Şimdi Ara

Oyun laptopu ısı değerlerim normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen günlerde ilk defa gaming laptop aldım. Daha önce masaüstü kullandığım için laptoplarda ısı değerleri nasıl olmalı vs. hakkında bilgim yok.


    Laptop modeli Casper Excalibur G770

    Özellikleri: intel i5 1245H, RTX 3050, 16 GB DDR4 RAM



    Oyun laptopu ısı değerlerim normal mi?



    Rainbox Six Siege oynarken MSI Afterburner ile test ettim. Ekran kartı sıcaklığı genel olarak 80-85 arası seyrediyor. İşlemci biraz daha garip geldi bana çünkü fazla gibi görünüyor, 90-100 arasında geziniyor.

    Dediğim gibi daha önce laptop kullanmamış biri olarak bu değerleri yorumlayamıyorum. Sizce bu değerler normal midir? Yani genel olarak laptoplarda oyun performansı bu şekilde mi oluyor bunu merak ediyorum.









  • Laptop kullanmıyorum ama yüksek sıcaklık değerleri bunlar. Ekran kartı için çok sorun değil derdim ama laptop olunca o ısı küçük alanda diğer yerleri de yakar. CPU ise tam sınırda geziyor. Zaten aşırı ısınmadan sistem kendini frenleyip drop yapar. Tekrar dediğim gibi laptop kullanmıyorum o yüzden bu sıcaklık ''laptoplar için normal'' kabul edilebilir mi, bilemiyorum.


    Laptopların altına koyulan soğutucu fan vs almayın. Çoğu çöp olduğu gibi laptopun hava akımını bozup daha fazla ısınmasına sebep veriyor. Bu işlerden anlıyorsanız eğer çalışan bir modeli alıp kullanmak faydalı olur. Ya da altına, 2-3 cm yükseltecek kadar kenarlardan destek koyun. Bu yöntem bile 5-10 derece kadar düşüş yapabilir.


    Bir de diğer arkadaşların da tavsiyelerini bir bekleyin isterseniz. Yeni ve internetten aldıysanız beğenmedim diyip iade edersiniz en kötü.


    Bir de amacım moral bozmak değil hocam ancak casper çok da iyi bir marka değildir. Haberiniz olsun. Belki zamanla kalitesini 1 tık arttırmıştır bilemiyorum. Az daha paraya kıyıp daha iyi marka modeller alın. Özellikle böyle mühendisliğin ve parça kalitesinin önemli olduğu cihazlarda. Ama işte buradan yazması kolay.



    Edit: Şöyle bir şey buldum sizin soruna benzer;



    Oyun laptopu ısı değerlerim normal mi?technopat sosyal
    Çözüldü: Excalibur G770 yüksek CPU sıcaklığı
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/excalibur-g770-yueksek-cpu-sicakligi.1085145/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 17 Kasım 2023; 5:28:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.