Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti - Aklımızdaki Oyun Fikirleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erme7G kullanıcısına yanıt
    Şimdi düşündüm de harbiden öyle bir oyun olsa çok iyi olurdu Dediğin şeylerin yarısı olsa yeterli gelir. Ama öyle bir oyun şimdinin teknolojisiyle pek mümkün değil gibi. Ancak 6-7 sene sonra en az bir 3-4 senelik yapım aşamasından sonra öyle bir oyun görebiliriz. Şimdilik Evil Within'le falan iyi kötü idare etmek zorundayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçuk fikir olarak değil ancak hapishanede geçen bir oyun olabilir.Hapishanedeki insan ilişkileri diyelim birisi bizden birşey istedi yapmadık düşmanımız olma olasılığı ve başka gruplara söyleyip bizi öldürmeye çalışabilir.Ve bunların hepsi bir olasılıklar içerisinde olacak.Tahmin yeteneğimizi kullanarak ve hapishane içindeki ipuçlarını kullanarak.Oz dizisi türü gibi olursa güzel olur.Zombi türündeki hayaliniz bendede mevcut.MMO tarzında olacak ama hayatta kalma unsurları üst seviyede olacak ağır yapıda olacak yani.Paldır küldür hareket etmek olmayacak herşey planlı ve o endişe stress karışımı ve her an ölebilme korkusu,hem strateji,hem rpg,hem korku türünü içinde barındıran bir tür olmuş olur.İnanılmaz zevkli olur.Ama uçuk fikirlerin gerçekleşmesi için büyük bir firmanın taş değil bildiğin kayanın altına elini koyması lazım.Riskli iş bu nasıl yaptığına bağlı milyar dolarlar harcanır ve ilgi görmezse ellerinde patlar.Bunu yapacak oyun geliştiricisi büyük risk alabilen birileri olması lazım.




  • cidden mukemmel olur oz tadinda ama tarafini senin secimlerin belirliycek ilk basta karakter secimi fekan olsa (gercek karakterler tabi oz daki tobias o'reilly vs) cok hos olurdu ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talha abi çok yorgun görünüyorsun :)
  • Tarkan oyununu tek düşünenin ben olmadığına sevindim :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ---Senaryo---
    Uzak bir gelecekte dünyaya çarpmayacağı ön görülen meteor dünyanın yakınlarında patlıyor ve milyonlarca parçası dünyaya düşüyor. Yok olacağını zanneden insanoğlu ufak maddi hasarlar dışında herhangi bir etki görmüyor bu olaydan. Dünyanın bir çok yerine dağılan meteor parçaları bir süs eşyası gibi herkesin evinde ve etrafta adeta dekor eşyası olarak bile kullanılıyor. Bu olaydan 3 yıl sonra güneşte bir patlama gerçekleşiyor. Dünyada bu patlama görülüyor ancak önemsenmiyor. Patlamanın yaydığı frekans dünyanın dört bir yanına dağılmış meteor taşlarını uyandırıp etrafa bir çeşit gaz yaymasına neden oluyor.

    Yayılan bu gaz özet olarak akıllı varlıkları aptallaştırıp deliliği sürüklerken akıl gelişimini eksiği olanları ise zekasını düzeltiyor. Bu çılgınlıklar yüzünden savaşlar çıkıyor dünyanın büyük bir kısmı bu savaşlarda yok oluyor. Bundan ayrı olarak

    Kopyalar, insanlar tarafından insan dnasından ve genetiğinden geliştirilen yardımcı insanlar olarak icat edilmişti bu olaylardan önce . Bu Yardımcı insanların (Kopyaların) belli görevleri vardı zekaları normal insanlar kadar geliştirilmesi kısıtlanmıştı. Örnek olarak garson veya hemşirelik yapacaklar sadece o mesleki bilgilerle donatılmış durumdaydı. Daha fazla şeyi düşünemiyor veya yapamıyordu. Bu kopyalar savaşlarda da önü alınamaz şekilde kullanılmaya başlayınca yasaklandı. Ayrıca bir insandan bir tane üretilebiliyordu. Aksi takdirde örnek alınan insanın hayati tehlikesi olabiliyordu. Ruh ikizi gibi adeta bağlıydılar. Bu yüzden sınırlama hatta yasaklar bile getirildi bu teknolojiye.

    Oyunda bir kopya birde insan karakter yöneteceksiniz. Dna ları bir olduğundan kopya karakter bu meteor parçalarını kullanarak kendini geliştirip, insan karakteri ile olan ruhani iletişimini kuvvetlendirecek ve sonunda maceraları atlatıp birbirlerine kavuşacaklar, kavuşturacağız.
    ---Senaryo---

    Alsana oyun. Last of us tarzında bir ilerleyiş yapabilirsiniz. Yada journey tarzıda olabilir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Ben hep tamamen özgür olunabilen bir oyun hayal etmişimdir. Fakat tabi "gerçekçi" gibi bir iddaam yok. Çünkü oyun dediğin ne kadar gerçeğe dayalı olursa o kadar az kitleye hitap ediyor ve zor oluyor. Mesela survival türü oyunlarda açlık, susuzluk, vücut sıcaklığı, akıl sağlığı iyi olsa da; yok tuvaletin geldi, yok bacağın kırıldı yürüyemezsin, yok hastalandın gibi olaylar insanın içini sıkıyor ve oyundan soğutuyor. O yüzden bunun dengede olması şart.

    benim hayalimdeki oyun ortaçağ temalı ve ya kıyamet sonrası dünya temalı, tek bir oyun dünyası olan, inşaa edilebilir, hayatta kalma sistemi olan bir oyun. Fakat bu oyunda birkaç oyunda olduğu gibi serbest ekonomi olması, krallık/birlik vb.. topluluk kurma imkanı, bu topluluğa ait yerleşimler, belli rütbelere sahip insanların belli işler yapması, vergi sistemi gibi sistemler olmasını isterdim. Eve online'ı bilirsiniz, devasa tek oyun dünyası olan, inanılmaz büyük bir haritası olan bir oyun. Oyunda bildiğim kadarıyla aldığınız her mermi, gemiler bir oyuncu tarafından yapılıyor. Bunun yapımı için gerekli hamaddeler ise, yine bir oyuncu tarafından toplanıyor. Sistemden birşey alınmıyor, tamamen oyuncunun yön verdiği üretim, tamamen oyuncunun yön verdiği ekonomi sistemi. Fakat hayalimde kriterlerin hepsini karşılamıyor mesela.

    Birçok survival oyununda açlık, susuzluk vb.. olaylar mevcut. Fakat birçok mmorpg oyununda olduğu gibi birlik/lonca/klan gibi sistemli bir topluluk kurulmuyor. Yani apayrı bi panelde, belli bir bölgenin yönetimini ele geçirip, oraya inşaat etmek yok. İnşaat ediyorsunuz birşeyler, ama tam olarak sistemli değil. Örneğin, h1z1'de bir base kuruyorsunuz. Fakat herhangi bir sistemli topluluk kurma imkanı yok. Birine rütbe veremiyorsunuz oyun içi. O yüzden herkesin base'e girmesini istemiyorsunuz. Yani tanıdıklarınızla oynamak zorunda kalıyorsunuz. Böylelikle büyük bir topluluğunuz olmuyor. Mesela belli başlı odalara girmek için belli başlı anahtarlar belli rütbeli oyuncularda olsa ve böylelikle o odalara, o kasalara girme imkanı olsa.

    Birçok mmorpg oyunların npc'ler pasif. Yani ya size görev verir, ya size birşey satar. Birşey satması zaten oyuncuların yönettiği serbest ekonomi olayını yalan ediyor. Hazırda varken kimse üretmek istemiyor, npc'nin belirlediği fiyatıda yukarı çekemiyorsunuz. Mesela bir kılıç altınsa, siz o kılıcı üretip altından yukarı satamıyorsunuz. Bunun yerine npcler belli kriterleri yerine getirince sizin base'inize geldi ve farklı işlevleri olsa. Terraria'yı bilirsiniz. Masa, sandalye, ışık ve kapalı bir oda kurunca bir npc gelir ve diğer npclerden farklıdır. İşte böyle olunca, survival oyunlarında base kurduğunzuda farklı işlevlere sahip npcler sizin ayak işlerinizi yapar. Mesela base soyulmaması için npcleri silahlandırıp nöbete bırakabilirsiniz. Bunu hangi oyuncu yapar ki? Hangi oyuncu base'de bekler? Tarım ve hayvancılık işlerini npc'ye verirsiniz. Mesela npc'ler size nazaran daha yavaş üretim yapabilir. Böylelikle dengelenebilir. Yani oyuncu yaparsa bir işi daha hızlı, npc yaparsa daha yavaş ve kalitesiz gibi.

    Albion online'ın birçok yönü hoşuma gidiyor. Fakat her bir saydığım özellikte tek bir oyun yok. Çıksa, aylık ücretli bile olsa oynarım. Yeterki bu hayalimdekiler olsun. Piyasadaki birçok oyuna baktım online tarzda. Malesef hep bir eksiklik var benim hayalime göre. Hep bi heves ediyorum, fakat hevesim kırılıyor bir süre geçtikten sonra. Böylesine geniş bir oyunu yapmak ve sürdürebilmek zor. Hem iş gücü, hem kaynak gereklidir. Bir de herkese hitap etmeyebilir. O yüzden girişmek istemiyor olabilirler. Bilemiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda teknoloji ilerledikçe böyle devesa büyük bir oyun yapılır da keyifle oynarız. Ve ya biz kendimizi geliştirir de, biz yaparız. Kim bilir?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • oyun geliştirmeyi öğrenmek isteyenler için program yapın. şunları bunları öğrenin ,şu işe yarıyor falan gibi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 3 Mayıs 2015; 1:36:40 >
  • Tekelci Ahmet Abi: The Game

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hayalimde Back To The Future'nin açık dünya dev bir haritada Marty ve Doc'ı yönetebildiğimiz , delorean ile özgürce hem havada hem yolda dolaşıp istediğimiz zamana gidebileceğimiz bir oyun var.BTTF'nin bir oyunu yapılmıştı ama o anime tarzı kısıtlı bir oynanışa sahipti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +Strateji oyunu hayalim var aoe, ron veya 0ad gibi ancak yapılar birleştirilebilinir olacak. Yani örneğin ana evin etrafına 4 kule yaptık mı kale olacak ya da askerlerin kılıçlarını zırhlarını geliştirmek için asker binasının yanına demirci kurmak gerekecek veya at yetiştiriciliği binası kuracaksın atlı asker olacak, kulenin yanına demirci kurdukmu ok yerine top atacak falan. Daha çeşitlendirilebilir

    +GTA'nın açık dünyası ile NFS underground birleşecek. Driver gibi bişi olacak. Bir otoparka gideceksin araba çalacaksın boyacıya gidip boyayacaksın falan filan.

    +Mario'nun FPS'i ya da TPS şekli.

    +Dövüşçü yetiştirme oyunu. GTAdaki gibi gidip ağırlık çalışcak yada değişik dövüş okullarına gidecek, beceriler değişecek. Ancak dövüş anında S.F. gibi yandan görünüş boyutuna geçecek.

    +Satranç oyunu ancak piyonlar, filler falan karşı karşıya geldi mi kişiler karşılıklı S.F gibi savaşacak.

    +Robinson Crusoe oyunu adada ekip biçip hayatta kalmaya çalışacaksın, adaya yamyammlar korsanlar falan gelecek.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Emeğine sağlık güzel programdı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Rocksteady'nin elinden, açık dünya, eşli (co-op) bir Supernatural oyunu inanılmaz olurdu bence. Haritası da Crew'deki gibi bütün Amerika kıtasını kapsasa, tadından yenmezdi yani. Impala'ya binip, gezerdim herhalde sadece. =D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Reroll zaten gerçek dünyayı aktarmak isteyen bir oyundu ama hala haber yok.

    Onun dışında Yarından Sonra'nın oyunu olabilir. Fena olmazdı bence. Onun dışında Mount&Blade tadında ama gelmiş geçmiş tüm devletleri aktarmayı isterdim ama bu çok zor hatta imkansız bir olay. O yüzden gerçeğe dönüştürmek pek de mantıklı değil, hiç değilse benim için.

    Futbol oyunlarının beynimi okumasını isterdim. Bu sayede hatalı pas atmazdım. BAzen çok saçma şeyler de olabiliyor. Pasın yönünü otomatik atmasından dolayı vs.

    Dövüş oyunu aslında en eğlencelisi olur. Hem geçmiş hem de günümüzden o kadar çok kült karakter var ki, her birini koymaya çalışsak birkaç oyun çıkar ortaya.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Dilenci simülasyonu yapardım zabıta gelince kaçardık. Kendimize parayla araba falan alır ama dilenmeye devam ederdik.

    İsminide BEGinner koyardım. :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bizim kazancımız ne olacak eğer çok iyi bir oyun bulduysak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklımda baya sağlam bir oyun fikri var ancak kalkıpta burada paylaşacak değilim tabii ki :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytacesmebasi

    +Strateji oyunu hayalim var aoe, ron veya 0ad gibi ancak yapılar birleştirilebilinir olacak. Yani örneğin ana evin etrafına 4 kule yaptık mı kale olacak ya da askerlerin kılıçlarını zırhlarını geliştirmek için asker binasının yanına demirci kurmak gerekecek veya at yetiştiriciliği binası kuracaksın atlı asker olacak, kulenin yanına demirci kurdukmu ok yerine top atacak falan. Daha çeşitlendirilebilir<br><br>+GTA'nın açık dünyası ile NFS underground birleşecek. Driver gibi bişi olacak. Bir otoparka gideceksin araba çalacaksın boyacıya gidip boyayacaksın falan filan.<br><br>+Mario'nun FPS'i ya da TPS şekli.<br><br>+Dövüşçü yetiştirme oyunu. GTAdaki gibi gidip ağırlık çalışcak yada değişik dövüş okullarına gidecek, beceriler değişecek. Ancak dövüş anında S.F. gibi yandan görünüş boyutuna geçecek.<br><br>+Satranç oyunu ancak piyonlar, filler falan karşı karşıya geldi mi kişiler karşılıklı S.F gibi savaşacak.<br><br>+Robinson Crusoe oyunu adada ekip biçip hayatta kalmaya çalışacaksın, adaya yamyammlar korsanlar falan gelecek.


    yazdıklarının 4 tanesi yapıldı zaten

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Bbir şey söylemek istiyorum. Madem yorgun olanlarınız var aranızda neden programı ertelemiyorsunuz? İzleyici ister istemez rahatsız oluyor.

    Neyse bu arada Oyun Muhabbeti en sevdiğim program

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • CO-OP senaryoya dair çok fazla oyun yokken bence yapılabilmesi çok güzel olurdu.Gears of War o açıdan devrim yapmıştı açıkçası .Tarihsel motifler aynen üstadların dediği gibi Osmanlı motifi olmamalı sadece. Kurtuluş Savaşı falan olabilir

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.