Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.210
Cevap
268
Favori
625.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otosarrafı

quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

quote:

Cevabınız için sağolun ama belirttiğim gibi bu aracı geçici kullanıyorum ve ilk çocuğumuz. İsofix gibi bir kolaylık varken geçici bir arabaya göre ürün almak istemiyorum.

Olmazsa sanayide isofix bağlantısı yaptırmayı bile düşünüyorum araca. Mesela şöyle bir site buldum, istanbulda yapan yer bulursam düşünebilirim:

http://isofix.web.tr/

Koltuğun kemerli olmasının güvenlik adına aman aman bir dezavantajı yok.

Tek dezavantaj montaj zorluğu.Arabadan sürekli çıkarıp takacaksanız sizin için önemli bir husus olabilir ama dediğim gibi güvenlik adı altında bağlantı hatası yapmadığınız taktirde ( kemerin dönmesi boşluk alamama gibi) hiçbir sorun olmaz.

Düşündüğünüz modelde yatış pozisyonu isofix bol bırakılarak yapılıyor bu bir dezavantaj. Bütçe el veriyorsa pallas m-fix almanızı tavsiye ederim.

yada bi önceki mesajımda belirttiğim kemer bağlantılı güvenlik testlerinden geçmiş ürünleri öneririm.

İsofix takma olayına gelince Yetkili servisinize sorun ilk önce cuzi bir ücret isterler uyumlu ise (90-100 Tl arası) onun dışında sanayide isofix takan yerler çokca mevcut.

Aracım çok eski 97 model toyota carina, yetkili servise sorarsam gülebilirler Dışarda yaptırmayı bir araştırayım.

Dediğiniz gibi isofixsiz modellere yöneleyim dedim, ancak 9-36 sınıfında ADAC testleri olan modellerin hemen hepsi isofix bağlantılı ve ön yastıklı. Testlerde cbex pallas m modelinin isofixsiz olanı da bulunuyor, ancak bu ürünü satan yer bulamadım. Ayrıca ön yastığı olan bir modelde isofixsiz olarak koltuğa nasıl sabitleniyor onu da tam çözemedim.
    [DHTUBE=]
    Bahsettiğim model şu:
    https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=358&nc=True&info=CYBEX+Pallas+M&ergo=True
    İsofixli olanı da var:
    https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=354&nc=True&info=CYBEX+Pallas+M-fix+(Isofix)&ergo=True

İsofix ilini çözebilirsem recaro monza nova is modeli de kriterlerime uyuyor gibi. Yatar mekanizması olayı hiç aklımda yoktu, onu da araştırmak gerek gibi.

Edit:
    Cybex pallas m çarpışma testi:

M-fix testi:

M ile m-fix arasında güvenlik açısından fark yoksa m-fix'e ne gerek var, yok var ise nasıl ikisi de ADAC'da aynı notu almış.. Kafalar karıştı, bilgili abilerden açıklama bekleniyor..

Merhabalar,

Bazı insanların kendi yorumlarını silip beni şikayet etmesi sonucunda ban yedim ama geri geldim. İlgilenenlere duyurulur.

Tekrardan merhabalar otosarrafı,

Son yolladığınız adac linklerinde gördüğünüz gibi 'Sicherheit' yazan bir yer var. O güvenlik demek. Pallas M: 5 üzerinden 3 almış(yani çember); ama M-Fix: 5 üzerinden 4 almış(tek artı) aralarında tabii ki farklar var.

Ayrıca yine doğru bilinmeden yapılan yorumlar var, Pallas 2 Fix modelinde de alt baza mevcuttur. Yatış pozisyonu Pallas M Fix ile birebir aynıdır. Aura Fix modelinde yatış bazası yoktur.

Pallas 2 fix ile pallas m fix arasında en belirgin fark boy uzamasının farklılığı ile kumaş farklılığıdır. Pallas 2 Fix komple yükselir, Pallas M Fix sadece kafalık yükselterek uzar.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MySun

103 cm, 15 kilo ve 3 buçuk yaşındaki oğlum.

Bu mesaja eklenen görseller:

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

Çocuğunuzun oturma şekline göre değişir tabii bu durum. Doğru oturuş ve yanlış oturuş pozisyonları var. Neyse siz bu şekilde kullanıyorsanız seçim sizin. Ama bence çocuğunuz ya çok eğik oturuyor yada 103 cm değil.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ermantpc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

quote:

Cevabınız için sağolun ama belirttiğim gibi bu aracı geçici kullanıyorum ve ilk çocuğumuz. İsofix gibi bir kolaylık varken geçici bir arabaya göre ürün almak istemiyorum.

Olmazsa sanayide isofix bağlantısı yaptırmayı bile düşünüyorum araca. Mesela şöyle bir site buldum, istanbulda yapan yer bulursam düşünebilirim:

http://isofix.web.tr/

Koltuğun kemerli olmasının güvenlik adına aman aman bir dezavantajı yok.

Tek dezavantaj montaj zorluğu.Arabadan sürekli çıkarıp takacaksanız sizin için önemli bir husus olabilir ama dediğim gibi güvenlik adı altında bağlantı hatası yapmadığınız taktirde ( kemerin dönmesi boşluk alamama gibi) hiçbir sorun olmaz.

Düşündüğünüz modelde yatış pozisyonu isofix bol bırakılarak yapılıyor bu bir dezavantaj. Bütçe el veriyorsa pallas m-fix almanızı tavsiye ederim.

yada bi önceki mesajımda belirttiğim kemer bağlantılı güvenlik testlerinden geçmiş ürünleri öneririm.

İsofix takma olayına gelince Yetkili servisinize sorun ilk önce cuzi bir ücret isterler uyumlu ise (90-100 Tl arası) onun dışında sanayide isofix takan yerler çokca mevcut.

Aracım çok eski 97 model toyota carina, yetkili servise sorarsam gülebilirler Dışarda yaptırmayı bir araştırayım.

Dediğiniz gibi isofixsiz modellere yöneleyim dedim, ancak 9-36 sınıfında ADAC testleri olan modellerin hemen hepsi isofix bağlantılı ve ön yastıklı. Testlerde cbex pallas m modelinin isofixsiz olanı da bulunuyor, ancak bu ürünü satan yer bulamadım. Ayrıca ön yastığı olan bir modelde isofixsiz olarak koltuğa nasıl sabitleniyor onu da tam çözemedim.
    [DHTUBE=]
    Bahsettiğim model şu:
    https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=358&nc=True&info=CYBEX+Pallas+M&ergo=True
    İsofixli olanı da var:
    https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=354&nc=True&info=CYBEX+Pallas+M-fix+(Isofix)&ergo=True

İsofix ilini çözebilirsem recaro monza nova is modeli de kriterlerime uyuyor gibi. Yatar mekanizması olayı hiç aklımda yoktu, onu da araştırmak gerek gibi.

Edit:
    Cybex pallas m çarpışma testi:

M-fix testi:

M ile m-fix arasında güvenlik açısından fark yoksa m-fix'e ne gerek var, yok var ise nasıl ikisi de ADAC'da aynı notu almış.. Kafalar karıştı, bilgili abilerden açıklama bekleniyor..

Merhabalar,

Bazı insanların kendi yorumlarını silip beni şikayet etmesi sonucunda ban yedim ama geri geldim. İlgilenenlere duyurulur.

Tekrardan merhabalar otosarrafı,

Son yolladığınız adac linklerinde gördüğünüz gibi 'Sicherheit' yazan bir yer var. O güvenlik demek. Pallas M: 5 üzerinden 3 almış(yani çember); ama M-Fix: 5 üzerinden 4 almış(tek artı) aralarında tabii ki farklar var.

Ayrıca yine doğru bilinmeden yapılan yorumlar var, Pallas 2 Fix modelinde de alt baza mevcuttur. Yatış pozisyonu Pallas M Fix ile birebir aynıdır. Aura Fix modelinde yatış bazası yoktur.

Pallas 2 fix ile pallas m fix arasında en belirgin fark boy uzamasının farklılığı ile kumaş farklılığıdır. Pallas 2 Fix komple yükselir, Pallas M Fix sadece kafalık yükselterek uzar.

Saygılar.

Merhaba, tekrar hoşgeldiniz diyelim o zaman.

Yorumu paylaşıp tekrar baktığımda güvenlik olarak dediğiniz gibi olduğunu farkettim. Burada güncellemedim.

O zaman isofixli pallas(2 veya m) alıp güvenlikten biraz feragat ederek bir süre isofixsiz kullanabiliriz, doğru muyum. İsofixli ile olmayan arasında isofix aparatı dışında yapısal bir yok(güvenlik olarak var evet), ben böyle anladım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar kiwy marka oto koltuğu kullanan varmı. gittigidiyorda uyguna gelecek. anlayan arkdaşalar bakabilir mi nasıl sizce. italyan malı ve italya üretimiymiş.

www.hepsiburada.com
    Kiwy 14103KW06B SLF123-9-36 Q fix-Ocean Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/kiwy-slf123-9-36-kg-q-fix-oto-koltugu-stone-p-AILEKIWY14103KWGRI

• raziel82 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Bu koltuk aslında Brevi'nin. Herhalde firmanın ismini değiştirdiler. Marka orjinaldir. Kumaşları çok çok konforludur evet ama köpük çok az vardı ben satarken 2010 yılında. İade seçeneğiniz var zaten. Düşünülebilir derim ben.
  • otosarrafı kullanıcısına yanıt
    Merhabalar tekrardan,

Aynen öyle doğru anlamışsınız. Geçici bir süre idare edilebilinir bir durum. Daha sonra isofixli haliyle de rahatça kullanılabilir.
  • ermantpc kullanıcısına yanıt
    Merhaba, köpük az diyorsanız güvenlik yönünden sıkıntı olabilir ozaman. dediğiniz ürün bu sanırım adac da kiwy de bu buna göre yorumunuz nasıldır

Birde adac da bu bilgilere ulaştım. sizce alınır mı

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)
    5 üzerinden 3 almış. Tercih sizin. Benzer fiyatlara da ürünler mevcut Cybex olsun Kiddy olsun. İsterseniz biraz daha araştırın derim ben.
    anladığım kadarıyla ortalamanın bir tık üstü gibi ürün. adac a göre tatmin edici diyor sonuçta. kiddy ve cybexlere baktım. ama ön bara gelmez kızım sıkılır biliyorum. bu arada kızım 13 aylık 10,5 kilo ve 80 cm civarı
    kızınız daha 13 aylıksa 9-18 alın. yatış pozisyonsuz nasıl seyahat edecek daha yeni 1 yaşına girmiş çocuk.
    Tamamdır ustam sagolasin. Arastirmala devam edeyim. Hatta bir bebek magazasina gidip bizzat oturtarak deneyim en iyisi. Cybex vw kiddylere de bakarim

Hocam merhaba, daha önceki msjlarınızı, tavsiyelerinizi ve bloğunuzu okuyarak britax-römer e karar verdim. ve bu ürünü sipariş ettim. 500 tl üzeri 50 lira anında indirim de yapmışlar ve ürün 549 TL ye geldi. kılıf hediyesi de cabası. aslında niyetim 9-36 alıp tek bir koltukta büyütmekti. ama onlar içinde anladığım kadarıyla cybex vs bakmak gerekiyor ve 1500 lira. ilk baktığım koltukların çok iyi olmadığını anlayınca bu koltuğu da çok uygun görünce aldım. diğer king 2 lerden galiba kemer uyarı ışığı eksikmiş. o da olmayı versin. bu şekilde varsın olsun 3,5 - 4 yaşında yeniden alalım koltuk ama öncelik yavrularımız olunca buna önem vermeliyiz. 4 yaşından sonra besafe falan bakarım onlarda zaten 1000 lira civarı. aynı hesaba geliyor zaten. umarım doğru bir tercih yapmışımdır bu ürünle, teşekkürler.

• Selam arkadaşlar 28 aylık çocuğum için oto koltuğu almam gerekiyor aslında BOLENN HUG marka isofixli 9-36 kg oto koltuğu aldım ancak baktığımda sanki 1 sene sonra sığamaz gibi geldi ben açıkçası 7-8 yaşına kadar kullanabileceği bir bir oto koltuğu istiyorum bu ürünü bu yaş gruplarında kullanan var mı acaba birde internetten graco nautilus diye bir model beğendim ancak isofixsiz olması beni düşündürüyor bu konuda yorum olarak bana acil yardım ederseniz sevinirim zira en kısa zamanda almam gerekiyor.Başka model ve marka tavsiyeleriniz olursa da sevinirim. Verebileceğim fiyat 550-750 arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akicilevent

Selam arkadaşlar 28 aylık çocuğum için oto koltuğu almam gerekiyor aslında BOLENN HUG marka isofixli 9-36 kg oto koltuğu aldım ancak baktığımda sanki 1 sene sonra sığamaz gibi geldi ben açıkçası 7-8 yaşına kadar kullanabileceği bir bir oto koltuğu istiyorum bu ürünü bu yaş gruplarında kullanan var mı acaba birde internetten graco nautilus diye bir model beğendim ancak isofixsiz olması beni düşündürüyor bu konuda yorum olarak bana acil yardım ederseniz sevinirim zira en kısa zamanda almam gerekiyor.Başka model ve marka tavsiyeleriniz olursa da sevinirim. Verebileceğim fiyat 550-750 arasında.

merhaba.
    ben de Bolenn Hug almayı düşünüyorum, bugün 599tl fiyat için son gün. Genel olarak memnunmusunuz? eksileri varsa neler acaba? yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Sayın ermantpc merhaba, biraz geriye doğru okuyunca çok faydalı bilgiler paylştığınızı gördüm , öncelikle teşekkürler.

9 aylık ikizlerimiz için koltuk araştırmasındayız.

800tl-1500 tl bandında (mümkünse 800 tl ye daha yakın),

İsofixli, güvenlikten ve konfordan ödün vermeden,

Önereceğiniz modelleri öğrenmek isterim.

Bir de 2 koltuğu sabitlediğimizde, koltuklardan 1 ini çıkarmadan ortalarına oturma imkanı olur mu, yoksa sök- tak mı yapmamız gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: metkam_42

quote:

Orijinalden alıntı: akicilevent

Selam arkadaşlar 28 aylık çocuğum için oto koltuğu almam gerekiyor aslında BOLENN HUG marka isofixli 9-36 kg oto koltuğu aldım ancak baktığımda sanki 1 sene sonra sığamaz gibi geldi ben açıkçası 7-8 yaşına kadar kullanabileceği bir bir oto koltuğu istiyorum bu ürünü bu yaş gruplarında kullanan var mı acaba birde internetten graco nautilus diye bir model beğendim ancak isofixsiz olması beni düşündürüyor bu konuda yorum olarak bana acil yardım ederseniz sevinirim zira en kısa zamanda almam gerekiyor.Başka model ve marka tavsiyeleriniz olursa da sevinirim. Verebileceğim fiyat 550-750 arasında.

merhaba.
    ben de Bolenn Hug almayı düşünüyorum, bugün 599tl fiyat için son gün. Genel olarak memnunmusunuz? eksileri varsa neler acaba? yardımcı olursanız çok memnun olurum.

bende alalı 2 gün oldu o yüzden fazla yorum yapamayacağım ancak malzeme kalitesi oldukça iyi

• Beyler koltuk alacaksaniz yatarli olmasina dikkat edin. Cocuk epey rahat edip rahat uyuyor

• Herkes büyük koltuklardan bahsetmiş ama bir sey sorayım, biz cybex priam arabaya karar verdik. Bu arabaya uygun cybex dışında oto koltuğu(isofix bazalı) model bilen varmı acaba? Cybex ana kucağı ve bazası 1400 tl civarı birşey biraz pahalı çünkü

• Selamlar,

Bende oto koltuğu alma arifesindeyim çocuk anakucağına sığmıyor artık. 12.5 kg. Çok pahalı bir ürün tercih etmek istemiyorum, fiyat/performans ürünlerine bakıyorum. Şu ürünü yorumlayabilecek var mı? Orjnal Fransız'mış, testleri de var, 2016 serisi ve uygun fiyat.
    Tekzen.com.tr
    9-36 Kg Oto Koltuğu Modelleri ve Fiyatları Tekzen'de!
    https://www.tekzen.com.tr/casual_carmin_0_36_kg_oto_koltugu___kir_/2352633?ref=akakce&v=1.54.6

Onun dışında Bolenn Hug veya Kraft (ikisi de tamamen aynı sanırım fason Çin üretimi) düşünüyorum. 9-36 kg.

Var mı başka tavsiye edebileceğiniz? Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.