Önsöz: Konudaki herhangi bir araç ile ilgili tüm yazılanlar, subjektif değerlendirmelerimi içermektedir, bilimsel bir veriye dayanmaz, o araç hakkında kesin bir yargıya varılamaz, tamamen "bana göre" olan tespitlerdir. Arkadaşlar merhaba, Hazırda kullanmakta olduğum Egea HB 1.6 E-torq tam otm. aracımın 5. sene-i devriyesi 20 gün sonra doluyor ve ben de bu nedenle 4 kişilik ailem için Limit dahilinde (1.004.200,00₺) araç bakmaya başladım. OPEL Cumartesi günü ilk önce Opel bayisine gittik, hiç değilse showroomlarında Crossland, Grandland, Corsa, Astra modelleri vardı ama hem limit dahilinde hem aile aracı olacağı için burada sadece Crossland aracı inceledik. Cam tavan güzel hava katmış, ön koltuklar ciddi derecede konforlu hissettiriyor, ön tarafta oturunca sıkıntı yok ama arka tarafa geçince bambaşka bir dünya çıkıyor karşınıza, koltuklar rahatsız, hacim kısıtlı. Hanımda çocuklarda beğenmedi. Kızlarım bu araba ile uzun yolda rahat edemeyiz dediler ki bagaj da her ne kadar 410lt yazılsa da Egea HB in bagajı daha geniş ve kullanışlı geldi bana. (Yedek lastikle 380 lt) Kalite olarak, mevcut aracımdan sonra beni tatmin etmedi, Egeanın o ağır kapı ve rijit kasa hissiyatını crosslandde bulamadım, iç malzeme kalitesi de Egeadan farklı değildi. EK: Opel Corssland ve Mokka modellerine cumartesi günü tekrar baktım. Araçlar güneş altında açıkta sergileniyordu, özellikle mokkanın içine giremedim kokudan, bu kadar mı kötü kokar, kullanılan malzemeler güneşten ısınmış ve yaydıkları kimyasal koku, insanı zehirleyecek boyuta gelmiş neredeyse. Crossland de aynı şekildeydi. Yine her iki aracı da hacim itibariyle yeterli bulmadığımızdan o faslı tamamen kapattık. DACIA Sonrasında Dacia ve Renault bayisine gittik, ikisi zaten bir arada oluyor genelde. Önce Dustera baktım, dışarıdan tamam SUV görünümü, heybetli duruşu güzel ama bunda da malzeme kalitesi olsun, kapıların açma kapama hissiyatları olsun beğenmedik. Ama iç hacim ve bagaj hacmi olarak mevcut aracımdan daha ferah bir araçtı. Jogger vardı ama aynı nedenlerden onu da eledik, Daciada genel manada bir kalite eksikliği var (en azından hissiyat olarak), aracın kapılarını açıp kapatırken oluşuyor bu his. Hadi ben önyargılıyım diyelim, hanım da aynı şeyi söyledi. RENAULT Aynı showroomda Renault Captur baktım, touch plus paketti, aracın genel kalite hissiyatı güzeldi, Egea dan sonra çok iyi hissettirdi. Bagaj fena değildi, arka koltuklar da Egea HB kadar geniş ve rahat olmasa da crosslanddan daha iyiydi. Tip olarakta ailecek beğendik ama bayi yolunacak kaz arıyor, istisna ile 480 bin satış fiyatı olan araca 650 bin TL dedi ST. 40 bin değil 50 bin değil, 170 bin haraç istiyorlar, altın kaplama olsa yine almam. CITROEN Cumartesi günü Citroen bayisine gittik, C4X i inceledik, aradığımız araç tam olarak c4x miş, hem genel kalitesi, hem dış görünüşü ve gerek iç hacmi gerek bagaj hacmi ile hanım da ben de aracı çok beğendik, başka araç bakmaya gerek bile yok dedik. Kullanılan malzemeler gayet hoş, ön konsol sert mi yumuşak mı anlayamadım, vurunca sert gibi ama elle dokunduğunuzda yumuşak bir hissiyatı var. Genel olarak araçta kullanılan malzemeleri beğendik. Bagajı zaten çok büyük, tam aradığım bagaj hacmi. İç hacim olarak Egea HB aracım gibi, arka koltuklarda diz mesafesi 2-3 cm daha iyi gibi geldi ama eninden genişliği Egea HB belki bir tık daha iyi gibi geldi bana. Metre ile ölçsem belki Ehea 1-2 cm daha geniş çıkacak gibi hissettim ama diz mesafesinde c4x bariz, görülür, hissedilir derecede daha iyiydi. C4X te aynı Opel mokka ve crossland gibi güneş altında olmasına rağmen (İki bayi aynı firmanın ve yanyana) mokka ve crossland de olan ağır koku c4x te yoktu. ST ile görüşmemizde sırada bekleyen 480 kişi olduğunu, ayda yaklaşık 25-30 araç geldiğini, böyle devam ederse sıranın ancak 1,5 senede geleceğini söyledi. PEUGEOT Burada peugeot için yazacaklarıma, bayiye gidip aracı incelemeden önce ben bile inanamazdım. 2008 İnceledik, dışarıdan o kadar güzel ve albenili duran aracın içi inanılmaz kasvetli, hanım arka koltuğa oturur oturmaz "çocuklar bununla uzun yolda havale geçirir" dedi. Hem (crossland kadar olmasa da) dar, hem arka kapı panelleri yüksek ve camlar küçük hem her taraf simsiyah, içeride klostrofobik bir hava hakim. Genel malzeme kalitesi de hoşuma gitmedi. i cockpit olayı bambaşka bir dünya, ben sevmedim, normal bir araba değilde yarış arabası, konsept araba havası var. Alışılabilir gibi durmuyor, buna alışan da diğer araçlara alışamaz gibi duruyor. Şoför koltuğuna oturunca, direksiyon gösterge panelini kapatıyor, sürüş esnasında sıkıntı olur mu bilemem. Araca hanım da ben de hiç ısınamadık ama yine de ST ile görüştüğümüzde 2008 içinde 170 kişinin sırada olduğunu, ayda 10-15 araç geldiğini, sıranın ancak 1-1,5 senede geleceğini söyledi. EK: 3008 vardı, onu inceledik göz ucuyla, araba budur dedim. Genişliği, malzeme kalitesi, tipi v.s. harika, keşke alabilme durumum olsa ama limit dışı zaten. FİAT 5 Senedir Egea HB kullanıyorum, (yakıt tüketimi dışında) her şeyinden memnunum, arada tatillerde bagaj yetmiyor ama, yalıtımı olsun, genişliği olsun, özellikle arka koltukların konforu olsun bize yetiyor, yetmekle kalmıyor, kendi aracımızda bulduğumuz konforu bir çok başka araçta bulamıyoruz. Ama bir 5 sene daha aynı araca binersek toplamda 10 sene aynı araca (her ne kadar cross olsa da, SW olsa da içi aynı) binmek sıkar diye düşünerek çekimser olsak da Fiat bayisine de gittik. Bakın özellikle Egea HB/Cross kullanıcılarına buradan bir çift lafım olacak, araçlarınızın kıymetini bilin, bu fiyatlarda bu genişlikte, böyle tok hissettiren başka model sanırım yok, en azından bu konuda yazdığım araçlar içinde yok, kimin ne dediğini umursamayın, Fiat, Egea HB ve Cross ile bu ülke ihtiyaçlarına uygun, aynı zamanda yeterince kaliteli araçlar yapmış. 440 lt bagaj ortalama bir ailenin her ihtiyacını görür, cross model özellikle yerden yüksekliği ideal, ülkenin bir çok yolunda (köy yolları dahil) sıkıntı yaşatmaz. Off road (zaten aamacı o değil) yapmayacaksanız, hafif arazi dahil her yere rahatça götürür sizi. Egea Cross Wagon gelmiyormuş maalesef, belirsizlik var, normal cross düşünebilirim ama diğer seçeneklerin durumuna göre belirleyeceğim bu noktada tercihimi. TOYOTA Corolla Cross limit dışı ve zaten araç yokmuş, corolla için 1200 kişinin sırada olduğunu ama corolla Hybrid için önümüzdeki aylar içerisinde (Nisan-Mayıs-Haziran) yardımcı olabileceklerini söylediler ama o tarafta da fiyatlar bıçak sırtı, Dream ve Dream Xpack limit dahilinde ama gelecek zam durumuna göre ya Nisan ya Mayısta bunlarda limit dışı kalacaklar. Aracı (düz benzinlisi teyzemde var, kardeşimde var) biliyoruz zaten, altının yere yakın oluşu ve özellikle kol dayamalı koltuklarda arka koltuğun ortasında seyahat etmenin zorluğu dışında beğendiğimiz bir araç. Bu da yine tok hissettiren, aile için ideal bir araç ama arka koltukta kol dayama ciddi düşündürüyor, ortada oturan uzun yolda çok sıkıntı çeker. Ama bunu göze aldık, araç bulabilirsek öncelik olarak hybrid corolla almak niyetindeyiz. Tüm bu araç bakma gezisi sırasında captur dışında hiç birinden fiyat sormadım. Beğendiğimiz araçlar captur, corolla, Egea cross oldu yine. Tek Nisan teslim Captur vardı (kesin bir araç var dediler, touch plus paket) onda da kazığın yağlısını sundular ve yağ bende hazımsızlık yapıyor, o yüzden yemek niyetinde değilim. Son tahlilde 2008 ve C4-X e baktıktan sonra kararımızı vereceğiz ama güncel olarak corolla hybrid 1. sırada, 2. olarak Egea Hybrid cross Wagon. Olmassa başka araç bakmayacağım, sene başında yeni limit belirlenene kadar binmeye devam ederim. Gelişmeleri konu üzerinden aktarmaya devam edeceğim. SONSÖZ: Tüm bu gelişmeler ışığında ve sonucunda anlaşılan ve görünen o ki; aracımızı en azından yılbaşına kadar daha kullanmaya devam edeceğiz. Zaten kendi aracımızdan sonra içimize sinen (C4X hariç, o tam aradığımız makineydi) bir araç çıkmadı karşımıza. Egea HB aracımızdan memnunuz, gezdiğimiz ve konuda bahsi geçen araçlara kıyasla gerek genişliği, gerek konforu ve gerekse de (bu forum dahil bazı mecralarda bazı kişilerce yapılan yorumların aksine) malzeme kalitesi ve işçiliği ile rakibi (bu fiyat bandında) olmayan bir araç. Yılbaşında limit artar, araç bulunurluğu değişirse ona göre tekrar bir değerlendirme yaparım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 3 Nisan 2023; 12:56:45 > |
ÖTV istisna limitleri içerisinde araç arayışım başlamıştır. (Araç yok, arayış sona erdi.)

-
-
Cross Wagon için umut yok değil mi? Ben cross hibrit de olsun bari dedim ama onda da ümit yok dediler. Kaldık chery ye.
-
Cross Wagon dedim bayiye, öyle bir araç yokmuş gibi bakıyorlar yüzüme, gelmiyormuş ama talep oluşturabiliriz dediler. Corolla Hybrid durumuna göre gerekirse talep ettireceğim ve birkaç ay bekleyeceğim, fiyatları halen makul, 3-5 ay bekleme tahammülü var cross wagon fiyatında.
Chery ciddi ciddi düşünüyordum ama forumda açılan konu, konuda belirtilen sıkıntılar, yüksek tüketim değerleri v.s. beni soğuttu araçtan. Ayrıca daha öncede yazmıştım, Chery özelinde çok daha uygun bir fiyatlandırma bekliyordum, ne olacağı belli olmayan bir marka için bana fiyatlar yüksek geldi, alana niye aldın diyemem ama benim için artık bir seçenek değil.
-
Sizin ilaciniz Skoda scala. Üstüne paranız bile artar o parayla yatırım yaparsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ne kadar yolumun üzerinde olsa ve önünden 3 kez geçsem de DSG hasebiyle doğuş grubu bayilerine uğramamıştım ama hafta sonu scala için skoda bayiine gidebilirim, yine oralarda olacağım, çok beğendiğim bir araç, kiralık olanına binmiştim, Egeadan daha geniş ve daha kaliteli olduğu belli bir araç. DSG nedeniyle yine de mesafeliyim ama hanım ve çocuklar beğenirse, araç varsa, fiyatta kazık atmaya kalkmazlarsa neden olmasın.
-
tiggo 7 pro veya omoda 5 güzel
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tiggo 7 pro cidden güzel, lakin alınca 5 yıl satılmıyor, 5 sene boyunca binmek zorunda kalacağım bir arabanın 5 sene yürütme maliyeti, sürekliliği, parça bulunurluğu gibi konularda kendimi garantide hissetmek isterim, Chery bunları sağlayamaz demiyorum ama 5 sene boyunca beni yarı yolda bırakmayacak diye de konuşamıyorum.
-
parçadan yana sıkıntı olmaz hocam 5 sene boyunca keyifle binersiniz sıkıntı olmaz tiggo8 pro verseler hiç düşünmeden alırım ama vermiyorlar tiggo 7 pro var aklımda bence araçlar çok donanımlı test sürüşü tavsiye ederim
Cross wagon bende talep ettirdim, bölge müdürüne bile sordular ama fabrika olumsuz dönüş yaptı. Üretim yok demişler. Talep etseniz de gelmeyebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araç seçiminde bana çok yardımcı olmuştunuz. Umarım içinize sinen aracı bulursunuz. C4-X için dışarıdan baktığımızda gayet iyi gözüküyor. Yerinizde olsam kesinlikle bakardım. Malzeme kalitesi ve boyutları arttırmak için 3008 veya türevine bakabilirsiniz tabi limiti aşıyor..
-
Mevcut aracınızı 5 yaşına bastığı için mi değiştiriyorsunuz ?
Birde aradığınız araçlar içinde arka yaşam alanı genişliği aramışsınız. Ford courier gibi bir araç düşünmediniz mi ?
1.0 ecoboost motor seçeneği de var.
Mantıken fazla para harcanmadan araç yenilenmiş olunuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@hardcrss Düz cross alır mıyım bilemiyorum, en kötü ihtimal Ocağa kadar beklerim.
@brkprlk35 C4-X i göremedik, 2008 ve ona bakacağız, hanım ve çocuklar c4-x i sevecekler gibi geliyor bana da. Umarım araç bulunur, açıktan para istemezler, öncelikli tercihlerimden.
Evet, 5 yaşına geldiği daha ötesi ÖTV istisnalı alındığı için, 5 yıllık süre dolduğu için değiştiriyorum. ÖTV istisnalı olacağı için ticariden bozma binekler mantıklı değil çünkü ÖTV oranı %10, haliyle ciddi bir indirim yok onlarda.
-
Citoren ve Peugeot bayilerini de gezdik, buna göre ilk mesajı güncelledim. Araç arayışımız sona ermiştir, mevcut aracım ile devam ediyoruz.
-
Hocam sen 2008 varsa alsana :)) egeayı da satma. İkisine birlikte bin dur.
2008 İçinde en az 1 sene beklersin dedi ST ama tek araç olarak kullanılacak bir araba değil, ben sevemedim, hanım da sevmedi. Arka koltuklar kasvetli, içi de çok geniş değil. Diz mesafesi egea gibi ama omuz genişliği daha dar. Biz 4 kişilik aileyiz ama genelde 5-6 kişi oluyoruz arabada, illa bir yakınımız oluyor tatile v.s. giderken. 2008 bizi kurtarmazdı, C4X tam aradığımız arabaydı.
-
Toyota'dan haber bekliyordum, oradan da az önce haber geldi, Nisan ve Mayıs ayına Hybrid corolla yok, sonrası meçhul ki zaten Mayıs ya da haziran ayında limit dışına çıkıyor en boş paketi bile.
Bu fasıl artık (büyük bir sürpriz olmazsa) tamamen kapandı.
-
hocam toyota araç yok deyip zam yapıyor eskiden insanlar ucuz ve sağlam olduğu için aldılar artık öyle bir durum yok
Boşver Toyotayı zaten. O kadarda sağlam bi araba değil. Anca onu alabilen züğürtlerin tesellisi o. İndirim hakkın varken Avrupa üretim hariç araba alma.
İnanılmaz talep var, 2 haftadır bayileri geziyorum hepsinde çok fazla müşteri var. ST ile konuşmak için sıra beklemek gerekiyor, araç az değil bence, talep çok fazla. Belki abartıyorum ama şu an talebi karşılayacak kadar araç olsa ayda 120-150 bin araç satılır gibi duruyor bayilere bakınca.
-
Testlere bakılırsa sağlam ama sağlamlığından ziyade, genişliği ve hybridin düşük ş.içi yakıt tüketimi hasebiyle istediğim bir araçtı ama kısmet değilmiş şimdilik, gelecekte ne olur bakacağız artık.
Benzer içerikler
- renault latitude en dolu paketi hangisi
- en az yakan lpg'li araçlar
- dacia sandero stepway alınır mı
- polo 1.2 trendline
- evde bakım maaşı araba alınca kesilir mi
- togg kredi kampanyası
- byd seagull fiyat
- corolla cross bagaj hacmi
- mayıs ayı elektrikli araç satış rakamları
- yeni dacia duster
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X