Şimdi Ara

overclock ustalarına! yardım! cpu m üşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    asus p4p800-x anakart üzerinde p4 3.0ghz prescott işlemci kullanıyorum kasa asus ta231.
    kasanın arkasındaki fanlardan birini anakarta bağladım ve sürekli olarak 2900 rpm de çalışıyor. Bu yüzden çok gürültü çıkarıyor ayrıca işlemci sıcaklığı 32-33derece civarında. Bu fanı yavaşlatmanın bir yolu varmıdır acaba?

• var sökebilirsin.....
    bend sadece işlemci fanı çalışıoo biras kasıo tabi ama en azından blgisayarım acıkken uyuyabiliyorum.yoksa o salk fanların sesleri yüzüden kndimi server odasında gibi hissediyorum...
  • gokchay kardeş önerin için sağol ama normalde kasa fanının sıcaklıkla orantılı olarak hızlanması veya yavaşlaması gerekmezmi eski sistemim böyle idi aslında anakartın fan elektrik kabloları arasına bir potansiyometre bağlayıp fan hızını bununla ayarlamayı düşünüyorum ama çok uydurma bir sistem olur diye bu işi yazılımla halledebilirmiyiz diye merak ettim
  • Anakartın destekliyorsa hızını artırıp azaltır. Çoğu anakartta da bu sadece CPU fanı için geçerli oluyor malesef. Anakart dökümanlarına ve BIOS'una bakarsan doğru bilgiyi elde edebilirsin. İkinci mantıklı çözüm, CPU fan header'ini çoklayarak (böyle kablolar satılıyor) Kasa fanlarını da CPU'nun hızında çalıştırmak. İşlemci ısındığında kasa fanları da hızlanır gibi.
  • quote:

var sökebilirsin.....
    bend sadece işlemci fanı çalışıoo biras kasıo tabi ama en azından blgisayarım acıkken uyuyabiliyorum.yoksa o salk fanların sesleri yüzüden kndimi server odasında gibi hissediyorum...

var söke bilirsin diyince cok komik olmus iyi fikir gülmekden öldüm zaken

bende kaployu güç kaynagına bagla dersem ve biri sari biride kırmızı var yani fanın kaplonun yavas calısması için biri siyah biride kırmızı ya bagla ozaman yavas calısısr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>>------> -- 22 Aralık 2006; 13:45:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Anakartın destekliyorsa hızını artırıp azaltır. Çoğu anakartta da bu sadece CPU fanı için geçerli oluyor malesef. Anakart dökümanlarına ve BIOS'una bakarsan doğru bilgiyi elde edebilirsin. İkinci mantıklı çözüm, CPU fan header'ini çoklayarak (böyle kablolar satılıyor) Kasa fanlarını da CPU'nun hızında çalıştırmak. İşlemci ısındığında kasa fanları da hızlanır gibi.

dediğin kablolar işe yarayabilir belki ama cpu fanımda 2700 rpm den az dönerken görmedim ayrıca anakartla ilgili dökümanlarda böyle bişey den bahsetmiyor. zaten bu anakartı overclock için almıştım biostan otomatik overclock ayarı bile var. bundan da olabilirmi acaba?
  • Yapman gereken şudur :

Fana 12 v yerine 7 volt vermek. Bunu da şu şekilde yapabilirsin :

molex bağlantılı fanlarımızın hızını azaltıyoruz.
    Molex kablolar normalde 12 voltla çalışır küçük bir hile ile bağlantını birini ters bağlayarak 12-5=7 voltla
    çalışmasını sağlayacağız.
    Bunun için molekslerde sıralı 4 renk kablo var bunlar
    Sarı,kahverengi,siyah ve kırmızıdır
    Şimdi burada küçük bir iğne vb yardımı ile kırmızı ve kahverengi renkli olan kabloları çıkarıyoruz
    ve kahverengi olan yere kırmızıyı kırmızı olan yere ise kahverengiyi takıyoruz. Artık 7 voltla çalışan
    daha sessiz bir fanımız var.

alıntıdır...

Not : Forumda arama yapmaya özen gösterelim lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 22 Aralık 2006; 14:22:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PC HEALTH STATUS buradan da SMART CPU FAN TEMPERATURE seçeneğini seçerek fanın hızını sıcaklığın artışı ile doğru orantılı olarak arttırıp düşünebilirsiniz.

Not:Award bios için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.