Şimdi Ara

otomobilde amerika mı japonya mı almanya mı fransa mı italya mı isveç mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
29.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almandan şaşma, sonra Amerikan daha sonra japon, fransızdan uzak dur.
  • Almanlar Japonların sayesinde çıtayı yükseltmek zorunda kaldılar. Japon ve Kore arabaları olmasaydı Alman arabalarını 50 Milyara alamazdınız

Japonlar: Toyota, Mitsubishi, Honda, Mazda, Nissan daha ne olsun.
    Kore: Hyundai, Kia

Birkaç Alman arabası belki bunlardan üstün olabilir!

• Japonlar çok yol aldılar ama Alman arabalarına bakarak ve Amerikan ideolojisini takip ederek, her Fuarda elinde fotoğraf makinaları ile konsept arabaların her tarafını çekenlerde Japonlar... Lexus adındaki marka, Toyota ya ait yan grup, çok kaliteli arabalar üretir ve Amerikan pazarına hitap eder, bunu yaparkende Amerikan pazarını, amerikan otomobil beklentisini kullanır ve bunu doyurmaya çalışır. Sırf bu bile, Japonlar ne yaparlarsa yapsınlar insanların neden Alman ve Amerikan arabalarını baz aldığının bir sebebidir ve açıklamasıdır!

Japonlar elbette saygı duyulacak birşeyler yapmaktadırlar ve şunu da diyorumki keşke bizim oto endüstrimiz Japonların yarısı kadar olabilse.. Buda başka bir gerçek tabi..

Dünyadaki en büyük markalar General Motor ve Ford gruptur. Toyota sonradan geliyor. Avrupa da yine en büyük gruplardan biri Volkswagen gruptur.

Japonların avantajı bazı şeyleri ucuza mal etmeyi başarabilmeleridir, ama inanın bana ucuzluk yüzünden ürettikleri arabalarda pek çok şeyden ödün veriyorlar.. Kalite başka birşey.. Toyota Avensis çok iyi bir araç, en iyi Japon nerdeyse, ama BMW ayni fiyata 3 serisini verse şu Türkiyede, hatta Türkiye yi bırak dünyada Toyotaya bakan olurmu bakalım?..

Lexus, Toyota Cruiser iyi araçlar tabi, ama bende şunu sorayım, neden dünyadaki irili ufaklı, zengin fakir, her devletin garajında en az bir Mercedes S serisi var?

Saygılar sevgiler herkese..

• ALMANYA (DEUSCHLAND) YANLIŞ YAZDIYSAM LÜTFEN DÜZELTİN
  • Deutschland :)
  • Bakalım dünya tüketicileri ne diyor: (Dünya binek araçları üretim ve satışı - 2004 yılı)

Üretici Üretim(adet)

1) Toyota 5,869,629
    2) VW Grubu 4,892,529
    3) GM (Opel Dahil) 4,502,680
    4) Ford + (Jaguar,Volvo) 3,497,334
    5) Honda 3,183,269
    6) PSA Peugeot+Citroen 3,004,710
    7) Nissan 2,423,893
    8) Hyundai+Kia 2,377,546
    9) Renault+Dacia+Samsung 2,163,620
    10)DaimlerChrysler 1,913693
    11)Suzuki+Maruti 1,639,366
    12)Fiat+Iveco 1,583,501
    13)BMW 1,250,345
    14)Mitsubishi 1,110,679
    14)Mazda 1,042,849

Kaynak: OICA Statisticshttp://www.oica.net/htdocs/Main.htm

• tartışmaya yeni bir soluk
  • Abi her segmentte lider Alman araçları, spor araçta Ferrariyi saymaz isek...
    Zaten şu BMW nin gelişimini konu alan birşey okusanız ki ben bir yerde okumuştum, adamlar aşmış, keza Mercedes daha bir aşmış...
    Japonyanın en prestijli aracı olarak Lexusu gösteriyorsanız, Japonya prestijsiz demektir.
    Bence Lexus Mercedesin ne kadar efsane olduğunun çok güzel bir kanıtı...
    Daewoo Super Saloon diye bir araç vardı, iğrenç Mercedes taklidi, Lexus ta işte lüks bir Mercedes taklidi...
    Nissan Infiniti bence en prestijli Japon arabası...
    Baksanıza yan sanayi marka çıkarmaları bile markaların prestijlerin düşük olduğunun göstergesi, adam Mercedes le kapışabilmek için isim değiştiriyor, biliyor ki Toyota ismiyle ben anca Corolla satarım , üst sınıfa rakip olursam , baya bir ucuza satığ zarar ederim iyisimi isim değiştireyim, bu mudur yani?
    NE mantıktır isim değiştirmek?
    Yada şimdi ben taklit yapacağım ya, Toyotanın marka güvenirliği özgünlüğü zedelenmesin. Bu mudur?
    Bence ayıptır yani adamların emeğini çalıyorsun, ucuza tipini benzeterek müşteri çalıyorsun.
    Arazi araçları güzel ama rakibini düşün Porsche Cayenne, Bmwx5 , Merso ML serisi
    Abi yok Mercedes ve Bmw dedinmi, dünyada önünde duracak bir marka yok...
    Alman dedinmi önünde duracak ülke yok.
    Zaten İtalyanlar otomotiv konusunda Japonlardan önde...
    Arabanın hasını yapıyor adamlar...
    Ama işte marka çeşitliliği , büyük bütçelerinin olması Jpaon üreticileri 2. sıraya koyuyor...
    İtalyanın Ferrasi Alfa Romeosu Maseratisi neler neleri var ...
    Daha köklü bir otomotiv endüstrisi var, zaten arabalarını italyanalara çizdiriyorlar...
    Bizim halkımız Toyota Corolla enfanesini gördü az yakan Honda Civic gördü, Japonları 1 numara ilan etti...
    Bunda bence Pioneer ve Sony nin de etkisi var...
    Bunlar Japon bunlar iyisini yapar değil...
    Japonlar çalışkandır, çok iyi Avrupa araç taklidi yapar. Sedan Toyota Corolla sizce hangi araca benziyor? Ben bir araca benzetiyorum, çıktığı sene çok popüler olan bir Alman aracına...
    Japonya çok ileri olsa Alman aracında kendi geleneksel otomotiv çizgisini bırakıp, Avrupa da tasarım merkezleri açıp araçlarını Avrupalı tasarımcılara tasarlatmazdı

• kesinlikle almanya boşuna japon filan demeyin bugün toyota dediyiniz firma merkezini nasıl yaparımda almanyaya taşırım diye düşünüyor çünkü bu işin pirleri orda hatta formula1 takımı almanyaya kurarark ilk adımıda attı

mitsubishinin hisseleri ise mercedesin elinde ufak motorlarını mercedes geliştiriyor bildiyim kadarıyla bi tek evo nun motorunda mercedes imzası yokki belki ondada vardır tam bir bilgim yok

mazdada en son general motorun elindeydi galiba şimdi kime satıldı bilmiyorum ama japonların elinde olmadığı kesin

nissan zaten renault un

kala kala bi honda kaldı kendi teknolojisini üretenki hondanın motorlarındaki parça sayısı kadar sadece mercedesin motor patenti vardır yani bu iki ülkeyi otomobil teknolojisinde karşılaştırmak komik olur ama satışta karşılaştırırsanız bilemem
  • U.S.A is the best f.ck the rest!Arkadaşlar bu amerikan arabalarındaki direksiyon kutuları ve motorlar medeniyetin ortaya çıkardığı en dahiane motorlardır.Büyük amerikan arabaları DodGE D2000 ram gibi arabanın yol tutuş ve güvenliği arttırılsın diye ray demiri ile güçlendirilmiş kasa wardır motorlar zaten kendi çapında harikadır...Konfor ise zaten tartışmasız....
  • ya tamam alman arabaları bu kadar iyi bu kadar kaliteli bu kadar performanslıda neden bu japon arabaları hep caddede bunların ellerine verip duruyor ben asıl bunu merak ediyorum aslında...
  • eee tabiki japonya
  • ne caddesi ya caddede kroyum ama para bende adam dolu , ya cadde de araba yarıştırmak tam bir özentilik tam bir görmediklikten başka birşey değildir. Çoğu geberiyo bu tarz dallamaların abi eradnan sen bu toplumumuzun baba parası yiyen zekası düşük mal kesimine mi özeniyorsun??
    Düz yolda araba kullanamıyan 16 yaşındaki .içler gece kalabalık yolda makasa giriyorlar, insan hayatını tehlikeye atıyorlar.
    Neyse bu konumuz değil...

Amerikan araçlarına gelelim, o kadar büyük araçlar nasıl o kadar güvensiz olur. Yani birde bu devirde bir motor nasıl bu kadar verimsiz olur nasıl bu kadar çok yakar, vallahi benim bitirme tezini Amerikan araçları üzerine yapmam gerek. Bence alayı pohtan, Japon araçları bin basar Abd araçlarına...
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

ne caddesi ya caddede kroyum ama para bende adam dolu , ya cadde de araba yarıştırmak tam bir özentilik tam bir görmediklikten başka birşey değildir. Çoğu geberiyo bu tarz dallamaların abi eradnan sen bu toplumumuzun baba parası yiyen zekası düşük mal kesimine mi özeniyorsun??
    Düz yolda araba kullanamıyan 16 yaşındaki .içler gece kalabalık yolda makasa giriyorlar, insan hayatını tehlikeye atıyorlar.
    Neyse bu konumuz değil...

Amerikan araçlarına gelelim, o kadar büyük araçlar nasıl o kadar güvensiz olur. Yani birde bu devirde bir motor nasıl bu kadar verimsiz olur nasıl bu kadar çok yakar, vallahi benim bitirme tezini Amerikan araçları üzerine yapmam gerek. Bence alayı pohtan, Japon araçları bin basar Abd araçlarına...

kimseye özendiğim falan yok o tipler beni ilgilendirmez tamam cadde yerine pist diyelim stock araçlardan bahsettiğim için cadde demiştim benim sorumla verdiğin cevap arasında hiçbir bağ kuramadım ben...

ya akşam oldu yine burdayız haha

• haa birde şu kro olayı var antiochos,, ben genelde kroların altında ya astra yada vectra görüyorum nedense bugüne kadar daha hiç civic'e yada corolla'ya binen bi kroya rastlamadım...
  • ya ben öyle birşey bilmiyorum japon araçları alman araçlarının eline veriyor yok öyle bişey
    Porsche cayenne in mi, mclaren in mi neyin eline veriyor bu japon araçları
    Ya konu zıvanadan çıktı, Alman araçları tartışma götürmez forum çoğunluğu öyle dior zati, bu konuyu geçelim...
    Japon araçları da güzel ama bana hitab etmiyor çünkü özgün değiller.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Japon araçları da güzel ama bana hitab etmiyor

hehe sonunda söyledin
  • @antikos

pes etme arkandayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: CNR_87

@antikos

o kim
  • @ antiochos yaw pardon direk okuduğum gibi yazmışım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.