Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.943
Cevap
185
Favori
244.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.facebook.com/Park-Lostra-150498074987518/

    Botlarda vibram taban tamiri yapılıyor. Türkiye'de bulunması çok zor bir hizmet. En baba outdoor mağazasının bile el atmayacağı bir hizmet.

    Bilginiz olsun.
  • Cogu ayakkabi taban degistirmiyor zaten, ayakkabinin kendisi gitmiyor taban degistirecek kadar.



    Sadece hanwag yapiyor bunu, tabanlarda sorun olursa hanwagle iletisime gecip ayakkabi tabanlarini degistirebilirsiniz, vibram solenun fabrika fiyatindan ucretlendirme yapiliyor.



    Hanwag in cogu ayakkabisi taban degisitirilebilir olarak geliyor. Su an alaska modelini kullaniyorum, oldukca rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REV0 R kullanıcısına yanıt
    Yahu adamların siteye baktığımda marka marka ürün var gayet :).

    Bence "resmi olarak" değiştirmiyorlar sadece. Bu arkadaşlar bulmuş bir yolunu ;)

    Ayrıca sormaktan ne zarar gelir ki, adamlar en fazla fotosunu ve modelini ister. Oluru var mı yok mu söyler, yani bu kadar zor ve bu kadar nadir bir işlemde, çözüm olabilir diyorum, siz "yok ya bi tek x marka olur gerisi yalan" diyorsunuz :).

    Sorup öğrensinler yani, bilgi amaçlı paylaştım. Adamlarla çalışmadım bile hiç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 4 Mayıs 2017; 11:34:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohzman

    Yahu adamların siteye baktığımda marka marka ürün var gayet :).

    Bence "resmi olarak" değiştirmiyorlar sadece. Bu arkadaşlar bulmuş bir yolunu ;)

    Ayrıca sormaktan ne zarar gelir ki, adamlar en fazla fotosunu ve modelini ister. Oluru var mı yok mu söyler, yani bu kadar zor ve bu kadar nadir bir işlemde, çözüm olabilir diyorum, siz "yok ya bi tek x marka olur gerisi yalan" diyorsunuz :).

    Sorup öğrensinler yani, bilgi amaçlı paylaştım. Adamlarla çalışmadım bile hiç.

    Benim oyle bir iddiam olmadi hocam sen mesaji yanlis anlamissin.



    Resmi olarak cogu marka ilgilenmiyor dedim, facebook linki verdigin arkadaslarin marka ayakkabilarin tabanini degistirdigini anlayacak kadar zekam var sorun yok



    Kendi tecrubemi yazdim ben. Resmi yollardan ayakkabi garanti icinde olsa bile Lowa meindl solomon gibi markalar ayakkabi tabanini degistirmiyor, 1 yillik olsa garantisi 5 yillik olsa bile ayni sorun. Hanwag resmi olarak yapiyor dedim, olay bundan ibaret. Yoksa benim de sponsorluk anlasmam yok hanwagla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhabalar

    4 mevsim giyebileceğim goratex malzemeden ayakkabı arayışındayım. terekkingciyim. tavsiyelerinizi beklerim

    ydsye ne dersiniz ???
  • Sayın Ohzman merhaba,

    Yazınız büyük bir zevkle okudum. Gerçekten çok bilgilendirici olmuş. Teşekkürler. Benim de size sormak istediğim bir iki konu var. Sizi çok yormadan aşağıda belirtmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.

    Trekking- Başlangıç orta seviye ilk etapta giysi tavsiyeleriniz nelerdir acaba ? Benim için önemli olan yüksek kalite ve uzun süreli kullanım. Bot olarak geçen sene salomon Quest 4D 2 GTX almıştım. Arazi orman kayalık kaygan zemin ve suda test ettim. Hiçbir problem yaşamadım. Fakat elbise olarak profesyonel ekipmanım yok maalesef. Kısaca tam takım yazlık/kışlık önerileriniz ne olabilir ?

    Kayak- Amatörüm. Genelde decathlon ürünlerin kullandım ve bir sıkıntı yaşamadım. Aldıklarımı kullanmaya devam edeceğim. Fakat ikinci bir set yapmak isiyorum.( full set,gözlük eldiven dahil ) makul(-üst segmente yakın ) fiyat/yüksek performans ne önerebilirsiniz? Bir de kayak ayakkabısı flex/90-100 olarak uzun yıllar kullanabileceğim iyi kalitede bir ürün için hangi markaya bakmalıyım ?

    Biraz uzun olduğunun farkındayım ama uygun bir zamanınızda bana fikir verebilirseniz sevinirim. İyi akşamlar dilerim.

    Taner




  • suvari1984 S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Öncelikle kolay gelsin ve iyi eğlenceler outdoor maceralarınızda :)

    ve Challenge accepted! :P

    trekking orta seviyede ilk önereceğim şey sezon sonu north face gibi markalardan daha ucuza full fermuarlı polar (kapüşonsuz) ve dış kat olarak durumunuza göre gerçek gore-tex ya da markanın kendi nefesalabilir astarlı ürününü tercih etmeniz.

    1. uygun fiyatla halletmek istiyorsanız North Face 3-in-1 montlardan alın. İçi zaten dediğim gibi polarlı
    2. daha üst düzey istiyorsanız North Face 3-in-1 light mountain modelini alın, dışı gerçek gore-tex içi de kaz tüyü polarlı. Ama ilk modele göre %50 pahalı olacaktır.
    3. herşeyi tek tek alarak da çözebilirsiniz. Bakmanızı tavsiye ettiğim diğer markalar millet, marmot, mammut, mountain hardware, vaude, löwe alpine. Daha uygun fiyatlılar da lafuma, salewa, jack wolfskin olacaktır.

    İlk başta iyi bir polar ve dış kat ile işinizi çözersiniz. Ama ben çoook nadir su geçirmez dış kat ile dolaşırım. En güzeli softshell ya da windstopper polar dış kat alıp, yedek olarak yağmurluk niyeti gore-tex bulundurmaktır. Bahsettiğim tüm markaların softshell ürünlerine de bakın. Su geçirmez değillerdir ama hafif yağmurlarda dayanırlar ve nefes alabilirlikleri çok daha iyi olduğu için az terletirler.

    Böyle bir model alacaksanız kapüşon büzgüsü, koltuk altı fermuarı, bir iç cebi, belki göğüs cebi ve büyük sağ sol içi fileli yan cepleri olmasına dikkat edin. Etek büzgüsü ve kollar için elastik/büzgü gergiler de artısı olacaktır. Bu kadar özelliğe sahip olanlar iç cep hariç alpinist modeldir, tamamen dağcılık ve trekking amaçlıdır. Hatta birçoğunda etek kısmının arkasının daha uzun olduğunu görebilirsiniz. Nedeni emniyet kemeri takıldığında erişim rahatlığı olması ve hareketlerinizde sırtınızın açılmaması içindir. Aynı tırmanış nedeniyle kolları da ekstra uzun ve hatta ele içten giren elastik bantları olabilir. Böylece kolları kaldırdığınzda (tırmanışta) hem kollar aşağı düşmez hem de montunuz yukarı kalkıp belinizi dış etkenlere açmaz. Marmot markasında mesala bu olay angelwing cut olarak geçer (melek kanat kesim :) )

    Bu üstte yazdıklarımı tüm montlarda ve bazı polarlarda göz önünnde bulundurabilirsiniz.

    Fonksiyon olarak yan ürünlerde güzel bir yün/polyester karışım- içinde ter bandı olan bere ve softshell bir eldiven öneririm. İç termal eldiven ve dış su geçirmez eldivenler çok az kullanılıyor ve dağcılık odaklılar. Softshell eldivenler gene çok amaçlı oluyor.

    polar-mont dışında özel bir pantolon önerim yok. Ben outdoor amaçlı su geçiren/hızlı kuruyan ve dış malzemesi kalın olan şeyler kullanıyorum. Çok ciddi yağmur yağacaksa ne yazık ki su geçirmez nefes alabilir pantolon tabi ki kullanacaksınız ama para harcamanızı önermiyorum buna. Softshell su kaydıran pantolonlar veya yağmurlu durumlar için decatlondan 100 liraya alabileceğiniz bir pantolon üstü yağmurluk iş görecektir. Yoksa outdoor genel amaçlı pantolon alın yeter.

    Aksi takdirde 400-500 liraya su geçirmez nefes alabilir astarlı üstteki markaların bir ürününü alacaksınız. Ben içinde yalıtım olmayan dışı soft-shell görünümlü ama aslında gerçekten su geçirmez olan bir mammut tur kayağı pantolonu kullanıyorum bu durumlarda. Size de çok haşır huşur etmeyen böyle bir şey öneririm.

    Tozluk alırken gore-tex alıp almamak bütçenize kalmış. Ben ya çok ciddi kalın fermuarlı ya da velctro bantlı (cırt-cırtlı) modeller almanızı öneririm. Vıcık vıcık çamur-kar harici, çakıl taşları dolu, çarşak dediğimiz oynak taşlık zemin ve derin/botun konçunu geçen sular harici kullanmayın. Gerek yok. Sadece ayağınızı daha fazla terletir. Salomon botunuz yeterince yüksek, orta seviye trekkinglerde ihtiyaç duymaz. İyi bir iç tozluklu outdoor pantolonla yağmurda ve büyük su birikintileri olan yollarda bile kullanmanız gerekmez. (iç tozluk pantolonların iç kısmında bulunan bir ek büzgülü alandır. Amacı tozlukla aynıdır ama dış tozluk kadar etkili değildir. Genelde kayak pantolonlarında bulunur.)

    Yaz için ince kış için kalın bir termal içlik alın. Termal içliklerin amacı hep sıcak tutmak değildir, aslında amaçları vücut sıcaklığını dengelemektir. Futbolcular bile bolca nike/adidas içlik kullanır bu yüzden.

    Bütçeniz varsa millet yoksa decatlondan alın. Outdoor yaparken iç-orta-dış katın hepsi nefes alabilir ve ter atabilir olmalı. En pahalı gore-tex mont + polar bile içinize pamuklu tshirt don giydiğinizde sizi terden kurtaramaz. Ter emici özellikli tshirtler, içlikler ve iç çamaşırları kullanın. Streç çok sıkmayan ama havlu boxer olarak geçmeyen ve kasıklarınızı saran iç çamaşırları kullanın. Pişik ve terden oluşacak rahatsızlıkları engeller. HAtta underarmour, mammut gibi markalarda bu ürünlerind fiberlerinde mantar oluşumu engelleyici iyonlar bile bulunur. Hatta bunu yenileyen, gümüş iyonlu içlik deterjanları bile vardır (toko underwear care). Yoksa decathlondan da alabilirsiniz gene uygun fiyata. Normal bir yerde de pamuktan çok modal ve lycra içeren ürünlere bakın.

    Çok üşüyorsanız kış için kaz tüyü yelek önerebilirim. Yoksa ben kalın içlik ince polar ve dış kat ile üşümeden rahat edebiliyorum. -20 altına iniyorsanız (kars sarıkamış, ağrı vb.) kaztüyü artık gerekecektir.

    Parka ve kayak montu gibi içindeki yalıtım astarı çıkmayan ve tek parça olan ürünlerden uzak durun. HAva ısınacak olursa çözümsüz kalırsınız.

    Kesinlikle az pamuklu ve bol destek ve rahatlatma noktalı doğa sporu çorapları da alın. Orta ve uzun bilekli olsunlar. Kalın bulmak kolaydır, yazın size ince-ter emen ve uzun olanlar lazım. Decathlon gene doğru adres.

    Bunun harici özel birşey şu an tam aklıma gelmiyor ama son bir tavsiyem olacak.

    İlk başta onu da alayım bunu da alayım demeyin. Tek bir genel ürünle (uygun fiyatlı ise) sizin için daha iyi olabilir. Çünkü hangi ürünlerle daha rahat ettiğinizi, hangisinin size daha uygun olduğunu bulmanız sizin kendi maceranız. Diğer türlü yelek alıp kullanmayabilir, polar alıp beğenmeyebilir, aldığınız gore-tex mont yerine 3te 1 fiyata aldığınız windstopper polarla ve üstüne muşamba yağmurluk ile tüm trekking vaktinizi daha mutlu geçirebilirsiniz.

    Yani aldıklarınızı dolaplara mahkum etmeyin. Bakın kullanın sonra öyle karar verin. İlk başta 3-in-1 mont alıp duruma göre polarıyla bile dolaşacak olursanız, bu sonradan sizin softshell modeller ile daha rahat edeceğinizi gösterecektir. Örnekler çoğaltılabilir ama ana mantığı anlatmış oldum sanırım.

    Çok iyi markaları da yazayım. Bulursanız ucuza kaçırmayın

    Giyim için arc'teryx, norrona, haglöfs, mammut
    Bot için la sportiva, scarpa, meindl
    İçlik için millet
    Teknik malzeme ve kafa lambası için petzl
    Ocak mutfağı ve kamp için MSR
    Baton için Leki
    Çanta için Deuter
    Çorap için Lorpen
    Uyku tulumu için mammut ajungilak
    Mat için thermarest
    El aletleri için gerber ve leatherman




    Kayak konusunda ne yazık ki ek bilgim yok ben snowboard kısmıyla ilgileniyorum ama şunu biliyorum. Bu sporlarda bot en ama en önemli şey. Kesinlikle La Sportiva ve Scarpa bakın. %95 TR'de bulamayacaksınız ama ben üst düzey bakacak olsam bir yolunu bulur getirtir denerdim. (exxposed.com dan La Sportiva Nepal Trek GTX aldım mesala) AMa numara çok kritik tabi, gidip denemek en önemlisi.

    Yoksa artık burada rossignol'e atomic'E kaldınız :) Kötü markalar değiller elbette ama diğerlerini görmüş olabilmenizi dilerdim. Ben gözlük olarak en geniş vizör ve renksiz ama aynalı modelleri beğeniyorum. Salice fishbowl önerebileceğim bir goggle modeli. Eldivenleriniz tek parça olabilir, iç orta dış kat olmasına gerek yok, ama yıpranmaya çok dayanıklı olsun ve sus tutmasın yoksa parça uçları pamuklanmaya ve yırtılmaya başlar. İşlem görmüş donmaz su emmez deri el ayalı, seramik ya da benzeri malzemeli korumalı (mammut pantolonumun paçaları aramid fiberlidir mesala. KAbaca kevlar olarak geçer yani çelik yelik malzemesidir, yırtılmaya ve kesilmeye karşı çok dirençlidir) olsun. Elinizi çok sarmasın yani hava yalıtımı da olsun veya rahat otursun diyebilirim. Sadece skipass vs. çıkartmanız gerekirse de eldiven çıkartmadan bunu yapabilin. TR'de burton markası yüksek fiyatlı ama iyi ürünler sunabilir. Keşke mammut eldiven bulabilseniz. Muhteşem çeşitli ve modüler ürünleri vardır. Belki millet de işinizi görebilir.

    Kayak montu alacaksanız bol özellikli, cepli, telefon cepli, kar etekli, kaskla kapatılabilen kapişon/hoodie li olsun. Dış malzemesinde ya genel olarak çok dayanıklı olsun ya da telesiyeje oturduğunuz noktalar değdiğiniz noktaları destekli olsun. TR'de millet de çok iyi kayak montları var. YOksa SPX mağazasında burton ve rossignola kalmanız gene mümkün. Arc'teryx ise bu konuda duayen. HErhalde sırf kayak için 30 modeli falan var adamların. Lütfen sitelerine göz atın.

    Ayrıca nette gezmeyi seviyorsanız konsept tasarımları olan mountain force'a sırf bir fikriniz olması amacı ile bakmanızı da öneririm.


    Benim için kayak tavsiyesindeki size özetim la sportiva ve scarpa markalar ama, lütfen bulmaya çalışın :)

    Asıl bu cevap uzun oldu gibi ;)

    Saygılar

    Edit: Kayakla ilgili koruma malzemelerini yazmamışım. Kesinlikle "impact shorts" olarak geçen darbe şortlarını tavsiye ederim. İçlerinde "d3o" ya da benzeri yumuşak ama darbe emici özelliği olan inovatif malzemeden olsun. d3o olanlar genelde turuncu renklidir, eldiven bere ve montlarda bolca görülür. Motorcular da kullanır. Normalde oyun hamuru gibidir ama darbe aldıklarında sertleşirler. örnek:https://www.youtube.com/watch?v=Nksi7yJu8Hk

    Kayak montlarında bunu kullandıkları oluyor, bulursanız tercih edebilirsiniz gene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 18 Haziran 2017; 13:59:44 >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Tekrar Merhaba ,

    Woowww ! Nasıl teşekkür etsem bilemedim. Bu yazı epey bir zamanınızı almış olmalı. Fakat müthiş derecede açıklayıcı olmuş! Diyecek bir şey bulamadım açıkçası. Ben tek tek alma yoluna gideceğim. Hepsini bir yerden değil de bulduğum en iyisini bir yerden, diğerini başka bir yerden alma taraftarıyım. Yurtdışından almak veye getirtmek problem değil fakat zaman meselesi, gidip denemek şart. Genelde ingiltereye gidip gelen biriyim ve Bulgaristan doğumlu olduğum için Bulgaristana. Zaman bulup gidebilirsem bu sene içinde her iki ülkede de araştıracağım öncelik sırasına göre. Kalite arttıkça maliyet artıyor.Toplamak biraz zaman alacak ama hayırlısı diyelim. Tekrardan elinize sağlık diyorum. Görüşmek üzere. İyi günler dilerim :)

    Taner



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suvari1984 -- 22 Haziran 2017; 0:28:51 >
  • Çok yararlı konu :)) Tesekkurler tavsiyeleriniz ve gorusleriniz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra Sırt çantalarından kullanan var mı ? High Sierra Appalachian 75

    amazon.com'linki
  • Golite tumalo marka ceketler hakindar bilgisi olan var mı ? Storm modelini yagmurluk olarak almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Praetor kullanıcısına yanıt
    merhabalar peki bu ayakkabı ağustosda nasıl olur. ayağı terletme durumu nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proterra merrell ayakkabıdan bahsediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamer0649 T kullanıcısına yanıt
    terletme yapmıyor, cilalı prüzsüz yüzeylerde kayma yapıyor özellikle ıslakasa epey tehlikeli de olabilir düz yüzeylerde. Onun dışında hala kullandığım bir ayakkabı memnunum.
  • @Ohzman

    Hocam size çok çok teşekkur ederım,çok faydalı bır konu olmuş. Sayenızde çok şey ögrendım, bu yazıyı okumadan once hıcbır sey bılmedıgımı fark ettım. Konuyu favorılerıme ekledım, bır sey alacagım zaman yıne buradan sorarım.
  • Sokakta günlük giyim için outdoor pantolon giyilir mi ? Siyah alsam outdoor oldugu bellı olmaz gibi sizce ? Kot pantolon terletiyor ve rahat değil o yüzden outdoor pantolon giymek istiyorum ama nasıl bakarlar ?
  • Bravo @Ohzman Konuyu takipteyim.
  • Selamlar

    Konuyla ilgili teknik bilgilere girmeden önce outdoor giyimin başlı başına bir bilim olduğunun altını çizmek gerek. Kişinin terleme pik noktası, soğuk havaya dayanıklılığı, malzemelerin kullanılacağı coğrafyanın hava koşulları gibi faktörler outdoor giyimde çok önemlidir. Yaklaşık 10 senedir outdoor giyimle yakından ilgileniyorum ve 2 senedir bu sektörde çalışıyorum. Markaların expedition serileri bulunmakta bunlar kesinlikle istanbul gibi senede toplam 15-20 gün sıcaklıkların sıfır derece ve altına düştüğü şehirlerde giyilmez ancak 700-800 fill kaz tüyü montu tüm kış boyunca havanın durumuna göre yeri gelince altınıza tshirt veya polar giyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Ben hard shell ceket olarak Millet Gore-tex 28.000 mm lik ceket kullanıyorum. Orta katman olarak North face nin submit serisi 700 fill ve 800 fill kaz tüyü montlarım mevcut. Geçen kış 6-9 ocak kar fırtınasında istanbulda kaz tüyü montun üzerine gore tex hard shell ceket kullandım. Yaklaşık 4 saat o fırtınada yürüdüm ne üşüdüm ne ıslandım ne de terledim. Pantolon olarak soft shell ve salopet tarzda ürünler kullanıyorum. Salopet biraz abartı oluyor sadece aşırı soğuk ve kar yağışlı havalarda mükemmel çalışıyor fakat diğer zamanlar soft shell pantolon işimi görüyor. İçlik olarak Millet tercih ediyorum. Özellikle polyester ve polyamid oranları eşit olanları tercih ediyorum hem koku yapmıyor hem vücut terini üst katmana rahatlıkla atıyor. Bot olarak yağışlı günlerde Lowa nin gore tex membranlı innox modelini kullanıyorum. Eğer araziye çıkacaksam veya şehir içinde hava çok soğuk ve kar yağışlı ise yine Lowa marka insulate dolgu malzemeli ve gore tex membranlı innox ice modelini tercih etmekteyim. Sırt çantalı bir yürüyüş yapacaksam hava koşulları ve arazi çok zorlu ise çarşak bantlı ve dışı tek parça deriden olan ve membranı göre tex olan botlarımı giyiyorum.

    Gördüğünüz gibi her koşul için farklı malzemeler gerekmekte ve bunları tecrübe ederek öğreniyorsunuz.

    Bu kış için mont olarak Arcteryx in Nuclei Ar modelini sipariş ettim, bu marka maalesef Türkiye'de bulunmuyor. Bir tanıdık vasıtası ile gümrüğe takılmadan getireceğim. Nuclei Ar modeli sentetik dolgu olup arcteryx markasına özel Coreloft dolgu kullanmakta. Ürün hem windstoper özellikli hemde dikişleri gore thermium denilen bantlarla lazerli olarak yapıştırıldığı için suya karşı çok dayanıklı. -10 derecede içinizde ince 100 micronluk bir polarla sıcacık kalinabiliyor. Fakat fiyatı kullandıkları teknoloji sebebiyle yüksek. Önümüzdeki seneden itibaren Arcteryx in Gore tex montlarını kullanma niyetim var. Özellikle Np70 M Teknolojili 3L gore tex teknik ceketleri dünya üzerindeki en dayanıklı yağmurluk ve rüzgarlık diyebilirim.

    Daha soğuk iklimi olan bir yere taşınsam Arcteryx Firebee parkasını alırdım, bu mont -30 derece sıcaklıkta içinizde tshirt ile sıcak kalma garantisi veriyor fakat istanbul için gereksiz bir ürün.

    Markaların kullandıkları teknolojileri ve deneyimledigim ürünlerin artı ve eksilerini bu başlık altına yazmaya devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

    Selamlar

    Konuyla ilgili teknik bilgilere girmeden önce outdoor giyimin başlı başına bir bilim olduğunun altını çizmek gerek. Kişinin terleme pik noktası, soğuk havaya dayanıklılığı, malzemelerin kullanılacağı coğrafyanın hava koşulları gibi faktörler outdoor giyimde çok önemlidir. Yaklaşık 10 senedir outdoor giyimle yakından ilgileniyorum ve 2 senedir bu sektörde çalışıyorum. Markaların expedition serileri bulunmakta bunlar kesinlikle istanbul gibi senede toplam 15-20 gün sıcaklıkların sıfır derece ve altına düştüğü şehirlerde giyilmez ancak 700-800 fill kaz tüyü montu tüm kış boyunca havanın durumuna göre yeri gelince altınıza tshirt veya polar giyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Ben hard shell ceket olarak Millet Gore-tex 28.000 mm lik ceket kullanıyorum. Orta katman olarak North face nin submit serisi 700 fill ve 800 fill kaz tüyü montlarım mevcut. Geçen kış 6-9 ocak kar fırtınasında istanbulda kaz tüyü montun üzerine gore tex hard shell ceket kullandım. Yaklaşık 4 saat o fırtınada yürüdüm ne üşüdüm ne ıslandım ne de terledim. Pantolon olarak soft shell ve salopet tarzda ürünler kullanıyorum. Salopet biraz abartı oluyor sadece aşırı soğuk ve kar yağışlı havalarda mükemmel çalışıyor fakat diğer zamanlar soft shell pantolon işimi görüyor. İçlik olarak Millet tercih ediyorum. Özellikle polyester ve polyamid oranları eşit olanları tercih ediyorum hem koku yapmıyor hem vücut terini üst katmana rahatlıkla atıyor. Bot olarak yağışlı günlerde Lowa nin gore tex membranlı innox modelini kullanıyorum. Eğer araziye çıkacaksam veya şehir içinde hava çok soğuk ve kar yağışlı ise yine Lowa marka insulate dolgu malzemeli ve gore tex membranlı innox ice modelini tercih etmekteyim. Sırt çantalı bir yürüyüş yapacaksam hava koşulları ve arazi çok zorlu ise çarşak bantlı ve dışı tek parça deriden olan ve membranı göre tex olan botlarımı giyiyorum.

    Gördüğünüz gibi her koşul için farklı malzemeler gerekmekte ve bunları tecrübe ederek öğreniyorsunuz.

    Bu kış için mont olarak Arcteryx in Nuclei Ar modelini sipariş ettim, bu marka maalesef Türkiye'de bulunmuyor. Bir tanıdık vasıtası ile gümrüğe takılmadan getireceğim. Nuclei Ar modeli sentetik dolgu olup arcteryx markasına özel Coreloft dolgu kullanmakta. Ürün hem windstoper özellikli hemde dikişleri gore thermium denilen bantlarla lazerli olarak yapıştırıldığı için suya karşı çok dayanıklı. -10 derecede içinizde ince 100 micronluk bir polarla sıcacık kalinabiliyor. Fakat fiyatı kullandıkları teknoloji sebebiyle yüksek. Önümüzdeki seneden itibaren Arcteryx in Gore tex montlarını kullanma niyetim var. Özellikle Np70 M Teknolojili 3L gore tex teknik ceketleri dünya üzerindeki en dayanıklı yağmurluk ve rüzgarlık diyebilirim.

    Daha soğuk iklimi olan bir yere taşınsam Arcteryx Firebee parkasını alırdım, bu mont -30 derece sıcaklıkta içinizde tshirt ile sıcak kalma garantisi veriyor fakat istanbul için gereksiz bir ürün.

    Markaların kullandıkları teknolojileri ve deneyimledigim ürünlerin artı ve eksilerini bu başlık altına yazmaya devam edeceğim.

    Hocam madem sektorun icindesin, bir sorunum var ayakkabilarla ilgili.

    Normal ayakkabi giyemiyorum ben; koseledir, timberlanddir falan filan bu ayakkabilar berbat ediyor bunyeyi. Careyi Lowa'da buldum, asagi yukari 10 senedir Lowa kullaniyorum simdiye kadar 3 tane renegade eskitmisimdir. Sehir icinde de kullandim, daga yuruyuse giderken de kulladik.

    Lakin sorun su ki, lowa gunluk kullanimda cok ileri goturmuyor, tabanlarin malzemesiyle alakali, betonu sevmiyor, eriyorlar. Hem Lowa kalitesinde olup hem de uzun sureli goturecek bir ayakkabi bulamadim acikcasi, lowa'nin son serisi maksimum 1 sene goturdu, tabanlarinda yer yer erime var an itibariyle.

    Eylul ekim gibi 4cu cifti alacagim, dag vs. icin Hanwag Alaska GTX var halihazirda. Lakin sehir ici kullanim icin bulamadim bir sey. En son Timberland bot denemek istedim onun sonunda da ayaklar kanadi, durum ciddi acikcasi. Her sene Lowa almaktan baska bir cozum bulamadim ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: REV0


    quote:

    Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

    Selamlar

    Konuyla ilgili teknik bilgilere girmeden önce outdoor giyimin başlı başına bir bilim olduğunun altını çizmek gerek. Kişinin terleme pik noktası, soğuk havaya dayanıklılığı, malzemelerin kullanılacağı coğrafyanın hava koşulları gibi faktörler outdoor giyimde çok önemlidir. Yaklaşık 10 senedir outdoor giyimle yakından ilgileniyorum ve 2 senedir bu sektörde çalışıyorum. Markaların expedition serileri bulunmakta bunlar kesinlikle istanbul gibi senede toplam 15-20 gün sıcaklıkların sıfır derece ve altına düştüğü şehirlerde giyilmez ancak 700-800 fill kaz tüyü montu tüm kış boyunca havanın durumuna göre yeri gelince altınıza tshirt veya polar giyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Ben hard shell ceket olarak Millet Gore-tex 28.000 mm lik ceket kullanıyorum. Orta katman olarak North face nin submit serisi 700 fill ve 800 fill kaz tüyü montlarım mevcut. Geçen kış 6-9 ocak kar fırtınasında istanbulda kaz tüyü montun üzerine gore tex hard shell ceket kullandım. Yaklaşık 4 saat o fırtınada yürüdüm ne üşüdüm ne ıslandım ne de terledim. Pantolon olarak soft shell ve salopet tarzda ürünler kullanıyorum. Salopet biraz abartı oluyor sadece aşırı soğuk ve kar yağışlı havalarda mükemmel çalışıyor fakat diğer zamanlar soft shell pantolon işimi görüyor. İçlik olarak Millet tercih ediyorum. Özellikle polyester ve polyamid oranları eşit olanları tercih ediyorum hem koku yapmıyor hem vücut terini üst katmana rahatlıkla atıyor. Bot olarak yağışlı günlerde Lowa nin gore tex membranlı innox modelini kullanıyorum. Eğer araziye çıkacaksam veya şehir içinde hava çok soğuk ve kar yağışlı ise yine Lowa marka insulate dolgu malzemeli ve gore tex membranlı innox ice modelini tercih etmekteyim. Sırt çantalı bir yürüyüş yapacaksam hava koşulları ve arazi çok zorlu ise çarşak bantlı ve dışı tek parça deriden olan ve membranı göre tex olan botlarımı giyiyorum.

    Gördüğünüz gibi her koşul için farklı malzemeler gerekmekte ve bunları tecrübe ederek öğreniyorsunuz.

    Bu kış için mont olarak Arcteryx in Nuclei Ar modelini sipariş ettim, bu marka maalesef Türkiye'de bulunmuyor. Bir tanıdık vasıtası ile gümrüğe takılmadan getireceğim. Nuclei Ar modeli sentetik dolgu olup arcteryx markasına özel Coreloft dolgu kullanmakta. Ürün hem windstoper özellikli hemde dikişleri gore thermium denilen bantlarla lazerli olarak yapıştırıldığı için suya karşı çok dayanıklı. -10 derecede içinizde ince 100 micronluk bir polarla sıcacık kalinabiliyor. Fakat fiyatı kullandıkları teknoloji sebebiyle yüksek. Önümüzdeki seneden itibaren Arcteryx in Gore tex montlarını kullanma niyetim var. Özellikle Np70 M Teknolojili 3L gore tex teknik ceketleri dünya üzerindeki en dayanıklı yağmurluk ve rüzgarlık diyebilirim.

    Daha soğuk iklimi olan bir yere taşınsam Arcteryx Firebee parkasını alırdım, bu mont -30 derece sıcaklıkta içinizde tshirt ile sıcak kalma garantisi veriyor fakat istanbul için gereksiz bir ürün.

    Markaların kullandıkları teknolojileri ve deneyimledigim ürünlerin artı ve eksilerini bu başlık altına yazmaya devam edeceğim.

    Hocam madem sektorun icindesin, bir sorunum var ayakkabilarla ilgili.

    Normal ayakkabi giyemiyorum ben; koseledir, timberlanddir falan filan bu ayakkabilar berbat ediyor bunyeyi. Careyi Lowa'da buldum, asagi yukari 10 senedir Lowa kullaniyorum simdiye kadar 3 tane renegade eskitmisimdir. Sehir icinde de kullandim, daga yuruyuse giderken de kulladik.

    Lakin sorun su ki, lowa gunluk kullanimda cok ileri goturmuyor, tabanlarin malzemesiyle alakali, betonu sevmiyor, eriyorlar. Hem Lowa kalitesinde olup hem de uzun sureli goturecek bir ayakkabi bulamadim acikcasi, lowa'nin son serisi maksimum 1 sene goturdu, tabanlarinda yer yer erime var an itibariyle.

    Eylul ekim gibi 4cu cifti alacagim, dag vs. icin Hanwag Alaska GTX var halihazirda. Lakin sehir ici kullanim icin bulamadim bir sey. En son Timberland bot denemek istedim onun sonunda da ayaklar kanadi, durum ciddi acikcasi. Her sene Lowa almaktan baska bir cozum bulamadim ben.



    Selamlar
    Lowa Renegade'nin uzun konçlu olan modelleri takdir edersiniz ki vibram tabandan yapılmakta ve vibram taban tam olarak kauçuk oranı çok yüksek ve haliyle sert bir malzemedir. Kayalık, volkanik ve buzul alanlarda çok başarılı olmasına rağmen asfaltta vibram taban denge problemleri çıkartır ve kullanım ömrünü azalmaktadır. Hem şehirde hem arazide uzun süreli rahatlık sağlayacak botları hiç bir firma üretemiyor ancak elika grip ve kontak zone grip denen tabanlar hem arazide hem şehirde vibram tabana göre daha kullanılabilirdir. Lowa markasının Türkiye distribütöründe çalışmaktayım ve diğer marka outdoor ayakkabılarınıda yakından inceliyorum konu ile ilgili her zaman yardımcı olurum.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.