Şimdi Ara

Oyun oynanırken bilgisayardaki yavaşlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yaşadığım problem bir kaç haftadır devam ediyor,şöyle ki pes 2012 çıktığında aldım kurdum oyunu,ayarlarını yaptım maçı açtım oynamaya başladım ancak bir 5-6 dk sonra oyun kare kare ilerlemeye başladı bekledim bir süre sonra geçti ancak biraz oynadıktan sonra tekrar başladı ben de oyunu bilgisayarımın kaldırmadığını düşünerek çıktım canyourunit sitesine baktım ancak site oyunda sadece işlemciye o.k diğerlerine ise iyi puanlarını verdi ben de grafik ayarlarını kısarak tekrar denedim olmadı, hepsini en düşüğe aldım yine oldu. Daha sonra grafik sürücümü güncelledim olmadı,Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package, yine forumlarda denk geldiğim fps ile ilgili bir microsoft sürücüsü yükledim,ayarlardan grafik kartıma ayar yaptım gene olmadı daha sonra bari pes 11 oynayayım dedim fakat neredeyse 1 sene sorunsuz oynadığım pes 11de de aynı sorunu yaşayınca çıldıracak gibi oldum, sonra denedim ve gördüm ki durum neredeyse bütün oyunlarda var en son orcs must die oyununda olunca bilgisayara format attım herşeyi teker teker kurarak denedim fakat yine olmadı.

Şimdi bilgisayarım Casper başlarda ısındığı için pes' 12 yi çalıştırmadığını düşünmüştüm fakat durumun diğer (daha önce rahatlıkla ve aynı ısınmada oynadığım) oyunlarda da olduğunu farkedince başka sorunlar aradım okumadığım forum sitesi kalmadı ancak ne yaptıysam becerip düzeltemedim. Durum budur arkadaşlar oyunlar kare kare ilerliyor ve yavaşlıyor kendi kendine sonra tekrar etmeye başlıyor. Sistem özelliklerini veriyorum şu an bilgisayarımın tek sorunsuz çalıştırdığı (ki o bile arada yavaşlayabiliyor :D) oyun Heroes Of Might And Magic 3 rica ediyorum yardım edin.

Sistem Özellikleri:

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz (2527 MHz)
    Ram: 4 GB
    HD:320 GB
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate, 32-bit
    DirectX sürümü: 11.0
    GPU işlemcisi: GeForce 9600M GS
    Sürücü sürümü: 186.47
    Akış işlemcisi sayısı: 32
    Çekirdek saat hızı: 430 MHz
    Shader saat hızı: 1075 MHz
    Bellek saat hızı: 400 MHz (800 MHz veri hızı)
    Bellek arabirimi: 128 bit
    Toplam kullanılabilir grafik belleği: 1775 MB
    Ayrılmış video belleği: 512 MB
    Sistem video belleği: 0 MB
    Paylaşımlı sistem belleği: 1263 MB
    Video BIOS’u sürümü: 62.94.35.00.46
    IRQ: 16
    Veri Yolu: PCI Express x1

Şimdiden teşekkür ederim.

• Yok mu bir fikri olan hiç ? :/
  • yok bir tane oyunda değil ki anlattım ya yukarıda oyunların hepsinde yapıyor
  • Aynı sorun bende de var. 3-4 aydır sorunsuz bir şekilde windows 7 kullanıyordum oyunda asla takılma olmuyordu ama artık oyunları açtıktan 5 dk sonra kare kare ilerliyor oyun acayip kasıyor. Tüm parçaları söktüm taktım, virüs taraması yaptım, güncelleştirmeleri silip tekrar yükledim, ekran kartını sildim tekrar yükledim yine olmadı. En son format atıp vista'da döndüm ama hala aynı sorun var. Sorun donanımsal sanırım benim bilgisayar da Casper ve Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Ama sorun ekran kartında değilse boşuna para vermek de istemiyorum. Birisi yardım ederse çok makbule geçer.
    Oyun oynarken ping sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de aynı sorun var. bende casper kullanıcısıyım. tam 7 aya yakın her türlü oyunu gta sını bf3ünü mafia2 sini pes11ini fifa11ini deliler gibi oynadım. Pes 2012 yi de ilk bir hafta rahatça oynadım. Mükemmeldi yani laptop. Aynı özellikteki arkadaşımın aldığı HP dururken bozuldu, benimki canafar gibiydi. Sonra bir gün uyandım ve donma yapmaya başladı. Güncelleme format hepsini yaptım olmadı.

1 aydır oyun açmıyorum finaller yeni bitti. Bugün denedim hala donma var.

Ve artık servise yolluycam sanırım, inş benimkide temizlemekle geçer.

Ben vatan dan almıştım. ve Casper'ın servisleri nasıldır? Yamuk yaparlar mı? Konu hakkında tecrübeli caspercılar bişeyler desin lütfen.
  • bir yardım edebilirmisiniz

Orijinalden alıntı: denizca

arkadaşlar benim size bir sorum olacak ben pes 2012 yi 1-2 aydır oynuyorum ve hiç sorun çıkmamıştı ama oyunu dün açtığımda oyuncular çok yavaştı (ağır çekimde oynuyormuş gibi) sizce neden oldu

görüntü kalıtesini yukseltmiş olabilirsin

Orijinalden alıntı: wesker7

quote:

Orijinalden alıntı: denizca

arkadaşlar benim size bir sorum olacak ben pes 2012 yi 1-2 aydır oynuyorum ve hiç sorun çıkmamıştı ama oyunu dün açtığımda oyuncular çok yavaştı (ağır çekimde oynuyormuş gibi) sizce neden oldu

görüntü kalıtesini yukseltmiş olabilirsin

peki nasıl geri düşürücem çünkü sadece o oyunda öyle oluyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.