Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
32
Favori
171.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende işlemcime o.c yaptım. amd phenom x4 945 3.0'ı 3.3 yaptım. fakat işlemciyi %25 kullanmaya başladığımda sıcaklık 65 70lere çıkıyor. 2 gün once macun sıparısı vermıstım. macun : Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun. stock sogutucum var. bu sıcaklıgı nasıl düşürebilirim ? 1. macun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paper59

bende işlemcime o.c yaptım. amd phenom x4 945 3.0'ı 3.3 yaptım. fakat işlemciyi %25 kullanmaya başladığımda sıcaklık 65 70lere çıkıyor. 2 gün once macun sıparısı vermıstım. macun : Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun. stock sogutucum var. bu sıcaklıgı nasıl düşürebilirim ? 1. macun ?

Macun etkili olacaktır illa ki fakat asıl mesela soğutucuda bitiyor, ben de anakartımı değiştirdim boşta 18 derece olan i3 3.9 ghz de prime95 testinde 80lere yaklaşıyor; hem de macunu yenilemiş olmama rağmen 45 50 liralık bir soğutucu işinizi görecektir ki benim de almam gerekiyor şu aralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: decade

Selam Leroyy

Biraz one prime95 ile test yaptim ve sistem testi mavi ekran vermeden tamamladi fakat islemcim 4 cekirdekli ve sadece 2 cekirdeginin calistigini gosteriyor bu normal mi?Yani diger iki cekirdek gerek oldugunda mi devreye giriyor yoksa benim islemcimde mi sorun var?

Program açılışısın çekirdek sayılarını seçme gibi bir durum var sanırım onu yaptınız mı 4 yazıyor ben oto., i3 var bende de direkt test ile hepsi %100 duruma geçiyor. Size de aynısı olmalı.
  • Arkadaşlar 2000 rpm altındaki fan devirleri işlemci için pek etkili olmaz, bunu BIOS tan da kontrol edebilirsiniz.
  • Konu güncellenmiştir.

-Everest yerine AiDA64 Programı önerilmiştir.
    -Gereksiz şeyler kaldırılmıştır.
  • Merhaba,

aynı işlemci bende de var ve şu anda 2.9 Ghz'e çıkardım. 3.0 Ghz yapınca bilgisayarda bir mavi ekran geliyor ve PC yeniden başlıyor. Bu yüzden şimdilik 2.9 Ghzde bırakmayı düşünüyorum.

Sıcaklık değerlerine gelirsek yük olmadan 35 C/35 C iki işlemci de. Maksimum ısı 43 C/41 C şeklinde...
    Yük altına aldım prime95 ile. Sıcaklık 68 C gördü.

Sizce biraz düşüreyim mi yoksa böyle idare edebilir mi?

Ek olarak, kasa içinde arka fan şu an çalışmıyor. Kablosu takılı değil. Açıkçası nereye takacağımı da bulamadım ya da araştırmadım diyelim :)
    Taksam bir etki yaratabilir mi?

-----------------------------

Diğer bilgiler:
    (sanırım) 300 W lık PSU
    Intel Core Duo E5200 @2.5 Ghz / Overclock: 2.9 Ghz
    2 GB RAM 666 Mhz
    Asus Nvidia Geforce ENGT220 1 GB
    Win XP işletim sistemi

----------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 23 Kasım 2011; 20:21:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

Merhaba,

aynı işlemci bende de var ve şu anda 2.9 Ghz'e çıkardım. 3.0 Ghz yapınca bilgisayarda bir mavi ekran geliyor ve PC yeniden başlıyor. Bu yüzden şimdilik 2.9 Ghzde bırakmayı düşünüyorum.

Sıcaklık değerlerine gelirsek yük olmadan 35 C/35 C iki işlemci de. Maksimum ısı 43 C/41 C şeklinde...

Ek olarak, kasa içinde arka fan şu an çalışmıyor. Kablosu takılı değil. Açıkçası nereye takacağımı da bulamadım ya da araştırmadım diyelim :)

Diğer bilgiler:
    (sanırım) 300 W lık PSU
    2 GB RAM 666 Mhz
    Win XP işletim sistemi

Merhaba yükte sıcaklığınız yüksek geldi bana.Bence böyle idare edin, eğer daha fazla overclock istiyorsanız yeni bir soğutucu alır yaparsınız.

Bu arka fan tabikide etki yaratır.O fanıda anakarttaki şu girişe takacaksınız;

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

fotoda sol altta ramın hemen yanında 4 adet çubuklu bir konnektör var.Anakarttan bulup takacaksınız.Her anakartta en az 2 tane vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Twin Frozr

quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

Merhaba,

Diğer bilgiler:
    (sanırım) 300 W lık PSU
    2 GB RAM 666 Mhz
    Win XP işletim sistemi

Merhaba yükte sıcaklığınız yüksek geldi bana.Bence böyle idare edin, eğer daha fazla overclock istiyorsanız yeni bir soğutucu alır yaparsınız.

Bu arka fan tabikide etki yaratır.O fanıda anakarttaki şu girişe takacaksınız;

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

fotoda sol altta ramın hemen yanında 4 adet çubuklu bir konnektör var.Anakarttan bulup takacaksınız.Her anakartta en az 2 tane vardır.

Teşekkür ederim. Onu da takayım o zaman

• Konu güncel.
  • Arkadaşlar işlemcim AMD X4 955 B.E 3.2GHZ ve ben AMD Overdrive ile otomatik O.C yaptım. Şimdi bir uygulama/oyun açtığımda işlemci 4GHZ'ye çıkıyor. Ama normalde 3.2GHZ'de çalışıyor. Stok fan ile kullanıyorum ve ısı genellikle boşta 30, yükte de 60 dereceye çıkıyor. Sizce nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Arkadaşlar işlemcim AMD X4 955 B.E 3.2GHZ ve ben AMD Overdrive ile otomatik O.C yaptım. Şimdi bir uygulama/oyun açtığımda işlemci 4GHZ'ye çıkıyor. Ama normalde 3.2GHZ'de çalışıyor. Stok fan ile kullanıyorum ve ısı genellikle boşta 30, yükte de 60 dereceye çıkıyor. Sizce nasıl?

Keşke kendiniz biostan yapsaydınız..Overdrive gibi programlar fazla voltaj verebiliyor..
  • Peki böyle bir profil nasıl oluşturabilirim? Çünkü sürekli 4GHZ'de çalışmasını gerektirecek bir durum yok. Sadece oyunlarda ve programlarda 4GHZ lazım bana.
  • quote:

Peki böyle bir profil nasıl oluşturabilirim? Çünkü sürekli 4GHZ'de çalışmasını gerektirecek bir durum yok. Sadece oyunlarda ve programlarda 4GHZ lazım bana.

İşlemci zaten otomatik olarak öyle ki, boştayken düşük hızda, yükteyken (oyunda) 4 ghzye çıkar.Sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur.
  • Hocam ben voltaj değerlerinden pek anlamadığım için Overdrive ile yaptım. Peki manuel olarak Bios'tan yapmamı tavsiye ettiğinize göre, aşşağıdaki sistemin voltaj ve çarpan değerleri nasıl girilmeli sizce:
    AMD X4-955 BE 3.2GHZ İşlemci-Asus M4A88TD-M EVO Anakart-Corsair XMS3 1600MHZ Ram
  • OC yaptıktan sonra termal macun çabu kurur mu ?
  • quote:

Hocam ben voltaj değerlerinden pek anlamadığım için Overdrive ile yaptım. Peki manuel olarak Bios'tan yapmamı tavsiye ettiğinize göre, aşşağıdaki sistemin voltaj ve çarpan değerleri nasıl girilmeli sizce:
    AMD X4-955 BE 3.2GHZ İşlemci-Asus M4A88TD-M EVO Anakart-Corsair XMS3 1600MHZ Ram

Yaptığınız ocye bağlı her 100 mhzde +0,125 volt civarı yeterli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

OC yaptıktan sonra termal macun çabu kurur mu ?

Oc ile alakası yok, macun sıcaklıktan dolayı bir müddet sonra kurumaya başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twin Frozr

quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

OC yaptıktan sonra termal macun çabu kurur mu ?

Oc ile alakası yok, macun sıcaklıktan dolayı bir müddet sonra kurumaya başlar.

teşekkürler, yani yeni değiştirdimde çabuk kurur diye düşündüm sıcaklıklar düşük ztn
  • Arkadaşlar konu güncellendi;

Stress testi yapma videolu anlatım eklendi.Bu ilk videolu anlatım idi.Artık videolar gelmeye devam edecek.
  • UP UP UP UP UP
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.