Şimdi Ara

Oyun+Render için hangi sistem daha iyi olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar internette biraz araştirma yaptım ve bu 2 sisteme rastladım. Bu 2 sistemin fiyatlari birbirine yakın olmalı diye düşündüm ve birkaç oynama yaptım :) Bu 2 sistem arasindan hangısı daha iyidir ? Hangisi daha uzun süre oyun oynatır ? Bütçesi 1800 küsür olan arkadaşlara bu sistem önerilebilirmi ?

AMD Cephesinden:
    AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 125W 32nm İşlemci
    412,55 TL
    ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Anakart
    222,14 TL
    CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek
    140,01 TL
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    154,94 TL
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    132,54 TL
    ZALMAN ZM500-LE SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI
    119,47 TL
    MSI R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    625,36 TL

İntel Tarafindan:
    Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    524,33 TL
    MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    266,95 TL
    Sapphire R9 270X DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    530,72 TL
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    154,94 TL
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    132,54 TL
    ZALMAN ZM500-LE SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI
    119,47 TL
    CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek
    140,01 TL

Şimdiden teşekkürler

• 2.sistem render icin daha uygun ama 1.sistem ise oyun icin dhaiyi bence 2. Sistemi al 270x e brz o, c yaparsin 280 e yetisirsin 270x in performansida yeter lidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceliğine göre değişir. Amd Render için daha iyi ancak oyunlarda min FPS değeri Intel e göre düşük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WorldGrooveMove

Önceliğine göre değişir. Amd Render için daha iyi ancak oyunlarda min FPS değeri Intel e göre düşük.

AMD biraz daha eski oldugu için nekadar tercih edilesi sence ? Sonuçta birisi 2012 de cıkan bir işlemci digeri 2014 :)
  • Bravo.qwertuu kullanıcısına yanıt
    Tercih senin önceliğine bağlı.

• Ben kararsız oldugum için konu actım. Hemde yeni sistem alacak arkadaşlara yol göstermek istiyorum
  • Bravo.qwertuu kullanıcısına yanıt
    Dostum anlatamadım sanırım.

Oyun ve render diyorsun. İki sistem de gayet güzel ancak amd mi Intel mi sorusu senin önceliğinin oyun mu render mı sorusuna cevabına göre şekillenir.

Render önceliğinse AMD
    Oyun önceliğinse Intel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WorldGrooveMove

Dostum anlatamadım sanırım.

Oyun ve render diyorsun. İki sistem de gayet güzel ancak amd mi Intel mi sorusu senin önceliğinin oyun mu render mı sorusuna cevabına göre şekillenir.

Render önceliğinse AMD
    Oyun önceliğinse Intel

render ile amd diyosun ama ekran kartı ile de render yapılır cuda çekirdeği ile yapılabilir.
  • işin içinde render varsa fx-8320 daha iyi. ama oyun anlamında 4590 daha önde. kendim fx-8350den 4690a geçtim. oyunlarda özellikle minimum fps değerleri baya arttı fakat render işleminde 4690 ile özellikle hız olarak fx-8xxxlerin bariz şekilde gerisinde.burda asıl soru şu; render işlemini ne sıklıkta yapıyorsun ve zaman senin için önemli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

işin içinde render varsa fx-8320 daha iyi. ama oyun anlamında 4590 daha önde. kendim fx-8350den 4690a geçtim. oyunlarda özellikle minimum fps değerleri baya arttı fakat render işleminde 4690 ile özellikle hız olarak fx-8xxxlerin bariz şekilde gerisinde.burda asıl soru şu; render işlemini ne sıklıkta yapıyorsun ve zaman senin için önemli mi?

amd ve intel oyunlarda minimum kaç sene götürür ?
  • intel daha mantıklı
  • O 8320 yi stok fanıyla kullanamazsın zaten oc yapman gerekecek o işlemciye o yuzden bir tane de soğutucu eklemen lazım.Ben sese pek takılmam herkes kafa utuluyor stok fanı diyor ama asıl sebep oc yapacağın için soğutuya ihtiyacın olacak.
  • İlk sistemin anakartı gigabyte ud3p yapacaksın gerisi kalacak onu alacaksın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefret1998

quote:

işin içinde render varsa fx-8320 daha iyi. ama oyun anlamında 4590 daha önde. kendim fx-8350den 4690a geçtim. oyunlarda özellikle minimum fps değerleri baya arttı fakat render işleminde 4690 ile özellikle hız olarak fx-8xxxlerin bariz şekilde gerisinde.burda asıl soru şu; render işlemini ne sıklıkta yapıyorsun ve zaman senin için önemli mi?

seçtiğin işlemci ve ekran kartına bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

2.sistem render icin daha uygun ama 1.sistem ise oyun icin dhaiyi bence 2. Sistemi al 270x e brz o, c yaparsin 280 e yetisirsin 270x in performansida yeter lidir

O kadar oem bölümünde takılıp hala nasıl i5 renderda daha iyi diyebiliyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

2.sistem render icin daha uygun ama 1.sistem ise oyun icin dhaiyi bence 2. Sistemi al 270x e brz o, c yaparsin 280 e yetisirsin 270x in performansida yeter lidir

İ5 4590 AMD FX X8 8320 YE GORE DAHA IYI DEGILMI RENDER DA ASIL SIZ BILMIYORSUNUZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

O 8320 yi stok fanıyla kullanamazsın zaten oc yapman gerekecek o işlemciye o yuzden bir tane de soğutucu eklemen lazım.Ben sese pek takılmam herkes kafa utuluyor stok fanı diyor ama asıl sebep oc yapacağın için soğutuya ihtiyacın olacak.

o.c render için pek iyi değil renderda çekirdeğin birinin kapanması büyük sıkıntı demek ayrıca amd stok fanlarının gürültülü olması dışında başka bir sıkıntısı yok
  • quote:

quote:

quote:

İ5 4590 AMD FX X8 8320 YE GORE DAHA IYI DEGILMI RENDER DA ASIL SIZ BILMIYORSUNUZ

Yav saçma saçma konuşma.O kadar eksiyi niye aldın sence?Bir sen biliyorsun evet.

• quote:

quote:

quote:

Saçmalama fx8120 dahi renderda i5den iyi...geçtim fx6350 / 6200 ikilisi bile daha iyi... render önbellek / frekans / çekirdek sayısı üçlüsüne bakar single core gücüne değil... 1 modül 2 çekirdek yapısıyla fx bildiğin render için biçilmiş kaftan...

Creative13'ün dediği gibi render'da overclock yapılma saatlerce alınan bir renderın bir anlık çekirdek hatasıyla iptal olup baştan başlamasına sebebiyet verir ve 100mhz bile arttırsan bu durumla karşılaşabilirsin... oyun oynayan biri için oc pek dert olmaz belki ama render alan adam için gereksiz gördüğümüz 9590 bir ilahdır... 9590 + zalman cnps9900 ikilisini renderda izledim 3930k dan daha kısa sürede sonuçlar aldıgını gördüm... opteronun 12 çekirdekli işlemcileri bu iş için felaket aslında...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nefret1998

quote:

seçtiğin işlemci ve ekran kartına bağlı.

Ve seçtiğin anakarta :) msi 970a g46 yada ds3p alırsan olmaz o iş :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.