Şimdi Ara

Oy sandiklarinin birlestirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunun amaci, pkk nin kimin neye oy verdigini gormek yonundeki baskiyi ortadan kaldirmak iken, manipule edilerek "secimde sandiklarin guvenligi" gibi alakasiz bir sekilde lanse edilmesi cok art niyetli,bel alti bir yaklasim degil mi?

Oyle bir baski yok demeyin, sandik gorevlisiyken bizzat yasadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi aynı şey olmuyor mu? Pkklıların kimin kime oy attığını görmemesi ve seçim sonrası olabileceklerin önlenmesi de seçim güvenliğine girer.Kesinlikle ilçe merkezlerinde oy kullanılmalı sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

İkisi aynı şey olmuyor mu? Pkklıların kimin kime oy attığını görmemesi ve seçim sonrası olabileceklerin önlenmesi de seçim güvenliğine girer.Kesinlikle ilçe merkezlerinde oy kullanılmalı sadece

İkisi aynı şey değil.

Karma olursa o kasabanın kime oy verdiği belli olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 25 Eylül 2015; 23:29:34 >
  • Kritik bölgelerde bütün köylerdeki sandıklar ilçe merkezine alınmalı. Olağanüstü güvenlik önlemi alınmalı.
  • benim oturduğum semtte 13 yıldır ağır bir şekilde chp çıkar. hem de öyle böyle değil seçim olmasa yeridir yani.
    ki ilçedeki en büyük ikinci semttir. (aynı şekilde en büyük semtten de chp çıkar)
    ama ilçe ve ilde akp çıktığından size samimi söylüyorum semte bırakın bir hizmet getirmeyi zulüm etmek için yapmadıklarını bırakmadılar.
    hatta akp li bi aday kahveye gelmişti, konuşulanlardan sinirlendi, yanındaki yardımcısı aynen şunu söyledi "bırak abi biz buraya asfalt diye altın da döksek bunlar bize oy vermez" (6-7 sene oluyor bu)

evler yeni sayılırdı semtte bir çok şey yoktu. eski chp li belediye başkanı zamanında yapılmıştı o adam bir de iş merkezi yaptırdı kira gelirlerini vs de belediyeye bağladı.
    hani millet ucuzdan iş yeri açsın en büyük nüfuslu 2. semt çabuk gelişsin.

ama ne oldu 2 sene sonra akp kazandı ve küt. o kiralar 3 katına çıkarıldı ayrıca ülke politikası aksine iş merkezi de özelleştirilmedi, sırf kendi kendine de gelişmesin diye belediyede kalmaya devam etti hem de yüksek kira bedelinden, o iş merkezinde kapanmayan ve işlemeye devam eden sadece 1 fırın 1 kahve ve 1 market var. bunlar da epey bir el değiştirdi.
    oysa o olaydan 2 sene önceye kadar sinema salonu bile yapılıyordu kamyon kamyon koltuk geliyordu her gün.

neyse bunla da kaldılar mı? tabii ki hayır.
    biz mesela muhtarlık olarak ada yönetimleri olarak vs bir şeyler yapalım dedik. boş arsalar var çocuklara park bahçe halısaha yapalım dedik izin çıkmadı. (bakın onlar bile yok her yer beton)
    hani parayı da yine oturanlar karşılayacaktı aman belediye sen vermiyorsun bari bırak biz yapalım kendi yağımızda kavrulalım denildi.
    çünkü küçücük çocuklar adeta açık hava hapishanesinde yaşar oldu (hayır abartmıyorum dışarı çıkan çocuk sokağın bi sonuna bi başına gidip gelip eve girer başka bir olay yok)
    adeta yerel yönetim içinde yerel yönetim kurdurttular zorla... ama o da yok. aldılar o arsaları da imara açtılar ama ne olarak? tabii ki yeni evler.

şuan çok güzel bir proje olarak başlamış semt olduğu yerde duruyor tek farkı daha çok ev daha çok insan var. dışarıda oturmaya bir bank bile yok.
    oysa ilk başlarda bunun yarısı kadar insan varken ne kafeler açılıyordu şimdi o iş merkezi aşırı kira istediğinden hiç bir şey yok.
    (ama 500-600 metre aşağıya semt dışına çıkıyorsun her şey var, sadece etrafta ev yok. hepsi yukarıda, ama yukarıda da dükkan yok)

eveeet gelelim bunları niye anlattım.

kardeşim o zaman biz de başka merkezde vermek istiyoruz.

sırf yıllardır bu semtten o kadar zulme rağmen akp ye oy çıkmıyor diye yapmadıkları baskı kalmadı.

biz de baskı altındayız hani nerde taşımalı sistem?
    keşke baskı yapan sadece doğuda pkk olsa, batıda da benim vergimle bana kendi vatandaşına baskı yapan bi akp var o ne olacak?
    ben de benim sandığımdan kime ne kadar çıkmış belli olsun istemiyorum

hadi bizim semti ilçeyi geçtim.
    aha orada izmir duruyor. kaç tane projesi ankaradan geri döndü niye? çünkü melih gökçek dinozor yaptıracaktı. ankaraya dinozor dikmek varken izmire hizmet ne alaka dimi

nerden kim çıkmış bunun belli olmasından daha doğal bir şey olamaz
    demokrasinin aslında amaçlarından biri de budur. kim kime oy verdiğini görür aha der benim iradem en azından benim sandığımda benim mahallemde bu yönde der.
    tabi bu dediğim gelişmiş ülkelerde gelişmiş semtlerde geçerli.

bizim gibi eğitimsiz geri kalmış ülkelerde sırf ordan oy çıkıyor veya da çıkmıyor diye bin bir şark kurnazlığı yapılabiliyor

dipnot: bazen bu hdp nin yerel yönetimlere özerklik isteğini düşünüyorum. atıyorum biz bakın değil belediye bi muhtarlık bi ada yönetimi olarak ne projeler sunduk ki hepsi semtten toplanacak parayla olacaktı ama yok, geri kalan yerler akp yi seçti diye biz vergimizin hakkını alamıyoruz kardeşim. hak mı bu? adalet mi bu? bizim semt kadar nüfusu olmayan yozgata daha çok hizmet gidiyor. en azından sanıyorum şehirde oturacak bankları vardır. böyle yozgat belediyesi falan yazan. oysa bizim ikeadan aldığımız banklar duruyor sokaklarda.

dediğim gibi izmir de öyle. baktığında en büyük 3. şehir ama konya ya kayseriye yozgata giden hizmet izmire uğramıyor nedense. niye? izmire de bir dinozor yapılsa ankaradan daha mı az turist çeker?

ee hani adalet hani kalkınma? hani müslümanlık? hani hizmet?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 26 Eylül 2015; 1:44:47 >

• Muhalefet partisinin oy almasi nedeniyle hizmet goturulmemesinin savunulacak bir tarafi yok. Bu bildigin adilik.

Cizre de Batmanda bazi sandiklarin birlestirilmesi ile.sizin anlattiginiz hizmet goturme olayi ayni sey mi?

Pkk, "baska partiye oy cikmayacak" diye acik acik tehdit ediyor. Sen bankin pesindeyken adamlar can derdinde.

Anlattiginiz sey sadece sizin icin gecerli degil. Benim yasadigim ilce akp li belediye. Gelip bi yollari vs gorsen bi dakika durmazsin.

• Ysk'nın reddedeceği bir tekliftir.Çünkü yetkisi yok. Yetki meclistedir. Kanun değişmeden kimse bu yönde bir karar alamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatin Amaci ve Ölüm
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Muhalefet partisinin oy almasi nedeniyle hizmet goturulmemesinin savunulacak bir tarafi yok. Bu bildigin adilik.

Cizre de Batmanda bazi sandiklarin birlestirilmesi ile.sizin anlattiginiz hizmet goturme olayi ayni sey mi?

Pkk, "baska partiye oy cikmayacak" diye acik acik tehdit ediyor. Sen bankin pesindeyken adamlar can derdinde.

Anlattiginiz sey sadece sizin icin gecerli degil. Benim yasadigim ilce akp li belediye. Gelip bi yollari vs gorsen bi dakika durmazsin.

Teknik olarak aynı şey. Baskıysa baskı. Herhalde AKP nin bizi canımızla tehdit edebileceğini düşünmedin.

İkisi de aynı şeyi söylüyor ama tehdit ettiği farklı şey.

PKK bu köyden silme hdp çıkacak yoksa köyü yakarız

AKP buradan bize oy çıkmazsa hizmet mizmet göremezsiniz verdiğiniz vergi ile kalırsınız

İkisinin de sonuna Erol Taş gülme efekti gelebilir.

20 satırlık yazıyı da banka indirgedin ya helal olsun. Ben bank bile yok diyorum onun dışında yollarına alışveriş yapacak bir yerin yokluğuna ve en önemlisi çocukların oyun alanı olması için talepte bulunduğumuz yerlerin konut olduğunu söyledim aklında bank mi kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 26 Eylül 2015; 12:36:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.