Arkadaşlar herkese İyi bayramlar diliyorum. Çoğunuzun bildiği üzere;Outlook Express ve Outlook 2000 de pop3 destekli mail hesaplarını dosya olarak saklamak mümkün. Yani herhangi bir mail hesabının ayarlarını yaptıktan sonra bunları dosya olarak saklanırsa daha sonraki windows kurmada veya ayar bozulduğunda veya başka bir bilgisayarda aynı hesabı kurmak çok basit oluyor. Yalnız OFİCE XP içinde Outlook 2002 de bu hesap ayar dosyası olayını ya kaldırmışlar ya da şeklini değiştirmişler ben bulamıyorum. Outlook XP içinde böyle bir ayarın olduğunu bilen veya duyan var mı acaba? Yani ben her seferinde Mail hesap ayarlarını dosyadan alarak 1 saniye de tanıtmak mümkün.
xpde bilmiyorum da chip'in bu ayki cdsinde dediğini yapan bir prg ve açıklaması mevcut.İstersen bir onu dene.
başlat menüsünü microsoft office araçları bölümünde "ayarlarımı kaydet siyibazı" diye bir araç var onu kullan.
ayarlarımı kaydet siyibazı mail hesaplarını içermiyor. WİN XP de Ofis içinde yaptığım küçük bir deneme 2 gündür düzeltemediğiim bir hataya neden oluyor OUTLOOK 2000 yerine XP Outlook kurdum.Açılışta adres defteri ile ilgili bir sunucu hatası verdi.Hesaplardan bu suncuyu kaldırdım. Sonra benzer bir hata daha verdi. Ben de hatadaki MPSTP vb bir kelimeyi regeditte aratıp ne var ise sildim. Ne olduysa bundan sonra oldu. Ne Outlook 2000 ne de Outlook XP çalışmıyor. Programın klasörlerini sildim. Adını değiştirip kaldırıp yeniden kurdum. Onarım bölümünü çalıştırdım. Outlook 2000 hiç başlamıyor. İkisi zaten aynı anda kurulmaz. XP Outlook başlıyor ama varsayılan klasörü bulamadığını söylüyor.( bkz resim hata.3) Halbuki hesaplardan baktığımda varsayılan PST klasörü var ve sağlam. Me de aynı pst klasörünü kullanıyorum. Bu hata için format atmak istemiyorum. Ez cümle hiç bir ofis OUTLOOK unu çalıştıramıyorum. Sadece WİN XP yi formatsız üzerine yeniden kursam düzelir mi? Resimdeki bilgi hizmetini nasıl yüklerim?
her zaman olduğu yerde ama biraz farklı gelebilir. Masaüstündeki outlook klasörüne sağ tıkla ve özellikleri aç. orada hesap ekle interneti kullan gibi seçenekler olmalı. (XPyi kaldırdığım için ayarları yazamıyorum kusurabakma)
sorun içinse önce office paketini kaldır sonra baştan kur.
Ofice XP ve 2000 sürümlerini full ortadan kaldırdım. Tekrar sıfırdan XP yi kurdum ama maalesef aynı hatayı gene verdi. Aklıma son gelen yeni profil oluşturmak oldu. Profil oluşturup sorun çıkaran ayarları kaldırdım. Küçük bir sorun daha var ama şimdilik engel değil.