Uzun zamandır Outlook kullanmama rağmen Outlook'da anlayamadığım bi sorun yaşıyorum.. Office 2003 kullanıyorum ve laptop'umda vista var.
İşim mail açısından çok zengin:) ben uzun süredir temizlememişim maillerimi ve yaklaşık 11000 adet mail olmuş:):):)
4 gündür temizlemeye uğraşıyorum ve sonunda 1300 adete indirebildim.. (silinmiş öğelerden de sildim)
11000 iken "C:\Users\BuRCu\Documents\mail" klasöründeki "outlook" klasörünün boyutu 4.8 gb idi.. bunca temizlemeye rağmen hala boyut aynı görünüyor.. inanamadım bu duruma? başka bir işlem mi yapmam gerekiyor?
yardım edermisiniz?
Pst dosyalarında boyut hemen değişmezz Pc nin sonraki açılışta outlook klasörü esas boyutuna inecektir.
Değişmedi yaaaa.. inanılmaz azaldı maillerim.. gelen ve giden maillerim yaklaşık 18000 adetti.. bugün itibariyle 2500 gibi bir sayıya indi ama tahminimce 1 gb'dan az bir boyuta geçmesi lazım ama olmuyor.. kaç defa kapatıp açtım makineyi?
aklıma hiç bişey gelmiyo valla sebep olarak? fikriniz var mı başka?
Maillerin içindeki ekli dosyaların boyutları büyük olabilir
Outlook belli aralıklarla eski mailleri arşivler. Eski mesajları silmiş olman arşivdekileride sildiğin anlamına gelmez. O yüzden arşiv içindekileride siliver.. Ayrıca gönderilmiş öğreler bölümünüde temizle.
Bende 2002 olduğu için tam yerini söyleyemeyeceğim ama Araçlar\Seçenekler\Posta Kurulumu\Veri dosyaları Ayrıntılarda veri dosyalarını sıkıştırma yeri olması lazım önce buradan bir sıkıştır sonrada bir arşivleme yap gerekirse
Outlook pst dosyasının 2Gb lık bir sıkıntısı var bu boyutu geçtiğinde her an herşey olabilir yani kabedebilirsinde....
Google ve forumlardan daha fazla bilgi bulabilirsin...
Kolaygelsin...
özellikler ekli dosyaları sildim... dediğim gibi çok büyük bir temizlik oldu.. ve hiç bir değişiklik yok.. zaten gönderilmiş öğeleri de temizledim.. ve tabiki silinmiş öğeler klasörümü de.. Hiç anlam veremedim ben bu işe:):):)
quote:
Orjinalden alıntı: TiSKE
Maillerin içindeki ekli dosyaların boyutları büyük olabilir