip olarak çalışmak istediğini söylemişsin. Eğer Game Maker Studio 2 'yi seçersen çalışmak için, bana bildir, cunku şu anda Türkiye'deki tüm Game Maker kullanıcılarını tek bir çatı altında toplamak ve hepsiyle iletişim halinde olabilmek için uzerinde çalıştığım bir proje var. Bu da ekip bulma işini oldukça kolaylaştırır. :) Ayrıca ben de çok zamandır bir ekip arıyorum :)



    İmkansızlıklar umudunuzu yok etmesin. Ben 10 yaşımda GameMaker 'a başlarken İngilizce bilgim zaten yoktu, Türkiye'de Game Maker' ı bilen bile nerdeyse yoktu çok az biliniyordu, ayrıca bende de internet yoktu. Çocukluğumdan beri hep oyun yapmak istemişimdir. Bir gün internet kafeye gittim ve Google'a 'oyun yapma programı" yazdım ve karşıma tesadüfen ilk sırada GameMaker çıktı ve indirip USB 'ye attım. Eve geldim , kurdum. İnternet de yok ve İngilizcem de yok yani öğrenmem imkansız gibi görünüyordu. Ancak ben hergun programı açıp rastgele herşeyi tek tek denedim. Elbette GML dilini kullanamazdim ancak Drag and drop sistemi işimi çok kolaylaştırdı. Her ne kadar uzun surse de herşeyi tek tek deneye deneye GameMaker 'ın tüm Drag and drop kütüphanesini ezberledim. Yani ne kadar zor gibi görünse de birşeyi gerçekten istersen basarirsin. :)



    İngilizce konusunda da eğer ingilizcen kötü ise elbette kitaplardan vs. çalışman mutlaka gerekir. Ancak çok kötü değilse en azından biraz da olsa derdini anlatacak kadar ingilizcen varsa yurtdışından birçok kişi ile konuşmanı tavsiye ederim. Ben 2 yıldır birçok oyun geliştiricisi ve yazılımcıyla iletişim halindeyim ve İngilizcem öncekine göre 2 katına çıktı diyebilirim :D ayrıca elbette kelimeler de önemli ama bence gramer kuralları daha da önemli. Bu benim kişisel görüşüm. Ayrıca sana benim kullandigim bir taktik daha vereyim :

    Eğer internetin yoksa ve yabancilarla konusamiyorsan bile İngilizce birşeyler yaz. Ancak yazarken İngilizce bilgine göre yazma. Mesela "it is a pencil" yazarsan zaten bildiğin bir şeyi yazdığın için birşey ogrenmezsin. Kafanda İngilizce cümle kurmamalisin. Kafanda Türkçe bir cümle kur sonra onu İngilizceye çevirmeye calis. Bilmedigin kelimeler veya gramer kurallarından dolayı çeviremez isen o zaman internetten , sözlüklerden, kitaplardan yardım alarak çevirmeyi dene. Ve bu yeni kullandığın kalıpları ve kelimeleri daha sonra başka zamanlarda da başka cümlelerde kullandıkça öğrenmeye baslayacaksin. :)




  • K3llyll K kullanıcısına yanıt
    10 yaşında başladığına göre game maker korsan diye tahmin ediyorum. Korsan halinde android ve ios için çıktı almak mümkün mü? Bazı eksiklikleri oluyor mu yoksa aynı mı her şey? GML nasıl bir dil? Bu işten hiç para kazandın mı store'a yükleyip falan?
  • Bende 19 yaşındayım ve mekatronik mühendisliği kazandım birkaç senelik mobil ve masaüstü için oyun geliştirme deneyimim var.https://discord.gg/amw97Dh aklına takılan birşey olursa grubumuzdan bana ulaşabilirsin.
  • K3llyll K kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam şu üniversiteye bir başlayalım, şehire yerleşelim sonrası kolay olur. Bu iş bir ekip işi bence. Neden olmasın :)



    GameMaker ı biraz araştırmam lazım hocam. Öğrenmem zaman alacak anlaşılan. Size ulaşabileceğim bir platform olursa güzel olur. Hem samimiyet artar hem de bu yazdıklarımız lafta kalmaz.



    Yani ingilizcem ne seviyede bilmiyorum ama internette bir ara ölçmüştüm ve sonuç b1 yani orta seviye çıkmıştı. Tabii sadece gramer sorulmuştu. Kesinlikle iyi değilim ama hani sıfırda değil. Yabancı şarkılar dinlerim ve her seferinde lyrics bakarım. Gerekirse çeviririm. Sen bu yıl sınava gireceksin herhalde senin de bu işlere ara vermen lazım :) Ben hayattan koptum resmen bu yıl ve sıradan bir yer geldi. Sistem değişikliği falan filan neyse konumuz o değil. Oyun yapma isteği geçenler de mobilde Max Payne oynadım ve yine duygulandım ve dedim ki neden bende böyle bir oyun yapmıyorum? Ben derken de bir ekip aslında. Bir ekip ve farklı düşünceler ile mükemmel işler yapılabilir. Max Payne gibi bir efsaneyi bir Finlandiya şirketi yaptı. Bizim ne eksiğimiz var? Biz neden böyle bir karakter tasarlayamayalım? Neyse konuyu kirletmeyelim. Ben ciddiyim ve sen bir ekip istiyorsun. İşi sıkı tutarsak mükemmel olur.




  • egmtncakgn kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam size de. Sizin bölüm bu işlere biraz daha yatkın. Discord hakkında inanın tabiri caizse cahilim. Yeni bir hesap açıp giriş yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerple

    Hayırlı olsun hocam size de. Sizin bölüm bu işlere biraz daha yatkın. Discord hakkında inanın tabiri caizse cahilim. Yeni bir hesap açıp giriş yaptım.
    Eyw kardeşim teşekkür ettim. Ama başlangıç için en iyi engine Unity bende unity ile başladım yaklaşık 3 sene falan oldu. Fazla bişey başaramasamda c# öğrendim ve diğer dillere başladım. Hemen başlamanı tavsiye ederim. Kaynak olarak Süleyman Yasir Kula'nın bloguna bak baya detaylı bilgiler ile anlatıyor. Takıldığın yer olursa gruptan bana ulaşabilirsin discordu kullandıkça alışırsınhttps://discord.gg/6zFRkG8




  • Up
  • @Nerple
    - Nerple
    Eğer GameMaker öğrenmek istersen yeni kurduğumuz Discord sunucumuza katılabilirsin. Bu sunucuyu GML geliştiricileri, indie geliştiriciler, çizerler, animatörler, besteciler, modeller lar vs. için bir sohbet ve yardımlaşma ortamı olması amacıyla kurduk. Bu sunucuya isteyen herkes katılabilir.
    https://discord.gg/zuJFsRq

    Ayrıca GML dilini öğrenmek istiyorsan YouTube kanalımı takip edebilir (henüz GML öğretici videosu yok ancak yeni videolar gelecek)Youtube : Furkan Karabudak veya Youtube dan GXY - Official kanalını ya da Game Maker Dersleri kanallarını takip edebilirsin. Bunlar Türkçe kanallar.

    @5krille X
    - 5krille X
    Ben 10 yaşımdayken Game Maker Studio filan yoktu, Game Maker 6.0 kullanıyordum ve tabiki de korsandı :D Ayrıca Game Maker o zamanlar bırak farklı platformlar için derlemeyi , alpha kanalını yani saydamlığı bile desteklemiyordu. Yani oyuna saydam bir cisim bile yapamıyordun :D Ancak şu anda Game Maker Studio 2 kullanıyorum ve crackli değil orijinal kullanıyorum. Ancak Cracklisinde de istediğin platforma dönüştürebilirsin. Cracklinin orijinalden tek eksikliği MarketPlace den eklenti indirip oyununa ekleyemiyorsun. Onun dışında bir eksikliği yok. Bir de zorunlu güncelleme gelirse eğer yeni versiyonun cracklisini internetten tekrar bulup yeniden cracklemen gerek. Orijinal programı her zaman için tavsiye ederim.

    Şimdiye kadar birçok proje geliştirdim. Hatta şu anda GameMaker + C++ kullanarak işletim sistemi benzeri birşey geliştirme üzerinde çalışıyorum. Ancak şimdiye kadar bitirdiğim projeler küçük projelerdi ve satışa sunmadım. Büyük projelerimin ise bir kısmını terk ettim, bir kısmı ise hala geliştirme aşamasında :)




  • Ya da Roblox Studio

    ile çok daha kolay oyun geliştirebilirsin hem de https://developer.roblox.com/en-us/quick-start

    sitesinden çok iyi bir şekilde anlatılmış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coder12345 -- 14 Kasım 2020; 11:28:25 >
  • Coder12345 C kullanıcısına yanıt
    İki yıllık konu
  • KOnu sahibinin bu 2 yıllık süreçte ne yaptığını merak ederim

  • Önce temel matematik ve fiziği öğreneceksin.


    Sonra algortima ve veri yapılarını öğreneceksin.


    Sonra gerekli olan programlama dilini öğreneksin.


    Sonra kendine para sayma makinası alıp %1 i bana vereceksin. 

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.