Şimdi Ara

Overclock yaptım 70 Derece oldu. - Daha Arttırabilirmiyim ?(SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler İntel pentium dual core e5200 @ 2.50 GHz işlemcimi arkadaşın tavsiyesi üzerine overclock yapmayı denedim. CPU Frequency i 200 den 240 yaptım ve 3.00 GHz oldu. Eskiden prime95 ile 7-15 dk arasında 65 -66 derece ısınıyordu Artık 7-15 arası 70-71 e kadar çıkıyor . Daha çıkarırsam yanar mı acaba

son testim :

Sistemim :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tory1tory -- 1 Ocak 2014; 19:27:03 >

• Hocam bence sınırdasınız daha fazla oc yapıp işlemci omrunu kısmayın.Bende E5300 vardı baya bir zaman 3.10 da kullandım.Bir de piyasada dolaşan performans testleriyle kontrol edin 3.0 yapiyorsunuz fakat bakalım performans nasıl.Birde prime ile 4-5 saat açın bakalım dayanabiliyormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FexeLL

Hocam bence sınırdasınız daha fazla oc yapıp işlemci omrunu kısmayın.Bende E5300 vardı baya bir zaman 3.10 da kullandım.Bir de piyasada dolaşan performans testleriyle kontrol edin 3.0 yapiyorsunuz fakat bakalım performans nasıl.Birde prime ile 4-5 saat açın bakalım dayanabiliyormu.

bilindik performans testleri nedir acaba hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tory1tory

quote:

Orijinalden alıntı: FexeLL

Hocam bence sınırdasınız daha fazla oc yapıp işlemci omrunu kısmayın.Bende E5300 vardı baya bir zaman 3.10 da kullandım.Bir de piyasada dolaşan performans testleriyle kontrol edin 3.0 yapiyorsunuz fakat bakalım performans nasıl.Birde prime ile 4-5 saat açın bakalım dayanabiliyormu.

bilindik performans testleri nedir acaba hocam ?

Prime95
  • çok ısınmış benim e5200 o dereceleri 4 ghz de anca görüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

çok ısınmış benim e5200 o dereceleri 4 ghz de anca görüyor

stok fan mı kulllanıyorsun ben stok fan kullanıyorum
  • Fanın değişim zamanı gelmiş gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benchmark testlerini kastettim.3D marklara çok haşına değilsin en kolayı passmarkın yaptığı bir performans testi var linki burada Bunu kullanarak sadece işlemci testi yapıp (kısa sürdüğü için) oc nin sonuclarını görüp ona göre bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Yukardaki program gibi İntelBurnTest var sisteminize göre 32 veya 64 bitlik sürümlerini kullanın programı googledan bulabilirsiniz.

Yalnız lütfen soğutucunuz stocksa İntelBurnTesti ve Prime'ı kullanmayın benden size dost tavsiyesi.Prinçe giderken evdeki bulgurdan olmayın.

Bir şey daha söyliyeyim tabi bu işin ehli arkadaşlarımız abilerimiz bilirler.Eski bir anakartla siz ne kadar oc yaparsanız yapın çok fazla performans alamazsınız.Evet 2.60 lık işlemcinizi 3.10 yapabilirsiniz belki ama bu sizin işlemcinizin daha performanslı çalışıcağı anlamına gelmez.Bu işe meraklı olan arkadaşların akıllarının bir ucunda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FexeLL -- 1 Ocak 2014; 21:34:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tory1tory

quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

çok ısınmış benim e5200 o dereceleri 4 ghz de anca görüyor

stok fan mı kulllanıyorsun ben stok fan kullanıyorum

stok fan değil ama bu stok fana göre bile sıcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.