Eğer siz de pc-cillin antivirüs yazılımı ve Outlook Express kullanıyorsanız, mail hesabı ayarlarında Gelen Posta (POP3) sunucu adresinin bozulup kendiliğinden "locahost" a dönüştüğüne, Gelen Posta Sunucusu Hesap Adının sonuna ise bir "/" işaretinin ardından POP3 sunucu adresinin eklendiğine şahit olmuş olabilirsiniz.
Ben çok uzun süredir bu dertten muzdariptim ve bir kaç günde bir mail adreslerimin outlook express ayarlarını düzeltmekten bıkmıştım. Intenet üzerinden yaptığım bir araştırma sonucu bunun pc-cillin antivirüs yazılımlarının POP3 scan özelliğinden kaynaklandığına ilişkin bazı bilgilere rastladım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Burada ise PC-cillin kurulum rehber var. Yazının en sonunda PC-cillin sonrasında e-mail ayarlarında oluşabilecek problemler belirtiliyor ve pc-cillin içerisinden POP3 scan özelliğinin disable edilmesi öneriliyor. http://www.ncs-ltd.co.nz/pccillin/cillinhelp.htm
Burada deniyor ki, pc-cillin içerisinden POP3 tarama özeliğini disable etmeniz, maillerinizin antivirüs yazılımı tarafından taranmayacağı anlamına gelmez, sadece bu taramayı pc-cilline özgü olmaktan çıkarır? Zannederim "real-time" monitörün yine de bir virüs aktivitesini yakalayabileceğine gönderme yapıyor olabilir?