Şimdi Ara

'overclocking failed - please enter setup to re-configure you system.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı her açtığımda "overclocking failed - please enter setup to re-configure you system." hatası veriyor. daha önce hiç overclock ayarlarıyla oynamadığım halde bu sorun çıktı karşıma. default ayarlara geri alıyorum ancak her defasında tekrar tekrar aynı hatayı veriyor ve en az on kez restart yaptıktan sonra bilgisayarım açılıyor. MSI G33M (MS-7357) anakart kulanıyorum ve BİOS u Live Update ile güncelleyeyim dediğimde bu bilgisayarda MSİ yoktur uyarısı alıyorum. Sanırım sorun Bios da: Çünkü bios versiyon aşağıdaki gibi görünüyor: Biosumu nasıl update edebilirim? Sorun bu şekilde çözümlenir mi? Teşekkürler..
     'overclocking failed - please enter setup to re-configure you system.'

• Bios ayarlarinizda overclock ayari acik kalmis olabilir. makine bilesenleriniz nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Bios ayarlarinizda overclock ayari acik kalmis olabilir. makine bilesenleriniz nelerdir?

BIOS Version : V1.0B2
    Anakart : G33M MS-7357 Anakart
    İşlemci : Intel Core Duo 1.8 İşlemci
    Ekran Kartı : ATI X1550 Ekran kartı 512MB
    2 GB RAM DDR2

BIOS ayarlarına girdim. Maalesef hiç bir yerde overclock ayarlarını göremedim.
  • Makineniz Casper falan mi?
    anakartin hic 1.0b2 diye versiyon biosu cikmamis.
    Birde intel core duo dediginiz 1.8 islemcinin ismi yok mu? verdiginiz resimdeki islemci e6550 gorunuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Makineniz Casper falan mi?
    anakartin hic 1.0b2 diye versiyon biosu cikmamis.
    Birde intel core duo dediginiz 1.8 islemcinin ismi yok mu? verdiginiz resimdeki islemci e6550 gorunuyor

Evet makinem Casper, işlemcim Intel Core 2 Duo CPU E6550 @2.33GHz. tam olarak bu. Ancak anakartımın BIOS versiyonunu A7357ICN V1.0B2 080207 gösteriyor. foruma koyduğum resimde MS 7357 anakartı görmesine rağmen BIOS'umu MSI'nin BIOS'u olarak görmüyor sanırım. ilginiz için teşekkür ederim..
  • Zaten islemcinizi de tam olarak gormuyor. 1.8ghz yazmissiniz. 2.33 calismasi lazim bu islemcinin.
    Ayrica G33m icinde 1.1 biosunda ancak 6550 ye destek gelmis. update edin diyecegim biosu korkuyorum casper icin sacma bir ayar varsa diye
    islemci fsb si 333 carpani 7 olacak sekilde ayarlayabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 10 Ocak 2012; 18:48:10 >
  • Bilgisayarın açma tuşuna bastıktan sonra sürekli olarak F2 veya Delete Tuşlarına basarak Biosa girmeyi deneyiniz. Biosa girdikten sonra Load Bios Setup Defaults gibi bi kısım olarak Onu seçip entera basın Y yazarak entera bastığınızda bilgisayarınız yeniden başlatacak..

Bu adımlar dan sonra devam eder ise Bilgisayarı kapatıp Power Kablosunu çıkartın. Anakartın üzerindeki bios pilini çıkartın 5 dk. sonra tekrar takarak tekrar deneyin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlcck -- 11 Ocak 2012; 12:26:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.