Şimdi Ara

Oyun oynamak ve yazılım geliştirmek için sistem tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar. Evdeki masaüstü bilgisayarımı kardeşime devrettiğim için yeni bir masaüstü bilgisayara ihtiyacım var. Bu bilgisayarda daha çok yazılım geliştirecek olduğum için masaüstü uygulamalarının hızlı çalışması ve monitörün kaliteli olması biraz daha ön planda benim için. Fakat diğer yöndende oyun oynamayı sevdiğim için şöyle güncel bir sistem yaptım kafama göre. Bir bakıp değerlendirirseniz çok sevinirim. Aslında raid yapmayı da düşünüyodum ama şu an için vazgeçtim.Yinede raid hddleri içinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kafamdaki sistem bu şekilde ve 2 gün içinde almayı düşünüyorum , acaba bu sistemi istanbulda elden en ucuz nereden alabilirim bu konudada fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim , iyi geceler.

• netsipariş-exa bilgisayar-eksen bilgisayar bunlara bi bakın fiat olarak ideal firmalar
  • İnternet dışında, kadıköyden yada başka bir semtten uygun fiyata temin edebileceğim yerler-firmalar var mı ? Varsa öğrenebilir miyim :)
  • Oyun için ekran kartı düşük olmuş.

Kasanın ön tarafında fan yok 12cm'lik ayrıca bir fan şart orası için.

Cpu fanını 12cm'lik seçin aksi halde sesli çalışır ve performansı çok iyi olmaz...

Ayrıca 1600mhz ram'de bir şeye yaramıyor 1333mhz üzeri gereksiz açıkçası %1-2 fark için ne fazla ödeme yapın, ne de anakarta gördürene kadar işkence çekin.

Monitör de gereksiz ve pahalı olmuş bana göre tabi bu...

X4 işlemci de uzun süre götürür herkes 1-2 sene sonra çöp olacağını sanıyor, X4 çıkalı kaç sene oldu, kaç tane adam gibi kullanan yazılım var da yetmeyeceğini düşünüyorsunuz...

Şahsen bu tür bir sistem öneririm;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 6 Eylül 2010; 22:52:51 >

• vatan bilgisayar ve gold bilgisayar
  • Öncelikle COLONEL GUILE ve ghost recon advenced cevaplarınız için teşekkür ederim.
    @COLONEL GUILE

Yukarıdaki sisteme baktığımda işlemciyi 6 çekirdek istiyodum ama 4 çekirdeğede dönebilirim söylediklerin çok mantıklı çünkü, aynı şey ram'ler içinde geçerli. LG nin monitörüde hoşuma gitti açıkçası , hem daha büyük hemde Samsungdan aşağı kalır bir yanı yok. Fakat kasayı inceledim ve ışıklı kasalardan gerçekten nefret ediyorum çünkü ışığı uyurken gözüme giriyor sanki :) Ayrıca gürültü yapmayan bir kasamı onuda araştırmak lazım, yoksa fazlasıyla yeterli bir kasa. Tavsiye etttiği ekran kartı zaten benim düşündüğümden üstün bir kart, bir kaç yerde gigabyte' ın oc'li bir modelinide tavsiye ettiklerini gördüm, aşağı yukarı aynı civarlardadır sanırsam.Böyle bir ekran kartıda alınabilir tabi. Benim düşüncelerim böyle açıkçası, kasa başka bir kasayla değiştirilirse sistem daha güzel olabilir :)

• Hocam kasayı zevkine göre seçersin olmazsa, ben soğutması ve powerı güzel olduüundan onu yazdım fiyatta fena değil ama sade olarak farklı bir kasa da seçebilirsin.

Akasa Zen olabilir 600w 2x12cm fanlı

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5659

gibi...

GTX460 'ta yine o.c versiyonlu ve özel soğutmalıdır, tavsiyem Msi olur o üründe de...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi monitörü biraz araştırdımda geri iade eden baya bir insan var , renk tonlarından dolayı zannedersem....
    Bundan öncede samsung kullandım acaba bir problem olur mu benim için merak etmedim değiil.
  • Çok fazla oc yapmayacaksanız kasa olarak şunu alabilirsiniz

Monitör olarak beklentileriniz tam olarak nedir bilmiyorum ama Samsung`un iyi olduğu aşikar.

Eğer işlemci ve ekran kartına o.c yaparım diyorsanız

ASUS VENTO TA-M11 MidT ATX Siyah Kasa---93
    OCZ OCZ600SXS STEALTHXSTREAM 600W GÜÇ KAYNAĞI---156

Kasa içinde az da olsa ufaktan led fanlı bir psuyu maruz görmem diyorsanız psu olarak

OCZ OCZ550FTY-EU FATAL1TY 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI---162

Alın derim

• 1600 ü düşür bence de...

raid yap ama birde harici hd al..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.