Şimdi Ara

Oyun şirketi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle aylık 2 bin tl altında kazancı olanlara soruyorum. Şirketin aylık, bağkurla beraber 1300 tl civarı masrafı oluyor. Buna gelir vergisi dahil değil. Yani gelir vergisini de eklediğimizde aylık 2 bin tl kazanan bir developerın elinde 500-600 tlsi kalıyor.



    Bu ağır şirket maliyetleri sizce de zor değil mi? Oyun geliştiricilerine şirket kurma zorunluluğu değil de sadece gelir vergisi ödeme zorunluluğu getirilemez mi? Örneğin ben bir banka hesabı açacağım bunu da devlete bildireceğim, oyundan elde ettiğim geliri bu hesaba atacağım, hesaptaki paradan da ay sonunda gelir vergisi kesilecek. Sadece bir hayal... (Sadece oyun geliştiricileri için değil sanal ortamdan para kazananlar için de benzer bir sistem oluşturulabilir.)



    Gerçeklere dönelim. Yakında bir şirket kurmayı düşünüyorum. Bağkurdan kaçmak için, babam sgkdan emekli olduğundan şirketi onun üzerine kuracağım. Bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım. Tavsiyeleriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.








  • Yazılım işi yapan bir firma tanıdığın varsa ona komisyon (kâr) bırakarak onun üzerinden fatura kestirebilirsin. Yıllar önce (10+ yıl) bir aspx sitesi yapmıştım, serbest SAP danışmanlığı yapan bir arkadaşımın firmasına %12 kâr bırakarak fatura kestirmiştim. Önce %18 KDV düşüldü. sonra %12 kâr payı düşüldü örneğin ödeme 5000TL ise, önce 4237TL sonra 3783TLye düştü.
  • https://forum.donanimhaber.com/youtuber-lara-ve-uygulama-gelistiricilere-vergi-duzenlemesi-komisyonda-kabul-edildi--150769373




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir internet kullanıcısı -- 8 Ekim 2021; 19:5:55 >
  • 2bin altında kazanç mı? yahu senin asgari ücretten haberin var mı? Sanmam, yoktur, olamaz. Hayatında para kazanmış bile olamazsın, anca babadan harçlık alan biri olabilirsin. Bir de ciddi cevap yazanlar var, tam komedi.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    İnsanları aşağılamak yerine ne demek istediğinizi yazın biz de bilgilenelim. Siz sanırım dünyaya gelir gelmez para kazanmaya başladınız. Evet hayatımda hiç çalışmadım. Bu aşağılanması gereken bir durum mu? Hayatınızda hiç insan olmayı denediniz mi, sanmıyorum, olamaz. Anca bir şey bildiğinizi sanıp insanlara sallayan bir cahil olabilirsiniz.

  • google reklamlarda bir seçenek var


    örneğin sizin belirleyeceğiniz bedele gelene kadar ödeme yapılmaz.


    örneğin minimum limit 100,000 TL dediniz !


    tabi bu rakama 1 günden veya 1 ayda gelemeyeceğiniz ortada


    ama içeride biriken paranızda zahi olmayacaktır.


    kabaca 2 yıl sonra bu değere ulaşınca paranızı alacağınız zaman


    bir muhasebeciyle görüşüp kesintilerle birlikte aç kapa uygulanıp uygulanmayacağını sora bilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Ekim 2021; 11:26:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    2bin altında kazanç mı? yahu senin asgari ücretten haberin var mı? Sanmam, yoktur, olamaz. Hayatında para kazanmış bile olamazsın, anca babadan harçlık alan biri olabilirsin. Bir de ciddi cevap yazanlar var, tam komedi.

    senin bu acımasızca eleştirilerine bazen iritte olsam da senin gibi açık sözlü insanları severim.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Hocam o acımasız tavır yalnızca düşük gelirli, deneyimsiz, diplomasız, makamsız kişilere :) örneğin Harvard CompSci mezunu, milyon dolar maaşlı yada büyük bir firmaya tepeden atanarak gelmiş bir CEO karşısında gör sen o tavrı, bir anda hizmetkâr kılığına girer o tavır :)
  • onu bilmiyorum :)


    sana karşı nasıl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 9 Ekim 2021; 21:56:7 >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    En az ODTÜ Bilg Müh öğrencisi ya da üstü olmalısın değilsen bir de nesnel programlama, algoritma vs anlatıyorsan Seyfi sana karşı iyi olmaz cunku önce etikete sonra faaliyete bakıyor kendisi :)

    Bu arada konu salt yazılımla ilgili değil. Vergi konusu. Nitekim ben esasında vergi konusunda yorum yaptım ancak yorum gönderdiğim kişi deneyimsiz, düşük bütçeli oldugundan Seyfi yine kızdı :)
  • aynen ha.


    muhasebeciye gitse iyi olacak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.