< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (228. sayfa)

-
-
Misal insanın imkanı varsa karoq ya da kodiaq da alabilmeli. Yerli üretim ile sınırlamak doğru değil. Babam alçak arabaya inip binerken çok zorlanıyor örneğin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Limitlere takılmayın, çoğu bayi takılmıyor çünkü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bayiler limitlerini sadece muaf araç alacakları kaziklamak icin kullaniyor.
Ornegin arac liste fiyati 467 lira.
Normal bir kullanici gidip pazarlikla bu araci rahatlikla 440 450 alabilir. Ayni sekilde muafiyetli alana 250 den verse ayni kârı yapacak bayi.
Ama muafiyetle alan söz konusuysa dur bakalim diyorlar.
Sen zaten ucuz alıyorsun. Sana liste fiyatindan 1 tl inmem. Üstüne opsiyon adi altında seramik kaplama vs dayarlar. 2 3 binlik şeye 10 15 te oradan alirlar.
Faturayi 450den kesip bu itv muafiyeti ile 250 bin demek üstüne 30 40 bin isterler
Arac birden 280 üstüne çıkar.
Kisaca ben 30 40 dan aşağı haraç isteyen bir yer görmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frzstate -- 5 Nisan 2022; 20:1:28 >
İnşallah en kısa zamanda seni de aramıza bekleriz :) milyonluk araç almaya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vermeyende var. Limiti az aşınca vermeyende var. Ben bu işi çözemedim. Veren nasıl yapıyor vermeyen neyden korkuyor?
Gümrük giriş fiyatına göre verip vermemezlik yapıyorlar.
Şöyle ki aracın gümrük giriş fiyatı vergi dahil 450.500den fazla ise asla veremiyorlar. çünkü arabayı zararına satamıyorlar. öyle gösteremiyorlar yani.
fakat gümrük giriş fiyatı 450.500den az ise arabanın normal liste fiyatı isterse 600 olsun yine de verebilirler.
bunun harici az da olsa böyle bi şansı olduğu halde yapmayan bayiler vardır etik vs. (ben görmedim ama)
ama satışların çoğu ötv muaf olduğu için bayiler araçları muafiyete sokmaya uğraşıyorlar. ötv muaf araçtan da zaten normal satıştan daha fazla para kazanıyorlar.
-
Gümrük olayını bilmiyorum ama bu limiti bahane edip milletten sağlam para vurdular.
Limiti geçiyor ama yine de yardımcı oluyoruz cümlesini duyduysanız, en az 30 40 bin haracı hazırlayın.
Alacağınız aracı buldunuz diyelim üstelik limit altı liste fiyatı korkmayın sizi de kazıklıyorlar.
400 binlik araca 250 istiyorlar.
O kadar da rahatlar ki isterken bir denetleme bir ceza mekanizması falan olduğunu sanmıyorum.
Sanki adamlara emir verilmiş tuttuğunuzu .... diye. durum bu malesef
-
Evet cogu böyle ama biz bu sekilde limit üstü araci
uygun bi fiyata alabildik. Bayi bayi sormak gerekiyor.
Ben bakarken bayiden bayiye 30-40 bin kadar
oynuyordu fiyatlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cream cheese -- 6 Nisan 2022; 16:34:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muafiyete giren araç sayısının iyice azalmanın yanında giren bir avuç aracı da bulmak imkansız neredeyse, hiçbir yerde araç yok(istanbul). Pazartesi günü Dacia Stepway'e kaparo verecekmiş artık babam, 2-3 haftadır arabasız kaldı artık dayanamadı, anca bunu bulabildi(büyük araç tercihti). Ona da Mayıs başı-ortası gibi gelir diyor bayii.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 8 Nisan 2022; 19:44:22 > -
O kadar beklicekse limit artışını beklesin bence.
-
Bence de öyle, hatta ben illa arabasız kalmayayım diyorsan muafiyet değil ikinci elden uygun bir şey al, limit artar vs bir şey olursa muafiyetinle o zaman alırsın diyorum ama çok da üstelemiyorum sonra olumsuz durumda ihale bana kalır, kendin bilirsin yine diyorum :)
-
Ithal edilen arabalarda ithalat fiyatı belli olduğu icin yapamıyorlar turkiyede üretilen arabalarda bu mümkün oluyor
Türkiyede üreten vermedi zaten.
-
Bu konuda benim görüştüğüm fiat bayi iyiydi. Liste fiyatı neyse ondan indirim yaptı. Aksesuar dayatması da yok. Özellikle sordum yok dediler.
Bizdeki vermedi.
Mahkemeden araç alımı için alınan ek kararın süresi var mı ???
Aracı 3 ay,6 ay yada 1 sene sonra aynı kararla alabilir miyiz ???
-
Arkadaşlar merhaba,
Babama engelli raporu aldık. Heyete girdi sonuç %93 çıktı ve süresiz. Ama hastaneden bununla araba alamazsın. Başta söyleyip 200tl gibi bir rakam ödemen gerekiyordu. Baştan heyete görmelisin demiş. Bilgisi olan var mi acaba?
Tekrar heyete girmesi gerekli mi bilmiyorum ama o parayı otv muafiyetinden yararlanmak isteyenden özellikle istiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X