Şimdi Ara

ÖTV Muafiyetli araç satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Örnekle anlatacağım, Anneannem'in engelli raporu var, yüzde 97 olarak geçiyor.
    üzerine araç alımı yaptığımızı ve 1 sene sonra borç ödemekte zorlandığımızı varsayalım ve muaf tutulan ötv'yi ödeyip aracın satışını gerçekleştirdiğimizde. Devlet kurumlarının engelliyi koruma adı altında hesaba yatan paraya el koyma durumu var mı? bu hususla ilgili bir kaç konu okumuştum. netleştirmek istiyorum, bilgi sahibi veya satış yapan kişiler yardımcı olursa çok memnun kalırım.

• Engelliden engelliye satış seçeneği var eğer maddi sıkıntıya düşersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zafer Durukan Z kullanıcısına yanıt
    Hocam o seçenekte insanlar tercih etmiyor. Zor satılıyor diye gördüm. Şu piyasa devam ederse piyasadan 5 bin altına koy telefon kitleniyor.
  • Ben de yeni aldı ÖTV'siz artık zor durumda kalırsam boyle bir secenek düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer adına araç kayıtlı engellinin vesayet kararı (yani vasisi) yoksa satış ve satış sonrası için herhangi bir işlem veya izine ihtiyaç yoktur.
    Eğer adına araç kayıtlı engellinin vesayet kararı (yani vasisi) varsa, satıştan önce vasi, vesayet kararı alan mahkemeye müracaat ederek aracın satılacağını ve satıştan elde edilen paranın nasıl kullanacağını izah ederek izin alması gerekir. Satıştan sonra da mahkemeye izah ettiği işler dışında parayı kullanamaz.
  • speaker S kullanıcısına yanıt
    vasisi var hocam, Ancak mahkeme yüzde 97 engelli ve geliri olmayan bir kişinin maddi imkanlarını kullanarak bir araç alınamayacağıyla ilgili düşünceye sahipdir. umarım. Bizim ödediğimiz parayı sonra hesap vererek ve açıklayarak kullanmamız çok saçma olur. Birçok kişi mağduriyet yaşar maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.