Şimdi Ara

Ötv'siz Araç Alıcam tavsiyeleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz alakasız bi seçim oldu galiba ama Mercedes Cla almaya karar verdik :D

95,200 lira anahtar teslim fiyatı ötvsizde 57.000 falan oluyo galiba ama 3-4 sıra bekleme durumu söz konusu gibi bişey var diyolar o araba için

sizce nasıl araba ?
  • Kardeş engelli ile araç alımında en fazla verebileceğin limit 70.000 TL değilmi yani devlet sana diyor ki yav kardeşim sen bu aracı engelliye almıyormusun engelli adama ne gerek bu kadar hız yapan araba al sana 70.000 TL limit diyor.

Ben böyle biliyorum en azından.

Edit : CLA demişsin araç tasarım olarak hoş ancak forumda çoğu kişinin dediğine göre ve resimlerde bakarsan fark edebilirsin aracın arka kapı kesimine bir bak çok ufak arka koltukla ön koltuk mesafesi çok dar olduğu söyleniyor özellikle uzun boylu bur insan için sıkıntı yaratabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIF -- 31 Ağustos 2013; 16:25:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bizim aracı sahibindene koyduk ilan yayınlansın forumdada paylaşıcam linki
  • Yani kardeşim benimde teyzem var engelli el ayak tutmuyor yatalak konuşma çok ağır bizde engelli ile araç almayı düşüyoruz ama tabi o kadar pahalı araçlar değil Golf,Leon,Octavia felan bakıyoruz birde bilmem biliyormusunuz vergidende muaf oluyorsunuz 5 yıl boyuncaydı sanırım park sorununuz olmuyor gene iSPark sanırım para vermiyorsun.

cla nın vergisi 800 küsur bişeydi vergi konusunu araştırıyım bi iyice

ama şu park olayı iyi olmuş :D

geçmiş olsun bu arada

ilan yayınlanmaya başlamış link paylaşımı yasak mı bilmiyorum yasaksa editlensin
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-trafige-2012-cikisli-2011-model-ilk-sahibinden-yeni-kasa-lpgli-136152915/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 31 Ağustos 2013; 16:42:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

Orijinalden alıntı: solwied

Mnr980 bilgiler için teşekkürler konuyu asıl açmamdaki amaç oydu aslında neyse

Kaygerya onları zaten 3 aşağı 5 yukarı düşünmüştük yani göze aldık bazı şeyleri ama

şuan senin dediğinde mantıklı raporu aldık şimdi araç seçicez bi an önce almayı düşünüyoruz ama

lüks araç mı 1 tane yoksa senin dediğin araçlardan 2 tane mi alsak o konuda yorum bekliyoruz

Bir raporla 2 araç nasıl oluyor? Ayrıca devletin özürlüler için tanıdığı bu hakkı sonuna kadar destekliyorum bununla birlikte , ihtiyacı aşan lüks araçların alınmasını doğru bulmuyorum. Çünkü her istismar hak kaybı getirir bizim memlekette, bu indirim istismar ediliyor denip özürlü insanları ondan da mahrum ederler diye korkuyorum..

Maalesef ülkemizde bu pozitif ayricalik bile istismar ediliyor. Bir akrabamiz bu sekilde arac aldi, gecen gün konustuk da bu istisnadan yararlanmak icin özürlü cocuklari nüfuslarina alan haysiyetsiz insanlar dahi varmis memlekette

• quote:

yok kardeşim eskiden 1.6 motor yada 4x2 sınırı vardı bu sene o sınır 1900cc ye çıkartılmış tek kısıtlama bunlar

bizim aracı sahibindene koyduk ilan yayınlansın forumdada paylaşıcam linki

1900 cc olduğuna emin misin?

mustafa istismardan kastın lüks araç ise ben bunun istismar olduğu konusuna katılmıyorum her birey maddi durumuna göre alır aracını parası olan kimse gidipde kuş sınıfı arabalara binmez

ikinci dediğini yapanlarda yüzünden bu ülkede ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını karşılayamıyo ya çok üzülüyorum böyle şeylere engelliler için olan bu uygulama çok güzel ama malesef bazı açıkları var bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 31 Ağustos 2013; 19:14:49 >

evet bu sene 1900e çıkmış dizel araçlarında alınabilmesi için

mustafa istismardan kastın lüks araç ise ben bunun istismar olduğu konusuna katılmıyorum her birey maddi durumuna göre alır aracını parası olan kimse gidipde kuş sınıfı arabalara binmez

ikinci dediğini yapanlarda yüzünden bu ülkede ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını karşılayamıyo ya çok üzülüyorum böyle şeylere engelliler için olan bu uygulama çok güzel ama malesef bazı açıkları var bu şekilde

Benim istismardan kastim bahsettigim davranisti, yani sirf vergi indiriminden yararlanmak icin engelli bir cocugun nüfusta üzerlerine alinmasi.
    Kastim lüks arac alunmasi degildi, aksine keske daha güvenli, daha lüks araclar tesvik edilse hem engelli kardeslerimiz hem tüm halkimiz icin.

• bu arada sınır 1600 müş çok özür dilerim

cla style paket bulabilceğimiz bi bayi biliyo musunuz aramadığımız yer kalmadı ama kapora alımları bile şubattan başlıyo :(

• arkadaşlar %100lük rapor var cla marttan önce almamız zor gibi sizce beklemek mi daha uygun yoksa o klasmanda başka bi araba mı

bide şöyle bişey var allah gecinden versin ama %100 rapor ne demek biliyosunuz
    o konu halloldu ama araç sipariş durumundayken bişey olursa aracı kapora ve araç güme gidiyo

sizce X1parasına değer bi araç mı 3.16i ile aynı fiyatta sizce 3.16i mi daha mantıklı yoksa X1 mi

x1 daha daha kullanışlı ama 3.16ide daha donanımlı
  • Hocam siz önce bi segment belirleyin,hangi özellikler istediğiniz belirleyin. 3.16i,X1,1.16i 3 tane apayrı araba ne yaptınız ÖTV olmayınca onu da alayım bunu da alayım hepsini alayım moduna girdiniz herhalde Bi sakin kafayla ne tarz birşey istiyorsunuz hangi segment benzinli mi dizel mi otomatik mi manuel mi tek tek bunları belirleyin bir.

Ee kardeşim maddi durumun iyiyse raporu devreye sokmadan gidip 60.000 TL'ye araç alsana !! Yok ama olmaz devlet bir hak vermiş illa faydalanacaksınız..

Bu yapılan milletvekili çocuğunun Başbakanlık bursu almasına benzer, ya da bir kuyumcunun gidip Valiliğin yoksullar için yaptığı yardıma başvurmasına.

Çevrenize dönün bakın engelli plakalı araçların içinde çok nadir gerçekten engelli olan veya engelli yakınını hastaneye götürüp getiren. Çoğu ruhsat sahibi yakınını arabaya hiç bindirmemiştir bile. İşyerinde 2 tanıdığım var, biri yatalak dedesinin diğeri gözleri görmeyen ablasının üzerine sırf az para ödemek için araç almış. Ne ÖTV ne MTV ödüyorlar, lafa gelince de bunlardan vatanseveri yok..

Gerçekten durumu normal olanları tenzih ediyorum. Engelli insanlara devletin daha fazla imkan sağlaması gerekiyor. Bu yazdıklarım benim şahsi düşüncemdir, belki de ben yanlış düşünüyorum. Şimdi bu benim mesajımı da alıntılayıp abuk subuk cevap yetiştirmeye kalkışmasın kimse, polemiğe girmeyeceğim.

• Hep böyle oluyor zaten ülkede . Ne zaman devlet bir yerden açık bıraksa hemen suistimal . 2 gün sonra kaldırıldığında gerçekten ihtiyacı olanlara çok ama çok yazık olacak . O zaman bu sistemi suistimal eden herkes onların hakkını nasıl ödeyecek çok merak ediyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine -- 8 Eylül 2013; 1:16:26 >
    Newton’dan daha büyük bilim insanları vardır. Tüm bunları bilebiliyoruz, çünkü DNA’mıza bakarak var olabileceğini bildiğimiz insanların sayısı,
    gerçekte var olanların sayısından çok daha fazladır. Bu baş döndürücü olasılıklara karşılık, siz ve ben, tüm sıradanlığımızla, buradayız.”
  • Pyromania. kullanıcısına yanıt
    hocam ondan değilde bi karar veremedik 3.16i yi eledik aslında kriterlerimiz dizel otomatikti ama arabaya göre kriterlerde değişebiliyo dizel kriteri kalktı gibi

ama dün gittiğimiz bmw bayinde mini countrymande vardı 85.000e oda çok hoşumuza gitti X1 yada o diye ikileme girdik şimdide ikisininde içi çok geniş rahat ama mini verdiğimiz parayı hak eder mi yada bizi zarara sokar mı orası muamma biraz

internetten alınmış iki ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-bmw-bmw-x1-premium-selection-1.6i-sdrive-136515859/detay (bunun kırmızısıda olabilir)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mini-samnu-dan-2011-mini-cooper-countryman-1.6-128408397/detay

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.