Şimdi Ara

otomobil camindaki basit cizigleri giderelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar tarihi gecmis kullanmadiginiz veya yeni dis macununu yumusak bir bezle otomobilinizin on camini fazla bastirmadan hafif hafif silin ,silme esnasinda macun kurumaya basliyor kurumasi onemli degil kurusada silmeye devam edin hafif hafif 3-5 dakika sonrada kuruyan macunu gene temiz ve yumusak bir bezle silin
    goreceksiniz caminiz tertemiz olacaktir.
    Edit:bazi araclarda cam silecek lastigi yirtilip gittiginde cama temas edip cami cizen cam sileceginin cizdigi kisimlari bas parmaginizin ucuyla bastirarak silerseniz cizigin onemli bir bolumu kaybolacaktir,
    kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 27 Aralık 2009; 22:25:21 >



  • Paylaşım için teşekkürler.
  • Eski tarihli diş macunu nereden bulacaaz abim illaki eski tarihlimi olmalıdır.yeni kullansak olmazmı.
    Biraz bilgi daha verseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

    Eski tarihli diş macunu nereden bulacaaz abim illaki eski tarihlimi olmalıdır.yeni kullansak olmazmı.
    Biraz bilgi daha verseniz.

    sayin ametbixi,gaye kullanilmayani bu sekilde degerlendirmek ,macunun eskiligi yeniligi onemli degil .
  • İlginç bir yöntem, Biriside pasta-cila sürün demişti.
  • Deneyeceğim teşekkürler.
  • paylaşım için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben gözlük camı üzerinde denedim. Cam resmen çizildi. Daireler şeklinde küçük çizikler oluştu. Ben tavsiye etmiyorum.
  • gözlük camlarında çok ince kaplama var o çizilmiştir. araba camlarında ise kaplama olmaz direk cama temas ettiğinde kolay kolay çizilmez bezle.
  • Tartışmaya açık bir konu belki ama gözlük camı çok yakın oto camlarına bence. Çünkü oto camlarıda gerçek cam değil oda birçok kaplamadan oluşuyor. Bunun kanıtıda sileceğin camı çizerek iz bırakması. Yeni model oto camlarında ışığı yansıtan birçok özellik ve kaplama var. İkincisi de oto camı kolay kolay çizilmesse zaten diş macunun hiçbir etkisi olmaz. Diş macunlarının içinde çok az da olsa oto pastalarında olduğu gibi aşındırıcı maddeler olduğunu biliyorum.

    Ayrıca diş macunu gibi pahalı bir şeyin otomobil camına kullanılması boş masraf bence. Olup olmayacağını tartışmaya bile değmez. Bir camı çizikten kurtarmanın tek yolu değiştirmektir.

    TV de seyrettiğim bir belgeselde İngilterede muayeneden geçirebilmek için eski model otomobillerin önce camını değiştiriyorlardı. Kırık çatlak olmasa bile. Bence de belli bir yaştan sonra otomobillerin ön camlarının değiştirilmesi şart.

    quote:

    Orijinalden alıntı: eraycanli

    gözlük camlarında çok ince kaplama var o çizilmiştir. araba camlarında ise kaplama olmaz direk cama temas ettiğinde kolay kolay çizilmez bezle.



    imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_i -- 4 Ocak 2010; 12:22:23 >




  • Bir oto cam firmasının tavsiyeleri:

    -Cam temizliği için su ve piyasada satılan cam sil ürünler dışında bir kimyasal ile temizlemeyiniz.
    -Aşınan silecek lastikleri cam üzerinde kılcal çizikler oluşturabilir.
    -Silecekler susuz çalıştırılmamalıdır.
    -Araç plastik aksamının temizliğinde bir kimyasal kullanıyorsanız Bu kimyasalların cam ile temasından sakınınız. Leke bırakabilir, yeniden temizliği zordur.
    -Serigrafi baskı ile üretilen ısıtmalı camınızın temizliğinde aşındırıcı kullanmayın, temizlik ısıtıcı tellerin yönünde yapılmalıdır.
    -Aracınızın ön camının çatlak oluşmasa dahi rahat bir görüş için çizik ve aşınma durumuna göre belli periyotlarda değiştirilmesi önerilir.
    -Can güvenliğiniz, göz sağlığınız ve araç muayenesinde sorun yaşamamanız açısından E (homologasyon) belgeli camlar kullanınız.
    -OGS veya benzeri bir alıcı verici kullanıyorsanız ve camınız UV filmli bir cam isehttp://www.kgm.gov.tr/ adresindeki "OGS CİHAZI HANGİ OTOMOBİLDE NEREYE TAKILMALIDIR?" başlıklı bilgilendirmeye uymanız önerilir.




  • Otomobil ön cam çeşitleri:

    http://www.trakyacam.com.tr/Otomotiv_Camlar/tr/lamine_camlar.htm

    Klasik Lamine Ön Cam

    İki cam arasına PVB konulması ile elde edilen en temel camdır. Ön cama, üzerine takılan alt parçalar ile çeşitli fonksiyonel özellikler kazandırılmaktadır.

    Telli Isıtmalı Ön Cam

    Sürücü görüşünü engellemeyecek kadar ince rezistans tellerinin iki cam arasına çok yüksek hassasiyetle yerleştirilmesiyle elde edilir. Bu sayede ön cam üzerinde oluşan buzlanma ve buğulanma hızlı bir şekilde yok edilir. Özellikle soğuk ülkelerde kullanılan araçlarda tercih edilir.

    Akustik Ön Cam

    İki cam arasına akustik özellikli ara katman konularak elde edilir. Akustik özellik sayesinde motor ve rüzgar sesi soğurularak yolculuk konforu önemli ölçüde artırılır.

    Atermik Ön Cam

    Camın üzerine uygulanan özel bir kaplama sayesinde güneş ısısı dış ortama geri yansıtılır ve araç içindeki ısıl konfor en üst düzeye ulaşır. Atermik camlar klima ihtiyacını azaltarak daha düşük güçte motor kullanımına imkan verir, araç ağırlığının azaltılmasına ve emisyon hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunur.




  • evet yeni araç camlarının dış kısımlarında kaplama olduğu kesin. belli bir renk ağırlıklı olmak üzere (kaplama kalınlığı hangi rengin dalga boyunun katında ise) görüntüyü geri yansıtıyorlar. buradan anlaşılıyor. ama kolay kolay çizilebilen yapıda olduğunu zannetmiyorum en azından gözlük camı kadar hassas olmazlar (: zira bunu tasarlayanlar maruz kalacağı etkilere göre tasarlıyorlardır.

    peki profesyonel anlamda bu cam çiziklerini temizletmek bize ne kadara mal olur? benim aracımda da önceki sahibinin kar kazıma faciasından kaynaklı derin çizikler var ve gece çok rahatsız edici oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycanli

    evet yeni araç camlarının dış kısımlarında kaplama olduğu kesin. belli bir renk ağırlıklı olmak üzere (kaplama kalınlığı hangi rengin dalga boyunun katında ise) görüntüyü geri yansıtıyorlar. buradan anlaşılıyor. ama kolay kolay çizilebilen yapıda olduğunu zannetmiyorum en azından gözlük camı kadar hassas olmazlar (: zira bunu tasarlayanlar maruz kalacağı etkilere göre tasarlıyorlardır.

    peki profesyonel anlamda bu cam çiziklerini temizletmek bize ne kadara mal olur? benim aracımda da önceki sahibinin kar kazıma faciasından kaynaklı derin çizikler var ve gece çok rahatsız edici oluyorlar.


    Benim kullandığım ve çok bilinmeyen bir şey camın kirecini temizlemektir. Camcılarda bulunan bir kimyasal (Asit) ile tüm camlar pamukla silinir ve hemen su dökülür. Bu yöntemde bütün camlar inanılmaz bir şekilde berraklaşıyor. Çizikler daha çok görülebiliyor olmasına rağmen camın temizliği gerçekten görüşü çok arttırıyor ve çiziklerin hiç bir önemi kalmıyor.

    İnternette bulduğum bazı polisaj ürünleri var

    NIGRIN REPAIRTEC ASTAR GÖRÜNMEYEN ÇIZIK TAMIR SETI
    Carpex cam

    Bauhaus da benzer bir şey satılıyor hatta bir amca bana sordu nasıl birşey diye ama kullanmayı düşünmem ve ben cam gibi üstünde hiçbirşey barındırmayan, sert birşey nasıl düzelir bana mantıklı gelmiyor. Ancak geçici bir parlaklık olur ve ilk suda oda yok olur.

    Mesela basit bir otomobil cilasını cama sürün pırıl pırıl oluyor ama ilk yıkamada gidiyor tabi. Mesela ÇBS silikon oto cilası denedim Formula 1 cila denedim.

    Cam da çizik varsa iki yöntem olabilir gerçek tamirat ya çiziği doldurmak yada çizik derinliği kadar cama polisaj yapmak.

    Çiziği doldurmak yapılabilir belki ama tüm camda çiziği doldurduktan sonra cama yapışıp bir daha çıkmayacak kimyasalı bide tüm cama uygulamak nasıl olur masrafına değermi bilemiyorum.

    Eski model arabaların yan sanayii camlar en fazla 150-200 lira olsun. Yarısı kadar para verip tamir ettirmekten daha mantıklı yeni cam bence. Cam gerçekten kötüyse.




  • deneyip çözüm bulan oldu mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.