Bildirim
OYUN İÇİN AMD Mİ İNTEL Mİ ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yahu ne kadar saçma konular açılmaya başladı şu forumda -
Üstad sistem toplamaya karar verdim herkes farklı bişey söylüyor kararsız kaldım sizin gibi bilgili kişilerden yardım alıyım dedim.Yanlış bişey yaptıysa pardon. -
AMD ile İNTEL arasında pek fark yok aslında iyi bir kasa toplayıp ucuz olsun diyorsan amd kullan derim. İntel bence boş para. -
Bugün gerçekten sonu gelmedi AMD mi intel mi sorularının bunu sadece senin için söylemiyorum yanlış anlama fakat bu karşılaştırma çok saçma arkadaşlar. i5 4670K ya da AMD 8350 eş seviye ama f/p'de AMD denir. Üst segmentte her zaman intel daha iyidir fakat 1500-2000 arası F/P'de bir FX6300'ı kimse alt edemez o bantta, o fiyata. Bu sebepten dolayı bütçe, kullanım amacı çok önemli.
Şöyle açıklayayım belli bütçede biri 700 biri 550 lira sen dersenki ben hep FPS oynarım bu durumda ben sana 8350 alıp 150tl'yi de ekran kartına harcamayı öneririm çünkü oyun sırasında işlemciye çok yük binmez. (Simülasyon haricinde) Bu durumda 750 tl'lik kartlara bakacağına ekran kartı bütçen 900'e çıkar ki bu da senin için yararlı olur ama dersen ki benim asıl amacım solidworks, Vegas, Cinema4D o zaman intel derim çünkü böyle ince işlerde daha stabildir.
Bu karşılaştırmalar gayet anlamsız ne 8350 alan ne 4670K alan pişman olmuştur kanımca. Bu tarz karşılaştırmalarda birçok kişi "intel 4670k, AMD çöp" deyip geçiyor koca şirketi iki kelime ile at var mı böyle bişey. Sorsan neden böyle dedin, açıklama yok.
Dediğim gibi yukarda yazdıklarımı oku kendin karar ver.
-
ben zaten ya 4670k yada 4770k almayı düşünüyorum.ama amd fps de geride kalıyo diyolar binbir türlü şey intel alcam o.c yaparsın diyolar.Asus formula vı geneyle z87 yle yardımlarınız için sağol bütçem 3500. -
SİSTEM 1:
ANAKART:ASUS MAXIMUS VI GENE INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 HDMI ANAKART
BELLEK(RAM):CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 KIT RAM
EKRAN KARTI:ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
DİSK SÜRÜCÜ:ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
İŞLEMCİ:INTEL CORE I5 4670K SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI
İŞLEMCİ SOĞUTUCU:COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
SABİT DİSK:SEAGATE 3.5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
SSD:KINGSTON 120GB V300 SERISI SATA 3.0 CACHE SSD (OKUMA HIZI 450MB / YAZMA HIZI 450MB)
KASA:CORSAİR CARBİDE 400RGÜÇ KAYNAĞI YOK
GÜÇ KAYNAĞI:CORSAİR CX750W GÜÇ KAYNAĞI
KASA FANI:COOLER MASTER JET FLO 120MM MAVİ LED FAN(X2)
SİSTEM 2:
ANAKART:Asus GRYPHON Z87 Intel Z87 1866MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart
İŞLEMCİ:Intel Haswell Core i5 4670K 3.4Ghz 6MB Cache LGA1150 İşlemci
BELLEK(RAM):CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 SIYAH SOĞUTUCULU RAM
EKRAN KARTI:ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
İŞLEMCİ SOĞUTUCU:COOLER MASTER HYPER 212 EVO
FAN:COOLER MASTER SİCKLEFLOW 120MM KIRMIZI LED SESSİZ FAN
HARDDİSK:SEAGATE 3.5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
SSD:SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (OKUMA 540MB / YAZMA 410MB) SSD
DİSK SÜRÜCÜ:ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
KASA:CORSAİR CARBİDE 400RGÜÇ KAYNAĞI YOK
GÜÇ KAYNAĞI:CORSAİR CX750W GÜÇ KAYNAĞI
PARÇALAR BUNLAR DEĞİŞİM FALAN ÖNERİRSENİZ YADA EKSİK ARTI SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM.
-
bir ayıpın yok arkadaşım.
ama forum aramayı kullanarak, veya zaten güncel olan bu konu ile ilgili daha önce açılmış günlük konulara bakarsan cevap bulabilirsin.
soruna gelirsek, uygun sistem toplucam dersen, yani uygun anakart-uygun işlemci- orta seviye ekran kartı.. amd seçmelisin..
keseyi biraz daha açıcam dersen intele yönel. ilk başta kesinlikle daha çok ödersin, ama zaman içinde bunun bir kısmını geri alırsın elektriik tüketiminden ve genel sistem performansından.
http://www.youtube.com/watch?v=26UKz42uQ1Y
video ingilizce ama, benzer bir konuda yine bu videoyu paylaşmıştım. grafiklere göz atman yeterli olacaktır.
iyi forumlar olsun
-
Teşekkür ederim ama sistemim hakkında yorum yaparsınız,sevinirim. -
bütçem 3500 tl diyorsun bu durumda intel dizmen daha mantıklı -
Bu soru sonsuz kere soruldu su forumda.
El Cevap: Paran varsa intel yohusa amd.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim arkadaşlar :D -
extreme işler haricinde amd daha iyidir, daha ucuzdur. 600 usd altı işlemcilerde intel sadece marka yapmıştır. -
The bomb has been planted -
Kardeş oyun ise maksat pentium G3220 bile yeter
Benim tavsiyem ssd giriş seviyesi bir işlemci iyi bir ekran kartı foruma bakarsan pentium G3220 bin nasıl bir iş çıkarttığını görürsün
Bütceniz var İntel almaniz daha mantıklı. Tek cekırdegi güçlü oldugu için oyunlarda daha performanslıdır. Ama cokta müthiş fark yok. Eger çok uygulama kullanacaksaniz oyun dısında. Bütçe oldugu için intel tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Ben amd diyorum izah ederim
25 basamaklı bir yoldayız diyelim Bu 25 basamaklı yolda intel ile amd yarışıyor ve intel her basamak başına 2 TL Amd ise Her basamak başına 1 TL alıyorum diyor intel 20. basamağa geliyor diyor 20. basamakta ki İşlemcim 40 TL diyor AMD ise 19 basamakta en iyi işlemcisi fx 9590 sanırım (ama almayın kesinlikle)
İşte Amd'de diyor bende 19 TL İstiyorum diyor sen aradaki 21 TL'yi Verip 5-6 fps Daha performanslı oynarsın yada vermedende çok iyi şekilde oynarsın He vermessin aradaki 21 TL'Yi Diyelim 15 TL'Ye alıcağın ekran kartına Eklersin 36 TL'Ye güzel bir kart Alıp İntel'e El Sallayıp soldan geçersin .
Önemli : Yeni nesil oyunlarda işlemcinin ekran kartına göre fazla bir işlevi olmadıgından dolayı ekran kartına yüklenin işlemci düşük olsada fark etmez fazla
Minimum : Amd fx 6300 Maximum : amd fx 8350 alın ve geçin . Ekran kartı da r9 280x asus directu ıı TOp modeli olursa yemede yanında yaa :)
-
Ekran kartı olarak şuan piyasa da en alınabilir kartlar AMD tarafında. Bu hep böyle olmuştur. Örnek hd7870 ve gtx660ti neredeyse aynı performansa sahipler ama iki ekran kartı arasın da 150-200tl gibi bir fark var
HD7870
Gtx660Ti
Yani önerim AMD ekran kartı al ve aldığın ekran kartına göre işlemci al
Orta seviye bir ekran kartın varsa AMD işlemci
Üst seviye bir ekran kartın varsa (780, 7990, 690, titan vs.) INTEL
-
bu tartışmalar sizi biryere götürmez bütçene göre ayarlanır bana ulaşın en iyisini atarız. -
Bitmedimi bu kavga bitmedimi bu çile bitmedimi bu soru bitmedinizzzzzzzzmiiiiiii
Yav paran varsa git intel al kardesim
Paran yoksa gel buyana sana kral gibi amd dizeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Üstad sistem toplamaya karar verdim herkes farklı bişey söylüyor kararsız kaldım sizin gibi bilgili kişilerden yardım alıyım dedim.Yanlış bişey yaptıysa pardon.
|
AMD ile İNTEL arasında pek fark yok aslında iyi bir kasa toplayıp ucuz olsun diyorsan amd kullan derim. İntel bence boş para.
|
Benzer içerikler
- tray işlemci nedir
- amd fx 8350
- precision boost overdrive
- noctua nt-h2
- ryzen 5 5500 vs 5600
- intel 15. nesil
- cpu sıcaklığı görme
- darboğaz testi
- apu sistem nedir
- mediatek dimensity 8400
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X