Mevcut sistemim: MA770-UD3 Athlon II X4 630 Gigabyte 1GB GTX 460 OC ver. G-Skills DDR2 800 4 GB (2x2) RAM Win7 64 Bit
Malum yillardir oyunlar icin bilgisayar parcalari evir cevir degistir yöntemi uyguluyorum. En son yaklasan dogum günüm icin GTX 460'i aldim. Yeni cikan oyunlari mevcut sistemimle oynamam mümkün fakat belli basli problemler yasiyorum sorun bende mi yoksa baska birseydemi pekte anlamis degilim.
O sebepten ötürü minimum 2 sene idare edebilecek bir sistem kurmak istiyorum, yurt disinda yasiyorum sadece tecrübeleri olan, kullandiklari mevcut sistemlerde bulunan ürünler üzerine tavsiye verebilecek arkadaslarin cevaplarini bekliyorum.
Ayrica bir kac sorum olucak:
*DDR2 Ram sisteminde kalmali mi yoksa DDR3 e gecme zamani geldi mi ?
*Yillardir intelden uzak durdum (fiyat olarak uygun olmadiklari icin) Benzer islemcileri AMD'den tedarik ettim. Athlon II x4 630'u alali 7-8 ay oluyor fakat adam gibi performans verebilecek bir sistem istiyorum yani full ayar neyse bende onu istiyorum rahat kasmadan konsolvari bir akicilik olsun istiyorum (cok sey mi istiyorum =) )
* Anakartimi idareten ayaküstü karar vererek almistim (ASUS M3A78T-790GX'te sorun cikmisti garantiye gönderdim kullanici deformasyon olarak karar verip geri gönderdiler ) ki bir insan motherboardunun arkasini tornavida ile nasil desebilir anlamis degilim.
O sebepten ötürü mevcut sistemde nelere degisiklige gitmem gerekir? ATI Ekran kartlarindan tekrar NVIDIA ya gectim. Mümkün oldugunca 1 senede olsa idare ettirebilecek (ayni zamanda iyi performans saglayacak + tuzlu olmamasi yararimadir) donanim degisikligi tavsiyelerini bekliyorum.
Cevaplar icin simdiden tesekkürler
Donanım konusundaki uzman arkadaşlar daha iyi tavsiyelerde bulunacaktır eminim ama sisteminiz bana gayet yeterli gibi gözüktü.Tabii insanın daha iyiye olan isteği her zaman varHangi oyunlarda sıkıntı yaşıyorsunuz acaba?
Şu anda zaten 2 sene idare edecek bir sisteme sahipsiniz. Ne gibi problemler yaşıyorsunuz oyunlarda?
Bence öncelikli olarak işlemcinize ve ekran kartınıza oc yaparak performansınızı arttırmayı deneyin.
Su anda sahip olduğunuz bilgisayar güncel oyunların hepsini full detaya yakın bir sekilde açmaya yeterli. Tabi AA ve AF'yi çook abartıyorsanız biraz zorlanabilir. GTX 460 oc ile gtx470 seviyesine kadar gelebilen çok güzel bir kart. Bence onun bu özelliğini açığa çıkartma zamanınız gelmiş. Hazır eliniz değmişken işlemcinizede küçük bir overlock denemesi yapabilirsiniz. Eğer performansınız yinede artmıyorsa(yada sizin isteklerinizi karsılamıyorsa) cebinizden 2000TL gibi bir para çıkması gerekiyor ki isteklerinizi karsılayabilecek bir PC olsun.
Hocam bütçeniz ne kadar.
MA770-UD3 Athlon II X4 630 Gigabyte 1GB GTX 460 OC ver. G-Skills DDR2 800 4 GB (2x2) RAM seni en az iki yıl goturur.
Öncelikle cevaplariniz icin cok tesekkür ederim. Sistemimde 3870x2 varken daha iyi performans aliyordum, sanirim grafik kartinda problem var. Ben FPS oyuncusuyum, Bad Company 2, MW2, simdi de yeni cikan MoH oynuyorum ki oynama da denemez herhalde o oyuna.. Grafikler full olsun aman aman diyebilecek bi sisteme sahip olmadigimin farkindayimda donanimsal mi bir problemim var acaba diye düsünüp duruyorum. Bad Company 2 zamani Athlon II X4 630 u almistim ki cift cekirdekli islemcim aslinda her oyuna yetiyordu, Medal of Honor'a ne yetmiyor cok merak ediyorum. Sisteme en son format attim dün aksam ve onun üzerine oyunu deniyeyim dedim (belkide sorun yazilimsaldir diyerekten) en baslari cok güzel ama ondan sonrasi berbatlasan bir oyun.. Akici bi sekilde medium standart ayarlarda 1 harita oynadiktan sonra 2. haritada basladi kasim kasim kasilmaya..
Format öncesi bakindim ve farkina vardigim bi konu var, DX9 her özellik LOW iken FPS belli basli yerlerde 11- 30 arasina düsüyor ki o siralarda ben 120-130 FPS aliyorken.. Oyunu optimasyon sorunumu var acaba diye cok düsündüm herkes daha düsük sistemlerle bile akici oynarken ben niye oynayamiyorum diye düsünüyorum o sebepten bu konuyu actim.
OC hakkinda dogru düzgün bir bilgim yok yani yapayimda neyi ne kadar yapayim adim adim anlatacak birisi olursa yapabilirim. Voltaj verme etme falan nelere yapilacaksa onlari bildirin ona göre yapalim. Ekran kartina OC MSI Afterburner ile voltajsiz falan yaptirdim 800 MHz e kadar cikarttim cekirdek hizini ama hic bir faydasini görmedim ne yazik ki.
Simdi karti aldigim yere telefon edip karti degistirmeye getirecegimi söyleyeyim cünkü ekran kartinin arkasinda garip garip yapiskan izleri gibi biseyler vardi aldigim ilk günden beri. Zaten tüketici haklari falan var 15 € üstüne verip HAWK modelini almayi düsünüyorum.