Şimdi Ara

Oyun yapmak ile ilgili(görsel tasarım-motor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son sınıf olduğum için bitirme tezi yapıyorum aslında senelik bir proje yapıyorduk arkadaşlar ile ama danışman öğretmen gelecek dönem yeni bir proje'ye başla dedi ikinci dönem (niye bilmiyorum)

Bende onu duyunca oyun yapmaya karar verdim. Hazirana kadar elle tutulur birşey yapma şansım nedir? Oyun geliştirmede 0'ım her ne kadar programlama bilsem bile.
    Sizce mantıklı karar mı? Aurıca hangi motoru kullanmam lazım? alışması kolay olması lazım ki sorun yaşamayayım sonra alışması ve geliştirmesi ile.

Ayrıca oyunu tek başıma yapma ihtimalim var. Sizce oyunun görsellerini nasıl yapmalıyım? arka plan olur karakter tasarımları olur. sizce ne kullanmalıyım?

Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

2D Oyun yapıcaksan Unity ve Photoshop, 3D Oyun yapıcaksan Unity, Blender ve Photoshop

2D yaparım hocam. Anladım unity zaten çok övülen dil motor onla yapmak en iyisi olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Aklında nasıl bir oyun var bundan bahsetmemişsin.

Orijinalden alıntı: Astekiv

Aklında nasıl bir oyun var bundan bahsetmemişsin.

Hocam sağa doğru ilerlemeli platform oyunlarına mario ile başlayan çocukluktan beri ilgim var. Öyle bir oyun yapabilsem çok iyi olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astekiv

Text tabanlı olmadıktan sonra unity ile yapmak en mantıklısı. İnternette kaynak olarak sanırım en zengin oyun motoru

Hocam pekibir dönemde işe yarar birşey çıkar mı acaba? Hoca tam bitmemiş oyunu kabul etmeyebilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2D oyun yapacaksan Unity ile çok rahat yapabilirsin. Youtube'de aratırsan "2D game tutorial" diye, bir sürü video bulabilirsin. Grafikleri de yine Unity'nin marketinde ücretsiz olarak bulabilirsin.

Orijinalden alıntı: YACHIRU

2D oyun yapacaksan Unity ile çok rahat yapabilirsin. Youtube'de aratırsan "2D game tutorial" diye, bir sürü video bulabilirsin. Grafikleri de yine Unity'nin marketinde ücretsiz olarak bulabilirsin.

Bence Grafikleri Assetstoredan alırsan yapıcağın oyunun güzel olması mümkün değil.
    Oyunu java bilgimden dolayı Javanın Libgdx kütüphanesini kullanacağım. Ayrıca bilgisayarım çok iyi sistemli değil oyun motorunda sorun yaşamaktan korktum.

Oyun sağa doğru ilerlemeli 2d platform oyunu olacak. Mesela 5 level olacak oyunda bazı engeller aşılacak. Bölüm bitince diğer bölüme geçeçek. klasik yani.
    Öneriniz var mı?
  • Oyun geliştirmede hiç bilgisi olmayan birinin direkt oyun motoru ile başlaması önerilmez normalde. Önce teori ve mantık daha sonra uygulamadır. Bu heryerde böyledir. Bir evin nasıl yapılacağını bilmeden rastgele şekilde ev yapmakla aynı şeydir. İlk başta evet oluyor, yapıyorum sanarsın ama o aslında öyle değildir, acısı sonradan çıkar. Ne demek istediğimi bu işe uzun zamanını vermiş kişiler anlamıştır. Burdan nereye geliyorum tez için daima birşeyi kendin yap. Tez için hazır bir motor kullanma eğer orjinal ve yararlı bir fikir yoksa. Çünkü hazır şeyleri hocalar pek sevmiyor. :D

Önerim : Java-LWJGL-Box2D şeklinde devam et. Eğer Java desteği varsa Nvidia tarafından geliştirilen PhysX'i de öneririm.
    Grafik tarafında: Photoshop ve Illustrator önerebilirim.

TL;DR:

Unity ile tez yapmak, çok saçma ve gereksiz eğer orjinal fikir değilse veya shader kodlamayacaksan, texture'a albedo, normalmap, occlusion, emission, mask vs. atmayacaksan çok bir görüntü çıkacaktır ki bu istenmez. Bunun yanında static, dynamic batch, drawcall optimizasyonları 'da var. 0 bilgi ile aslında önermiyorum. Unity'in kolaylığına ve pratikline sığınarak bu motorun önerilmemesi gerekir bence. Çünkü ortaya çıkan oyunlardaki optimizasyon sorunlarını, grafiklerini görüyoruz. Bitirme tezi hazırlıyorsun, altını çizerek söylemişsin. Yoksa girersin AssetStore'a tek satır kod yazmadan hazır projeyi alıp kendine göre düzenlersin ve hoca farketmez bile. :D Ama hoca derse fark etmez puan'da kırmayacaksa direkt Unity'den başlayın.

Sıfır bilgi ile Unity 'e başlamak, temeldeki teoriyi ve mantığı bilmeden başlamak olacaktır ki tezin amacı bu değil zaten. Ekran'a pixel'i kendin çizdirsen, fizikleri kendin hesaplasan, geometrik fonksiyonları hesaplasan, şahsen hoca olsam daha fazla puan veririm. Zaten grafik işin eğlencesi, buradaki amaç ne kadar iyi çalıştığı, stabilite vs.

Unity kullanırsan eğer, Java'da 2000 satırda yapılan işi Unity ile drag&drop şeklinde 0 satır kod ile yapabiliyorsun. Hocanında bu durumu bildiğini ve çok puan vermeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca illaki motor kullanacağım diyorsan seni Unreal Engine'e alalım.

Java-LibGDX-Box2D üçlüsü iyi bir seçim olabilir açıkcası.
    veya Java-LWJGL-Box2D
    veya Java-JOGL gibi seçimlerde yapabilirsin. Özellikle LWJGL'nin performansı muazzam. OpenGL nasıl onu denemedim. Ama diğer ikisini dededim, tavsiye edebilirim.

Ayrıca GitHub üzerinde Java ile yapılmış oyunlar var. Bunları araştırmanı öneririm. Veya başka dil istersen onlarıda önerebiliriz.

Tekrar dediğim gibi, tez için Unity iyi bir fikir değil. Fakat aklındaki fikir sağlam ve yararlı birşey ise tabiki kullan. Ayrıca tavsiye olarak Cocos2d-x veya Buildbox motorunu'da önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 7 Şubat 2017; 19:25:20 >

• çok rahat öğrenirsin unityi hatta fps de yapabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

--------------------------------------------------------------------
    [url][/url]
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiberDayı

Dentrax unreal engine ı neredeyse tamamen sürüklebırak die duydum. çok fazla kodlama imkanı vermiyormuş doğrumu

Blueprint ile 0 satır kod ile muazzam şeyler çıkartabilirsin. Fakat C++ ile de aynı işleri kodlarla yapabilirsin. Ayrıca Unreal ile Unity'nin grafiklerini karşılaştırmak da şaka gibi birşey olacaktır ona değilmiyorum zaten. (:

Bütün GameEngine'lerin amacı zaten Drag&Drop ile yapmaktır. LibGDX kullanarak sende kendine basit bir Drag&Drop sistemini yapıp mini bir oyun motoru yapabilirsin. Mesela BuildBox motoru tamamen drag&drop 'a dayanıyor.

Yani oyun motorunun amacıdır drag&drop sistemi. Ya da ben öyle biliyorum. :D
    Drag&Drop ile bir Batman bir Borderlands yapamazsın. Bir oyun motorunun mantığı, size en kısa yoldan verimli şekilde oyun üretmenizi sağlamaktır. Blueprint ile etkili işler çıkarabilmeniz için programlama mantığını zaten kavramış olmanız gerek. Burada blueprintin amacı (UnrealEngine4 ile gelen görsel programlama aracı) Size rebuild gerektirmeden hızlı şekilde retweak (İnce ayar) imkanı sunan , hatta dizaynerların bile kullanabileceği bir programlama ortamı sunmak. Ama cpp ile yazdığınız koddan yeri geldiğinde 10 larca kat daha yavaş çalışacaktır. O nedenle hiç bir zaman matematik hesaplamaları gerektiren yerlerde kullanılmaz.

Kodlama imkanı vermez olur mu ? Hemde unitye nazaran çok daha açık bu konuda.

Ama tek kişilik basit işler için önermem. Bunun için LibGDX Cocos yada Unity kullanın.
  • Hocaniz gercekten yaptiginiz isle ilgilenecekse o zaman ona gelisiminizi gostermeniz gerekir. Bir oyun motoruyla gostereceginiz gelisim ile direk program bazli gelistirme adina paylasacaginiz gelisim raporu farklidir. Hocaniz ne tip bir gelisim raporu bekliyor? Bence bunu belirleyin once.

Cunku bu projede sizden birikiminizi belgemeniz istenecektir.

Ayrica yaptiginiz isin dokumantasyonu, testleri, hangi yazilim gelistirme kurgusunu kullandiginiz gibi bilgiler de onemlidir. Bir takim ile calissaydiniz hangi metodla is paylasimi ve repo kullanimi yaptiginiz da onemli olacakti (Or: github)

Bence siz once fundamental konulara aciklik getirin ki pragmatik ve rasyonel sonuclara imza atabilesiniz.

Orijinalden alıntı: Deniztns

Hocaniz gercekten yaptiginiz isle ilgilenecekse o zaman ona gelisiminizi gostermeniz gerekir. Bir oyun motoruyla gostereceginiz gelisim ile direk program bazli gelistirme adina paylasacaginiz gelisim raporu farklidir. Hocaniz ne tip bir gelisim raporu bekliyor? Bence bunu belirleyin once.

Cunku bu projede sizden birikiminizi belgemeniz istenecektir.

Ayrica yaptiginiz isin dokumantasyonu, testleri, hangi yazilim gelistirme kurgusunu kullandiginiz gibi bilgiler de onemlidir. Bir takim ile calissaydiniz hangi metodla is paylasimi ve repo kullanimi yaptiginiz da onemli olacakti (Or: github)

Bence siz once fundamental konulara aciklik getirin ki pragmatik ve rasyonel sonuclara imza atabilesiniz.

mesajın için teşekkürler. ama maalesef hocam çok sıcak bakmadı. bilgisayar mühendisliğine daha yakın bir proje istedi. Bu yüzden vazgeçtim ama güzel bir konu oldu o yüzden editlemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.