< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Otomobil Severler Sohbet Konusu. (455. sayfa)

-
-
Anladım abi yoğun tempodan aracı ve sahibini dışarda görünce ancak fırsatım oldu.
Alan kişi bile paketin ne paket olduğunu bilmiyor. O da bana sordu ne bunun paketi diye, ben de bilene sorayım dönerim dedim.
-
BMW’ nin uygulamasını indirsin şasi no girsin kaydetsin. Ne nedir görebilir.
* Alacağın aracı bilmeden alıvermek de! Ne bileyim garip bir iş değil mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi 1 senedir araç alacak. 400'den başladı 1.2'ye kadar geldi. Aracı bilerek değil de temiz araç olsun modundaydı.
-
Yeni kanuna göre 45 gün süre sınırı geldiği için araç teslmatı 45 gün olmadan ön ödeme almıyorlar artık. araç banttan inip yükleme aşamalarına gelince, link veryorlar ön ödeme başlıyor, max 45. gün araç teslim.
O yüzden hemen ödeme yapmayacağım için, Countryman E ön siparişi geçtim. 10-15 gün ön ödemeye kadar düşünme payı bıraktım kendime, hızlı karar verirsem aracımı satıp mevduata atacağım tamamını ödeme gününe kadar. Araç olmasada olur teslime kadar.
Sizin araç ile ilgili düşünceniz nedir?
VW den geerken id4 tst aracına baktık. Araç beklediğimden büyük ama bir servis minibüsü havası hissi aldık, gerek ön koltuk kolçakları, gerek ön ekranın direksiyona sabit olması, ana ekranın standfart bşr ekran molması, jantların küçük ve tekerlerklerin minibüs tekerini andırması(efendim yumuşaak olurmuş araç)...
Çok detayda inceleyemedik, fiyata olarak bir -300.000 fark mevcut, menzil biraz kısa(tahminim benim kullanımım ile 70-80km)
Yanda Cupro Born vardı, hanım kaçtı. Araç fazla süslü, aksesuarcıdan çıkmış bir hali var, iç hacim diğerlerine göre küçük/dar.
Gerye Tesla kalıyor? Araç daha geniş, depolama fazla, teknoloji daha ileri, biraz fazla boş, çok sadece iç mekan, bazen çirkin gelen ön-arka tasarım, servis mevcut değil vs. Bilemedim??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 28 Ocak 2025; 20:55:45 >
-
Bu araçların bakım periyodu ve fiyatları hakkında bilgiye uaşamadım? Fikriniz var mı?
-
Tesla bu işin piri, Eğer bütçe Tesla parasına çıkıyorsa ben olsam tercih ederdim, sürpriz yaşama ihtimali en düşük olanı. Mükemmel bir araç mı hayır seninde dediğin gibi iç mekanı oldukça saade mesela (daha bir çok eleştiri getirilebilinir)ve bence bu sadelik sıkıcı boyutta ama bir tüketicinin kişisel zevk ve tercihlerini bir yana bırakırsak ortalama bir kullanıcının her ihtiyacına cevaz verecek bir otomobil. Benim gibi otomobilde hacmi önemseyen ve o hacmi kullanan kişiler içinse biçilmiş kaftan.
Ama beğeni ve zevkler farklı farklı tabi. Countryman de çok yakışıklı, tarzı olan bir araç bu anlamda onunda kendine göre artilari var ama hiç kullanma şansım olmadı bu nedenle degerlendirmem doğru olmaz.
İd4 ise bence bu araçlarla aynı listeye sadece uygun fiyatı nedeniyle giriyor. Menzili çok az görünüyor, müstakil bir ev ve sürekli şehir içi kullanım için tercih edilebilir yinede ama ben tercih etmezdim Ki ben o bütçelerde bir elektirikli bakıyor olsam Kia Hyundai grubuna daha sıcak bakardım. Örneğin ioniq6 yi çok beğeniyorum (çoğu kişi beğenmiyor ama bence hoş araba) bataryası küçük olsa da rüzgar direnci ve 800 mimarisi bu noktada bir nebze telafi edici oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 29 Ocak 2025; 13:11:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de f20 den teslaya geçeceğim, yeni model y nin satışa çıkmasını bekliyorum, eğer %10 luk dilimde kalırsa hemen sipariş vereceğim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Onu da düşünüyorum, biraz beklersek ve şartlar değişmez ise, yenisi için daha iyi bir seçim olacak gibi?
Yeni makyaj ve mini’ye göre artıları beni Teslaya doğru itiyor.
Beyler merhaba, 11. Yaşına 2 ay kala Peugeot aracımın gösterge panelinden çok sinir bozucu bir takım zırıltı sesleri gelmeye başladı. Ustaya henüz götürmedim. Söktürüp baktırmamı tavsiye eder misiniz?
En riskli bölge benim görüşüme göre bu konsol (göğüs) ve ön panel söküm ve geri koyma açısından. İşçiliği zor.
Açıkçası kararsız kaldım ancak bu sesle de sürüş konforu sıfıra iniyor, araçtan soğutuyor.
Görüşlerinizi merak ediyorum, iyi akşamlar.
Hocam aracınızın modeli ne bilmiyorum ama eski peugeotlarda göstergeyi sokmek çok zor değildir. Sorun gösterge ile ilgili ise çok fazla dağıtmaya gerek kalacağını sanmıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2014 model Peugeot 208 hocam. Daha 42 bin km'de üstelik. Ne halt yiyeceğimi gerçekten bilmiyorum, durup dururken ortaya çıktı, bozuk yollar ve mukavemeti vasat trim grubunun yıllar içinde meydana getirdiği bir iç panel zırıltı sesi. Allah bilir hangi parça sebep oluyor. Usta da içini açmadan bilemez tahminim. Yüksek fiyat verir ve onarım garantisi vermezse vazgeçmeyi düşünüyorum ama halen kararsızım. Sürüş zevki diye birşey kalmadı. Yorumunuz için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Ocak 2025; 21:12:5 >
Bugün görüştük ama genel bilgi olsun, tesla'nın bir bakımı yok. Belki 3 senede bir hidrolik bakılıyor, onu da km'ye göre kendi çağırıyor ya da çağırmıyor.
Tüm filtreleri tesla kargo ile yolluyor kendiniz takıyorsunuz filtre hepa. 600 tl.
Servis mantığı mobil servis vat istanbul ankara bursa disinda. benim yağmurda korna kısılıyordu 24 saat içinde randevu verdiler, bir kezde ekran kapanmış restart atmıştı, ona da baktılar kornayı hallederken ısı pompası kilitlenmiş, 30 dakika falan test edildi bazen ilk ay yapıyormuş. Sorun olsa ne yapacaktık dedim sürüşe engel bir durum olursa kendileri çekici ile ikame araç bırakıp alıp götürüyor, yoksa sen götürüyorsun.
Antalya'da 2025 sonunda servis açılması yüksek olasılıkmış.
Onun dışında cam değişimi, kaparto işleri gibi şeyler için yetkili yerler büyük her şehirde var,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 5 Şubat 2025; 8:23:52 >
Bakımsız araba mı olur? Ayıp yahu?
teslaya niyetlenmemim sebeplerinde bir de bu ama şansımıza ortada araç yok, eski kasa satıştan kalktı yeni kasanın ne zaman geleceği belli değil,
-
Evet. Bu bkım prosedürü çok çok iyi, insanlar zorunlu saçma sapan bakım kalemlerinden o kadar bezdi ki artık 1krş fazla vermek dokunur hale geldi.
CountrymanE için konusuna sormuştum. 2 yıl bakım aralığı(şimdilik) şu anda güncel 9-10.000TL. Ne değişiyor, hirolik polen? Yani 2 kıytırk şey için illa para alacağız kafası beni sinirlendiriyor.
F20 Bakım için Yağ+Polen/hava+hidrolik = 20.000TL ?? Kendin yaptırırsan 5-6000TL
Servis hizmetinden para çırpacağız diye bu kadar da fark olmaz ki?
Zaten Kasko+Trafik+yıllık vergi+Benzin vergileri+bakımlar vs. iyice saçmaladı.
Eskiden bu kadar dokunmazdı, keyifle kullanırdık ama son dönemde artan "araban mı var kaktır gitsin" kafası iyice zıvanadan çıktı.
Neyse.
Makyajlı kasanın gelmesi uzun sürebilir, mevcut kasa için iptaller dolayısı ile ara ara sipariş açılabilir.
Eğer ötv de bir değişim olmaz ve aracın fiyatı kabaca aynı kalır ise(ben öyle tahmin ediyorum), makyajlıyı beklemek daha mantıklı gibi.
ContrymenE den biraz soğudum, iç kumaşın fazlalığı ve dokusu, alakasız ve uyumsuz koltuk renkleri ve bazı donanım eksiklikleri beni biraz geri itiyor. İptal edip Tesla bekleyesim var, duruma bakarız o zaman geldiğinde de.
-
Bu arada aracımı sattım 2 saatte bitti gitti, bir süre arabası devam edip duruma bakacağız.
Çokta arabayı kullanmıyordum 7 küsür yılda 27.000km.
Tanıdık bir kullanıcıya gitseydi çok memnun olacaktım ama olmadı. Bende biraz tezcanlıyım, bekleyemedim/beklemek istemedim. Hatta 3-5 ay önce satıp beklemeye geçseymişim daha isabetli olurmuş -ki küçük bir harekete geçip vazgeçmişliğim de vardı. Neyse kısmet.
Bu km bu temizlkte bir BMW bulmak zor, alan inşallah kıymetini bilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 9 Şubat 2025; 11:18:12 > -
Hayirli olsun tekrardan, 15 20k için için 2 hafta uğraş insanları bekle, saçma sapan tekliflerle muhatap ol gerçekten gereksizdi. Gördüğüm en temiz araç bile biniciye gidemedi bu da gerçekten ne kadar garip bir piyasada olduğumuzu gösteriyor,
Resmen temiz araçları uygun fiyata almıyorlar, tesla'ya gelirsek bir iki aya makyajlı kasanın ne zaman geleceği anlaşılır, En ideali tam makyajlı kasa öncesi 2. El 5 6 bin km'de makyajsız kasa bulunursa 1.5 1.6 milyona falan kapatmak olabilir,
Zira 2 3 sene sonra yeni kasa yeni pil 800v altyapı ile falan gelir makyaj hikaye olur, bu şekilde değer kaybını ilk sahibine yıkar kendinde üstüne bir şey eklemeden değiştirmiş olursun,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 6 Şubat 2025; 10:59:22 >
Aynen öyle, uğraşmaya değmez.
Herkesin elinde nakit yok, anında alım yapamıyor. Şansımıza bu tarz bir araç arayan parası elinde olan ile bu satış işi eşleşecek, anca o zaman olurdu. Aracı olan satacak üstüne para bıulacak vs. Faizler hala iyi, TL de tutan ve aylık getisine bakan adama da tatlı geliyor.
Şimdi 1.200.000 bandında 7 yıllık araç, 3-5 eklesen sıfır araç alırsın. Sıfır yada sıfıra yakın araç mı, yoksa premium 7-8 yaşında araç mı? Kafa karıştırıcı.
Ben 2-3 sene yeni ksayı bekleyeyim olmazsa.
Yada olurda satarsan seninkine talibim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 6 Şubat 2025; 11:34:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X