Şimdi Ara

OYUN BİLGİSAYARI - Uyumlu olmuş mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yeni bir kasa toplamayı düşünüyorum. Donanımla aram pek iyi değil o yüzden toplayacağım parçaların birbiriyle uyumlu olup olmayacağı konusunda emin olamıyorum. Aşağıdaki ürünler birbirleriyle verimli bir şekilde çalışırlar mı, ve de bu sistemle güncel oyunları ultra ayarlarda rahatça oynayabilir miyim?

- Intel Core i7 4790K 4GHz 8MB Cache LGA 1150 İşlemci

- MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart

- Kingston HX421C14FBK2/16 HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 CL14 Dual Kit Ram

- Asus Nvidia GeForce GTX 970 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)

Cevap evetse bunlara ek olarak kasaya başka ne almam gerekir? Soğutma vs. ve ayrıca Power 700 watt yeterli olur mu? Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesyuksel -- 24 Haziran 2016; 14:37:39 >

• İşlemci 1150 pin ve seçtiğiniz anakart 1151 pin => sonuç uyumsuz.

ram ve ekran kartında problem yok. Belirttiğiniz 799 watt psu da yeterli gelecektir.
  • jamesyuksel J kullanıcısına yanıt
    Bütçeni verirsen yardımcı olmaya çalışırım bir de Amazon'dan alır mısın onu belirt.
  • Ateşle Barut kullanıcısına yanıt
    Hangi anakartı tavsiye edersiniz?
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    3500 - 4000 arası. Amazon'dan alamam maalesef.
    Tamam 1070'i bekleyelim bakalım ne olacak.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Bu sisteme tavsiye edebileceğiniz bir anakart var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun bilgisayarı mı konsol mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu kart olabilir gibi En azından ben tercih ederdim

http://www.sinerji.gen.tr/msi-z97a-gaming-7-d3-1600mhz-atx-1150-pmu3079
    Teşekkür ederim. Peki onun yerine 1151 olan bir işlemci alsam daha mantıklı olmaz mı? Mesela bu gibi;http://www.hepsiburada.com/intel-skylake-core-i7-6700k-4-0ghz-8mb-cache-lga1151-islemci-pm-bd803818
    1150 intel i7 4790k toplamanız akıl işi değil şuan yeni nesil var iken. 1151 tercih etseniz daha karlı olursunuz. Çünkü yeni nesiller ucuz iken eski nesiller daha pahalı oluyor artık. Örneğin imzam da ki anakartı ben 490 liraya almıştım 6 ay önce. Şuan 800 liradan bahsediyor. bu yüzden 1151 seçin. Ben size yine de tercih ettiğiniz işlemciye uygun 1150 msi marka anakart tavsiye edeyim.
    http://www.hepsiburada.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-3000mhz-oc-ddr3-lga1150-atx-anakart-p-BD304721

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 27 Haziran 2016; 8:13:25 >
    Bir üstteki üyenin de söylediği gibi yeni nesil işlemcileri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. İyi bir de sıvı soğutma ile overclock yapabilirsiniz
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/intel-skylake-core-i7-6700k-4-0ghz-8mb-cache-lga1151-islemci-pm-bd803818

Peki bu işlemci nasıl? İlk başta belirttiğim bazooka anakarta bu işlemciyi alsam, ikisi de 1151, sizce nasıl olur?
    Cooler Master'ın tavsiye edebileceğiniz bir modeli var mı?
    Anakart konusunda bir şey söyleyemeceğim ne yazık ki

Daha önce bu ürünü kullanmadım ama her yerde methini de duymadık değil. Çok tercih ediliyor, ediliyordu. Şimdilerde nedir bilemem, aklıma gelen ilk ürün bu oldu. Onun dışında sıvı soğutma derseniz de corsair'in hydro isimli ürünlerini tercih edebilirsiniz. H80i idi galiba f/p ürünü

COOL MASTER HYPER 212EVO bakabilirsiniz ya da aynı markanın sıvı soğutmalarına da bakabilirsiniz.
    Teşekkür ediyorum. Peki işlemci konusundahttp://www.hepsiburada.com/intel-skylake-core-i7-6700k-4-0ghz-8mb-cache-lga1151-islemci-pm-bd803818 tercih edilebilir mi yeni nesil olarak 4970'in yerine?
    i7 4790k ile 6700k arasında %10 gibi bir performans farkı var diye okumuştum. Ddr4 destekli bir sistem olması ve yeni bir işlemci olması tercih edilebilirliğini arttırıyor tabii ki . İkisi arasında nasıl bir tercih yapılır bilemiyorum ama eski sistem ddr 3'lü işlemciler yerine yeni nesiller ileriye dönük olmasından ötürü tercih ediliyor artık. son olarak da inceleme videosu var teknonun, bir bakın isterseniz.

bu işlemci anakartınız ile uyumludur. Ayrıca yeni nesil'de DDR 4 kullanma avantajınız var. Yeni nesil işlemciler 14 nanometre teklonojisi ile üretilmektedir. Bu yüzden 22 nanometreye göre daha az ısınma ve daha az enerji tüketimi söz konusudur. Şunu da belirtmek gerekir: i7 kullanmak için render video düzenleme profesyonel grafik çizim çalışmaları yapıyor olmanız gerekmektedir. Eğer sadece oyun amaçlı ve aşırıya gitmek istemiyorsanız i5 tercih edebilirsiniz. İyi forumlar
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.