Şimdi Ara

Outlook 2011 Mac de konu kısmındaki Türkçe karakter problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook Pro da office 2011 for mac kurulu. Outlook 2011 bildiğiniz üzere İngilizce olarak yayınlanmıştır. Yeni bir msaj yazdığım zaman sadece konu kısmındaki Türkçe karakterler karşıda bozuk gözükebiliyor. Böyle bir problem yaşayan ya da çözümünü bilen var mıdır?

Ana mesaj kısmında herhangi bir problem yok sadece konu kısmındaki Türkçe karakterler bozuluyor...

Teşekkürler

• yok mu cevabını bilen?
  • 2 tane güncellemesi var office'in. şuanki en son güncellemesi 14.2.3
  • Güncelleme yapınca olmuyor devam ediyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede var ve bu hiç hoş birşey değil . Yokmu arkadaşlar bir fikri olan...
  • bir çözümü olmaması ilginç.. 14.2.4 yüklü hala ı harfi eros ikonu gibi gidiyor.. Ne salakça ya!
  • http://mac2.microsoft.com/help/office/14/en-us/powerpoint/item/6474a4a6-9d3e-4bde-a255-fb9286ef5d10

Sitesinde proofing tools menüsüne ulaşmanın yolu var. Oradan bakın. Türkce yüklü değil ise office kurulumunda ozellestirerek türkceyi bulup yükleyin. Bu sekilde olması lazım. Olmazsa başka çözüm bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkçe yüklü.. cevap için teşekkürler ama sorun maalesef devam ediyor.. outlook yerini neyle doldururuz bilemedim..
  • benim de aynı sorun devam ediyor. Sadece mail konusundaki, başlıktaki fontu değiştirebilsek, ya da kodlamasını değiştirebilsek belki olacak ama onu değiştiremiyoruz...
  • Sorunu çözdüm.

- Apple Font İzlencesinde Microsoft Office Compability Fonts Klasörünü olduğu gibi sildim.

- Bu adresteki (dropbox) Türkçe font paketini indirip Apple Font İzlencesine olduğu gibi yükledim.

- Outlook Preferences den font ayarını Calibri yaptım.

tamamdır..

Ciddi e-posta yazışmalarında insanı zor duruma düşüren bu hatayı düzeltmek isteyenlere kaynak olması dileğiyle..

Outlook 2011 Mac de konu kısmındaki Türkçe karakter problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayals -- 12 Kasım 2012; 10:36:30 >

• Kaynak İcin tesekkurker

• Yukarıda çözüm işe yarıyor, fakat küçük bir farkla.

1.Font Book'taki hiçbir fontu silmeyin.
    2. Dropbox'dan indirdiğiniz .zip dosyasını Font Book > File > Add Fonts adımından seçin.
    3. Bu adımla Font'ları yükleyeceksiniz. File > Validate Font seçin

Böylelikle sorunu çözmüş oluyorsunuz.
  • Teşekkürler, bir deneyeyim.

edit: dosyayı indirdim ancak bir sürü değişik font var. Bunlar ile outlook'un ne bağlantısı oluyor?

Bütün fontları yüklemeden çözme yolu yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknerdr -- 17 Temmuz 2014; 22:45:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.