Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti - Eski ve Yeni Oyunlar Arasındaki Farklar (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
4
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok sukur her konuya guzel grafikli oyun gifi atip sidik yaristiranlar gelmemis buraya.

Aslinda yazacak pek bir sey kalmamis herkes genel olarak neyin ne oldugunu yazmis. Yeni AAA oyunlardan eski AAA oyunlar kadar zevk alinmadigi belli bir sey sanirim. Tabi gercekten iyi olanlar var ama eskiler kadar zevk alinmiyor maalesef.

O yuzdendir ki son zamanlarda genel olarak kaliteli indie oyunlara ve buyuk firmalarin pek adi duyulmamis oyunlarina yoneldim. Mesela Undertale son zamanlarda oynadigim ve oynarken en cok keyif aldigim oyun diyebilirim. Oyunun her seyi dopdolu her yerden farkli seyler cikiyor, gondermeler, diyaloglar, oyunda saklanan ve oyunun dosyalarinda bulunabilecek bazi seyler vs. gercekten insani icine cekiyor.
    Ya da buyuk firmalarin reklami pek yapilmamis oyunlarindan Ori and The Blind Forest, Valiant Hearts, Life is Strange (gerci LiS sonradan baya patlama yapti ama olsun) ve Unravel gibi nefis oyunlar mevcut.
    Hatta 1 haftadir falan Danganronpa isimli oyunu oynuyorum (25 saatte falan bitti ve sonrasinda da yeni bir mod acildi, uzun bir oyun oldukca) oyunda yapacak pek bir sey yok, zaten visual novel olarak geciyor ama hikayeye o kadar kaptiriyor ki insan vaktin nasil gectigi anlasilmiyor. (Belki de 2-3 yildir bi oturusta maksimum 2 saat oyun oynarken bugun 7 saat falan kalkamadim basindan)

Ama su an indie oyunlar doyum noktasina ulasti (bence) ve buyuk yapimlarin da kolayliga kacmasindan insanlarin biktigini umuyorum. Eger gercekten insanlar dusundugum gibi biktiysa bu durumdan yeni nesil oyunlar efsane olabilir diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende strateji oyunlarından dem vurayım videoda da eksik kaldığını hissettim. RTS türüyle birlikte eski tarz strateji oyunları da yok oldu. Age of Empires 1 ve Rise of Rome ile hayran olduğumuz türdü bence. Yerini alan şeylere bakarsak da Ruse gibi herşeyin yerinin belli olduğu sana şunu yap şunu yap denilen hiçbir özelleştirme imkanı verilmeyen oyunlar aldı. Age of Empires serisinin yanında başarılı olarak Cossacks gibi oyunlarımız vardı.
    Her nedense diyemiyorum artık belli çünkü yapımcılar para peşinde oldukları için böyle bir olaya gidiyorlar.
    Videoda konuştuğunuz gibi 2 milyon dolar vermişim kazandırsın düşüncesinde doyumsuz yapımcı firmalarla doldu oyun dünyası. Ama bakınca hepsi en zengin en lüks hayat standartlarında yaşam sürüyorlar. Bağımsız yapımcıların şu an iyi olmasının en önemli sebebi de konuştuğunuz gibi bu işi para için değil zevk için tıpkı Van Gogh gibi yaşamak istedikleri için güzeller.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

• Bence en büyük fark grafik gelişmesi, oyun sürelerinin kısalması,senaryonun farklı ya da şaşırtıcı olmaması,ek paketlerin dlc olması ve dlc sisteminin paraya dayandırılması yani oyuncuların kısıtlı ya da saçma içeriklerle kandırılması benim en azından gördüğüm bu

• tamamen duygusal...

• Eski resident evil oyunları oynarken 20 30 kez ölürdük bulmacaları çözemezdik herşeyi geçtim mermi bulamazdık taktik geliştirirdik şimdi Resident evil 6 yı oynadım kötü bir oyun degildi ama basitti bulmaca yoktu heryerden mermi fışkırıyordu çok zorlanmadan bitirdim

• Yaratıcılıktan yoksunlar. Çok merak ediyorum ilerki zamanlar da Cyberpunk veya Steampunk gibi yepyeni türler çıkacak mı?
    Bunun dışında, nasıl yapılan bir yemeğe sevgi katılırsa güzel olur, oyunlarda da bu geçerli. Ancak günümüzde oyunlar seri üretime bağlandığı için bazı oyun yapımcıları, oyun yapmayı özel bir şeymiş gibi görmüyor.
    Deus Ex HR'ın adının geçmesine sevindim. Bu yıl en çok beklediğim oyunlar arasında bir numara olan Mankind Divided.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • En büyük farklardan biri sizin de bahsettiğiniz gibi oynanabilirlik aslında , son zamanlarda eski oyunlardaki gibi karmaşık, derin oynanış yapılarını göremiyoruz.Bir de sağlık paketleri yerine canın kendi kendine yenilenmesi gibi oyunları kolaylaştıran elementler var. Tek kişilik oyunları oynayan oyuncu sayısı da azaldı.

• Hikayesi güzel oyunlar çıkmaya devam ediyor ve hala kendine çeken oyunlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskilerin oynanabilirliği ve akıcılığı yenilerin ise grafiği ..

• Eski oyunlar ile yenileri arasındaki fark, daha çabuk sıkılıyoruz ve yeni bir şeylere geçmek istiyoruz. Oyunlar da yağmur gibi yağdığı için bir oyunda mümkün olduğuna az zaman harcayıp hemen yenisine geçmek istiyoruz.

• eski bir oyuna girdiğinizde hissediyorsunuz abi zaten her şey ayrıntılı o zaman göre kaliteli farklı şimdiki oyunlar hep aynı nerdeyse

• eskiden oyundaları hissederek oynardık sanki bizde o oyun dünyasının bir parçasıymış gibi hissederdik ben şimdi hiç öyle bir hissiyat yaşamıyorum malesef belkide büyüdük veya aynı şeyi defalarca farklı şekiller de oynadık ondandır ama yine de eskilerin bize hissettirdiği en azından bana her zaman daha güzel olacak

• Artık doyurmuyor ilerleyen yaşla birlikte oyunlardan tat almamaya başladım. Fps türü birbirinin kopyası, strateji zaten kalmadı... Sc2 oynayacak refleks olmayınca xcom serisi oynamaya devam biraz da olsa tat veriyor. En büyük eksiklik maddi kazanç yüzünden yaratıcılığın yok olması. Günümüz dünyasında artık insanlara birşeyler vermek değil sadece ceplerinden nasıl paraları alırım dertleri tek bu oldu.

• izlemek isterdim ama 2 dakika sonra sıkıldım eski oyunlar içimi sıkıyor benim :D

• Eski oyunlarda Game Over yazardı artık oyunlar bitmiyor.

• Eskiden oyunlara bolca zaman ayırabiliyorduk bazı bölümleri günlerce geçemediğimiz oluyordu şimdi bi bölümde 1 saat uğraşsam kafayı yiyecek gibi oluyorum.Genel olarak oyunlar daha hızlı tüketilir oldu

• ne yazık ki eski oyunların zorluğunu göremiyoruz çocukların da oynamasını istediklerinden mi bilinmez çok kolay artık oyunlar

• Oyun sektörü geliştikçe yapımcılar geliştiricilere haliyle daha fazla karışacaklar zira daha fazla yatırım yapıyorlar. Eski oyunlarda ki oynanış saatlerinin uzunluğunu özlüyorum. Örneğin geçtiğimiz zamanda ağır hype kokan yeni Tomb Raider oyununun oynanış saati toplasan maksimum 12 saati geçmiyor. Eskiden sırf hikaye olarak 30 saati aşan oyunlar vardı. Üstelik bu 30 saatin hepsi dolu dolu geçiyordu. Sanırım oyunlar kolaylaştıkça haliyle oynanış süreleri de düşüyor.

• son programlarda bahsettiğiniz benim de kafama takılan bir konu var.Far Cry 3 tam olarak ne tür bir devrimsellik getirdi ki? özellikle ona benzeyen bir sürü oyun çıktı dediniz de...bulamadım. 2012 de Far Cry 3 çıkmıştı ve o günden bu güne kadar aklıma gelen tek açık dünya FPS oyunu yine Far Cry(4 ve Primal).ya ben arada bazı oyunları kaçırdım ya da tamamen sallıyor sunuz gibi geliyor bana.hatam varsa arkadaşlar beni düzeltirse sevinirim. Saygılar

• Eski ve yeni oyunlar arasında ki en büyük fark, Yeni oyunlar animasyon film tadın da görüntü güzel ama içerik boş kulanıcı ile etkileşim sıfır. Oysaki eski oyunlarda pikseller sayılsa bile oyun öylesine içine alıyordu ki bizi şimdiki sanal gerçeklik halt yesin biz resmen o oyunu yaşıyorduk. Kısacası "Görüntü var ses yok"

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.