Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.205
Cevap
272
Favori
617.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    çin mali çakma türk markaları bile 800 civarı olduğu şu piyasada
    1000 lira altı için isofixli ve güvenilebilir bir koltuk için çok araştırdım
    ve en sonunda Heyner Capsula Multifix Ergo 3D 9-36kg İsofixe karar verdim
    bakalım bi gelsin yorumları yazarım
    Urun geldi mi kullanma şansınız oldu mu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Let go dam ikinci el besafe izi combi buldum 1200 e buna me dersiniz
    Birde cybex juno var oda 900 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanfil19 -- 3 Ekim 2018; 0:35:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanfil19

    Urun geldi mi kullanma şansınız oldu mu acaba

    Alıntıları Göster
    geldi ama daha takmadım eskisi duruyo
  • be safe comfort x3 izofixsiz 1750 lira e bebekte. sağlam bir ürüne de benziyor. maxi cosi tobi de 1150 ne dersiniz hangisi daha mantıklı?
  • blackeagle067 kullanıcısına yanıt
    geçen haftasonu 2 ürüne de baktık mağazada.
    besafe'in testi yok. sadece isofixli olanın var. sanki bir tık daha yüksek gibi geldi. malzeme kalitesi daha iyi gibi ve daha rahat görünüyor. yatış pozisyonu da daha iyi. işyerimdeki arkadaşım kullanıyor. çok memnun.
    tobi'nin testi "yeterli". yatışı besafe'e daha zayıf gibi ama rahatsız edecek kadar değil. tabi ben iyice yatırabildiysem. fiyat daha makul. hatta ikinci elde uygun temizler var. başka bir arkadaşım da bir kaç ay önce 1000 TL'ye almıştı. o da çok memnun.

    dolayısıyla ikisi de aynı gibi. ama dediğim gibi besafe daha hoş geliyor gözüme. ama nptu yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. maxi cosi tobi ve besafe comfort x3 koltukların üretim tarihleri neresinde yazıyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6,5 aylık 7.5 k,lo bebeğim için hangisini almalıyım ? 18 kg kadar mı yoksa daha fazlası mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    merhaba. maxi cosi tobi ve besafe comfort x3 koltukların üretim tarihleri neresinde yazıyor?
    Ben amazondan aldım tam alt kısmında yazıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalardan tavsiyede bulunmalarını isteyecektim. Bizim durum şu şekilde ;
    2 oğlum var. Büyük olan 27 aylık oldu, küçük olan ise 7 aylık. Geçen yıl büyük oğlum için Maxi Cosi Tobi aldım ve kullanıyoruz, küçük oğlum ise puset dönemini bitirdi. Şimdi onada oto koltuğu lazım. Aklıma şöyle bir fıkır geldi; 9-36 aylık bir koltuk alıp büyük için kullanmak, küçük için ise abisinin koltuğuna geçirmek. Büyük için 9-36 alsam çok mu erken, boyu yaşıtlarına göre uzun, doktorumuz 3 yaşında gibi demişti. İri kıyım bir çocuk. Küçük olanda 2 ay önden gidiyor suan 8-9 aylık gibi tosuncuk. Büyük için ne marka model önerirsiniz? Bütçe sınırlı 1500 e kadar zorlayabilirim ama mümkünse 1000 TL civarına üzmeyecek bir koltuk almak istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Cybex Solution M-Fix Oto Koltuğu 15 - 36 kg alırdım 1000 lira civarına, büyüğü buraya oturturdum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelediğim birçok modelden sonra GB Vaya i-size ile Besafe izi modular i-size modelleri arasında kaldım. Her ikisi de ilk kriterim olan ADAC testini iyi notuyla geçmiş.

    GB Vaya i-size 3500TL ve avantajı 360 derece dönebilmesi. Besafe izi modular i-size ise (baza ile beraber) 4200TL, 360 derece dönmüyor ama yatış açısı ve ters yönde bacak mesafesi çok iyi.

    Bu iki modeli kullanan ve/veya görüşte bulunabilecek biri varsa çok memnun olurum.
  • Casual coolfix 0-18 nasıldır acaba 360 derece dönmesi ve duruşu hoşumuza gitti bizim. Kullananlar bilenler yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca ürün de e-bebekte kampanya var 1099 lira şu anda.

    https://www.e-bebek.com/casual-coolfix-0-18-kg-oto-koltugu-p-cas-00793002/
  • Oto koltuğu ile ilgili yaptığım araştırmadan, belki faydalanan olur diye bahsetmek isterim. Ben epey zaman harcadım, belki başkasının zamanını bir nebze kurtarırım :)

    Benim öncelikli kriterim güvenlik konusunda en iyi ve güncel modellerden olmasıydı. Bu sebeple ADAC’ın yalnızca 2015-2018 arası test sonuçlarını inceledim. Bizim oğlan 6,5 aylık olduğu için “4 yaşa kadar” (0-18 ve 9-18 kg) bölümündeki ve buradaki safety-güvenlik testinden “+” (yani “iyi” notu) ile geçmiş modelleri incelemeye aldım.

    Bir kere alayım, bir daha hem uğraşmayayım hem de tasarruf sağlayayım diye düşünenler için “7 yaşa kadar (9-25 kg) ve “12 yaşa kadar” (9-36 kg) bölümlerinde de güzel ve güvenlik testinden başarıyla geçmiş modeller (özellikle Cybex’in) var ancak ben birçok arkadaşta da bulunan “9 aylık çocuk ile 11 yaşındaki çocuğu aynı koltuğa oturtmanın güvenli olmayacağı” düşüncesiyle ve bu koltuklar yalnızca sürüş yönüne monte edilebildiği için bu modellere hiç bakmadım.

    Bütçe tabi ki herkes gibi benim de kısıtlı ama gerekirse 12 taksitte öderim, buradan kısacağıma kendi giderlerimden kısarım düşüncesiyle bir üst limit belirlemedim. Yalnızca seçim yaparken fiyatı da göz önünde bulundurmaya karar verdim.

    Yine güvenlik kapsamında 2013’ten beri uygulanmaya başlanan ancak geçiş döneminde olduğu için henüz üreticilere zorunlu tutulmayan, yakın zamanda muhtemelen zorunlu hale getirileceği düşünülen “i-size” yönetmeliğine uygunluk da mutlaka olması gerektiğini düşündüğüm bir özellikti. Bu yönetmelikte ne değişiyor diye düşünenler için kısaca şunu söyleyebilirim: eskiden 6 aya kadar olan ters yönde seyahat zorunluluğu, bu yönetmelikle 15 aya kadar zorunlu oluyor (4 yaşa kadar da tavsiye ediliyor) ve özellikle yandan çarpışmalar için bazı ekstra kriterler getiriliyor. Ayrıca isofix kullanımı da zorunlu hale geliyor. Bu yönetmelik, R-129 standardı olarak da geçiyor. (Bundan önceki standart ECE R44/04)

    Bu düşünce ve kriterlerle incelediğim modeller hakkındaki düşüncelerim şu şekilde:

    -Britax Römer Trifix2 i-size: Sadece sürüş yönüne monte edilebildiği için eledim. (Nasıl i-size yönetmeliğine uygun oluyor derseniz, inanın ben de bilmiyorum) **DÜZELTME: Bu model, yani Trifix2 i-size, piyasada Trifix i-size olarak da satılmakta. Ancak bu model 9-18 kg ya da 9 ay-4 yaş değil; 76-105cm veya 15 ay-4 yaş için uygundur. i-size yönetmeliği, ters yönde monte edilmeyi 15 aya kadar zorunlu tuttuğu için bu modelin sürüş yönüne monte edilmesi, i-size uygunluğuna mahsur yaratmamıştır. Britax Romer Trifix modeli ise daha eski bir model olup 9-18 kg ya da 9 ay-4 yaş için uygundur ancak bu modelin i-size uygunluğu yoktur.

    -Britax Römer King 2 ATS: ADAC testinden güvenlik kategorisinde “O” (yeterli) notu almış. Önden çarpışmalarda ortalama riske sahip olduğu belirtilmiş. Güvenlik kategorisinde en az “+” notu istediğim için eledim.

    -Maxi-Cosi 2way Pearl: ADAC testinden güvenlik kategorisinde “+” (iyi) notu almış. Ancak alttaki iyi ve kötü yönlerinin belirtildiği kısımda yandan çarpışmalarda ortalama riske sahip olduğu belirtilmiş. Bu yüzden biraz fazla pimpirikli olmamın da etkisiyle biraz geri planda kaldı. Mağazada incelediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim: 360 derece dönmüyor. Ama sürüş yönüne ters montajda yatış özelliği oldukça iyi. Fiyatı da Babymall mağazasında kampanya vardı: koltuk 1497 TL, baza 1167 TL idi. E-toker sitesinde ise baza dahil toplam fiyat 2500TL idi.

    -Cybex Sırona M2 i-Size: Mağazada göremedim. İnternetten incelediğim kadarıyla güzel bir koltuk. ....(Bu bölüm düzeltildi)..... Fiyatı az değil, operaistanbul sitesinde 4000TL, başka sitelerde ise en az 3500-4000TL civarı. Bir eksiği 360 derece dönme özelliği olmaması. Bu özellik Cybex Sirona’da var ama bu koltuk da hem 5500TL civarı hem de i-size yönetmeliğine uygun değil. Bu nedenle Cybex modellerini de deneyemeden elemiş oldum.
    Maxi-Cosi AxissFix Plus: Plus’ın Axissfix’ten farkının sadece 9-18 için olduğu söylense de ADAC 2015-2018 testinde yalnızca Plus ve Air modelleri var. Belki önceki senelerde teste girmiş olabilir, bakmadım açıkçası. Air modelinin farkı ise kemer kısmında çarpışma anında açılan hava yastığı olması. Hem bu özellik pek kafama yatmadığı hem de 5000TL üzeri bir fiyatı olduğu için Air modelini incelemedim bile. AxissFix Plus büyük mağazalarda yalnızca teşhir olarak kalmış. İnternet üzerindeki satıcılarda ise 2800-4000Tl arası fiyatlarda satılıyordu. AxissFix Plus’ın güvenlik test sonuçları iyi olmasına karşın yalnızca 2 yaşa (aslında 87cm’e kadar) sürüş yönü tersine monte edilebilmesi, bu modelden de soğumama neden oldu. Eğer her şey yolunda gidiyorsa, çocuk ters gitme konusunda sorun çıkarmıyorsa sırf koltuk böyle tasarlandı diye niye düz yöne çevirmek zorunda kalayım ki? Evet belli bir yaştan sonra ters gitmek çok kolay olmayabilir, belki 2 yaşa kalmadan çevireceğiz bizim çocuğu da ama yine de böyle kısıtlamalı bir koltuk almak istemedim açıkçası

    -Britax Römer Dualfix i-size: Güvenlik açısından herhangi bir eksiği yok. Ters sürüş yönünde 4 yaşa kadar kullanılabiliyor. 360 derece dönebiliyor. Ancak mağazada incelediğim kadarıyla bu tip koltukların genel problemi olan koltuğun yatma fonksiyonu çok az. Uzun yolculuk pek yapmayan, kısa mesafe şehiriçi ..vs için kullanacak olanlar tarafından düşünülebilir. Fakat satan mağaza pek bulamadım, sadece teşhir bulunuyor şu an piyasada. İnternette bir satıcı vardı ancak o da 5200TL gibi saçma bir fiyat yazmıştı.

    -Recaro Zero i-size: Özellikleri Dualfix modelinin aynısı aslında. Ters yönde kullanabiliyorsunuz, 360 derece döndürebiliyorsunuz, güvenlik eksiği yok ve yatma özelliği çok az. Ancak daha rahat gözüküyor, daha şık ve daha ucuz. E-bebekte kampanya ile 2219 TL’ye satılıyordu. Britax, Maxi-cosi, Besafe üçgeni kısıtında kalmayanlar için kesinlikle düşünülebilir bir koltuk.

    -Besafe İzi Modular i-size: Güvenlikle ilgili hiçbir eksik yönü yok. Her iki yönde kullanılabiliyor. Ancak bu koltuğun eksiği de 360 derece dönmemesi. Bu özelliğin olmamasının da etkisiyle sanırım, yatış fonksiyonu mükemmel. Bacak mesafesi de oldukça iyi. Bebeğin rahat etmemesi ihtimali düşük diye düşünüyorum. Fiyatı daha tuzlu. Baza ve koltuk ayrı satılıyor. Babymall ve e-bebek kampanyalı fiyatı koltuk 2600 TL, baza 1600TL. Yani kampanyalı hali bile 4200’e geliyor. Ancak onlineavm diye bir sitede de satılıyor. Koltuk 2075TL, baza 1140TL. Toplam 3215TL. Firma yeni, 2018 Nisan ayında kurulmuş. Telefon ettim, stokta var mı sipariş versem hemen gelir mi diye sordum. Stoktan hem koltuğa hem bazaya baktı ve 3 adet kaldığını söyledi. Bana güvenilir gibi geldi ama risk alıp almamak gerektiğini diğer sitelerle olan fiyat farkını da göz önünde tutarak değerlendirmek lazım.

    -GB (Goodbaby) Vaya i-size: Hiç duymadığım bu markayı ADAC sonuçları arasında görmeme rağmen incelememiştim. İnternette bir kullanıcı tavsiyesi üzerine araştırmaya başladım. Ters yönde kullanabiliyorsunuz, 360 derece döndürebiliyorsunuz, güvenlik eksiği yok ve yatma özelliği çok az da olsa daha iyi. Jokerde teşhirini bizim hanım inceledi ve beğendi. Benim gidip inceleme şansım olmadı ne yazık ki. Bu model operaistanbul’da da satılıyor gözüküyor ancak arayıp konuştum ve öğrendim ki stoklarında yokmuş. Yakın zamanda (1-2 ay içinde) tedarik edilecekmiş. Fiyatı da en son 3500TL’ymiş ancak dövizdeki artış nedeniyle zam gelme olasılığı bulunuyor. Hanımın talebi üzerine bu modeli beklemeye ve eğer tedarik beklenenden uzun sürer veya koltuk ihtiyacımız aciliyet kazanırsa Besafe almaya karar verdik.

    Son olarak belirtmek isterim ki güvenlik açısından elediğim modeller kesinlikle güvensiz ya da kötü modeller değil. Hepsi de ADAC testini başarıyla geçmiş ve en az “yeterli” notu almış modeller. Sadece yazı içinde de belirttiğim gibi ben biraz pimpirikliyim ve ağırlığı tamamen güvenliğe verdim, hepsi bu.

    Umarım birilerinin işine yarar bu yazdıklarım. Herkese güvenli seyahatler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinmend -- 23 Ocak 2019; 15:23:57 >




  • 1000-1200 TL arası koltuk arıyorum, bebek 7 aylık ne alabilirim ?
  • Arkadaşlar, işin içinden çıkmadım bir türlü.

    Cybex Pallas 2-Fix 9-36 kg hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ADAC ya da diğer kurum testleri sizce yeterli mi?

    9-36 olarak lmaya gerek var mı, yoksa abartıyor muyum?

    hem 9-36 hem de 9-18 gruplarında önerebileceğiniz, güvenlik öncelikli ürünler nelerdir?


    Bir an önce halletmem gerekli, işin içinden çıkamadım.

    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Vakit ayirarak (en cok aradigimiz fakat bulamadigimiz) yaptiginiz detayli bilgilendirmeniz icin tesekkurler.Britax römer trifix. I-size AVMde gezerken denk geldim. Goruntusu,kumasi,yatis pozisyonu hosumuza gitti. Adac testinin basirili oldugunu guvenlik sorunu olmadigini siz belirtmissiniz. Arkaya donuk baglama (15M kadar) kismina cok takilmayarak karar verdik aldik :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kinger41 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sizin mesajınızla fark ettim ki Britax Römer'in Trifix Modeli ile ilgili piyasada bir yanlış bilgi söz konusu.

    Şöyle ki; aslında ben yaptığım incelemede Trifix2 i-size modeline değinmiştim ve sadece sürüş yönüne monte edilebilen bu koltuğun, 15 aya kadar ters yönde monte edilmeyi zorunlu kılan i-size yönetmeliğine nasıl uygun olduğunu anlamadığımı belirtmiştim. Fark ettim ki bu model, piyasada yaygın bulunan 9-18 kg (9 ay - 4 yaş) ve 0-18 kg (0 - 4 yaş) modellerden farklı olarak "15 ay - 4 yaş" olarak tasarlanmış.

    Ayrıca bu modelin tam ismi Trifix2 i-size olmasına karşın yaygın şekilde Trifix i-size olarak da bahsediliyor. Bazı sitelerde bu modelden doğru şekilde "15 ay - 4 yaş" olarak belirtilmekte. Örneğin Babymall (Hatta bu sitedeki başlıkta bile yanlışlıkla 9-18 kg yazılmış ancak alttaki açıklamalarda 76 cm - 105 cm veya 15 ay - 4 yaş olarak doğru açıklamaya yer verilmiş) Bazı sitelerde ise ""76 ile 105 cm (9 aylıktan yaklaşık 4 yaşa kadar)"" gibi kendi içinde bile çelişkili yazılmış. (76 cm 9 ay değil 15 ay kilosudur.) Örneğin:
    https://www.hepsiburada.com/britax-romer-trifix-i-size-2-br-9-22-kg-isofixli-oto-koltugu-pm-HB000009YDS0

    Britax Romer Trifix modeli ise (yani i-size olmayan model) 2012 yılında ADAC testine girmiş ve nispeten daha eski bir model. Her iki model de güvenlik açısından ADAC testinden başarılı puan almış modeller. Ancak size tavsiyem çocuğunuzun yaş ve kilosuna uygun bir model aldığınızdan emin olmanız. En önemlisi bu. Hayırlı olsun, inşallah kazasız kullanırsınız.




  • arkadaşlar, recaro zero -1 i-size (0-18) ile britax römer tirifix i-size(9-18) arasında kaldım.

    Hangisini öneriyorsunuz, karar verip almam lazım artık.



    acilllllll yardım lütfennnnnn :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pusatbaran P kullanıcısına yanıt
    Çocuğunuz kaç aylık bilmiyorum ama ben olsam zero 1 tercih ederim. geriye dönük kullanım trifixde yok. ayrıca zero 1 in dönebilmesi, çocuğunuzu koltuğa oturturken ya da alırken kolaylık sağlar.
  • 
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.