Şimdi Ara

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Faithful Departed

2000 SEAT TOLEDO
    - 8/10 İlk klimalı otomobilim, digital kontrollü, yüksek fan ayarında sesli, ama iyi soğuturdu, ara sıra fena bir koku yayardı ama camları açınca geçerdi.

2008 VOLKSWAGEN PASSAT
    - 10/10 Kusursuz mükemmelikte klima, aracın her yeri çarpma etkisi olmadan anında soğuyor, dış sıcaklık fark etmiyor, buğulama/don/koku yok.

2011 MITSUBISHI ASX
    - 9/10 Performansı çok fazla bir klima, 26°C'de dahi içeriyi çok, çabuk ve çarparak soğutuyor, ızgaralarda hava ayar tekeri yok, ama koku yok.

2006 FIAT GRANDE PUNTO
    - 4/10 Performanssız bir klima, aldığımızdan beri fan ve ısı ayarları (sıcak/soğuk) mevsimine göre hep maksimumdaydı, az hava üflerdi, kötüydü.

2007 FORD FUSION (Kuzenim Ankara'dan yeni aldı, 1.6 litre 16V 100 HP motor, 4 ileri otomatik şanzıman ve BRC marka LPG'li, işli)
    - 3/10 Dün bindik, hava üfleme diye birşey yok, A/C on ama soğukluk hissi yok, sadece ızgaralarda bir esinti var, hiç ama hiç memnun kalmadım.

2010 PEUGEOT BIPPER (Kuzenimin şirket aracı, 125.000 km'de, durmadan ön takımları dağılır, arızaya çok eğimli bir araç ama kullanımı keyifli)
    - 8/10 Sık sık bineriz, Türk malı ve klimayı yapanlar bu işten anlıyor, kuvvetli hava üfleme ve çok iyi soğutma özelliği var, tebrikler Bursa!

• 2011 Mercedes E220 Cdi

Puanım 100 üzerinden 80 klima soğutması güzel fakat çok sesli çalışıyor.
  • 2007 Hyundai sonata. Gazını yeni bastıktan sonra bir yere gitmek hemde denemek için bindim. Fanı %80 performansta sıcaklık ayarını low'a getirip yol almaya başladım. Böyle bir soğukluk yok. Bildiğiniz öndeki insanları dondurup saklamak için yapmış adamlar. Ayıp dedim, olmaz bu kadar soğutulmaz derken aklıma hyundai'nin arap pazarı geldi aklıma.
  • Citroën grand picassonun klimasindan memnunum. Bir kere çok kısa sürede soğuk uflemeye başlıyor. Üstelik klima açıldığında soğuk hava gelene kadar çok az hava ufluyor böylece yüzünüze sogumamis sıcak hava vurmuyor. 1dk olmadan soğuk hava gelince fan hızı otomatik olarak yükseliyor. Aynısını kışın sıcak hava için de yapıyor.

Bu aracın diğer bir güzelliği de ön yolcu için kendi tarafında dijital ayrı bir ekran olması. Ben 21 ayarlarsam yanimdaki yolcu 24 ayarlayabilir.

Yine arka direklerde ve arka ayak kısımlarında da klima kanalları ve kontrol tuşu var. Arka sol ve arka sağ yolcu kendine göre ufleme şiddetini ve yönünü ayarlayabilir.

Ayrıca klima direksiyondan devreye alınabiliyor yada iç sirkulasyon açılıp kapatilabiliyor. Elinizi direksiyondan kaldirmadan klimayi kullanmak çok pratik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 Connect buzhaneye çeviriyor ortalığı, çoğunlukla çarpıyor bu yüzden cok acmıyorum. 1998 Astra tam kıvamında..

• 2000model Peugeot 306 aracımda durum; ufacık bir klima kompresörü var ve bu klimayı açınca çekiş kaybını nerdeyse sıfıra indiriyor 1.6lt lik motor hacmininde bunda etkisi var ve doǧal olarak tüketim çok çok az fark ediyor.

Bu durun avantajlımı değilmi tartışılır ilk 3-4dk yetersiz kalıyor klima daha sonra tatminkar bir ısı düşüşü sağlanıyor. Havalandırma kontrol kumandası harika tamamen elektronik ve milimlik fan hızı ayarına musade ediyor. Sessiz çalışıyor ve hafif bir esinti ile gözlerinizi kısmak zorunda bırakan hava akışı arasında istediǧiniz konuma ayarlanabiliyor. Genel olarak memnunum çekiş kaybı yaşatmamasının ve tüketimi gözle görülür derecede etkilememesinin sonucunda klimasız nerdeyse hic seyahat etmiyorum.

Peugeot u tek ayıpladığım nokta polen filtresi yok buda ilk 1dakikakokuya sebeb oluyor. Gerçi buda kışın dışarıdan hava tahliyesi yaparken sorun oluyor. 2000model yılının iyi aracı denilen Focus a kafa tutan ve C sınıfı modele nasıl polen filtresi koyulmaz anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 4 Temmuz 2013; 23:16:41 >

• 2011 model Corsamı klima ustasına götürdüm. Bakım yapmadan önce kızılötesi termometre ile ölçüm yaptık, ön ızgaralar 11 derece hava üflüyordu. Vakum ve yeni gaz dolumundan sonra 0 derece hava üflemeye başladı. Ben bu kadar bile beklemiyordum. 5 derece üflese yeter demiştim. Corsa sahiplerine duyurulur. Bahsettiğim usta Bafra/Samsun'da.
     OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI

• Klimanın iyi soğutmasının başlıca sebeblerinden biri de Polen Filtresi , temiz yada yeni olduğunda soğutma çok değişiyor .
  • Hava sıcaklığı arttıkça havayı soğutmak için daha çok motordan güç çekiyor. Arabayı çalıştırdıktan sonra ilk 5 dakika kesinlikle soğutmuyor.
  • 3 gün önce sipariş verdiğim dijital termometrem geldi. Corsa ile 1 saatlik yola çıkınca klimayı test ettim. 1. kademede 4,8 derece, 2. kademede 8,4 derece, 3. kademede 11,3 derece, 4. kademede 14,3 derece üflüyor. Bu değerler 1 hafta önce vakum ve klima gazı yenileme, 3 ay önce polen filtresi dahil periyodik bakımı yapılan dizel Corsa içindir.
  • Seat Leon fr rahatsız etmeden hasta etmeden buğulanmadan gayet yeterli soğutuyor 10 üzerinden 9, dacia logan 1.5 dci 10 üzerinden 9 oda gayet iyi soğutuyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: TERİOS55

3 gün önce sipariş verdiğim dijital termometrem geldi. Corsa ile 1 saatlik yola çıkınca klimayı test ettim. 1. kademede 4,8 derece, 2. kademede 8,4 derece, 3. kademede 11,3 derece, 4. kademede 14,3 derece üflüyor. Bu değerler 1 hafta önce vakum ve klima gazı yenileme, 3 ay önce polen filtresi dahil periyodik bakımı yapılan dizel Corsa içindir.

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI

• Caravella son kasa 10/10

• quote:

Orijinalden alıntı: TERİOS55

2011 model Corsamı klima ustasına götürdüm. Bakım yapmadan önce kızılötesi termometre ile ölçüm yaptık, ön ızgaralar 11 derece hava üflüyordu. Vakum ve yeni gaz dolumundan sonra 0 derece hava üflemeye başladı. Ben bu kadar bile beklemiyordum. 5 derece üflese yeter demiştim. Corsa sahiplerine duyurulur. Bahsettiğim usta Bafra/Samsun'da.
     OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI

• Hyundai ix35 10/10
  • focus 3 ün klimasından daha kötü kliması olan araba görmedim aracı satışa çıkarmamdaki 15 nedenden biri
  • c4 un 10 üzerinden 7 veririm.bence kötü alt kademelerde soğutmuyor üst kademelere çıkınca da ses artıyor.
  • 1999 Corolla Manual klima. Hava çıkış kanalları tavana yönlendirilmiş olarak 2'nci kademede mükemmel soğutma sağlıyor. Tabi her yıl değiştirdiğim polen filtresi ve araç bakımının da bunda etkisi olabilir. Klima çalışırken LPG'li aracımda hissedilemeyecek kadar az güçten düşüş oluyor. Vereceğim not 10 üzerinden 8. Nedeni ise yeni nesil araçların tam otomatik dijital klimaları gibi aç unut durumu yok. Uzun yolda ara ara kısıp arttırmak gerekiyor.
  • Polo 2007 1.4 kışın 2 km sonra gayet iyi performanslı bir sıcaklık sunarken yazın 6 km intikalden sonra soğuk performansı başlıyor. Mersin gibi aşırı sıcak ve nemli yerlerde bile gündüz performansı tatmin ediciydi. Puanlar: Kış 9/10, Yaz 8/10, Genel 8.5/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

30 uncu saniyeden sonra içerisi resmen buz tutuyor . Zaten aracın en memnun kaldığım donanımlarından ...

1.2 Skoda Fabia 2005 sedan

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI

+1 bizim araçların kliması çok iyi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.