Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı Olarak Alınır Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SUPER-TANKS kullanıcısına yanıt
    Hazir pcden uzak dur tuzak bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    neden alinmaz biliyormusun ekran kartlari hep cacik olur islemci iyi takarlar goze hos gorunsun diye anakarti en b.ktan takarlar ve sizde ancak super maio oynarsiniz.

• Dostum hala pc toplamayı düşünüyor musun ? Elindeki sistem bayağı kötü,fazla paran yoksa bile her işini görecek bir sistem yazabiliriz.
  • Dahili bilesenlere toplama pc istiyorum diye yardimci olurlar. Sonra vatana gider sistemi toplatirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neo_123

Dostum hala pc toplamayı düşünüyor musun ? Elindeki sistem bayağı kötü,fazla paran yoksa bile her işini görecek bir sistem yazabiliriz.

Evet, babam işinden dolayı teknolojiden ve sistemlerden çok anlıyor. Söyledim, sen araştırmana devam et, ben hallederim dedi. 2.000 TL gibi bir sistem toplayabilirim sanırsam. Sizin de yardımlarınızı bekliyorum. Kendi bilgisayarını yaptırıp kendi kullanacakmış, bu yüzden kesin bir sistem topluyorum... :)
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Hocam kendime göre şöyle bir sistem topladım, oyun için yeterli midir?

TOPLAMA BİLGİSAYAR SİSTEMİ

ASUS M5A97 R2.0 AM3+ DDR3 2133MHz Anakart 224 TL

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB İşlemci 291 TL
    (Degisebilir)
    İNTEL CORE i5 SOKET 1150 3.4 GHz 6 MB Cache 22nm İslemci 625 TL

ASUS GTX660 O.C. GDDR5 2GB 192Bit Ekran Kartı 520 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz Ram 177 TL

COOLER MASTER HYPER 212 EVO AM3/AM3+U 102 TL

2.5" 320GB Sata 3.0 Scorpio® Black™ 7200Rpm Notebook Disk 117 TL

NOT: Değişebilir yazdığım yerde işlemciden herhangi birini kullanacağım anlamına gelmekte. Acil cevabınızı bekliyorum.

İyi günler... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUPER-TANKS -- 27 Nisan 2014; 15:19:55 >
  • Harddiskin kapasitesini az seçmemin nedeni hem bütçemin az olması, hem de bana 1TB veya 500 GB olan harddisklerin çok fazla gelmesi. İyi bir şey mi bilmiyorum fakat ben bilgisayarımdan çok harici disklerimde dosya depolarım, ayrıca zaten işime yaramayan şeyleri depolamam, gereksiz şeylerin kalabalığından kaçınırım. Yani kısaca bu kadar büyük kapasiteli harddiskleri gereksiz görmemden dolayı 320 GB'lık bir harddisk seçtim.

Acil yardımlarınızı bekliyorum, iyi günler...
  • Anladım.Yalnız o yazdığın sistemdeki parçalar uyumsuz Bütçeni verirsen yardımcı olabiliriz.
  • Ilk sayfada sistem öneren arkadaşın sistemi güzel işini görür vidayla tornavidayla aran varsa eski bilgisayarının kasasını kullanabilirsin.

• Neo_123 kullanıcısına yanıt
    dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Peki o zaman. Ben yine bir sistem topladım. Bakın, bunda eksik var mı? 2.100 TL civarı bir bütçem var.

BİLGİSAYAR SİSTEMİ 2

Z87-PLUS Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    FİYAT: 475 TL

------------------------------------------------------------------------------

İNTEL CORE i5 SOKET 1150 3.4 GHz 6 MB Cache 22nm İslemci
    FİYAT: 625 TL

PowerColor R9 270X DEVIL GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    FİYAT: 562 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz Ram
    FİYAT: 177 TL

3.5" 500GB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    FİYAT: 170 TL

XIGMATEK LOKI II INTEL LGA775/1156/1155/1150/1366 & AMD AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    FİYAT: 64 TL

TOPLAM: 2.073 TL

NOT: Eğer bu sisteme uyarsahttp://www.vatanbilgisayar.com/525a-300w-midt-atx-siyah-kasa.html veyahttp://www.vatanbilgisayar.com/707bk-cavalier-midt-atx-siyah-kasa.html veyahttp://www.vatanbilgisayar.com/707br-cavalier-midt-atx-siyah-kasa.html linklerindeki kasalardan birisini almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUPER-TANKS -- 28 Nisan 2014; 17:45:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizce soğutucu ses çıkarır mı ve yeterli midir? Bu arada ikinci topladığım bilgisayar sistemi sizce oyunları (özellikle Minecraft'ı) yüksek seviyede oynamak için yeterli midir?

Acil cevaplarınızı bekliyorum, iyi günler...

NOT: Sanırım kasada ne kadar çok fan olursa o kadar iyi çalışıyor oyun bilgisayarları. Bu bilgi doğru mudur? Ona göre bir kasa seçimi yapacağım da... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUPER-TANKS -- 28 Nisan 2014; 17:50:30 >
  • Dostum sistem dengesiz olmuş,neyse senin seçimin diyip geçilirde o verdiğin kasalar ne öyle Bir defa 2'sinin içinde psu yok,diğeri ise 300W.O sistem 300W ile çalışır mı ? Kaldı ki intel i5 işlemci konupta everest kasa konur mu ? :D.Eğer elinizde monitörde var ise 2000 liraya canavar gibi bir şey alırsınız,minecraft bir kenara Ac4,bf4,cod ghost vb. son çıkan oyunları 1920x1080 ultra oynarsınız.Ancak bu şekilde paranız çöp olur,forumdan Angelmax hocamı falan çağıralım isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_123 -- 28 Nisan 2014; 21:54:37 >
  • quote:

Dostum sistem dengesiz olmuş,neyse senin seçimin diyip geçilirde o verdiğin kasalar ne öyle Bir defa 2'sinin içinde psu yok,diğeri ise 300W.O sistem 300W ile çalışır mı ? Kaldı ki intel i5 işlemci konupta everest kasa konur mu ? :D.Eğer elinizde monitörde var ise 2000 liraya canavar gibi bir şey alırsınız,minecraft bir kenara Ac4,bf4,cod ghost vb. son çıkan oyunları 1920x1080 ultra oynarsınız.Ancak bu şekilde paranız çöp olur,forumdan Angelmax hocamı falan çağıralım isterseniz.

Hocam benim elimde LCD monitör, klavye, mouse, webcam ve kulaklık gibi şeyler var yani gerek duymuyorum onlara. Siz en iyisini bilirsiniz, donanım konusunda iyi değilim. Zahmet olmazsa Angelmax Hocam da ilgilenebilirse çok iyi olur. Siz 2.100 TL'yi pek geçmeyecek iyi bir sistem toplayabilirseniz onunla, çok memnun olurum.
    İlginizden dolayı çok teşekkür ederim Hocam... ;)

EDIT: Hocam peki sizin Angelmax Hoca ile toplayacağınız sistemle ben Minecraft'ta fraps açıkken ve kapalıyken aşağı yukarı kaç fps alabilirim? Fraps açıkken aynı zamanda Skype de açık olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUPER-TANKS -- 29 Nisan 2014; 16:01:48 >

• quote:

Dostum sistem dengesiz olmuş,neyse senin seçimin diyip geçilirde o verdiğin kasalar ne öyle Bir defa 2'sinin içinde psu yok,diğeri ise 300W.O sistem 300W ile çalışır mı ? Kaldı ki intel i5 işlemci konupta everest kasa konur mu ? :D.Eğer elinizde monitörde var ise 2000 liraya canavar gibi bir şey alırsınız,minecraft bir kenara Ac4,bf4,cod ghost vb. son çıkan oyunları 1920x1080 ultra oynarsınız.Ancak bu şekilde paranız çöp olur,forumdan Angelmax hocamı falan çağıralım isterseniz.

Hocam ben bir bilgi edindim fakat ne kadar doğru olduğunu bilemediğim için size başvurma gereği duydum. Hocam sanırım AMD işlemciler oyunlarda Intel işlemcilere göre daha iyi performans veriyormuş. Doğru mudur?
    Bu arada forumdan Angelmax Hocayı çağırabiliriz demiştiniz ya, zahmet olmazsa o da ilgilenebilirse çok iyi olur benim için. En kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum.

İlgilendiğiniz için teşekkürler, iyi günler... :)

• Rica ederim.Minecraft oynamadığım için bilmiyorum ama çok rahat 60+üstü verecektir.Bu arada @Angelmax bir el atabilirseniz :)
  • 60 biraz az değil mi? Dedemin AMD E1 işlemcili 6GB RAM'li laptopunda bile 60-70 alıyordum. İnşallah +100 alacağım. Her neyse... Önce bilgisayarı toplayalım da. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SUPER-TANKS

60 biraz az değil mi? Dedemin AMD E1 işlemcili 6GB RAM'li laptopunda bile 60-70 alıyordum. İnşallah +100 alacağım. Her neyse... Önce bilgisayarı toplayalım da. :)

30 fps akıcılık sınırıdır hatta 25 fps üstünü insan gözünün algılayamadığı söylenir.Bahsettiğin oyun o kadar eski ki hazır sistem alan bir arkadaş 190 fps aldığını söylemişti,yapılacak sistemle 300 fps üstü bilr alınabilir ancak sallantı olmasın diye 60+üstü yazdım :) Kaldıki 500 fps bile alsa 60 fps arasındaki farkı hissedebileceğinizi sanmıyorum.
  • quote:

quote:

60 biraz az değil mi? Dedemin AMD E1 işlemcili 6GB RAM'li laptopunda bile 60-70 alıyordum. İnşallah +100 alacağım. Her neyse... Önce bilgisayarı toplayalım da. :)

30 fps akıcılık sınırıdır hatta 25 fps üstünü insan gözünün algılayamadığı söylenir.Bahsettiğin oyun o kadar eski ki hazır sistem alan bir arkadaş 190 fps aldığını söylemişti,yapılacak sistemle 300 fps üstü bilr alınabilir ancak sallantı olmasın diye 60+üstü yazdım :) Kaldıki 500 fps bile alsa 60 fps arasındaki farkı hissedebileceğinizi sanmıyorum.

Haklısın dostum. Ben Angelmax Hocama özel mesaj yolladım, konunun linkini de attım. Bütçemin iyi olduğunu ve çok iyi bir sistem toplayabileceğimi söyledi. Ben de ondan bir sistem toplamasını rica edeceğim. Intel veya AMD kullanabilirmişim. Sizinle de iletişime geçerim gerek konudan, gerekse PM üzerinden... :)

• quote:

quote:

quote:

Haklısın dostum. Ben Angelmax Hocama özel mesaj yolladım, konunun linkini de attım. Bütçemin iyi olduğunu ve çok iyi bir sistem toplayabileceğimi söyledi. Ben de ondan bir sistem toplamasını rica edeceğim. Intel veya AMD kullanabilirmişim. Sizinle de iletişime geçerim gerek konudan, gerekse PM üzerinden... :)

Demiştim :) Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.