Şimdi Ara

Gigabyte Update Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda tuhaf sorunlar yüzünden anakartıma bios update yapmak istiyorum ancak daha önce hiç yapmadığım için bilmiyorum. 4870 ekran kartımınkini bi uzmanın yanındayken yapmıştım ama 2 sene geçtiği için tam hatırlayamıyorum ve aynı yerden yapılmıyo gördüğüm konulara göre. Diskete atıp onun üzerinden yapmıştım ancak şuan elimde ve çevremde hiçbir disket sürücüsü yok ancak flash bellekle yapanlar var şimdi sizden nasıl yapıcam hakkında detayına kadar anlatırsanız çok sevinirim.

birkaç video ve bi kaç konuya baktımda birşey anlamadım desem yeridir. Dün flash belleğe biosu attım biosa girip f8 ile Qflasha girdim ordan update filan dedim ama hiç bi sürücü bulunamadı gibi uyarı verdi bunuda açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

• Gigabyte bunun için programı var. Windows üzerinde yapıyor.Gigabyte sitesinden indirebilirsin.
  • Size kim böyle bir şey söyledi, disket veya yazılım arasında herhangi bir fark yoktur. BİOS Update işlemi belirli riskleri elbette taşımaktadır. Sistem kilitlenmesi durumunda veya elektrik kesintisi esnasında ( Yeni nesil Gigabyte anakartlarda gerçi Dual BİOS yer almaktadır. ) anakartın çip değişimi yapılmadan veya tekrardan yüklenmeden kullanılması mümkün değildir.

Gigabyte'nin BIOS Update adına geliştirmiş olduğu @BIOS yazılımı sayesinde BIOS Update işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. BIOS Update adına bu yazılımı kullanmanızı önereceğim. Doğru Rev. numarası ve sürümünü kurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde anakart sorun çıkartacaktır. En son BIOS sürümünü kurmanızı da tavsiye etmem. Bir önceki idealdir.

Tüm bunların yanında BETA BIOS yüklemenizi kesinlikle önermem. Sisteminizde O/C vb. işlemler gerçekleştirdiyseniz hepsini ''Default'' konuma getirin. Antivirüs yazılımlarını devre dışı bırakın.

>>Gigabyte @BIOS yazılımını buradan indirebilirsiniz.<<

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Size kim böyle bir şey söyledi, disket veya yazılım arasında herhangi bir fark yoktur. BİOS Update işlemi belirli riskleri elbette taşımaktadır. Sistem kilitlenmesi durumunda veya elektrik kesintisi esnasında ( Yeni nesil Gigabyte anakartlarda gerçi Dual BİOS yer almaktadır. ) anakartın çip değişimi yapılmadan veya tekrardan yüklenmeden kullanılması mümkün değildir.

Gigabyte'nin BIOS Update adına geliştirmiş olduğu @BIOS yazılımı sayesinde BIOS Update işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. BIOS Update adına bu yazılımı kullanmanızı önereceğim. Doğru Rev. numarası ve sürümünü kurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde anakart sorun çıkartacaktır. En son BIOS sürümünü kurmanızı da tavsiye etmem. Bir önceki idealdir.

Tüm bunların yanında BETA BIOS yüklemenizi kesinlikle önermem. Sisteminizde O/C vb. işlemler gerçekleştirdiyseniz hepsini ''Default'' konuma getirin. Antivirüs yazılımlarını devre dışı bırakın.

>>Gigabyte @BIOS yazılımını buradan indirebilirsiniz.<<

@Bios şuan kurulu doğru olan biosu indirdim. Şimdi programı çalıştırdıktan sonra update filan yazıyo ona girip ordan indirdiğim klasör içinde 3 tane dosya var hangisini seçmeliyim.

O.c sıfırladım ve virüs programı kullanmıyorum.

Detaylı anlatırsanız sevinirim teşekkürler.

• Yazılımı açın, hemen sağ tarafda ''Update BIOS FROM FİLE'' adlı sekme yer almaktadır. Bu sekmeye girin; indirmiş olduğunuz BIOS Update dosyasını seçin. Onaylama sorusu ekrana gelecektir. Evet dediğiniz takdirde 10-15 saniye gibi bir sürede işlem tamamlanacaktır. Ya da tüm bunların dışında ''Update BIOS from file Gigabyte Server'' üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Doğrudan sitesinden indirip, kuracaktır.
     Gigabyte Update Yardım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Şubat 2011; 16:40:21 >

Orijinalden alıntı: makedonn

Yazılımı açın, hemen sağ tarafda ''Update BIOS FROM FİLE'' adlı sekme yer almaktadır. Bu sekmeye girin; indirmiş olduğunuz BIOS Update dosyasını seçin. Onaylama sorusu ekrana gelecektir. Evet dediğiniz takdirde 10-15 saniye gibi bir sürede işlem tamamlanacaktır. Ya da tüm bunların dışında ''Update BIOS from file Gigabyte Server'' üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Doğrudan sitesinden indirip, kuracaktır.
     Gigabyte Update Yardım !

Çok teşekkür ediyorum makedonn arkadaşım. Yani dosyanın içini açıpta şunu bunu seçmicem direk dosyayla bitiyo iş demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte BIOS Güncelleme Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.