Şimdi Ara

OYUN OYNAYACAĞIM FAKAT KASIYOR LÜTFEN YARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Selamınaleyküm arkadaşlar. Bilgisayarım windows7 oyun oynamak istiyorum fakat donuyor. Anca cs felan kaldırıyor ve sistem boştayken 600-700MB açıyor.WindowsXP de böyle bir sorunla karşılaşmıyodum.

Sistem Özellikleri:

Windows7 Ultimate ServicePack1 32Bit
    İntel Pentium 4 3.06GHz
    2GB DDR2 PC5300 667MHz Ram
    512MB NVIDIA GeForce7300Le Ekran Kartı
    500GB Seagate HardDisk
    Biligsayar 5-6 Yıllık Ben Biraz Topladım Bilgisayarı Ram Felan Taktım.

Sizce Ne Yapmam Gerekir Arkadaşlar Lütfen Bana Yardım Edin Çok ACİL Yardıma İhtiyacım Var.!!

WindowsXP 'yemi geçsem diyorum ..

• XP
  • bu konfigürasyon ile win7 de sorunsuz oynaman zor görünüyor.
    xp daha az kaynak tüketiyor xp de kurtarıyorsa oyun için yine xp de takılman gerekir..
  • AleykümSelam Kardeşim. Sistemin baya bir eski. Kızmada senin yaptığın eşeğe altından semer giydirmek olmuş. 2 gb ddr2 667 mhz ramin var bu ram çok yavaş ve yetersiz, CPU desen ona keza. Sen xp sp3 yükle her işini rahatlıkla yaparsın.
  • Bide ekran kartı 512mb fakat 126 felan gözüküyo buna ne demeli ?
  • aygıt yöneticisinde bakın ekran kartı sürücüsü düzgün yüklenmiş mi..
  • Ya en iyisi hiç uğraşmiyim direk WinXP yapiyim haklımıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • makinenin yavas kalmasini ram e baglayan arkadaslari tebrik ediyorum.. windows 7 nin minimum ram yeterliligi 512mb dir. 2gb ddr2 667 mhz ram oldukca yeterli bir ram yalniz arkadasin islemcisi her ne kadar cok hizli da gorunse tek cekirdek presscot. ramde tek parcadir allah bilir. en mantiklisi anakarti ogrenmek ve ona gore islemci + mumkunse ekran karti takviyesi yapmak. 7300 dx9 ekran karti oyun icin olan bir urun degil kendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

makinenin yavas kalmasini ram e baglayan arkadaslari tebrik ediyorum.. windows 7 nin minimum ram yeterliligi 512mb dir. 2gb ddr2 667 mhz ram oldukca yeterli bir ram yalniz arkadasin islemcisi her ne kadar cok hizli da gorunse tek cekirdek presscot. ramde tek parcadir allah bilir. en mantiklisi anakarti ogrenmek ve ona gore islemci + mumkunse ekran karti takviyesi yapmak. 7300 dx9 ekran karti oyun icin olan bir urun degil kendisi.

ANAKART:

Gigabyte
    Model: 8I945PLGE -RH
    SMBIOS Sürümü: F4
    BIOS TARİHİ: 31.03.2006

Ramim 2 Parça 2 adet 1GB DDR2 667MHz PC25300
  • Anakartin malesef ki cok kisitli islemci destegi var. 9xx serisine maksimum destek veriyor. Bu islemciler ikinci el bile olsa hem zor bulunuyor hem pahali hemde asiri isindiklarindan dolayi tavsiye etmiyorum. Mumkun ise anakart ve islemci birlikte degismeli.
  • quote:

Anakartin malesef ki cok kisitli islemci destegi var. 9xx serisine maksimum destek veriyor. Bu islemciler ikinci el bile olsa hem zor bulunuyor hem pahali hemde asiri isindiklarindan dolayi tavsiye etmiyorum. Mumkun ise anakart ve islemci birlikte degismeli.

O zaman ben bu anakartı satiyim işlemciyle birlikte üstüne biraz para veriyim core i serisi aliyim vede senin önerdiğin bi anakart aliyim sence ne yapmalıyım marka ve GHz tavsiyesi felan yaparmısın ?
  • Arkadasim oyle bir noktada ki bilgisayarin anca sunu yapabilirsin.
    anakart + islemci + ram satarsin gidersin kendine anakart + islemci + ram alirsin. ddr2 destekli anakartlar simdi uretimden kalktilar. core serisi alabilirsin amd x2 serisi alabilirsin az biraz masraf yapican ama en azindan basin agrimaz. ikinci el bakacagim diyorsan ramlerine uyan anakart + islemci almani tavsiye ederim.
  • quote:

makinenin yavas kalmasini ram e baglayan arkadaslari tebrik ediyorum.. windows 7 nin minimum ram yeterliligi 512mb dir. 2gb ddr2 667 mhz ram oldukca yeterli bir ram yalniz arkadasin islemcisi her ne kadar cok hizli da gorunse tek cekirdek presscot. ramde tek parcadir allah bilir. en mantiklisi anakarti ogrenmek ve ona gore islemci + mumkunse ekran karti takviyesi yapmak. 7300 dx9 ekran karti oyun icin olan bir urun degil kendisi.

ramin yetersiz olduğunu ben söylemedim ama yinede cevap vereyim bu konuda yanlışın var.
    win7 de minimum ram yeterliliği 512 mb değil 1 GB (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit) dir.
    üstelik win7 sürekli onu kullanıyor anlamına gelmiyor adı üstünde minimum gereksinim.
    pc de çalışması gereken bazı programlar(antivirus,firewall vs) veya arkaplanda çalışan hizmetler bu ram kaynağını sürekli tüketir..
    buna birde oyunların ihtiyaç duyduğu minimum ram miktarını eklersen 2 gb 667 mhz ye sahip bir sistemin öyle abarttığın gibi win7 gibi bir sistemde ''oldukça yeterli'' gelmeyecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

quote:

ramin yetersiz olduğunu ben söylemedim ama yinede cevap vereyim bu konuda yanlışın var.
    win7 de minimum ram yeterliliği 512 mb değil 1 GB (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit) dir.
    üstelik win7 sürekli onu kullanıyor anlamına gelmiyor adı üstünde minimum gereksinim.
    pc de çalışması gereken bazı programlar(antivirus,firewall vs) veya arkaplanda çalışan hizmetler bu ram kaynağını sürekli tüketir..
    buna birde oyunların ihtiyaç duyduğu minimum ram miktarını eklersen 2 gb 667 mhz ye sahip bir sistemin öyle abarttığın gibi win7 gibi bir sistemde ''oldukça yeterli'' gelmeyecektir...

Ben beta test ederken min 512mb idi windows 7...
    degistirmisler o konuda haklisiniz. bu konuda yanildigimi kabul ediyorum fakat makinenin 2gb ram ile kasmasinin sıkıntısı ondan degil islemciden oldugunu fark edersiniz.

• Buda ilginc bir durum. Isteyen kisiye sistemi gosterebilirim...

OYUN OYNAYACAĞIM FAKAT KASIYOR LÜTFEN YARIM
  • tabiki kasmadaki asıl sorun ramde değil çünkü oyun amaçlı kullanıyor
    özellikle oyunlarda sorun oluyorsa öncelik olarak işlemci ve ekran kartı konfigürasyonunu gözden geçirmek gerekir ki (ardından ram gelir) bu konfigürasyonun bu işletim sistemi için çokta yeterli olamayacağını belirttik
  • wındows 7 sıstem bellegı zaten 2 gb yıyor bence 2 gb daha ram takvıyesı edın ve home edıtıon kurun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

wındows 7 sıstem bellegı zaten 2 gb yıyor bence 2 gb daha ram takvıyesı edın ve home edıtıon kurun

2 x DDR2 DIMM yuva ile 2GB 'a kadar bellek desteği
    Çift Kanal DDR2 533/400MHz
    1.8V DDRII DIMM desteği

2 gb ram daha alip nasil takilacak?
  • SLOT BAŞINA 1GB DESTEKLİYO ARKADAŞLAR.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

wındows 7 sıstem bellegı zaten 2 gb yıyor bence 2 gb daha ram takvıyesı edın ve home edıtıon kurun

2 x DDR2 DIMM yuva ile 2GB 'a kadar bellek desteği
    Çift Kanal DDR2 533/400MHz
    1.8V DDRII DIMM desteği

2 gb ram daha alip nasil takilacak?

orası yazmıyordu, bıos guncellemelerını kontrol etmelı belkı ram destek mıktarı artmıştır ayrıca varsa takıp denesın,

sonucta notebooklardada 8 gb yazıyor fakat adam 16 gb ram calısıtıyor

ayrıca, game boost gıbı programlar var sıstemı kısıp tamamen oyun moduna pcc yı hazırlayan o tur programlara bır goz at

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.