Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.210
Cevap
268
Favori
625.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    büyük bir koltuğa geçmek istiyoruz.
    Yalnız ileride onu normal koltuğa aldığımızda(yükselticiye) kardeşide 1 yaşından itibaren bu yeni alacağımız koltuğu kullanabilsin istiyoruz.
    400-500TL fiyat aralığında ne önerirsiniz ?
    Ben Graco Nautilus diye bir model buldum.
    Başka önerisi olan varmı acaba ?
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)
  • Selamlar, doğacak bebeğimiz için Maxi-Cosi Peeble otokoltugu/anakucağı aldık, satın aldığımız pusetle de uyumlu olması cezbetti. Mümkünse family-fix bazayla kullanalım diyoruz, nette 600 den ucuza bulmak mümkün olmadı. İkinci el veya daha uygun fiyata bulmak mümkün müdür?

Bu arada Maxi-Cosi; Pearl'ün çift taraflı kullanılmasına imkan sağlayan 2way-fix isimli yeni bir baza çıkarmış. Almışken bu bazayı almak lazım esasen ama Türkiye'de satışı başlamamış olsa gerek, nette veya dükkanlarda bulamadık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigrisim

quote:

Orijinalden alıntı: carpediem1

seçim yapmadan önce internette ve mağazalarda iyi araştırma yapmak lazım.

Benim tercihim Römer Trifix modeli oldu. Para sıkıntısı yoksa Römer veya Besafe.
    Para sınırı varsa Recaro veya Cybex bence.

Şu yazılarla incelemelere başlanabilir.

Bebek Oto Koltuğu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Oto Koltuğu Güvenliği - İsofix Nedir?

Merhaba tekrar, ürünü kullanmaya başladıysanız memnun musunuz? Ayrca benim arabada top tether bağlantısı yok. Römer trifix'i isofix dışında arabanın kemeri ile de sabitliyebiliyor muyuz?

Biz çok memnunuz. Kızımız da çok sevdi koltuğunu.
    beSafe de çok iyi ve güvenli bir marka ama biraz daha dar olduğu için kızım içinde rahat edemedi. Onu da düşünmüştük yoksa.
    Fiyatı 1200 TL'ydi Römer'in. BeSafe de aynı fiyatlar civarındaydı.
    tether bağlantısı olması şart değil. isofix'le de güzel sabitleniyor koltuk.
    ama kemerle bağlamanızı tavsiye etmem. çok güvenli gelmiyor bana. elle sallayınca koltuğu hareket ettirebiliyorsunuz. isofix şart bana sorarsanız.
    tabii bir sürü insan sadece kemerle de bağlıyor. tercih meselesi.

• carpediem1 C kullanıcısına yanıt
    Ben de römer sipariş verdim henüz elime ulaşmadı, kliksa dan aldım, rengini black thunder olanı pek sevmedim rengini ama fiyatı 874 TL + 50TL worldpuan. Uyguna gelince rengini pek umursamadım.
    İsofix iyi sabitliyorsa kemere gerek yok dediğiniz gibi. Sorularıma verdiğiniz cevaplar için size tekrar teşekkür ederim. Umarım bizim kız da sever de tekrar iade et vb. uğraşmak zorunda kalmam.

• sizce hangisini tercih etmeliyim

en üstteki wei-ß alman malı 9-25kg
    ortadaki heyner alman malı 9-36kg
    en alttaki baby max ? 9-18kg

birde hangisi kaç yaşa kadar kullanılabilir. 5-6 yaşına kadar hangisini rahatlıkla kullanabiliriz. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

• Koltuk olarak ben de Römer Trifix aldım ve arabaya taktırdım(bu arada top tether baglantısını ayarlamak biraz meşakketli imiş-adam ugraştı biraz).
    ilk izlenim olarak rahat ve güvenli bir koltuk,özellikle nakit ve İstanbul dan alacaklara tavsiyem Haşim İşcan bisikletçiler çarşısı olarak tabir edilen yerden almaları,fiyat uyguna geliyor-birde özellikle yaz için orjinal koltuk kılıfını hediye olarak istemeyi unutmayın.
  • Çocuğun var derdin var ne kadar da pahalılar yahu
  • luix kullanıcısına yanıt
    ürünler ile ilgili bilgim yok ama hangi kullanım yaşı ile ilgili olarak genelde 9-18 olanlar 4 yaşına kadar ve 18-36 arası olanlar 4 yaş üstü için öneriliyor-kullanılıyor.
    9-36 olanlar 5-6 yaşa kadar tekrar başka koltuk almadan kullanılabilir ama çok da tavsiye edilmiyor-tabi karar sizin.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Kızım 14 aylık oldu ve kullandığımız Kraft Diamond Ana Kucağı artık bize yetmez oldu.
    Gerçi bu zamana kadar son derece memnun kaldığımız bir ürün oldu (Terletmesi dışında)

Şimdi sıra geldi oto koltuğuna. Araştırmaya başladım ve karşıma Heyner diye bir marka çıktı.
    Heynerin dikkatimi çekmesi ADAC testinden geçmesi idi. Zaten ECE R44/04 sertifikası hemen hemen her koltukta var.

Hepimiz için evlatlarımızın güvenliği önemli fakat ürünün fiyatınında uygun olması şart (En azından benim için)
    Arkadaşımın biri
    www.n11.com
    Casual Kudofix 9-36 Kg Isofix Ana Kucağı Bebek Çocuk Oto Koltuğu - n11.com
    http://www.n11.com/koala-inofix-yatarli-isofix-li-bebek-oto-koltugu-9-36-kg-P16076790
    koltuğu satın almış.
    Sizce 0-500 TL bandında alabileceğim bir oto koltuğu öneriniz var mı ?

• Bizim oğlana oto koltuğu almaya karar verdim. Britax-Römer trifix almak üzereydim ki adac testlerine bakayım dedim.
    Britax-Römer Trifix in + ; CYBEX Juno 2-Fix in ++ aldığını gördüm. Sonra binbir güçlükle (teşekkürler BB) youtube dan çarpışma testlerine bakayım dedim.

CYBEX Juno 2 nin videosu pek hoşuma gitmedi açıkcası. Önden çarpmalarda neredeyse ikiye katlanıyor koltuk. Önündeki bölme ile koltuğun arasına sıkışıyor resmen çocuk.

Britax-Römer Trifix daha sağlıklı gözüktü gözüme. Ama fiyatı can yakıcı (1100 TL). Bir taraftan da çocuğun güvenliği söz konusu. Keşke dememek için alsam mı ne yapsam 1 haftadır sinir harbi geçiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eriond

Merhaba arkadaşlar.
    Kızım 14 aylık oldu ve kullandığımız Kraft Diamond Ana Kucağı artık bize yetmez oldu.
    Gerçi bu zamana kadar son derece memnun kaldığımız bir ürün oldu (Terletmesi dışında)

Şimdi sıra geldi oto koltuğuna. Araştırmaya başladım ve karşıma Heyner diye bir marka çıktı.
    Heynerin dikkatimi çekmesi ADAC testinden geçmesi idi. Zaten ECE R44/04 sertifikası hemen hemen her koltukta var.

Hepimiz için evlatlarımızın güvenliği önemli fakat ürünün fiyatınında uygun olması şart (En azından benim için)
    Arkadaşımın birihttp://www.n11.com/koala-inofix-yatarli-isofix-li-bebek-oto-koltugu-9-36-kg-P16076790 koltuğu satın almış.

Bende linkteki ürünü aldım.isofix li daha uygun model yok

• Arkadaşlar benim oğlum 14-15 kg ve 88 90 cm boyunca ve 15 aylık şimdi bizim şöyle bir sorunumuz var önden kendi kemerli oto koltukları 18 kg ya kadar kapasiteli muhtemelen alırsak 5-6 ay sonra tekrar yeni oto koltuğu almamız lazım. 15-36 kg olanlarıda aracın emniyet kemeri ile bağlanıyor ama bizimkisi daha bebek boyun kısmına geliyor emniyet kemeri. Ben şimdi nne alayım bilemedim.
  • arkadaşlar merhaba. aklımda bmw e93 cabrio almak gibi bir düşünce var. yalnız ALLAH nasip ederse temmuz ayında çocuğumuz dünyaya gelecek. Malum cabrio araç olduğu için çekincelerim. var. Bundan önceki iki aracımda cabrio'ydu. Ne yazıkki hastalık gibi :)). Nedir önerileriniz ? Nihayetinde benden daha tecrübelisiniz. Bebek koltuğu önerebileceğiniz marka var mı? Çok mu erken şimdiden almak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eriond

Merhaba arkadaşlar.

Arkadaşımın birihttp://www.n11.com/koala-inofix-yatarli-isofix-li-bebek-oto-koltugu-9-36-kg-P16076790 koltuğu satın almış.

Bende linkini verdiğiniz ürünü kullanıyorum fiyatına göre çok kaliteli bir ürün. Tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba;

Prensesime bugun oto koltugu aldım ve arastırmalarım ve gorsel deneyimim sonucunda Cybex Pallas 2 Fix i 650 Tl ye aldım.
    Adac ve Diplotop sitelerindeki karsılastırmalarım da da gecer not aldı.

Karsılastırdıgım urunler :
    Kiddy Guardianfix Pro2 (685 TL), Recaro Monza Nova IS (800 TL+165 TL Hediye ceki) ve Cybex Pallas 2 Fix (665 TL)

Artılar;
    Kiddy Guardianfix Pro2 kumas kalitesi iyi ,digerlerinden farkli olarak ayak uzatmak icin oturagin altından aparat cıkıyor bebek uyurken rahat etmesi icin ,cocugun kilosu arttıkca uzayan sırt kısmı otomatik olarak kendiliginden genisliyor.oturma minderi guzel ancak BAZA YOK(-) Baza olsaydı bu urunu tercih edecektim.

Recaro Monza Nova IS ; Kumas microfiber kalite guzel ancak Antalya sıcagına vız gelir diye dusundum. bas koyma kısmında extra hoparlar var 3.5 inçlik jackla herhangi bir cihazdan (tablet telefon mp3 player v.s) sesi sadece cocugun duyması saglanıyor bence cihazdan cıkan seslerden baskasının rahatsız olmaması icin mantıklı. ondeki darbe emici yastıgın ıcındeki demirler elle hissedilebiliyor carpısma esnasında cocugun kaburgalarına zarar verebilir.Oturma yeri ne cok sert ne cok yumusak.BAZA YOK.

Cybex Pallas 2 Fix ; Kumas kalitesi iyi oturma minderi orta sert (ki genelde orta sert oneriliyor)bas koyma yerinde 3 kademeli egim var elle ayarlanabiliyor cocugun basının one dusmesi engellenebiliyor.ondeki darbe emici minder gayet yumusak bana guvenli geldi.BAZA VAR ve bu sebeple cocugun cam seviyesinden yukarda olması dısarıyı daha rahat gorebilmesini saglıyor.ayrıca baza da 2 kademeli indirip kaldırabilme sansınız var yani cocuk 9 kg dan 36 kd a kadar rahatlıkla kullanabilir.Baza da 4 kademeli yatıs pozisyonu var.ilerleyen zamanda sırt ve bas bolgesi cıkıyor ve sadece yukseltıcı olarak kullanabiliyorsunuz.dezavantajı 11.3 kg olması yanı biraz agır ama isofixle sabit oldugundan ve devamlı aracta olacagından dolayı satın almamamda cokta etkisi olmadı.

Tum baktıgım modellerde kafa giren bosluklar biraz dardı cunku herhangi bir yandan darbe sırasında cocugun basının fazla gidip gelmemesi gerekiyor.

Karsılastırdıgım modeller ADAC testinde de bir tıkla Cybex aldı.

car-seats.tr.diplotop.com
    Araba Koltukları : Ne iyi ürün nedir? - tüketici değerlendirmeleri dayalı Best ürün karşılaştırma. - Diplotop
    http://car-seats.tr.diplotop.com/comparative

• 400TL'ye Koala innofixi tam alıyordum ki kart kasada problem çıkardı. Fakat satıcıya söyledim, şimdilik ayırt ettiler.
    Sağlam bir ürüne benziyor. Bu fiyata da bulamadım hiç bir yerde. Kısa zamanda almak lazım artık. @SxXXxN @texmo

• bu ürün nasıldır acaba?

son bir kaç sayfayı okudum öneriler hep benim bütçemin çok üstünde, benim bütçe 100tl civarı max150tl başka tavsiyeleriniz varmıdır acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: salla_gitsin

http://www.hizlial.com/koala-multina-oto-koltugu-silversport-9-36-kg/10017242

bu ürün nasıldır acaba?

son bir kaç sayfayı okudum öneriler hep benim bütçemin çok üstünde, benim bütçe 100tl civarı max150tl başka tavsiyeleriniz varmıdır acaba

bütçeye göre uygun bir koltuk.

Ama güvenlik olarak 0 bir ürün. Koala alman bir firma güvenlik testleri bu firmada yapılmıyor ama ecr44 belgesi var.Bu belgeye de güven yok artık bütün koltuklara cakıyorlar ecr44 ü.

güvenlik neden 0 derseniz koltuk komple plastik. Darbe emici denen bir olay yok yan koruma yok tek amacı cocugun kemerle arabada oturması.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, yukarıda koalanın biraz yüksek fiyatlı olanları tavsiye edilmiş, aynı markadır diye alınabilir belki diye düşünmüştüm, peki bütçeyi biraz arttırabilirsem, en uygun ne önerirsiniz, birde E1, E4 vs etiketleri var bunlardan hangisini tercih etmek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: salla_gitsin

teşekkürler, yukarıda koalanın biraz yüksek fiyatlı olanları tavsiye edilmiş, aynı markadır diye alınabilir belki diye düşünmüştüm, peki bütçeyi biraz arttırabilirsem, en uygun ne önerirsiniz, birde E1, E4 vs etiketleri var bunlardan hangisini tercih etmek gerek

320 civarlarina cikabilirseniz baby 2go nun izofixli 9-36 koltugu var koala innova modeliyle ayni urun sadece marka farkli. İnnova modelini bulabilirseniz bunu alabilirsiniz . eger ankaradaysaniz babymqll a gelirseniz yardimci olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.