Şimdi Ara

overclock hata yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bende amd barton 2500 ve MSI KT4AV var. bios defaultta fsb hızını 100 gösterio(hatta high performance yi seçince bile) bunun default 166 olması gerekmezmiydi? bide ben onu arttırınca windows hata verio (explorer) sora 2. bi hata çıkıo Dr Watson Postmortem Debugger hata verio hiçbişe anlamadım AMD2500 üm var ama 1100 mhzde çalıştırmak zorundayım yardım edin pls.. ha bide bu arada amdnin kaç olduunu nası örenebilirim kesin olarak

• amd 2500+ 1833 mhz de çalışır defaılt olarak ama ben ilk pc aldığımda açılışta 1100mhz diyip hata veriyodu bios dan düzeltmiştim belki ama tam bilmiyom fsb jumperları olması lazım board ın üstünde belki ondandır daha bilgili arkadaşlar sana yardımcı olurlar kafana takma düzeltilmesi gerekiyo
  • fsb 100 ken önce 133 yaptım çalıştı sora 166 yapınca makine açılmadı bende gücü kesip jumperı 12 den 23 e sora tekrar 12 ye aldım ozmn açıldı ama tabi yine default olarak(100fsb) işte artık 166 yapınca açılıyor fakat hata veriyor yukarda yazdığım gibi hatta 133 yapınca bile hata veriyor nedir bunun çözümü
  • ya sen ankartın içinde işlemcinin oralarda bi jumper olmalı bende öyle sen onu değiştir öle dene belki 100 ve 133 e ayarladır anakartın kullanma kılavuzuna bi bak fsb jumper ı ara
  • 166*11 yapıcaksın , dr watson bendede hata vermisti program bozuluyor , format atarsan temiz olur yada dr watson u pasif etmeye calıs ben yapmıstım ama baya once simdi hatırlamıyorum
  • 11x166 OLACAK AYARLARIN FORMAT VE BIOS UPDATE IŞINE YARAYABILIR..
  • dr watsonu pasif veya disable yaparsam bu makineye zarar vermezmi? yararlı bi prog olarak biliorum da onu.
    BIOS update yapılı zaten ama çözüm bulamassam formatı deneyebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    php de bi hata yardım..!
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selamlar bende aynı ankart ve işlemci yi kullanıyordum bende de aynı sorun vardı...
    çok öile çektim gerçek 2500+ diye kullanamadığım için ama sonra öğrendim saolsun forumlardan yardım geldi
    yapman gereken bios ta frequency ayarlarına gelip
    spread spectrum => Disable
    CPU FSB Clock => 166
    CPU Ratio => Auto veya (11)
    COU Vcore (V) => 1.625 yapman yeterli olucak
    +
    ramlerin DDR 400 ise onların ayarlarını da yapman gerek şimdiden söliyim
    kolay gelsin...
  • çok saol SarladoR denicem birazdan. bide RAMler ddr400 onun için ne yapmam gerekio onuda yazarsan sevinirim pek bilgili deilim bu işte dün başladım
  • Ram ler için ise
    BIOS
    Advanced Chipset Features
    - Configure SDRAM Timing by => SPD
    - SDRAM Frequency => 400 Mhz
    yapman yeterli olacaktir arkadaşım...
    kolay gelsin..
  • SarladoR dediklerini yaptım açılınca yine aynı hatayı verdi bi müddet sonra.
    acaba başka hatırladıın ayar varmı deiştirmem gereken mesela Vcore un altında DDR Voltage falan var onlar automu olcak
  • abi bişey sorucam
    Dr Watson Postmortem Debugger nedir bi program mı bende böyle bişey yok ... ne olduğunu bilmiyorum söyleyebilirsen belki yardım edebirim...
    + şu anda işlemci kaç mhz de çalışıyor ve açarken bios ta ramleri ddr400 mhx olarak görüyormu ??
  • dr watson hataları rapor eden bi programmış. şu an bendede gözükmüo processes de. şuan 1100 mhz de çalıştırıorum artırınca hata verio çünkü.
    RAM e gelince DDR400 görüodu en son hatırladığım hani şu başlarken hızlıca geçen yerde.
    BIOS da dier Voltage ayarlarını deiştirmiceğimden eminsin dimi..
  • abi işletim sistemi ne ??
    belki işletim sistemi ile ilgili bi problem wardır o ayarları yapınca o programın öle bi hata vermemesi lazım diye düşünüyorum ama emin deilim...
    benim tüm yaptıklarım sana sölediklerimin aynısı ben başka bişey yapmadım...
    şu an bnm pc 1.84ghz de çalışıo anakartım kt4av msi
    işlemci 2500+ barthon
  • hep beni bulur zaten böle kubidik problemler..
    senin dediklerini yapınca aynen 1.84de çalışıo ama işte bi süre sora hata verip beni deli edio.
    XP sp2 kullanıorum..ben en iisi ekseni arayıp soriim burda çözülcek gibi görünmüo problem
  • hmmmm ........ garip ...
    hatanın neden kaynaklandıını örenirsen yazarmısın pls...eğer eksende sorunu biliorsa yani... inşallah yardımcı olurlar...
  • benim epox ta bi jumper var ,, onu çıkarınca fsb 100/133 e donuyoo,, ama takılıyken default 133/166 oluyoo... Kardeş senin bordda da bole bi jumper olabilir ve yerinden çıkmıştır sen ayarları 166 ya çekemiyoolabilirsin,, sadece bi tahmin....Saygılar
  • eet jumper var ve 12 konumunda
    onu bios ayarlarını defaulta çevirmek için kullanıorum makine açılmadığı zaman(23-12 yapıp)
    format atmayı denicem galiba
    bu sorunu çözene 100binlira vercem
  • bencede işletim sisteminde bir sorun var gibi format at ve başka bi cd den kurmayı dene winxp yi
  • yaw 166 yaptım gene hata verdi..hata verince DrWatsonu kapatınca düzelio ama 5dk de bir böle hata verio
    en sonunda mavi bi ekran çıktı shadow cache falan kapatmayı dene dedi bende girdim BIOSa bilmemne cache vardı onu disable yaptım bide bilmemne shadow vardı(cache konumundaydı)onuda disable yaptım sorun kalktı ama çok yawaşladı makine 1Mb Pi yi 8 dk de yaptı o derece..ne yapmalıyım delircem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.