Şimdi Ara

Öyle birşey olsun ki bugün gel başla desinler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önceden farklı sektörlerde çalıştım (mağazacılık, iletişim, satış, Teknik İşler vs) bilgisayar ve diğer konularda bayağı bir bilgim var. Yazılım konusunda da öyle ama profesyonel anlamda birşeyim yok tabi. Bu sektöre meraklı biri olarak sizce ne öğrenirsek hem işi severek hem de mutlu olarak yapabiliriz. Bilge adamın SAP kursunu düşünüyorum ama Web tasarımla da çocukluğumdan beri haşır neşirim. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

• SAP bence kursta öğrenilmez. Türkiye'deki kursların coğunun tek amacı para kazanmak, o da ayrı mesele. Uzun yıllar önce SAP danışmanı bir arkadaşım bana SAP öğretmek üzere kitap ve 2 CD vermişti CD'lerde Mini Basis System / MBS adlı mini SAP sistemi vardı onu Laptop'a kurup kitaptaki örnekleri deneyerek bayağı birşey öğrenmiştim ve arkadaş bana iş bulurken destek te olacaktı fakat asıl mesleğimi bırakacak kadar yeterli motivasyonum olmadığından SAP'ye geçmemiştim. SAP özellikle başlangıç aşamasında ilk bir iki yıl cok sıkı çalışmayı gerektiriyor. Fakat web ve programcılık alanlarına göre rekabet daha az, işi biliyorsan firmalar düzgün ücret veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda Javascript işleri bugün gel başla denilecek türde. amerika & avrupa'da remote-job olarak da yapabileceğin binlerce javascript işi var. şartlar şunlar:

1- Javascript ile en az 2 proje tamamlamış olmak. Tecrübeli Javascript geliştirici unvanına sahip olmak

2- Node.js

3- React.js

4- Vue.js

5- jQuery

6- Angular

7- Amerika&Avrupa'dan remote-job almak için orta+ İngilizce

• Cevap için teşekkürler. Peki çok profesyonel bir bilgi isterler mi. Hepsini kavrayabilecek seviyede ve dediğiniz gibi iki tane proje yaptım diyelim. Çok bi beklentileri olur mu? Sonuç ta normal öğrenmek var birde işi işde öğrenmek var. Sonuçta tamamen hakim olmak için ilk önce çalışmak ve çalışırken öğrenmek lazım.
  • patronos P kullanıcısına yanıt
    O konuda tam belli bir yol haritası yok. Günümüzde programcılar github.com ve gitlab.com gibi sitelerde yaptıkları projeleri, çalışmaları yayınlıyor, kaynak kodları ile. Yaptığın projeyi orada yayınladığında, bilen biri konuları ne kadar bildiğini değerlendirebilir. Fakat vasat düzeyde birçok programcı da o şekilde proje koyuyor, coğu kopya veya cok az değiştirilerek kopya. veya karışık ve uzun kodlu projeler veya gerçek hayatta cok işe yaramayan, sırf konulmuş olmak için konulmuş projeler oluyor bazen. bu gibi ayrıntılara dikkat ederek birşeyler yapman gerekli.

• kendi işim için söyleyim görüşme yapıyoruz, yapıyoruz alamıyoruz. Adam okuldaki derslerden başka hiç bir şey yapmamış. En küçük bir şey bile üzerine koymaş. (Yani her yıl 8.800 (vakif+devlet) kişi bilgisayar mühendisliği kazanıyor. Bu da enaz çimler kadar sıradan ama farkında değil) Üstüne içi boş bir ego var.
    Bize diyor ki "Size bir sans verdim" (çok uluslu bir yazılım firmasiyiz) yeni mezun bize sans vermiş. Egoya bak. Tabi karalisteye giriyor. Değil şimdi işe alımak ileride de zor.
    Bunlar yapmaman gerekenler.
    Yapman gereken. Birşeyler üret ortaya koy (örneğin blog yaz, github proje koy. bir projeyi canlıya al).
    Daha spesifik konuşursak. Modern javascript kütüpaneleri (angular,react,vue)ile arayüz geliştirebilir ol. Takim çalışmasına yatkın ol. bu gün gel başla. (konum ankara)
    (ama bu sadece örnek illa angular bilene yarın gel başla demezler biz takım arkadaşı arıyoruz o yüzden spesifik söyledim)

Bir dil veya bir aracı öğrenmenin en iyi yolu bir şeyi üretmek (todo dısı) Çünkü bence ortaya koyulabilecek en güzel şey şunu ben yaptım. Söyle söyle yaptım diyebilmek.
    TurkceKaynaklar.com bak. Seçeceğin teknoloji için iş ilanları yoğunlukta olursa kolay iş bulursun. kişisel gözlemim ankara için java c# ve javascript revaçta

google "yeni başlayanlara programcılara tavsiyeler" yaz bolca tavsiye var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 23 Temmuz 2018; 16:12:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BÖYLE KOMŞU OLMAZ OLSUN
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.