Şimdi Ara

Oyun Emülatör'leri İçin Hangi İşlemciyi Almalıyım AMD Intel Farketmez (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel almalısınız. i7 seçilirse getirisi olabilir, PCSX2'nin 4 thread'ten fazla kullanabildiğini hatırlıyorum. (Ayarlardan seçiyorsunuz.)

Yalnız, emülatörlerin, CPU'yu kullanan modlarında(software) çözünürlük baya düşük oluyor. FPS de, nadiren düşebiliyor ve tabi, emülatörden bekleneceği üzere, FPS düştüğünde, oyunun hızı da ağırlaşıyor.

GPU ağırlıklı Dx11-OpenGL modlarında ise, çözünürlük-fps fırlıyor. Nerdeyse native 1080p kalitesinde, kırıksız, AF'li ve 60 fps oynayabiliyorsunuz*; ancak bazı önemli efektler eksik kalıp, atmosferi rezil edebiliyor. Dx11 api'si, PS2 oyunundaki her işlevi GPU'ya aktarmaya uygun olmadığı için.
    * Native 1080p hissi için, render çözünürlüğünü kat kat yükseltip downscale ediyor, dolayısıyla iyi bir GPU'ya ihtiyacınız var.

PCSX2 ile, geçen seneki GoW1 deneyimim bu şekilde olmuştu. Emülatör işi, PS1 oyunlarında güzel olabilir, ama PS2 oyunlarında biraz yaş.
    Tabii oyunun fanı olunca, software modunda güzelce bitiriyorsunuz, o ayrı Dualshock 3'ü kablosuz bağlayıp, yayıla yayıla oynadıydım; oyun manyak olunca çözünürlüğü görmüyoruz bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Ağustos 2014; 7:53:40 >

• i7 gereksiz , pcsx2 de en fazla 16 çekirdek / izlek destekleniyor ancak sadece cpu render (software mod) için geçerli. Software modu biliyorsunuzdur, en uyumlu seçenek ancak hiçbir özelliği yok , native çözünürlükte yani kötü grafiklerle oynamak zorunda kalıyorsunuz.
    Dolpihn için birşey demeye gerek yok dolphin pcsx2 ye nazaran daha az ya da eşdeğer cpu kullanıyor. Daha önce de dediğim gibi i5 k serisi işlemci ve i7 alacağı farkla işlemci soğutucusu alıp oc yapmalı. Emülasyonda saat hızı çekirdek / izlek sayısından daha önemli. Gönderdiğim testte core 2 duo oc ile i7 yi geçiyordu. Daha fazla test istiyorsan "cpu benchmark emulation" anahtar kelimelerini "yazıp aratabilirsin. Ekran kartı olarak , iç çözünürlüğü artırmak ve bazı efekleri (dolphin) açmak için R9 280 ya da Gtx 760 veya bütçe uygunsa daha iyisi alınabilir. Eski sistemden daha iyi olacaktır.

• cos37 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler banada mantıklı geldi şöyle bir 1150 pin i5 4690K almak :D ve yanına R9 280 almak ozaman emulatörlerde harika bir sonuç çıkarır muhtemelen yani MK4 dü mame de "image enhancement" değrini en yüksek yapıp rahat oynayabilirim muhtemelen. şu an düz oynayabiliyorum 60 fps de ama image en. değerini yükseltince oyun yavaşlıyor bu sistemime rağmen ?
  • pcheveslisi kullanıcısına yanıt
    R9 280 iyi gider eğer bütçen iyiyse daha iyisini de alırsın. Mame emülatörünü hiç kullanmadım. Sistemi pcsx2 gibi zorlayan bir emülatör müdür ? Arcade emülatörü olduğu için ciddiye almamıştım. Ama şunu kesin söyleyebilirim eski sisteminden daha iyi performans alırsın. Mame şuanki sistemine yani cpu ve gpu ya çok yükleniyor mu ?
    mame özellikle cpu ya yükleniyor çünkü sistemden ekran kartımı çıkardım sadece i5 3470 in entegre grafik performansıyla bile mk4 dü full hızda oynadım ama aynı şekilde pcs2 i denedim sonuç hüsran tekken 5 denedim çok ağırdı ama seninde denemeni tavsiye ederim böylelikle cpu gücünü anlarsın mama de mortal kombat 4 oyununu aç ve F11 ile hız değerine bak %100 ise full hız demek elindeki pc lerle deneyip bana dönersen sevinirim.

mame emulatörü x86 x64
    http://www.emucr.com/2014/07/mame-plus-v0154-r5172.html

mk4 oyunu
    http://www.emuparadise.me/M.A.M.E._-_Multiple_Arcade_Machine_Emulator_ROMs/Mortal_Kombat_4_(version_3.0)/14693

Test yaparsam sana bir faydası dokunmaz, bende i5 var ancak çarpan kilitli, sana link atayım burdaki işlemcilerin performansına bir bak.

http://www.mameui.info/Bench/Bench.htm

Linkte işlemcilerin hızına ve aldığı fps'lere dikkat et. Bu teste göre Fx8150 4.8 ghz'de çalışmasına rağmen 3.6ghz hızındaki C2D E8400 bile geçememiş çok tuhaf. i5 2500k stok ve oc li hali arasında 37 fps fark var.

Ben de pcsx2 ve metal gear solid 3 ile test yaptım (işlemci i7 3610qm)

2.3 Ghz hızında 95 fps (8 çekirdek / izlek)

2.3 Ghz hızında 90 fps (4 çekirdek / izlek)

3.1 Ghz hızında 120 fps (8 çekirdek / izlek)

3.1 Ghz hızında 115 fps (4 çekirdek / izlek)

Kısaca işlemci çekirdek sayısı yerine hızı daha önemli. Mame'nin ekran kartına yüklenmeyeceğini tahmin etmiştim malum grafik yok.

hımm anladım izlek ne oluyor
    i7'ler 4 çekirdek ht ile 8 sanal çekirdek (1 çekirdek = 2 sanal çekirdek) olarak çalışıyor, bu sanal çekirdekler gerçek olmadığından çekirdek yerine izlek (thread) dedim. İzlek yine mantıken çekirdek oluyor kafanı karıştırmayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cos37

i7 gereksiz , pcsx2 de en fazla 16 çekirdek / izlek destekleniyor ancak sadece cpu render (software mod) için geçerli. Software modu biliyorsunuzdur, en uyumlu seçenek ancak hiçbir özelliği yok , native çözünürlükte yani kötü grafiklerle oynamak zorunda kalıyorsunuz.
    Dolpihn için birşey demeye gerek yok dolphin pcsx2 ye nazaran daha az ya da eşdeğer cpu kullanıyor. Daha önce de dediğim gibi i5 k serisi işlemci ve i7 alacağı farkla işlemci soğutucusu alıp oc yapmalı. Emülasyonda saat hızı çekirdek / izlek sayısından daha önemli. Gönderdiğim testte core 2 duo oc ile i7 yi geçiyordu. Daha fazla test istiyorsan "cpu benchmark emulation" anahtar kelimelerini "yazıp aratabilirsin. Ekran kartı olarak , iç çözünürlüğü artırmak ve bazı efekleri (dolphin) açmak için R9 280 ya da Gtx 760 veya bütçe uygunsa daha iyisi alınabilir. Eski sistemden daha iyi olacaktır.

Hardware mod'da da, bazı oyunlarda ciddi efekt problemleri oluyor işte. Fog'un-post efektlerin-gölgelerin gitmesi, gökyüzünün yer yer siyah olması gibi.
    GoW1'i bu yüzden software mod'ta bitirmiştim. Çözünürlük içler acısı olsa da, oyuna kaptırınca alışılıyor. FPS ise, genelde 60'a sabit (3770k 4.5).

Dolphin'i bilemiyorum tabi, sadece PS2 için konuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Ağustos 2014; 2:18:05 >

• Ben de Fatal Frame'i software modda oynamak zorunda kalmıştım, hardware mod daha avantajlı ancak software mod daha uyumlu tabi. i7 3610QM 3.1ghz hızda software modda 60 fps alıyordum sıkıntısız oynadım grafikler dışında (fps limitsiz 70-90 fps yerine göre). Bence i5 software modun üstesinden gelir şuan masaüstü pc'mi yeni topladığım için emülatör ve oyun yok yükleyip deneyeceğim bakalım i5 4460 ile i7 3610qm arasında software modda nasıl fark oluşacak.
    kesinlikle i5 4460 ta daha iyi performans alacaksın çünkü mobil işlemciler desktop lara göre hayli hayli güçlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

evet yazdıklarında sonuna kadar haklısın benim gözlemlerimde bunu gösterdi yani anlaşılan intel ve en pahalısı en iyisi AMD gerçektende kötü FX 6300 Kullanmıştım bir halta yaramıyordu ekran kartım iyi sorun yok gtx 660 :D kullandığım emulatörler aşağıda

Oyun Emülatör'leri İçin Hangi İşlemciyi Almalıyım AMD Intel Farketmez

Ben sistemi kurduğumda ilk yaptığım pcsx2 indirmek oldu lşlemcim fx 6300 şu anda okami , mgs3 ve rogue galaxy oynuyorum 3 ündede hiç bi sorun yok
    Gerekli emu ayarlarını yaptığından emin ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

i7 3610qm 3dmark 11 fizik skoru 7790 iken i5 4440'ınki (4460 yoktu sitede bulamadım) 6100-6600 arası gidiyor. Laptop işlemcileri sandy bridge'den beri masaüstü kadar güçlendi. Şuan bir mobil i7 masaüstü i5'lerle az çok aynı performansı veriyor.
    ama mobil i5 lerin çok kötü olduğu kesin çü,nkü çevremde 100 lerce laptop gördüm emulatör denedim ama performansları çok düşüktü
    Masaüstü i5 ler 4 çekirdek iken mobil i5'ler 2 çekirdekli olduğundandır. Mobil i5 ler performans olarak masaüstü pentium g ve i3 arası denebilir.
  • bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum. kimse faanboyluk yapmadan objektif cevaplar vermiş herkese ve konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum.

bende takiptetim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • git cipli ps2 al bosa masraf etme bunlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cos37

Ben de birçok emulatör kullanıyorum, bazı emülatörler mesela psx gamecube n64 gibiler sistemi zorlamaz ancak ps2, gc, wii, nds gibi emülatörler işlemciye çok yüklenen programlardır ( i7 3610qm ile nintendo ds emülatöründe pokemon black 2 de 60 fps göremediğim oldu). Dediğin gibi emülatörlerde işlemci ekran kartından önce gelir. Bildiğim kadarıyla sistemi en çok zorlayan pcsx2 emülatörü. i7 3610qm ile (masaüstünde aşağı yukarı i5 3570 ayarında denebilir bazı programlarda ht sayesinde geçebiliyor) ps2 oyunlarında ortalama işlemci kullanımı hardware (gpu render , ekran kartım gt650m) modunda %30 , software (cpu render) modunda %90 lara kadar çıkabiliyor (bazı oyunlar hardware modunda düzgün çalışmıyor bu nedenle software moda mahkum kalabilirsin). Oynadığım oyunlar fatal frame serisi , mgs serisi , silent hill serisi , dmc1 , tekken 5 , Dbz - Budokai Tenkaichi 3 , shadow of colossus vs. (god of war denemedim ancak sistemi zorluyor hatırladığım kadarıyla). İşlemci olarak emülatörler için intel öneriliyor, emülatör için amd tarafında en az fx6300, intel tarafında en az i5 öneririm. i7 ve fx 8350 çekirdek / izlek sayısı sayesinde software modundan ya da pcsx2 deki mtvu hack özelliğinden daha iyi yararlanabilirsin. (keşke kullandığın emlatörleri yazsaydın). Ekran kartını ikinci plana attık ancak oyularda iç çözünürlük (scaling) ve efekler için ekran kartına ihtiyacın olacak tabi.

Konu eskidi ama emülatörler hala güncel ve oynanıyor ondan dolayı konuyu tekrar hortlatmak istedim 3 gün önce i7 6700k işlemci aldım ama bir baktım ki i5 3470 ten sadece 2 tık önde yani örn: pcsx2 de düşük fps li bir oyun bu amiral gemisi işlemcide bile 3-5 fps artmış ne iş anlamadım. Ekaran kartım hala aynı gtx 660 ama ram 8gb ddr4 2133mhz bunun açıklamasını yapamadım bir türlü. yani i7 4790k dan daha üstün bir işlemci bu.

• quote:

Merhaba ben retro oyun hastasıyım dolayısıyla PC mi sadece emülatörlerden en iyi performansı almak için kullanıyorum. Bildiğim bişey varki oda emülatörlerde işlemci nin etkisi çok önde. Benim istediğim şey özellikle oyun emülatör leri için alacağım işlemcide neye bakmalıyım.

Açıkçası konsolların kendisini almak daha ucuza mal olacaktır. Daha bir iki gün önce PCSX2 1.2.1 (r5875) yani PS2 emulatorunu bilgisayarda denedim. 4770K ve R9 280 ile. Açıkçası bu sistemi kullanmadan öncede PS2 emülatürnden memnun değildim yine memnun olmadım.

Denediğim oyunlar:

Street Fighter EX3 (USA): Oyun ilk başta akıcı gibi görünüyor açılışı olsun menüleri olsun hatta karakter seçme ekranı bile oldukça iyiydi ancak raund başlayıpta rakip ile döğüşmeye başlayınca karşı rajibe ataklar yapınca oyunun aslında yavaş olduğunu anladım çünki yaptığım ard arda akıcı hareketler oyunun orjinaline göre oldukça yavaşdı ve akıcı bir oyun oynayamadım.

Soulcalibur II (USA) de ise oyunun giriş demosu iyi gecti ama raund başladığında oyunda komple aşırı bir ağırlık vardı.

quote:

Konu eskidi ama emülatörler hala güncel ve oynanıyor ondan dolayı konuyu tekrar hortlatmak istedim 3 gün önce i7 6700k işlemci aldım ama bir baktım ki i5 3470 ten sadece 2 tık önde yani örn: pcsx2 de düşük fps li bir oyun bu amiral gemisi işlemcide bile 3-5 fps artmış ne iş anlamadım. Ekaran kartım hala aynı gtx 660 ama ram 8gb ddr4 2133mhz bunun açıklamasını yapamadım bir türlü. yani i7 4790k dan daha üstün bir işlemci bu.

Sorun emulatorde şimdi ikinci elde 200 lira olan bir konsol için AMD OPTERON yada INTEL XEON işlemci almak çok mantıksız olacaktır. Kısacası emulator iyi yazılmamış yada konsol donanımının yaptığı işi bilgisayarda yazılımsal olarak yaptırmaya çalışmak kötü sonuc veriyor. Sonucta emulator içerisinde hangi konsolun emulatoru ise o konsolun işlemcisini taklit eden bir işlemci yazılımsal olarak çalışıyor demek bu da BIT değeri yükseldikçe taklit edilmesi zorlaşıyor. Yani biz 32 yada 64 bit CPU ile 128 bıt CPU yu hemde yazılımsal olarak taklit etmeye çalışıyoruz, sonucu ise hüsran :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 14 Aralık 2015; 10:52:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

quote:

Merhaba ben retro oyun hastasıyım dolayısıyla PC mi sadece emülatörlerden en iyi performansı almak için kullanıyorum. Bildiğim bişey varki oda emülatörlerde işlemci nin etkisi çok önde. Benim istediğim şey özellikle oyun emülatör leri için alacağım işlemcide neye bakmalıyım.

Açıkçası konsolların kendisini almak daha ucuza mal olacaktır. Daha bir iki gün önce PCSX2 1.2.1 (r5875) yani PS2 emulatorunu bilgisayarda denedim. 4770K ve R9 280 ile. Açıkçası bu sistemi kullanmadan öncede PS2 emülatürnden memnun değildim yine memnun olmadım.

Denediğim oyunlar:

Street Fighter EX3 (USA): Oyun ilk başta akıcı gibi görünüyor açılışı olsun menüleri olsun hatta karakter seçme ekranı bile oldukça iyiydi ancak raund başlayıpta rakip ile döğüşmeye başlayınca karşı rajibe ataklar yapınca oyunun aslında yavaş olduğunu anladım çünki yaptığım ard arda akıcı hareketler oyunun orjinaline göre oldukça yavaşdı ve akıcı bir oyun oynayamadım.

Soulcalibur II (USA) de ise oyunun giriş demosu iyi gecti ama raund başladığında oyunda komple aşırı bir ağırlık vardı.

quote:

Sorun emulatorde şimdi ikinci elde 200 lira olan bir konsol için AMD OPTERON yada INTEL XEON işlemci almak çok mantıksız olacaktır. Kısacası emulator iyi yazılmamış yada konsol donanımının yaptığı işi bilgisayarda yazılımsal olarak yaptırmaya çalışmak kötü sonuc veriyor. Sonucta emulator içerisinde hangi konsolun emulatoru ise o konsolun işlemcisini taklit eden bir işlemci yazılımsal olarak çalışıyor demek bu da BIT değeri yükseldikçe taklit edilmesi zorlaşıyor. Yani biz 32 yada 64 bit CPU ile 128 bıt CPU yu hemde yazılımsal olarak taklit etmeye çalışıyoruz, sonucu ise hüsran :)

Ben sadece emulatör için almadım ama emulatör menim için önemliydi bu işlemciyi aldıktan sonra hayal kırıklığına uğradım çünkü emu işlemci gücüyle çalışır ama bu işlemci bile beni tatmin etmedi artık bu işlemciyi kullanırım bi 5 sene olur biter :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.