Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cikopelo

    Neticede Takasdada ZARAR ediyorsun.

    Ryse örneğini vereyim.

    Pc de 1440p de Tavanda 60 fps cam gibi oynuyorum ve 38 tl ye aldım oyunu.
    Xbox one da 900p de 30fps zar zor oynuyorsun ve 200 TL civarı oyun.
    Bunu demek istiyorum Konsola özel olmadığı sürece oyunu Pc de oynamayı tercih ederim.
    Hem Grafikleri daha iyi hem daha akıcı hem daha ucuz.

    grafiklerle kafayı bozmuşsunuz pc'ciler. oyundan keyif almaya bakın. yok fpsmiş yok framemiş yok bilmemneymiş. ki konsollarda gayet ucuza oyun oynuyoruz kardeşlik ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cikopelo

    Neticede Takasdada ZARAR ediyorsun.

    Ryse örneğini vereyim.

    Pc de 1440p de Tavanda 60 fps cam gibi oynuyorum ve 38 tl ye aldım oyunu.
    Xbox one da 900p de 30fps zar zor oynuyorsun ve 200 TL civarı oyun.
    Bunu demek istiyorum Konsola özel olmadığı sürece oyunu Pc de oynamayı tercih ederim.
    Hem Grafikleri daha iyi hem daha akıcı hem daha ucuz.

    Neyse bir konsol alip kardeslik olayini cozmeden size anlatmam mumkun degil bunu. Hadi iyi aksamlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 milyon insan sadece playstation aldı xbox one ise 9 milyon ve git gide artıyor.Konsol almaya değer mi konusunu nasıl tartışabiliyorsunuz kayda geçmeli bu...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu oyunun adı ne?
    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ank_yer_6

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: cikopelo<br><br> Neticede Takasdada ZARAR ediyorsun.<br> <br> Ryse örneğini vereyim.<br> <br> Pc de 1440p de Tavanda 60 fps cam gibi oynuyorum ve 38 tl ye aldım oyunu.<br> Xbox one da 900p de 30fps zar zor oynuyorsun ve 200 TL civarı oyun.<br> Bunu demek istiyorum Konsola özel olmadığı sürece oyunu Pc de oynamayı tercih ederim.<br> Hem Grafikleri daha iyi hem daha akıcı hem daha ucuz.<br></blockquote><br> Neyse bir konsol alip kardeslik olayini cozmeden size anlatmam mumkun degil bunu. Hadi iyi aksamlar.


    PC ciler ile bence boşa tartışma aylardır öğretemedim konsollardaki oyun alım satımın esnekliğini PC den avantajlarını ama adamlar konsola gelince Aral fiyatı PC ye girince yabancı cd key sitelerinin fiyatlarını veriyorlar.
    2K da cam gibi oynuyorum yazmış iyi güzel de o pc ne kadar One ne kadar ondan bahsetse keşke.

    PS4 ün ne kadar güçsüz olduğuna gelirsek Order DC ve Uncharted 4 ile gördük. Geçen nesilden haberi olmayan arkadaşlar PS3 ün 3 sene sonra anca adam olduğunuda bilmiyorlar herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 15 Aralık 2014; 3:06:41 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    Konsolların güçsüz olduğunu savunan gereksiz kişileri kaale bile almanıza gerek yok..Çok merak eden arkadaşlarda var ise durumu "Rubisco" hocamızın değerli analizlerini inceleyip bilgilenebilirler.

    Adam 2.500 lük PC ile 1200TL lik PS4 kıyaslayıp ona göre saçmalıyor işte ne bekliyorsun ki.
    Onun dışında DC Uncharted ve Order görmesek bunlara inanıcaz işte her 2 platformu deneyim edip konuşmak var bide at gözlüğü ile bin liralık GPU ya verilen paranın acısıyla burada boş boş konuşmak var.
  • PC'de PC'nin özelliklerine göre oyun yapma şansı var mı? Yok. Dx engel, standart donanım olmaması engel, pazar payı hedefi engel bi sürü engel var. GL'in Dx'den geride kalır yanı da yok. Ona göre oyun geliştirmek daha da zor.

    Konsolla bağdaşmayacak şekilde kod yazıp, sonra bunu konsola uydurmaya çalışıp, en sonunda da aha bak konsol ne kadar dandik demek için değişik bi bakış açısına sahip olmak gerekiyor.

    Tutup, artık oyunlar konsol temelinde hazırllanmadığı için, konsolun programlama imkanları esnekliğine göre yapılmadığı için, daha genel orta yoldan hazırlanıp sonra konsola aktarıldığı için konsol-pc ile karşılaştırma yapma imkanı oluyor ve konsola dandik deniliyor.

    Ryse en başından beri XB1'e özel çıkış oyunu diye yedirildi dimi? Ne çıktı sonra ? Detaylarını araştırın, adamlar full konsola göre olsun diye tasarlamamışlar. Platformdan bağımsız özellikler olsun diye çalışmışlar. Biz ne anlatmaya çalışıyoruz? Oyunları konsola göre değil, Pc 'ye göre yapılıp sonra konsola aktarılıyor(çünkü daha genel yaklaşılıyor PC temelinde olunca). The Crew kaç zman önce sade PS4 'e özel olacak sanıyorduk. Neymiş meğer gerçeği? Adamlar genel bi versiyon hazırlamışlar, sonra 3-4 kişilik bi ekip 6 ay boyunca uğraşıp PS4'e aktarmış.

    Yani ne anlamamız lazım? Konsola göre oyun yapmak demek donanım farkı da olsa sana programlama esnekliği verir demek. Belli bi yapıyı kullanamadığın zaman sana alternatif kullanabileceğin imkan tanır demek. GPU belli bi işlemi yaparken yeterince performans veremiyorsa ve PC'de bunu yapmak tek yol ise, konsol versiyonunda bunu bambaşka acayip forma sokabilirsin demek.

    Kimse de bi tarafını kaldırıp konsollar için fazladan uğraşmak istemiyor artık. Çünkü defalarca tekrarladığım gibi insanların harcama şekilleri faln hep değişti. Önüne ne konursa, biraz iyiye yorumlanırsa veya birazcık kendileri iyiye yorarlarsa hemen alıyorlar. Bu da geliştricileri olabildiğince çabuk geliştirme yapma peşine düşürüyor. Oysa konsolda çok daha iyi iş için kaynakların konsola ayrılması lazım.

    Burda ne sorunu var? Yeni konsolların sayısı hala onlara özel, onların özelliklerine göre daha ince çalışma yapmaya yetecek kadar çok değil. Adamlar PS3-x360'ı es geçerlerse olası dünya kadar gelirden olma durumundalar. PC,'yi boş verirlerse görece büyük sayılacak bi pazarı da kaybedecekler. Eski konsollar + PC'yi 200 milyonluk bi pazar olarak görebilirsen, ne kadar satabileceği şüpheli bi oyunu sadece yeni konsollara özel geliştirmek yatırım riski oluşturur. Oyun firmalarında işlerin nası yürüdüğüne dair fikrim var, onun üsütnden yazabiliyorum bu şekilde.

    Daha konsollar çıkalı ne kadar oldu demeden sade PS4'e ve sade XB1'e çıkmış oyunlara ve bunların satış miktarlarına bakın. Sonra da bütün platformlara çıkmış oyunların satış miktarlarına bakın. PS4'de 1 milyondan fazla satmış oyunlara bakın mesela(zaten kaç tane varsa). Aynı oyunların eski konsollar + pc toplamına bakın. Sonrada siz satıcı olsanız bu olası pazar payından vazgeçmek ister misiniz onu söyleyin bi???

    Multi oyunlarda da eğer adamlar canını dişine takıp konsola adam gibi versiyon çıkarmıyorsa veya yeterince uğraşamıyorsa onların bileceği iş diyip kesip atmak mı lazım? Beceremiyorlar diyip kesip atmak mı lazım?

    Oyun motorunu tasarlarken her platforma özel ayrı bi motor yapısı, o platformun özelliklerine göre özel olarak tasarlanmış yapıyı malesef kimse kullanmıyor. Ölçeklenebilir genel bi yapı kurmaya çalışıyorlar. Böylece PC verimsiz de olsa kaba donanım farkı ile ön plana çıkıyor. Konsol ile ölçeklenebilir özellikleri nasıl eklediklerini , nasıl kırptıklarını anlatıyorlar çünkü daha en başından beri konsola göre geliştirme yapılmıyor. Sorunun başı burası. Konsola göre geliştirme yapılırsa mevcut Dx şartlarında PC'ye aktaramazlar, bu sefer PC için başka versiyon hazırlanması gerekir (eskiden, eski konsollardan PC'ye port edilen ve insanların canını sıkan oyunlar gibi).

    En başından konsola göre geliştirme yapmak için de konsoldan çok para kazanacağını bilmen gerekir. Yeni konsollar yeterince para kazandırır mı? 23 milyon tane mi yeni konsol var? Eskileri ne kadar 150-160 milyon mu? Kaç tane potansiyel PC var peki? 3-5 milyon? 10-20 milyon? Bu durumda toplam 15 milyon varolan PS4'e özel oyun yapıp 40-50$'dan satıp, toplam 500 bin satış ile ayakta mı kazanacaklar? Bi sürü iflasa sürüklenmiş stüdyo biliyorum bilen başkaları da vardır. İşler öyle insanların zannettikleri gibi yürümüyor.

    Bunun teknolojik altyapısı programlanmasından tut olası pazarın düşüklüğü ve getirisinin az olmasına kadar birbirine bağlı bi sürü yanı var. Hiçbirini görmeyip işi direk konsol kötü PC çok iyi noktasına getirirseniz işiniz iş yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    bu oyunun adı ne?
    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik


    oddworld new n tasty
  • İki konsolda bekleneni veremedi Ama umarım bu iş tersine döner konsollar verimli olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc yle konsolun içeriğini ve gucunu tartışmak tam saçmalık . Sen gitsen bi ps4 alsan zaten o paraya yada o paraya biraz daha ekleyip bir bilgisayar alırsın. Konsolda sadece oyun varken bilgisayar konsoldan hem tonla farklı iş ve goreve sahip ama illa oyun dersende sen git lowda oynadigin oyuna 200tl ver bilgisayar da aynisini 50 tl ya alsam çatur çutur oynarim zaten . Konsol icin sadece konsola özel muhteşem bi oyun olmalı. Ama siz fanboylar fille fareyi kiyaslamaya devam edin
  • Sabit fikirlilik art niyet yüzünden soğudum siteden. Programa tıklamadan bile ne dendiğini anlayabiliyorum. Konsollar duyurulmadan öncede satmaz diyordunuz, tablet pc var diyordunuz. Kabul etmesenizde konsollar oyun Dünyasının can damarıdır ve büyük ilgi var.
    PC exc oyun kıtlığı,.sims 4 gibi fiyaskolar, ölene kadar hl3 beklemek, RDR 2 gibi oyunların pc ye çıkmaması, hileli multi ile en berbat dönemindedir. Oyun diyorsunuz, yeni bir duyurulunca 'pc ye gelsin' diye ağlayıp yaygara koparıp imza toplayıp dilenmeyi seçiyorsunuz, hertürlü yiğidin hakkı yeniyor. O yüzden ne desek boş
  • 2 de iyi kötü tarafları var ama şu kafama takıldı daha 3 ay önce yeni nesil konsol almak için gta 5 çıkması beklemek lazım diyodunuz bence erken karar veriyosunuz oyun çıkar görürsünüz ondan sonra alınır dersiniz bu bir hata bence ya xbox çıkan yada ps4 çıkan oyunlar balon çıkarsa ben bi uncher4 kesin alınır derim çünkü diğer 3 oyununda kendini kanıtlamış bir oyun ps4 gözüm kapalı alırım ama ben okadar beklemem 6 ay önce aldım almayan oyunları görsün ondan sonra karar versin

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bende xboxone -360 -ps4 -wii ve wii u konsolları var. İçlerinden en çok kullanılanı wii u dur. Gerçekten çok güzel oyunları olan bir konsol.Yorumlara katılıyorum ve saygı duyuyorum.
  • arkadaşlar konsol alacak olan ve bu videoyu izleyip vazgeçenler varsa şunu soyleyeyım ps4 ıcın kesınlıkle oynayıp tatmın olacagınız 10 a yakın oyun var ki buda guzel bır sayı her oyundan bır last of us olmasını bekleyemeyız tabıkıde . ancak aklıma gelen tomb raıder wolfensteın last of us ınfamous second son shadow of mordor dragon age gta farcry 4 bunlar mukemmeldı bazılarını pcdede oynadım ancak konsolda tadı bır ayrı tabi.cok severek ızlerım bsc yı talha nında goruslerıne cok onem verırım ancak su anda evıme alacagım konsol degıl laflarına kanmayın sabahtan aksama ofısteler her turlu oyun ellerının altında her turlu konsol ellerının altında bu yuzden bu kadar rahat daha almaya gerek yok ps4 ve xboxone ı dıyorlar .bende onlarla ofıste olsam sabah aksam oyunla ugrassam eve gıttıgımde oyun oynamak ıstemem ve almam konsolu.yani uzun lafın kısası ps4 ıcın soyleyebılıyorum elımde oldugu ıcın alan arkadaslar asla pısman olmazlar .




  • Ne kastedildigini anliyorum ama...

    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oyun stüdyolarının oyun çıkarma sebebi konsollardır hemen açıklayayım
    son günlerde pc de en çok satılan oyunlardan biri farcry4 ü örnek veriyorum

    Farcry4 pc satış rakamı: 180.000
    Farcry4 ps4 satış rakamı: 1,423,915
    Farcry4 xb1 satış rakamı: 490,502


    Oyun satışlarının %95'i konsollarda gerçekleşiyor üstelik bu oyun fps türünde
    iş yapımcılara kalsa oyunu pc'ye çıkartacaklarını bile sanmıyorum
  • sağolasın
  • değerlendirecek bişey yok. bu neslin galibi açık ara PS4 tür. satış rakamları ortada.

    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 15 Aralık 2014; 17:09:10 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodborne

    değerlendirecek bişey yok. bu neslin galibi açık ara PS4 tür. satış rakamları ortada.

    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik


    sorduk mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Best Twisted Fate


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodborne

    değerlendirecek bişey yok. bu neslin galibi açık ara PS4 tür. satış rakamları ortada.

    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik


    sorduk mu?


    [sizer=red]Oyun Muhabbeti: PS4 ve Xbox One'ın İlk Yıllarını Değerlendirdik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 15 Aralık 2014; 17:34:16 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.