evet makina budur.. ben bu makianyla gecen senenin her türlü oyununu oynarken ve de hiç bir sorun çıkarmazken..gunun birinde fifa 2007 oynarken ciiuuyyv diye makina kapandı..hemen açtım..tam windows açılırken tekrar kapandı.. biraz bekleyeyim sonra açayım dedim..bekledim..açtım ve makina açıldı..tekrar oyunu açtım..bu sfer fifa da lig fikstüründe 18 . maçta giden bilgisayar bu sfeer daha ilk macın 20. dakikasında gitti.... insanlara sordum ekran kartı ısınmış dediler.... tamire götürdüm..virüs girmiş dediler..eksen bilgisayar.. bilgisayarı aldım eve geldim..normal çalıştı..1 hafta sonra yine bir oyun oynarken aynı oyun fifa 2007 yine kapandı bilgisayar.. insanlara sordum.."abi o zaman sen de bad sector var" dediler.... başka oyun taktım..onu oynarken de gitti tekrar bilgisayar..bilgisayarda saatlerce montaj ve ps2 çalışıyorum böyle bir şey olmuyor.. makina 4 gün açık kaldığı oluyor..yine sorun yok..ama ne zaman oyun açsam makina gidiyor....
ha bu arada makina bir defa da mavi ekran olayıyla karşılaştı..yalnız ben tamirdeki arkadaşlara bilgilerin lazım oldugunu söyledim.. bana bu sfeer hdd kablosu çok eskimiş..onu yaptık..ama siz yine de bilgileri yedekleyin..format lazım dediler....
şimdi soracağım şudur sadece oyun oynarken kapanan bir bilgisayardaki ana sorun ekran kartının ısınması mıdır?
yoksa bir format la ya da yeni hard disk alımyla çözülecek bir bad sector sorunu mudur?
şimdiden teşekkürler....
bu arada ekran kartının fanı yok..ekran kartı (tamamen cahilliğime verin) başka bir metal ızgara sistemi var..ama fan yok....
Muhtemelen ısınmadan. RAM veya ekran kartı. Eğer saatlerce bunun dışında açık kalabiliyorsa. Zaten ekran kartının fanı yok demişsin -şimdi gördüm- yani doğal bi durum yüksek performanslı oyunlarda reset atması veya kapanması.
peki sence ekran kartının üzerinde fan olmayışı ve tal bir ızgara sisteminin olması modelden midir?yoksa teknisyen arkadaşın dalgınlığı mıdır?
bir de ram lerin ısınma gibi bir olasılığı mı var?
onu nasıl anlayabilirim?
anakart sorunuda olabilir
peki arkadaşlar hakkaten ne olucağını?yani ne sorun olacağını anlayabilecek birini tavsiye eder misiniz?(istanbul içi)
ya da hangi firmaya götürmeliyim.... eksen bilgisayar her seferde ayrı senaryo denemeleriyle beni şaşırtmaktan ve hayal güçlerine hayran bırakmaktan alamıloylar kendilerini....
şu ana kadar aynı olaya
hdd kablosu çok kötü olmuş.. virüs girmiş.. hdd de bir sorun olabilir.. format lazım gibi tespitlerde bulundular....
siz nereyi tavsiye edersiniz?
Metal ızgara olayına şahitlik etmedim hiç bir zaman. Bilmiyorum nasıl oluyor, ama soğutmaya yardımcı olduğunu sanmıyorum. Son çıkan modellerin hemen hemen hepsinde entegre fan mevcut zaten. Ama seninkinde yok anladığım. İmalat hatası değil yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme