Şimdi Ara

OTOMOBİL KALORİFERİ YAKIT HARCARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Klimanın yakıt harcadığını biliyoruz. Fakat ;

Kaloriferi açtığımız zaman aracın yakıtına bir etkisi olurmu ?

halk arasında kaloriferi açtığımızda motorun sıcaklığını veriyor deniliyor bu doğrumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfewf -- 27 Kasım 2016; 20:3:3 >

• Sogutma suyu isinir, isinan su kalorifer peteginden gecerek petekleri ısıtır. Isınan petekler iceriye sicak hava verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha ısınan su kalorifer peteğinde fanla soğutulmuş ha ön radyatörde fanla soğutulmuş aynı şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Ha ısınan su kalorifer peteğinde fanla soğutulmuş ha ön radyatörde fanla soğutulmuş aynı şey.

öyleyse motorun sıcak olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Ha ısınan su kalorifer peteğinde fanla soğutulmuş ha ön radyatörde fanla soğutulmuş aynı şey.

öyleyse motorun sıcak olması lazım

E bizahmet.

• Fan calisir,akuden akim ceker.
    Alternatore yuk bineceginden motor devrinde anlasilmasa da bir dusme olur.Rolanti regulatoru motorun devrini dengelemeye calisir. Dogal olarak cok az da olsa yakit ihtiyaci artar.

Motor sicakligindan dolayi sinan suyun bir miktari kabin icine giren havanin isitilmasi icin kulanilir. Dogal olarak sicak su soguyacaktir. Bu da termostatin ve radyatotor faninin daha sik devreye girecegi anlamina gelir.

Hava sicakligi,aracin kullanim karakteri ve kabin icindeki isitma talebinin ihtiyacina gore motor suyu sicakligi olmasi gereken normal sicakligina gec gelebilir. Bu da alinan yolun daha buyuk bir kismini soguk motorla katetmek anlamina gelir.

Yukaridaki durumlar farkedilecek kadar yakit artisi saglamayabilir ama sorunun cevabi "harcar" olaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Fan calisir,akuden akim ceker.
    Alternatore yuk bineceginden motor devrinde anlasilmasa da bir dusme olur.Rolanti regulatoru motorun devrini dengelemeye calisir. Dogal olarak cok az da olsa yakit ihtiyaci artar.

Motor sicakligindan dolayi sinan suyun bir miktari kabin icine giren havanin isitilmasi icin kulanilir. Dogal olarak sicak su soguyacaktir. Bu da termostatin ve radyatotor faninin daha sik devreye girecegi anlamina gelir.

Hava sicakligi,aracin kullanim karakteri ve kabin icindeki isitma talebinin ihtiyacina gore motor suyu sicakligi olmasi gereken normal sicakligina gec gelebilir. Bu da alinan yolun daha buyuk bir kismini soguk motorla katetmek anlamina gelir.

Yukaridaki durumlar farkedilecek kadar yakit artisi saglamayabilir ama sorunun cevabi "harcar" olaktir.

peki hocam harcar da

100 km de 1 litre mi ne kadar tahminen?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Kamyon yakıt tüketim
    14 yıl önce açıldı
    Doblo yakıt tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok ilginç bir konu. Cidden merak ettim
  • Alternatore yuk bindirecegi ve motorun biraz daha gec isinmasini saglayacagindan yakiti arttirir. Motor kucuk hacimliyse daha belirgin bir artis olur. Ama gozle gorulur kayda deger bi yakit artisi olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Yok artık 1 litre klima açık olucakta fan sonda veya sona yakın olucak anca o kadar etki eder 100 kmde 1 litre

Bence çok çok minimal bir yakıta etkisi olur ama bana göre yakıtı etkilediğini düşünmüyorum sonuçta ısınan motorun suyunun sıcaklığını veriyor bize çalışan şey sadece fan

0.1 bile etmeyebilir oda taş çatlasın fan son kademede olsun ve high konumda olsun anca

Kısacası kalorifer hiç anlamayacağımız kadar yakıtı etkiler veya etkilemez

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam net olarak nedir tam bilmiyoruz. Bana görede yakit harcamaz ama harcar diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Hocam net olarak nedir tam bilmiyoruz. Bana görede yakit harcamaz ama harcar diyorlar.

Dediğim gibi harcarsa bile hiç hiç dikkate alınmayacak kadar ve fark edilmeyecek kadar yakar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.