Şimdi Ara

OYUN KOSOLLARI TARİH OLUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr 11 Mart 2010
    Oyun konsolları tarih oluyor

Yeni ve sistem canavarı oyunları oynamak için artık yeni bir bilgisayara ya da PlayStation, Xbox ve Wii gibi oyun konsollarına ihtiyacınız olmayacak. Çok yakında kullanıcıların hizmetine sunulacak olan Onlive isimli bu yeni sistem sayesinde artık oyunseverler, oyun konsoluna ihtiyaç duymadan ya da pahalı bilgisayarları kullanmadan en yeni oyunları internet üzerinden oynayabilecek.

Onlive… İsmini büyük olasılıkla ilk kez duyuyorsunuz; ancak bu yıl Haziran ayında faaliyete geçecek olan bu yeni teknoloji, bilgisayar ve oyun konsolu sektörünü derinden sarsacak. Steve Perlman ve Mike McGarvey’nin başında olduğu bu proje hayata geçtiğinde, oyunseverler yüksek donanım ihtiyacına sahip olan oyunları rahatlıkla internet üzerinden oynayabilecek.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK

OnLive sisteminin çalışma mantığı oldukça basit: OnLive üyeliğini edindikten sonra öncelikle bir adet OnLive mikro oyun konsolu bilgisayara veya televizyona bağlanıyor. Ardından internet bağlantısı olan bu cihazlarla oyun seçimi yaptıktan sonra ise oyuna bağlanılıyor. Klavye, fare veya oyun kontrol kolundan alınan tepkiler ise doğrudan konsola iletiliyor ve konsol bu tepkileri sunucuya göndererek oyunların video görüntülerini bilgisayara aktarıyor.

PLAYSTATION VE DİĞER OYUN KONSOLLARI TARİH OLABİLİR

17 Haziran'da kullanıcıların hizmetine sunulacak olan OnLive projesi eğer başarılı olursa, bu PlayStation başta olmak üzere oyun konsollarının sonunu getirebilir; zira oyun oynamak için sadece internet bağlantısına ihtiyaç duyacak olan kullanıcılar, ayrıca bir donanıma para ödemek durumunda kalmayacak. Bu durum benzer şekilde bilgisayarlar için de geçerli elbette. Normal şartlarda, örneğin, Crysis oyununu desteklemeyen düşük donanımlı bilgisayarlar bile OnLive projesi sayesinde Crysis’i çalıştırabilecek. Daha da önemlisi, zamanla donanımları eskiyen ve yeni bir bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılar, yeni bir bilgisayar satın almak zorunda olmayacak; çünkü piyasaya sürülen her yeni oyun bu sistemde kullanılabileceğinden yeni bir bilgisayara gerek olmayacak.

ARTIK DONANIM DEĞİL YAZILIM SATACAK

Yeni çıkan her oyun için ayrıca donanıma para ödemek durumunda kalmayacak olan kullanıcılar, artık sadece oyunlara para ödeyecek.

OYUNLARI AKICI BİR ŞEKİLDE OYNAMAK İÇİN HIZLI İNTERNET ŞART

Tamamen internete dayalı olan OnLive’da oyunların kesintisiz bir şekilde oynanabilmesi için internet bağlantı hızının yüksek olması gerekiyor. Televizyon yayını kalitesinde görüntü elde edebilmek için minimum 1.5 megabit internet bağlantısı, daha yüksek çözünürlükler için ise bu rakam 5 megabit’e kadar çıkıyor. Diğer bir deyişle, oyunları yüksek çözünürlükte oynayabilmek için yüksek bir donanıma değil hızlı bir internete sahip olmak gerekiyor.

ONLIVE KONSOLU’NUN DONANIMSAL ÖZELLİKLERİ

OnLive konsolu, USB, ses girişi, HDMI yuvasına sahip olduğu gibi Bluetooth teknolojisi de yine bu konsolca destekleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/14078683.asp?gid=373

Buna ne demek şimdi

• Baslik : Oyun Konsollari Tarih Oluyor

Yazi : OnLive üyeliğini edindikten sonra öncelikle bir adet OnLive mikro oyun konsolu bilgisayara veya televizyona bağlanıyor.

Epic Fail !!!
  • bence saçmalık,oyun konsolu sadece içindekini oynamak değil benim için,bir hobi,ben ps3 ümü görerekte zevk alıyorum,ayrıca bu türkiye şartlarındaki net bağlantısıyla bu işkence olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

Baslik : Oyun Konsollari Tarih Oluyor

Yazi : OnLive üyeliğini edindikten sonra öncelikle bir adet OnLive mikro oyun konsolu bilgisayara veya televizyona bağlanıyor.

Epic Fail !!!

• "Sonra dedim ki, "senin agzini burnunu kirarim lan" sonra bi gecirdim buna, sendeledi. Kendine gelemeden bi daha. Yerde bu tabi, bu sefer buna sagli sollu gecirmeye basladim. araya birisi girdi "abi dur.." falan demeye calisiyodu sanirim, o sinirle bi tane de buna elimin tersiyle.. Sonra tekme.."

- Efendim ne yapiyorsunuz? Ne alakasi var bunlarin konuyla?
    - Konu mu Sebastiyan? Ne konusu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fallen_angel17

"Sonra dedim ki, "senin agzini burnunu kirarim lan" sonra bi gecirdim buna, sendeledi. Kendine gelemeden bi daha. Yerde bu tabi, bu sefer buna sagli sollu gecirmeye basladim. araya birisi girdi "abi dur.." falan demeye calisiyodu sanirim, o sinirle bi tane de buna elimin tersiyle.. Sonra tekme.."

- Efendim ne yapiyorsunuz? Ne alakasi var bunlarin konuyla?
    - Konu mu Sebastiyan? Ne konusu?

Ahuhaha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu konu 4 senedir gündemde sonunda onlive haziranda denenmeye başlanacak ancak sadece amerikada ! ayrıca unutmamak gerek bu sistem çok iyi gibi gözüksede bir takım sıkıntıları var...

internet yoksa oyunda yok demek, offline oyun devrini kapatıyorlar
    onlive in üyeliği aylık yaklaşık 20 dolar civarı olucak, sonrasında da oyun kiralama yada satın almaya para verilicek, yani astarı yüzünden pahalıya gelir bunun..
    bu sistemin türkiyeye gelmesine kafadan 3 seneden fazla var... gelse bile ttnet in dandik interneti ile ne kadar verim alırız tartışılır !
  • Bunun Türkiye'de işe yaramasının -bence- önümüzdeki 5 sene içinde olanağı yok. Olay şundan ibaret:

Cihaz aslında serverdan anlık görüntü alıyor. Siz oyunu bağlandığınız serverlar üzerinden oynuyorsunuz. Yani o konsol, sadece isim. O bir nevi online görüntü alıyor. Bu yüzden genişband internet bağlantılarının yaygınlaşması gerekiyor. Ki ülkemizdeki "broadband" olayı 8mbps'den ibaret olduğu için uzunca bir süre ülkemizde kullanamayacağız gibi görünüyor.

Bu arada sistem bence gayet mantıklı. Yani devamlı PC'leri oyunlar için upgrade etmek, yeni konsollara para vermek zorunda kalmayacağız.
  • Mario oynatır bunlar bize
  • Zamanında Telefon un 4-6 tuşuna basarak HUGO'yu sağa sola geçirirdik Tolga abi ile. O zamanda bile "ABİ BASIYORUM GEÇMİYORRRRRRRR" diye ağlardı çocuklar

Teknoloji nerelere geldi... şimdi uzaktaki bilgisayardaki oyunu HD veya FullHD kalitesinde oynayıp onun görüntüsünü kendi ekranımızdan seyredecez derecesinde. Bence gayet başarılı bir sistem olur eğer gerçekten işlerse, Ama zor.

Basedilen Broadband internet artık her yerde karşımıza çıkacak zaten Online Televizyonlar vs ler iyice yaygınlaşmaya başladı, hali hazırda yeni model bütün LCD TV lerde Ethernet girişi mevcut... Microsoft'un on demant TV miydi neydi bu çeşit birçok girişim onumuzdeki yıllarda evlerimizi süsleyecek. Merak etmeyin Turkiyedeki 8Mbit internet te düzelir, bu yayınları rahatlıkla kaldıracak duruma gelir. 8Mbit diyip geçmeyin onu bulamayanlar da var (Bkz: ben... türkmenistan ve ayda 450 $ a 128 kbit dsl)

Edit: haa... konsolları tarih edermi? orası biraz zor... durun daha 4K Görüntü 'lü oyunlar çıkacak... bu görüntüyü 60 FPS aktarmak için Direkt uplink gerekir 1-2 Gbit :P boru değil :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 12 Mart 2010; 7:36:37 >

• Düşünce güzel ama uygulamada bir işe yarayacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytown_

OYUNLARI AKICI BİR ŞEKİLDE OYNAMAK İÇİN HIZLI İNTERNET ŞART

Tamamen internete dayalı olan OnLive’da oyunların kesintisiz bir şekilde oynanabilmesi için internet bağlantı hızının yüksek olması gerekiyor. Televizyon yayını kalitesinde görüntü elde edebilmek için minimum 1.5 megabit internet bağlantısı, daha yüksek çözünürlükler için ise bu rakam 5 megabit’e kadar çıkıyor. Diğer bir deyişle, oyunları yüksek çözünürlükte oynayabilmek için yüksek bir donanıma değil hızlı bir internete sahip olmak gerekiyor.

Demek ki Türkiye için geçerli değil. Başımızda TTNET gibi hizmeti değil, parayı düşünen bir kurum olduğu sürece...
    Ayriyeten donanım sektörü kazancını daha çok oyunlar aracılığyla sağlamakta. Eğer ki bu sistem çıktı diyelim, o zaman ekran kartı, işlemci vs üreticilerinin işi zor. Sony ve diğer konsol üreticilerinin de buna razı çıkacağını sanmıyorum.

Bu arada haber editörü bu yeni sistemi çok heyecanlı bir şekilde yazmış. Sanırım kendisi de konsol bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 12 Mart 2010; 8:11:07 >

• uyanık intternet gazetecilerinin konu başlığını abartım dikat çekmelerine sinir oluyorum. başlık ne diyor konu ne diyor...
  • oyun konsolları tarih olacakmış,imkansız birşey bu diğeride donanıma ihtiyaç olmadan diyor arkasından micro konsol yazıyor online oynayabilmek için donanım şart yine ve üçüncüsü abonelik olacak oda ne paramı vereceğiz sürekli diyelim 2 sene şu ücret dediler atıyorum 500tl sonra ne olacak 2 sene sonra elinde hiçbirşey yok bari sistemi yenilede upgrade yap 2 sene sonra bile donanımsal olarak seni götürebilecek bir bilgisayarın olsun,ziktim sene işim olmaz
  • hayatımda böle saçma bi yazı okumadım..
    oyun konsolları tarih olucak diyor sonrada yeni çıkacak konsol diyor.. hey allahım..
    her cümlesi ayrı bi saçmalık...
  • Bu GDC'de tekrar duyuruldu sanırım. Yabancı bir kaynaktan incelemiştim. HD oyunları oynamak için 3 Mbps, SD oyunları oynamak için 1,5 Mbps hız gerekecekmiş. Fakat oyunların para ile satın alınıp oynamasından ziyade bir de abone olmak için her ay para verecekmişiz. Hakkaten fail'e doğru koşar adımlarla gidiyor.
  • Oyun işi büyük bir pazardır arkadaşlar. Altın yumurtlayan tavuğu asla kesmezler. Öyle yada böyle mutlaka oyuncuların parasını alacaklardır. Ha donanıma yatırmışsın ha yazılıma yatırmışsın kullanıcı açısından yine cepten para çıkacak. Değişen birşey yok. Kimse artık daha ucuza oyun diye celallenmesin. Teknoloji bu o olmaz şu olmaz dememek lazım herşey olur ama sonuç değişmez. Yine birileri birilerini sağacaktır.
  • başlığa bak birde cümleye bak
    OnLive sisteminin çalışma mantığı oldukça basit: OnLive üyeliğini edindikten sonra öncelikle bir adet OnLive mikro oyun konsolu bilgisayara veya televizyona bağlanıyor
  • Online micro oyun konsolu konunun mantığına ters değil. Zaten bahsedilen konsol bizim anladığmız bir konsol değil. Aracı bir cihaz olacak. Ana bilgisayarda oynadığımız oyunun görüntülerini yansıtacak. Burada anlatılmak istenen oyun için kullandığımız cihazların görüntüyü işleyen bir mekanizmasının olmasının gerekmeyeceği. Zaten oyun başka bir makinada işlenecek. Biz de sadece yönlendireceğiz. Ama bu cebimizden daha az para çıkacak anlamına gelmiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.