Şimdi Ara

otomobilde amerika mı japonya mı almanya mı fransa mı italya mı isveç mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
29.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar okuduğum bazı yazılarda bazı arkadaşların alman arabalarını aşırı övüşünü gördüm.bence bu eskidendi artık japonlar honda ve özellikle toyota ile almanları yakaladılar hatta bazı özelliklerdede geçtiler.sizce alman otomobilleri hala bir numaramı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tüberkül -- 2 Ağustos 2005, 23:04:23 >

• almanya tabiki
  • Almanya
  • Amerikada fena değil, çok sağlam araçlar üretiyolar ama çok fazla yakıt yakıyorlar.... Almanların ürettikleri ise bambaşka... Ben Alman diyorum.
  • işte aynı olay sizde de var.size bir tavsiye lexusu araştırın ondan sonra yorum yapın
  • kardeşim toyota nın yakaladığı başarı bile göreceli bir başarı üstelik sene ye yada ondan sonraki sene pazarda gelişen teknolojilere karşı ayny performansı gösterip göstyermeyeceği bile meçhul ama bir yandan almanyaya bak araba teknolokisine zaten almanlar yön veriyor BMW-MERCEDES-AUDİ-VW daha ne olsun forumda markadını yaz yorum al hepsi süper zaten adamlar birbiriyle yarışıyor
  • bende kabul ediyorum ki japonlar almanları taklit ettiler ama artık onlar çok kaliteli araç üretiyor.mesela bütün araba markalarının yıllık testleri olan bir dergide ve diğer bir çok yerde japon arabaların gerçekten diğer arabalara göre dayanıklılıkta farkı olduğu yazıyor.mesela bişr dönemin efsane kasası bmw3 serisinin(eski kasa) oldukça problemli olduğunu aynı problemlerinde audi dede olduğunu sıklıkla okudum.benim kanım şu almanlar biraz daha gösterişli lüks otomobiller yapabilirler kabul ama toyota da onlardan kesinlikle daha dayanıklı araçlar üretiyor.zaten dünyadaki 2. şirket oluşuda bundan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avustralya mı yoksa isviçre mi?
    10 yıl önce açıldı
    Avustralya mı Irlanda mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Japonların pazarlama prensibi herzaman malı ucuza sat ama servis ve yedek parça da daha yukarı fiyat çünkü sen ürünü alırken başka markaları seçme sanşın ama ürünü aldıktan sonra onun yedek parçasına elin mahkum gerçik bu dediğim başka bir konu ama şu bir gerçek Bmw her zaman Bmw dir
  • japonya
  • japonya sonra amerika
  • quote:

Orjinalden alıntı: iyiadam

japonya sonra amerika

arkadaşlar bu iş böyle tek kelime ile olmaz sizin bunları seçerken aldığınız kriter nedir dünyada markaları en fazla bilinen ülke olmak mı? yada müşteri memnuniyetimi? nedir yani???
  • quote:

Orjinalden alıntı: haser82

Japonların pazarlama prensibi herzaman malı ucuza sat ama servis ve yedek parça da daha yukarı fiyat çünkü sen ürünü alırken başka markaları seçme sanşın ama ürünü aldıktan sonra onun yedek parçasına elin mahkum gerçik bu dediğim başka bir konu ama şu bir gerçek Bmw her zaman Bmw dir

neye göre konuşuyorsunuz ben honda kullanıcısı iken honda'nın yedek parçasının diğer eşdeğer alman araçların parçalarından ucuz olduğunu biliyorum...

ayrıca ben görüşümü japon araçlarından yana kullanıyorum...

neden derseniz dünyada teknolojide tüm ilkler japonlardan çıkar bunu bilmeyen yoktur,otomobillerde belli başlı bazı teknolojiler üzerinde üretilirler mesela en önemli parçası olan motorlarını üretebilmek için bir teknolojiye sahip olunması gerekir...

Bu yöndede japonların daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum,özellikle şu an üzerinde çalışılan teknolojileride hayata geçirdikleri zaman almanlarda motorlarını japonlardan temin edicekler diye düşünüyorum...
    örn:ford'un 98 fiestalarında japon motoru kullanılmıştır...

Hatta yeni civic'lerde kullanılacak olan 1.8 i-vtec 140BG 280 NM torka sahip olan motorlar sanırım 2007 model civic'ler üzerinde piyasaya çıkacak ve bence olay yaratacak çünkü verdiği bu performans'a karşılık yakıtı tüketimi 1.3 motorlar ile aynı olacak...

Bu yüzden bence forever japan....

• Kalmadı beyler ırklar kalmıcak

Belki 300 yıl sonra erkekler ile kızlarda kalmıcak sadece ibeneler yaşıyacak

Demek istediğim dünya biraz daha küçülüyor hergün hergün birazdaah yaklaşıyoruz birbirimize

Herkez yozlaşıyor wede tek ırk olup çıkıcaz sonunda az çekik gözlü az sarı azda zenci garip bişi olucağız yani

Demek istediğim dünya artık eskisi gibi değil arkadaşlar benim kafamda kalmadı japonu amerikanı hepsi bir

Demek istediğim Alman arabasoının motorunu japonlar yapıyor ingilizin motorunu ise almanla yapıyor

Herkez herkez el atmış durumda Alman arabası die aldığınız şey 102 milletten adamın emeği bir okadarda

Ayrı ülkede üretilen parçaların birleştirilmesinden oluşuyor

Yani bir kısır döngü bu topic sounçta biri japon dicek biri alman ama benim size soliceğim şey kısaca

Artık kalamdı ulkenin arabası tamam bizim gözümüzde AUDİ hep alman olucak ama

Aslında o araba dünya arabası

----------edit----------------------

Arkadaşlar ha bu arada bence Japonlar teknolojide br numara

Almanlar ise bu teknolojiyi ii kanalalize edip Werimli kullanıyorlar

Amerikalılar ise benzin fln takmıyor İhtiyaçlarına göre araba yapma ustasılar

İngilizler ise asilllik sembolu yani kalite içtasarım onlarda basit wede etkileyici

İtalyanlar ise tasarım adına buyukişler yapıyorlar

Fransızlar ise fonksiyenel işler yapıyorlar

Bunların bilincinde otomobil firmaları ya italyan çalıştırıyor tasarımda yada italyada okumuş japonu alıyor tasarım bölümüne

Anlatmak istedğim son olarak en iyi araba firması bu tabloyu derinlemesine incelemiş

Wede dünadaki ülkelerin en iyi yanlarını toplayandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 8 Temmuz 2005, 13:43:34 >

• şöyle bir bakıyorumda etrafı trafikte çok eski arabalar canavar gibi dolaşıyor hepsi (mercedes bmw) ne biçim bir motor ömrü varsa birde avrupada insanlar türkiyedeki benzini o kadar dert etmiyor zaten adamların gelir seviyesi yüksek
  • tamam aslında bizim tartıştığımızda bir bakıma bu 102 milletin hangi ülkede birleşipte bu arabayı yaptığı
  • quote:

şöyle bir bakıyorumda etrafı trafikte çok eski arabalar canavar gibi dolaşıyor hepsi (mercedes bmw) ne biçim bir motor ömrü varsa birde avrupada insanlar türkiyedeki benzini o kadar dert etmiyor zaten adamların gelir seviyesi yüksek

ona bakıcak olursak hala 89 model civic'ler 400.000-500.000 km'yi devirmiş olmalarına rağmen hiç rektefiyesiz dolaşıyorlar piyasada...
  • Tabii ki japonlar derim. Teknolojik olarak üstün olduklarına inanıyorum, ve ürettikleri motorlar çok dayanıklı. (Dünyanın en büyük motor üreticisi Honda Motor Co.). Parçaları pahalı ama kalitelidir (Almanlardan da ucuzdur ayrıca.) 91 integra kullanıcısıyım. 91 yılından beri far ampullerimi bile değiştirmedim. O derece yani . Performans, yol tutuş sizin için kriterse japon. Yok ben ısıtmalı koltuk, yok sessizlik konfor diyosan alman. Şahsen japondan şaşmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nsx

Tabii ki japonlar derim. Teknolojik olarak üstün olduklarına inanıyorum, ve ürettikleri motorlar çok dayanıklı. (Dünyanın en büyük motor üreticisi Honda Motor Co.). Parçaları pahalı ama kalitelidir (Almanlardan da ucuzdur ayrıca.) 91 integra kullanıcısıyım. 91 yılından beri far ampullerimi bile değiştirmedim. O derece yani . Performans, yol tutuş sizin için kriterse japon. Yok ben ısıtmalı koltuk, yok sessizlik konfor diyosan alman. Şahsen japondan şaşmam.

işte kardeşim kullanan bilir japonu,zaten hastalık yaratır şöle bi 4-5 sene kullandıktan sonra...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

quote:

şöyle bir bakıyorumda etrafı trafikte çok eski arabalar canavar gibi dolaşıyor hepsi (mercedes bmw) ne biçim bir motor ömrü varsa birde avrupada insanlar türkiyedeki benzini o kadar dert etmiyor zaten adamların gelir seviyesi yüksek

ona bakıcak olursak hala 89 model civic'ler 400.000-500.000 km'yi devirmiş olmalarına rağmen hiç rektefiyesiz dolaşıyorlar piyasada...

Bakrsan bağ olur bakmassan dağ olur

Avrupalı adam arabasını servise götürüyor bakımını yaptıryorsa araba milyon Km bile yapar

Ki adamlar aşmış bizim gibi yenisi en pahalısı die tuturmuyorlar ihtiyacına göre alıyor

Bizde piayngoyu bulan X5 alıyor hemde siyah ıyyk yani

• ölede baba ikisinide aynı şartlar altında değerlendirdim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.