Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.942
Cevap
185
Favori
244.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • joker3456 J kullanıcısına yanıt

    Elbette düzelir ancak kurutma makinesine ihtiyacınız var.


    onda kaz tüyü/yün programında kurutursanız tüyler toplarlanır. Hem hızlı hem de homojen kuruması lazım, ben size tenis toplarını kurutma makinesini için önermiş olmam lazım, çamaşır değil. Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım.


    montu ıslatıp kurutma makinesinde kurutmanız lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Tenis topunu sizden değil de hocam etraftan bildiğim birşeydi kutupayısını da arayıp sordum ceplerine koyarsam yıkarken tüylerin birleşip toplanmasını önleyeceğini söylediler ama işe yaramadı bu arada kurutma makinem yok şuan serdim duruyor ara ara gidio elle vurma işlemi yapıyorum (3 gün tatilden
    dolayı) pazartesi sıradan bi kurutemizlemeciye götürsem geç kalmış olurmuyum yoksa düzeltilir mi (etraftaki kurutemizlemecilerde kaz tüyü programı yoktur hocam ağrının bi ilçesindeyim)
  • Kuru temizlemeciler genelde bulaşmıyor bu işe ama olay yıkama değil kurutma sırasında ne yaptığınızla ilgili.

    Tenis topları asıl o kurutmaya atılıyor ve orada tüyler topaklanmadan dağılıyor.

    Şu an bu şekilde zor düzelir, tekrar yıkanıp tüylerin hareket edebilecek kıvama gelmesi gerekli. Bundan sonra kurutma sırasında bol darbe yiyerek kurursa herhangi bir noktada toplanma olmaz.

    Düzgün kuru temizlemeci bulursanız yardımcı olur. Yoksa istanbulda riderscleaner var onlara da sorabilirsiniz.

    Aslında sizin işinizi kurutma makinesi çözer bence arkadaşlarınıza sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Elimle içindeki topaklanmış tüyleri homojen dağıtmaya çalışıp oklavayla da ara ara vurdum şuan daha iyi durumda özellikle kolları dünkü haline döndü bile 3 gün böyle kurusun ütü buharıyla da ısıl işlem uygularsam daha fazla şişer diyorum ama yine de pazartesi kurutemizlemeciye gidip kurutma makinesi içinde tenis ve Ping pong topunu koyarak kurutsam daha iyi olur dimi bu işlemi tekrar ıslatmadan yapsam olur mu yoksa ıslatmalımıyım kurutma makinesine atmak için hocam?
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqua29 -- 23 Ocak 2021; 13:58:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqua29 -- 23 Ocak 2021; 13:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. her konuda olduğu gibi foruma sormadan karar veremiyorum.

    merrell in bir botu aşağıdaki linktede görüleceği üzere birçok yerde indirime girmiş.

    kafamı karıştırdı acaba sorunlu mudur diye?

    sadece bu modelde indirim olması neden acaba?


    merrell hakkında yorumları olan kimse varsa yardımcı olursa sevinirim?


    https://www.instreet.com.tr/outdoor-bot

    şimdiden teşekkürler

  • Merhaba.Aşırı terleyen bir insanım.Üşütmeyecek fakat terletmeyecek bir mont tavsiyeniz varmıdır? Çok pahalı da olmasın mümkünse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Bu konular hakkında pek bilgim yok.

    https://www.thenorthface.com.tr/erkek-trevail-kaz-tuyu-mont_125640?gender=erkek

    Bu montu satın aldım. 800 dolum kaz tüyü rüzgar geçirmez şöyle böyle sıcak tutar falan dediler mağazasında. İnce montların sıcak tutmasına alışkın değilim. Cahilliğimi mazur görün. Çalışana bunu söylediğimde yok abi terlersin bile şehirde dedi.

    Bugün giydim. Yaşadığım şehirde sıcaklık -8 -10 civarıydı bugün. İçime ince bir termal içlik giydim, üstüne kalın bir kazak giydim. Üstüne de bu montu giyip çıktım ve boğazıma kadar çektim.

    Tabiri caizse dondum ! Donmam 15-20 dakika sürdü hem de. Eve geldiğimde montun içine dokunduğumda buz gibiydi. Kötü bir mont tercihi mi yapmışım ? Üründe hiçbir defo sorun yok, sebebi nedir beni mi kandırmışlar anlamadım. 1.85 boyunda 80 kilo birisiyim, zayıfta değilim haliyle çok üşüyen biri değilim. Mavi’den aldığım kalın mont bundan daha çok ısıtıyor gibi hissettim. (400₺)

    Şunu da belirteyim, şehir merkezinde giydim ve kar yağmıyordu. Rüzgar orta derecedeydi. Azdı hatta. Genelde yürüdüm ancak hareketsiz durduğumda oldu. (3-5 dakikadır maksimum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearLıfe -- 19 Ocak 2021; 2:23:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FearLıfe kullanıcısına yanıt

    Öncelikle adınıza üzüldüğümü belirteyim, kötü bir tecrübe yaşamak zorunda kalmışsınız. Artık giymemenizi ve iade şansınız denemenizi tavsiye ederim ancak TR'de bu ürün için artık mağazadan hediye çeki olarak bile iade almanız çok zor, tüketici mah. gitmek zorunda kalabilirsiniz.


    Kötü satış temsilcilerinin nelere sebep olduğunu gördük her zamanki gibi gene, hiçbir teknik açıklama olmadan "şehirde terletir bile abiee" diyerek size ürünü satmış. İzmir de şehir, Ankara da şehir. Hangisi olduğu çok önemli :)


    Sizin için ürünün ANA SAYFASINDA yazan bilgiyi çeviriyorum;

    (ana sayfası düzgün açılmadığı için bir amerikan büyük outdoor alışveriş sitesinden aldım: https://www.moosejaw.com/block.html?url=L3Byb2R1Y3QvdGhlLW5vcnRoLWZhY2UtbWVuLXMtdHJldmFpbC1qYWNrZXRfMTAzNDQ4Nzg/&uuid=661643b0-5a2f-11eb-b53c-e3d7e2b66617&vid=)



    The North Face Men's Trevail Jacket is an ultralight insulation layer designed for climbers and backcountry adventurers. Packed with 800-fill goose down, this jacket traps lofty pockets of body heat to deliver serious warmth. Wear it as a standalone in more mild conditions or as a mid layer in colder weather. It compresses into its own hand pocket when not in use and takes up little space in your pack so you can bring puffy warmth wherever you go.



    North Face Erkek Trevail Ceketi, dağcılar ve doğa maceracıları için tasarlanmış ultra hafif bir yalıtım katmanıdır. 800 dolgu kaz tüyü yalıtımına sahip bu ceket, sıcaklık sağlamak için yüksek vücut ısısını hapseder. Nispeten yumuşak koşullarda dış katman olarak veya daha soğuk havalarda orta katman olarak giyin. Saklamak için kendi el cebi içine torba gibi sıkışıp saklanabilir ve çantanızda çok az yer kaplar, böylece nereye giderseniz gidin yanınızda puf puf sıcaklık götürün.



    Size satılan ürün aktif spor amaçlı olan ve hafif bir dış kat olarak satılan bir ince kaz tüyü dolgulu ceket. Ceketiniz 13 oz yani 360 gram ağırlıkta. Böyle bir ceket şehir içi kullanıma değil, aktif trekking-alpinist kullanıma uygun bir ara kat olarak kullanılır. Ciddi soğuk ve rüzgarda dışında rüzgar kesici bir kat daha giyilir.


    Daha trajik olanı, ceketiniz RÜZGÂR GEÇİRMEZ DEĞİL. İnceliğinden dolayı da kaz tüyü dolgusu rüzgârı kesmeye yetmeyecektir, alt büzgülerden sıksanız bile bir yere kadar kendinizi koruyabilirsiniz. Asıl üşüme sebebiniz RÜZGÂR olmuş.


    Google chrome üzerinden Türkçe'ye çevirip bakabileceğiniz bir inceleme yazısı (ürün kapişonlu modeli olsa da genel özellikleri aynı; https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/down-jacket/the-north-face-trevail-hoodie)


    Şehir içi için kullanılan 3-in-1 klasik north face triclimate ceketler 900-1100 gram gibi ağırlıklara sahip. Her ne kadar benzer hacim-ağırlık vb. klasmanlarda kaz tüyü daima elyaf dolgudan üstün olsa da, 2-3 kat farkta kaz tüyünün elyafı yakalaması imkânsız. Sizin üşümeniz bana göre ÇOK NORMAL.


    İstanbulda bile benim kullandığım 3 farklı ceket var;


    Marmot Shadow - Klasik kesim kaz tüyü su geçirmez kayak ceketi 1200 gram (750 fill)

    https://www.k2outdoor.com.tr/urun/marmot-shadow-kaz-tuyu-su-gecirmez-ceket


    Rab Valiance - Atletik kesim kaz tüyü su geçirmez trekking ceketi 750 gram (800 fill)

    https://rab.equipment/us/valiance-jacket (TR'de kutupayısı satar ama stokta yok)


    Helly Hansen Barents Parka - Klasik kesim elyaf dolgu hafif parka 800 gram

    https://www.hepsiburada.com/helly-hansen-hha-53167-hh-barents-parka-hha-971-quiet-shade-helly-hansen-erkek-mont-pm-HB00000POXK8




    Özetle;


    Sizin bir hatanız yok, haklı olarak satıcıya güvenmiş ve yanlış hedefli bir ürün almak zorunda bırakılmışsınız. İade etmeye çalışmanızı tavsiye ederim.



    Tarz olarak çok yakışıklı durduklarını biliyorum ancak ısınmak için 300-400 gramlık montlar size yetmez. Özellikle şehirde marmot shadow gibi belinizi tamamen kapatan ya da rab valiance gibi gerçek su geçirmez-rüzgâr geçirmez astarlı bir ürün kullanmanız gerekmekte. Bu nedenle örnek verdiğim montlara, ya da en azından Millet Pobeda, North Face Triclimate gibi 3-in-1 montlara bakmanız lazım.


    Benim montlarımda shadow dün 2 derece havada 45 dklık şehir içi yürüyüşte sırtımı terletti hava ısındığı ve nefes alma kapasitesi aşırı iyi olmadığı için (10k bariyer-10k nefes alma) ama Rab Valiance pertex shield astarı sayesinde 2 kat daha iyi nefes alıyor ve 5 dereceye kadar istanbulda terletmiyor (20k bariyer-20k nefes alma). Barent ise hafif gözükse de en kalın astarı olan model olduğundan (7k bariyer - 7k nefes alma) ancak gene eksi derecelerde iyi iş çıkarıyor.


    Tekrar geçmiş olsun. Umarım faydalı olmuştur. -10 dereceleri gördüğünüz bir şehirde sizin 750-800 gram altı ısınmanız pek mümkünatı yok tek ceket ile.


    Kolay gelsin.





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam, öncelikle bu güzel bilgileri benimle mütevazilikle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Elinize ve emeğinize sağlık, ne kadar yararlı olduğunu bilemezsiniz.


    Sizi çok iyi anladım. En azımdan içim rahatlamış oldu boş kuruntu yapmıyormuşum. Donmam gayet normalmiş.


    Mağazayı şimdi aradığımda da bana denemeden mi aldınız dediler, dalga geçer gibi. Sanırım tırmanış yapıp mağazaya geri dönmem gerekiyor almadan önce. Satarken dediklerini anlattığımdaysa bir sessizlik oldu, zaten konuşmayı az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.


    İade alamayacaklarını belirttiler giyildiği için. Giymeden satış temsilcisinin beni kandırdığını nasıl anlayacaksam, o da bir muamma.


    Hata bende. Önce sizin gibi bir üstada sormadan kendi kafama göre iş yapmamalıydım.


    Az buz da bir para vermedim, günümüz şartlarında 2.000TL azımsanamayacak bir rakam. Artık ya baharlarda kullanırım, (Ki ne gerek varsa) ya da tüketici hakem heyeti yolunu seçerim.


    Bu da bana ve mont almayı düşünen arkadaşlara bir ders olsun. İyice araştırarak ve üstadımıza danışarak (Onu da çok yormayın tabi ki, :) almanızı öneririm.


    Üstadım size son bir sorum, montun içine yani kazağın üstüne polar giymek ne derece bir çözümdür ? Aklıma başka bu montu bu havalarda değerlendirme yolu gelmedi...





  • Estafurullah elimdeki bilgi kapsamında yardımcı olmaya çalışıyorum sadece :). Merak etmeyin beni de çok kandırdılar ilk dönemlerde :))

    Sizin asıl sorununuz rüzgar olacağı için asıl çözüm montun dışına birşey giymek olsa da bunun ne kadar mantıksız bir öneri gibi geldiğinin ben de farkındayım :) Şehirde giymek için aldığınız bir mont sonuçta. Bu yüzden ikinci kısma bakalım.

    İçinize ince polar ya da softshell yelek giyebilirsiniz. Ancak alacağınız ürünün olduğunca fit kesim ya da direkt windstopper denilen rüzgar kesici özellikle olması faydanıza olur.

    Şu an mobilden yazdığım için ilk çıkan örneği atıyorum ama daha sonra da editleyeceğim: Aramanız gereken terim "windstopper yelek"


    https://urun.n11.com/mont-yelek-ceket/mudwill-softshell-windstopper-yelek-siyah-kirmizi-P344870335


    Polar olarak ise power stretch gibi dar kesim polarlar var. Bunlar ince olsa da sıkı saran polar katmanlar.

    Grifone Murray Yarım Fermuarlı Polar

    www.hepsiburada.com%2Fgrifone-murray-yarim-fermuarli-polar-p-HBV00000DJWM7&psig=AOvVaw2pQJAYVSj_oTWJWlcnKqpU&ust=1611144762767587


    Kabaca böyle ürünlere ya da softshell polarlara bakabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 19 Ocak 2021; 15:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Bende fazlasıyla terleyen bir insanım. Şöyle fp bir ürün var mı tavsiyeniz? Hem terletmeyecek hem üşütmeyecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel olarak ihtiyacınızı bilmiyorum ama sizin işinizi çözecek montların çok iyi nefes alabilirliğe sahip olması gerek. Ne yazıkki f/p ürünü olarak geçen hiçbir model iyi nefes alabilirliğe sahip değil. Sizin gerçek gore-tex astarlı ürünlere yönelmeniz lazım.


    Başlangıç olarak North Face Light Mountain çok iyi bir örnek olacaktır size. Bu nedenle size Decathlon trekking ceketi öneremem.


    Ama su geçirmez olma zorunluluğu yoksa istediğiniz orta kalınlıkta softshell ya da poları alabilirsiniz.


    Şimdi sizin için bakarken gördüm, indirime girmiş hâli günümüz için çok iyi fiyat ama halen Decathlon'un 2 katından fazla


    https://www.hepsiburada.com/the-north-face-mountain-light-triclimate-gtx-erkek-mont-siyah-pm-HB00000O10VZ


    https://www.decathlon.com.tr/travel-500-mont-id_8540394.html



    Gore-tex 27.000mm su sütununa sahipken bu değer travel 500 astarında sadece 5.000mm


    Yani gore-tex sizi kesinlikle kuru tutarken, travel ciddi yağmur altında bir süre sonra su alabiliyor.


    Daha önemlisi ise nefes alabilirlik değerleri, gore-tex'te bu değer mountain light'taki astarda kabaca 20.000g/m2/24 saat iken travel'da 5.000 civarında (resmi bir bilgi olmasa da aralığı bu)


    Yani teorik olarak 4 kata kadar nefes alabilirlik farkı var.


    Nefes alabilirlik demek daha az terlemek demek, size elbette ki 4 kat daha fazla terlersiniz demiyorum ama gerçek gore-tex astarlı bir ürün alırsanız çok daha az terleyeceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.


    Ancak gore-texler asla F/P ürünleri değildir, en ucuzu 1000-1500 lira aralığında olup 5000 liralara kadar çıkabilirler (hatta özel markalarda 750-900 dolarlara kadar görebilirsiniz yurt dışı fiyatında bile)



    Bu nedenle başlangıç noktası olarak light mountain modelini baz almanızı öneririm, Ankara dâhil tüm büyükşehirlerimiz için isviçre çakısı gibi bir monttur. Ancak doğu anadolu ve 2000 metre üstü rakımlı yerleşkelerde daha iyisini gerektirir (içinde 550 fill dolgu kaz tüyü iç mont bulunmaktadır çünkü)





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle tekrardan çok teşekkür ederim. Sizi bunaltmadan kısaca sorumu sorayım. Dediğiniz yeleği alacağım, bu üşümemi durdurmada yeterli olur mu ? Bu montla birleştiğinde iyi iş çıkarabilirler mi ?

  • FearLıfe kullanıcısına yanıt

    Başka markaların da yelekleri olabilir elbette, özellikle motorcuların kullandığı yelekler tam da dış kat içine giymek için tasarlanmış ince ama rüzgâr kesen ürünlerdir.


    https://www.drdmotorbikes.com/tucano-urbano-100-windbreaker-yelek


    https://www.drdmotorbikes.com/spidi-thermo-vest-yelek


    Bunların ikisi de north face/columbia ayarında markalar.


    İşinize şöyle yarar; rüzgâr aldığınız her anda farkı hisseder ancak rüzgârsız soğuklarda pek fark hissetmezsiniz.


    Sıcak olmanızı sağlayan şey içinizde tuttuğunuz hava miktarıdır, kaz tüyü ne kadar fazlaysa o kadar sıcak hava barındırırsınız.


    İkincisi de bu havayı soğuktan korumaktır, burada da miktardan sonra rüzgâr direnci işin içine girer.


    Özetle;


    Bu yelek bir ince polar gibi ekstra ısınma sağlamaz (özellikle attığım streç polarlar gibi) ANCAK rüzgârlı durumlarda bir ince polara göre kat kat daha iyi sizi korur ve sıcak kalmanızı sağlar. Rüzgâr yoksa ise polar daha iyidir, ancak yelek de gene bir miktar ısıtacaktır.


    Bu yüzden ben olsam yelek alıp denerdim gerçekten. (kollarınız çok üşümediyse)





  • Ben bilgilendirmeyi genel olarak yaptığım için ilk mesajı gören herkes birşeyler anlasın istedim kusura bakmayın,


    sizin için şu dediğinizden sonra önerebileceğim iki yöntem var;


    https://www.a101.com.tr/ev-yasam/erkek-mont-softshell-siyah-m/


    Ucuza softshell alıp, büyük boy alıp, içine ek polar-ince kazak giymek. Yağmurda ise şemsiye ya da dış kat olarak ekstra ince yağmurluk kullanmak


    https://www.hepsiburada.com/2as-sanford-erkek-softshell-mont-p-HBV00000VHXFI


    Biraz daha para verebiliyorsanız bu tarz bir yerel üretim softshell almak ve 5-10 boyunca rahatça kullanmak + gene içine ince polar giymek ve yağmurda dış kat kullanmak.





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Üstad uzun zamandir takup ederim seni.

    Verdiğin bilgiler için kendi adına teşekkür ederim sayende outdoor giyiminde güzel bilgilerim oldu ve onlara göre giyinmeye başladım.

    Emeklerin için saygilarimi sunarım.

    Sana bir sorun olacaktı üstad.

    Bu orta katman polar meselesine ne diyorsun sağlığa olan etkisi kullanıp kullanmama konusunda hala karar aşamasındayım.

    Fiyat olarak uygun performans olarak evet hafif ve sıcak tutuyor ama uzun vadede sağlığa olan etkisi hakkında görüşlerini bilmek isterim.

    Görüşlerine göre orta katman olarak polar kullanmayı düşünüyorum önerebileceğin marka olursa da bu önerilere açığım.

    Şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Geçen sene Columbia Delta Ridge furyası başlatmıştık adeta ama ben alamamıştım. Şimdi soğuklar gelince yeniden aklıma düştü böyle mont almak :) delta ridge 1300 civarına var. Kar yağdı havalar iyice soğudu. Bu karlı yağmurlu -10 lu havalarda üşütmeyecek hesaplı bişeyler var mı acaba? Genellikle yağmur altında kalmıyorum, süper yağmur korumasına gerek yok. Rüzgarlı havalarda rüzgarı biraz kesse, -15 civarına kadar beni sıcak tutsa yeter. North Face in iki katlı (polar+rüzgarlık sanırım) ürününü paylaşmışınız 1000 küsüre. Acaba Delta Ridge o iki kat mont yerine tek başına güzelce korumaz mı? Hem şık, hem hafif model.


    EDIT: Hocam Almanya sitesinde 85€ ya düşmüş. 800 lira civarına bu alınır mı yoksa 3 in 1 North Face paylaşmışınız sanırım. Yoksa yurt dışından ucuza bulursam onu mu almalıyım? Delta Ridge baya hafif kullanımı günlük kolay olacak ama diğeri sanki kat kat bi zor gelecek gibi. Tabi sizin fikriniz önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan Meral -- 23 Ocak 2021; 17:24:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

    Hocam çok uzun bir cevap yazıyordum ne yazık ki silindi şu an tekrar yazacak kafayı da bulamıyorum yazık oldu yedek almıyor çünkü DH yeni formatta.


    Öncelikle teşekkürler, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Size de yardımcı olduysam ne mutlu :)


    Polar aslında gore-tex gibi bir marka ama biz şardonlu kumaşlara genel olarak polar diyoruz (havlanmış kumaş). Petrol bazlı ve 1980lerden beri kullanılıyor.


    İç katta olduğu gibi tenle temasa karşı herhangi bir olumsuzluğu görmedim. Orta kat oldukları için bu durum pek denk gelmiyor.



    Ben 2000'lerden beri kullanıyorum, özellikle alerjisi olan biri olmadığı sürece bir sıkıntı yaşayan görmedim-duymadım. herhangi bir global makaleye denk gelmedim. Bu tavalarda teflon kullanımı gibi bir kanserojen etki üzerinden tepki çekmedi. İç kullanımdaki ürünlerde bile pek duyduğum bir durum değil.


    Ancak bu petrol bazlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor ancak ürünlerin özellikle markaları olanları zaten sağlık testlerinden geçiriliyor malzemelerde. Bu yüzden ben kullanmanızda bir sakınca görmüyorum.




    Size en klasik örneğini atacağım;


    https://www.hepsiburada.com/millet-millet-wild-alps-polartec-thermal-200-ceket-gri-miv8016-4003-p-HBV00000I849Y


    200 ilmekli klasik polar mont. Dış kat ya da orta kat olarak rahatlıkla kullanılabilir.


    https://www.hepsiburada.com/the-north-face-m-zermatt-full-zip-h-nf00cf98ks71-ceket-p-HBV00000O3L5S


    yün/polyester karışım dış kat bir polar ceket. Özel bir ürün. Yün olması sayesinde softshell yapısı olmasa bile yağmura karşı dirençli ve oldukça yüksek yalıtımlı.



    Notlar:


    -Polarlar 100-200-300 denier gibi ilmek yoğunluklarıyla gelir. Bu yoğunluk arttıkça yalıtım artar

    -Kalın olması rüzgâr geçirmez olması anlamına gelmez. Bunun için windblock-windpro-power shield gibi ek teknolojileri olması gerekir

    -düşük ilmek miktarına karşın yoğun ısıtan modellerin teknolojilerinden biri thermal pro'dur.

    https://www.k2outdoor.com.tr/urun/tnf-radium-hiloft-thermal-pro-ceket


    -Fazla su tutmaz, hızlı kururlar

    -Kalınlıklarına göre yalıtımları çok yüksektir

    -Ana markası gore-tex gibi polartec'tir. Polar markasının sahibidir.





  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.